kapat
   
28 Mart 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Türk diplomatlar rehineleri görebilir
İran: Kadın askeri bırakacağız
Dışişleri: Arabuluculuk söz konusu değil
İngiltere İran'a resmi ziyaretleri durduruyor
Talabani: Size karşı olan bize de karşıdır

Erdoğan: Türk diplomatlar rehineleri görebilir

İngiliz Dışişleri Bakanı Beckett'in ziyaretinin ardından İngiliz rehinelerin durumunun konuşulmasının beklendiği Erdoğan-Mutteki zirvesi Riyad'da yapıldı. Zirvenin ardından bir açıklama yapan Başbakan Tayyip Erdoğan Türk diplomatların İngiliz askerleri görebileceğini açıkladı. Basın toplantısında İran Dışişleri Bakanı Mutteki'nin Türkçe olarak basın mensuplarına "Çok iyi toplantımız var" diye konuşması dikkatleri çekti.

Erdoğan İngiltere ile İran arasındaki 15 İngiliz askerinin rehin alınmasıyla çıkan kriz nedeniyle İngiltere Başbakanı Tony Blair'i aradı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "HER AN OLUMLU GELİŞME BEKLEYEBİLİRSİNİZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran tarafından esir alınan İngiliz denizcilerle ilgili her an olumlu gelişme beklenebileceğini belirtti.

Arap Birliği zirvesi için Riyad'da bulunan Erdoğan, ikili görüşmelerinin arasında, Türk basınına İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, İranlılar tarafından esir alınan 15 İngiliz askeriyle ilgili görüşme sürecinin devam ettiğini belirterek, "Ama her an bir olumlu gelişme bekleyebiliriz, bekleyebilirsiniz" dedi.

"TÜRK DİPLOMATLARIN İNGİLİZ DENİZCİLERİ GÖRMESİ GÜNDEME GELEBİLİR"

Erdoğan, gazetecilerin, "Türk diplomatların İngiliz denizcileri görmesi gündeme gelebilir mi" şeklindeki sorusuna, "Gelebilir" yanıtını verdi.

Gazetecilerin Türk diplomatların ziyaretiyle ilgili zamanlama konuşulup konuşulmadığı ve Mutteki'nin bu konuda ikna olup olmadığı yolundaki sorusu üzerine Erdoğan, "Soruşturma safhası devam ettiği için şu anda diyemeyiz, ama her an her şey olabilir" diye konuştu.


MÜTTEKİ'DEN TÜRKÇE JEST

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmeden sonra Mutteki Türkçe olarak, "Çok iyi toplantımız var" dedi.

Mutteki, toplantıda, rehin alınan İngiliz askerleri konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya, "Çok olumlu ve yapıcı bir görüşme oldu. İkili ve bölgesel sorunları konuştuk" yanıtını verdi.Bu arada Başbakan Erdoğan'ın, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile görüşmesi başladı.

MUTTEKİ, İNGİLİZ ASKERLERİN DURUMUYLA İLGİLİ SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Başbakan Erdoğan'ın Riyad'da İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile yaptığı görüşme sona erdi. Four Season's Hotel'deki görüşmenin ardından basına kısa bir açıklama yapan Mutteki, görüşmenin çok iyi geçtiğini söyledi. Mutteki, İran'ın elinde tuttuğu 15 İngiliz askeriyle ilgili soruları ise cevapsız bıraktı.

TOPLANTIDA İNGİLİZ ASKERLERİNİN GÜNDEME GELDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Arap Ligi Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zirve öncesindeki ikili temaslarına başladı. Erdoğan ilk olarak İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile bir araya geldi. Görüşmede İran'ın elindeki 15 İngiliz askerinin durumunun gündeme geldiği tahmin ediliyor.

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Manuçehr Mutteki, Erdoğan'la bölgesel ve ikili ilişkilerle birlikte bir çok konuyu ele aldıklarını söyledi. Mutteki, basın mensuplarının görüşmede İngiliz askerlerinin durumunun da gündeme gelip gelmediği yönündeki sorularının ise cevapsız bıraktı. İran Dışişleri Bakanı, görüşmenin çok iyi geçtiğini söyledi

Dün Ankara'da temaslarda bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, Türkiye'nin İngiliz askerlerinin serbset bırakılması için göstereceği çabaları takdirle karşılayacaklarını söylemişti. Ankara'da Manuçehr Mutteki ile telefon görüşmesi yapan Beckett, görüşmenin olumsuz sonuçlanması üzerine Türkiye ziyaretini yarıda kesmişti.

Dün gece Riyad'a gelen Başbakan Erdoğan ise gazetecilerin "Esir alınan İngiliz askerlerle ilgili görüşmeniz olacak mı?" sorusuna, "Görüşmemiz olabilir" şeklinde cevap vermişti.

İran, İngiltere'nin hemen serbest bırakılmasını istediği askerlerin İran karasularında yakalandığını savunarak, bir karara varabilmek için soruşturmanın tamamlanmasını beklediklerini bildirmişti.

Erdoğan, zirvenin açılışından önceki ikili temasları çerçevesinde Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, AB Ortak Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile bir araya gelecek.

ABBAS İLE DE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR

Arap Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yapacak olan Başbakan Erdoğan'ın ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da aralarında buşunduğu liderlerle ikili temasları sürdürmesi planlanıyor. Başbakan Erdoğan, öğlden sonra da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un yanısıra Norveç Dışişleri Bakanı Raymond Johansen ve Endonezya Devlet Başkanı Yardımcısı Yusuf Kalla ile görüşecek.

Erdoğan'ın bu gece Suudi Arabistan'dan ayrılması bekleniyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Arınç: Olayı papatya falına dönüştürmeyin
 AKP'den Meclis'te sıkıyönetim
 'Defterleri dürülecek'
 Elkatmış'a Roj tv suçlaması
 Asıl kurban Türklerdi
 Mumcu’ya "Habur" sitemi
 'Sayın' ifadesi aynı cezalar ise farklı...
 'Sayın neyse de kelle çok vahim'
 'Adayımız birilerini rahatsız edebilir'
 İnternette Atatürk tartışması
 DTP'li Miroğlu serbest bırakıldı
 Mercedes'i yeniledi
 AK Parti, Taran defterini kapattı
MUHARREM SARIKAYA
Kalkanı kuran karşılığını alır
Rusya Federasyonu'nda...
YAVUZ DONAT
Çankaya şakaları
Bakanlar Kurulu toplantı salonuna önce...
Popstar Bayhan polisle çatışan araçta çıktı
Polisle silahlı çatışmaya giren ve gözaltına alınan dört kişi...
'Hayalet Villalar' dört başkan sonra yıkıldı
Sarıyer'de 22 yıl önce yapımına başlanan ve 'Hayalet Villalar'...
Gül'ün odasında rehine pazarlığı
Gül'ün odasında rehine pazarlığı
Beckett, İran'da esir alınan İngiliz askerleri için rehine...
'İstihbarat Savaşı'nda buzları eriten yemek
'İstihbarat Savaşı'nda buzları eriten yemek
Hrant Dink suikasti sonrası İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu