kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Suna Dumankaya @ SABAH
 
Sivilceye ısırgan otu dökülen saça sığır iliği
Her derdin devası doğada

Sivilceye ısırgan otu dökülen saça sığır iliği

Size bir beden verilmiştir. Onu beğenir ya da beğenmezsiniz... Ama şöyle bir gerçek var ki; ömrünüz boyunca ona sahip çıkmalısınız. Zarif bir bedene sahip olmak için yemeğinizi muhtaç insanlarla paylaşın...

* Selülitlerimden kurtulmak için ne yapmalıyım? Selülite karşı en etkili besin ananastır. Her gün bir dilim yemelisiniz. Ayrıca karpuz, kavun ve şeftali de selülit tedavisinde etkilidir. Kan dolaşımını olumlu etkilediği için kiraz çöpü ve mısır püskülü çayı içmenizi tavsiye ederim. Günde bir buçuk litre su içmeyi de ihmal etmeyin. Eşit miktarda susam yağı, limon suyu, bir çorba kaşığı biberiye ve bir çorba kaşığı okaliptüsü karıştırın. Bu karışımı masajla cildinize uygulayın.

GÜNEŞ KORUYUCU KREM

* Göz çevremde oluşan kırışıklıklara karşı ne yapmalıyım? Eşit miktarda elma suyu ve buğday özü yağını karıştırıp, cildinize sürün. Havuç suyu ve yaş mayadan birer çay kaşığı karıştırıp bunu da cildinize sürün. Bu iki farklı karışımı dönüşümlü olarak kullanmaya özen gösterin. Avucunuzun içine bir tatlı kaşığı bal koyup elinizi yüzünüze bastırıp çekin. Bunu 5 kez tekrarlayın.

* Saçlarımın dökülmesini önlemek için ne yapabilirim? Bir tutam buğday çimi, bir çay bardağı süt ve bir çorba kaşığı susam yağını karıştırıp püre kıvamına getirin. Saçınıza masaj uygulayarak sürün. Streç filmle sarıp, iki saat bekletin. Ardından saçınızı şampuanlayın. Bu uygulamayı haftada bir yapmanız yeterli...

* 4 yıl önce doğum yaptım. Doğumun ardından alnımda ve gözlerimin altında oluşan güneş lekelerinden çok rahatsız oluyorum. Bu lekelerden nasıl kurtulabilirim? Bir tutam maydanoz, bir fincan yoğurt ve çeyrek limon suyunu karıştırıp püre kıvamına getirin. Cildinize sürüp 30 dakika bekletin. Bu uygulamayı haftada bir kere yapmanız yeterli olacaktır. Ancak güneş koruyucu krem kullanmayı unutmayın.

CİVANPERÇEMİ ÇAYI

* 30 yaşındayım. Karma bir cilt tipine sahibim. Cildimi temiz tutmama ve yağlı yiyeceklerden uzak durmama rağmen sivilce problemim var. Çoğunluğu derinin altındaki siyah noktacıklar gibi sıkmadığımda çıkmıyor. Özellikle çene bölgemde bu problem mevcut... Ne yapmamı önerirsiniz? Sivilceler; hormonal, sinirsel ya da psikoljik sıkıntılar sonucunda oluşmuşsa tedavi edilmeleri şarttır. Demlenmiş ısırgan otu ve civanperçemi çayı içmeyi ihmal etmeyin. Bir doktora görünmenizde fayda var.

* 46 yaşındayım ve saçlarımda yoğun bir şekilde seyrekleşme var. Çeşitli şampuanlar ve özel yağlar kullandım. Az da olsa faydalarını gördüm. Dökülen saçlarımı geri getirmek için ne yapabilirim? Sağlıklı saçların görünümü, kişiden kişiye farklılıklar gösterir. Çünkü kimilerinin saçı yağlı kimilerininki ise kurudur. Saçınızla ilgili probleminize çare bulmak için doktora gitmenizi öneririm. Ayrıca saç kurutma makineleri kullanmamaya özen gösterin. Boya ve perma gibi kimyasal işlemler yaptırmadan önce doktorunuza danışın. 150 gr. sığır iliğini makarna gibi haşlayıp süzün. Ardından 100 gr. hindistancevizi yağı ve bir tatlı kaşığı defne tohumu yağını karıştırın. Karışımı ılık haldeyken saç diplerinize sürün. Bu uygulamayı haftada bir kere yapmanız yeterli olacaktır.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Güneş lekelerine maydanoz, kırışıklıklara buğday unu   / 25-03-2007
 Lekelere yumurta kabuğu kırışıklıklara donmuş süt   / 22-03-2007
SUNA DUMANKAYA

Dr. Eren Eroğlu
Bebeğimizde kalp üfürümü var
Ben 7 aylık bir erkek...
Motosikletçiler İstanbul semalarında uçacak
Motosikletçiler İstanbul semalarında uçacak
Dünyadaki serbest stil motokros etkinliklerinin en görkemlisi olan ve...
Şöhret olduktan sonra 'ben neymişim' demedim
Şöhret olduktan sonra 'ben neymişim' demedim
İkinci albümü 'Aşk Bitti' ile hayranlarının beğenisini toplayan...
Fotoğraflarını aynaya asarak motive oluyor
Fotoğraflarını aynaya asarak motive oluyor
İki ay önce normal yolla doğum yapan Gülben Ergen, hedefinin...
Alman genç kızdan ezbere Mahsun şarkısı
Alman genç kızdan ezbere Mahsun şarkısı
Şu sıralar Avrupa turnesinde olan ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül'ün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.