SABAH - 26/03/2007 - Yunanistan şoku atlatamadı
kapat
   
26 Mart 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yunanistan şoku atlatamadı
Yunan basını seyircisiz oynama cezası bekliyor
Yunanistan zaferi YouTube'da 6. sırada

Yunanistan şoku atlatamadı

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde geçen cumartesi günü oynanan karşılaşmada, Türkiye'ye karşı 4-1 mağlup olan Yunanistan'da yenilgi, ''Yunan milliler, Türk takımına zafer armağan etti. Tarihi rezillik yaşadık'' şeklindeki yorumlar ile tanımlanmaya devam ediyor. Türk Milli Takımı'nın Yunan ekibine kıyasla çok daha üstün oyun çıkardığını kaydeden Yunan basını, mağlubiyetin yarattığı şok etkisinin zor atlatılacağı görüşünde birleşti.

Atina'da yayımlanan ''Sportime'' gazetesi, ''Küçük düşüren gece'' başlığını kullandığı haberinde, ''Ne kadar üflesek de soğuması gecikecek. Geçtiğimiz güne kadar kalesi düşürülemeyen Yunan takımı, 4 kolay gol yedi. Avrupa Şampiyonları, komşuya, kendi evimizde, devasa bir futbol zaferi armağan etti'' ifadesiyle karşılaşmayı okuyucularına aktardı.

''Sesli bir şamar, küçük düşürücü bir sonuç, futbol mantığının iptal olduğu utanç verici bir maç gecesi'' yaşandığı yorumunu yapan gazete, kaleci Andonis Nikopolidis'in takımının ''zayıf halkası olduğunu'' yazdı. ''Filathlos'' gazetesi ''Rezil Yunanlılar'' başlıklı haberinde, ''Yunan Milli Takımı'nın baş eğdiğini, maçın oynandığı Karaiskaki Stadı'nda Yunan trajedisi yaşandığını'' yazdı.

''Rehhagel'in genç oyunculardan nefret ettiği ve alınan mağlubiyet utancının herkesten önce Alman teknik direktörün omuzlarına ağırlık olduğu'' şeklindeki yorumlara da yer veren gazete, ''Türk takımının ise hayranlık yarattığını'' kaydetti.

''Otto evine'' başlığını kullanan ''Ora gia spor'' gazetesi, Yunanistan milli günü kutlamalarına birkaç saat kala Yunan Takımı'nın Türk ekibini yenme rüyasının karabasana dönüştüğünü, Mavi-Beyazlılar'ın oynadıkları futbolun ne yürek ne de akıl işi olduğunu yazdı.

''MİLLİ AYIP - MİLLİ KARA GECE''

Alınan sonucu ''Milli ayıp'' olarak adlandıran gazete, tribünleri dolduran taraftarın ellerine geçirdiklerini sahaya atmaları, birbirleri ile kavgaları, Yunanlı oyunculara küfür etmelerinin ''rezalet'' olduğunu kaydetti ve UEFA tarafından ''ceza yağdırılmasının kesin göründüğü'' değerlendirmesinde bulundu. ''Avrupa Şampiyonu'nun, her düzeyde rezil olduğunu'' yazan ''Goal News'' gazetesi ise, ''Tribünlerdeki görüntü, uygulanan şiddet, milliyetçilik gösterileri, Türkiye Milli Marşı'nın ıslıklanması, Yunanlı oyuncuların yuhalanması, alınan 4-1 mağlubiyetten de daha utanç vericiydi. Türk tarafı da milliyetçi manşetler ve benzersiz yorumlar ile karşılık verdi, uluslararası rezilliğimiz dünya turu attı'' yorumunda bulundu.

''Milli kara gece'' başlığını kullanan ''Fos'' gazetesi ise ''Türkiye'nin apaçık görünen üstünlüğüyle milli takımımız 4-1 ile fethedildi'' şeklindeki haberinde, Yunan Milli Takımı'nın böylesine bir mağlubiyet ile ilk defa karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Gazete, ''Bu haliyle dahi ağır, hatta kaldırılamaz olan Türk Takımı, sakatlık yaşayan oyuncuları da kadrosunda bulundursaydı, ne derece daha üstün olabilirdi?'' ifadesiyle dikkat çekti.

''KÜF KOKUYOR''

''Protathlitis'' gazetesi ise ''Küf kokuyor'' başlıklı haberinde, Yunan milli takımının dağıtılıp yeniden yapılandırılması gerektiğini yazdı. ''Ayıp! Birtakım şımarıklar koca bir halkı üzdüler. Futbol tarihimizin en büyük rezaleti'' değerlendirmesine yer veren, ''Yunanistan'dan ne anlar bu adam... Alman (Rehhagel) şu anda git buradan'' ifadeleriyle dikkat çeken gazete, ''Her daim mücadele eden ve sonuna kadar yüreği ile savaşan Yunan takımının geçen akşam sahada bulunmadığını, bugün ise parçalarını toplamaya çalıştığını'' yazdı.

''Trajedi'' başlığını haberine uygun gören ''Sporday'' gazetesi, ''Rehhagel ile oyuncularının birbiri ardına hatalar yaptıklarını ve 4-1 gibi ağır bir mağlubiyet edinmeyi başardıklarını'' kaydetti.

Yunan oyuncuların verimlerinin son derece moral bozucu olduğunu yazan gazete, Rehhagel, Nikopolidis ve diğer oyuncuların trajik görüntüler sergilediklerini, Yunan takımının ise 4-1'lik skor ile Türk takımı tarafından paramparça edildiğini belirtti.

RUM BASINI

Kıbrım Rum kesiminde yayımlanan gazeteler, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Atina'da Yunanistan ile oynanan ve A Milli Futbol Takımı'nın 4-1 kazandığı maçı ''Yunan trajedisi'' olarak niteledi.

Yunanistan-Türkiye maçına bugünkü sayfalarında da geniş yer veren Rum gazeteleri, Yunanistan'ın rezil olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin Yunanistan'a ağır yenilgi hediye ettiği ve Türk çiftetellisinin oynandığı'' yorumlarını yaptı.Rum gazeteleri, maçla ilgili şu başlıkları kullandı:

Fileleftheros: ''Karaiskaki'de Karabasan''
Simerini: ''Çifte Trajedi''
Haravgi: ''Yunanların rezil olması. Türkler Karaiskaki'de parti yaptı''
Politis: ''Türk Çiftetellisi. Türkler, Yunanlara ağır yenilgi hediye ederek onları oynattılar''
Alithia: ''Yunan Trajedisi''
Tharros: ''Yunan...Trajedisi''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş'ta İbrahim Akın kadro dışı bırakıldı
 Dünya bizi konuşuyor
 Brezilya Şili karşısında şov yaptı - VİDEO
 F.Bahçe'de Appiah gerginliği
 Terim: Gurur duyacağımız bir milli takım geliyor
 Zico: Taraftarların desteğine ihtiyacım yok
 F.Bahçe'nin Baptista planı
 İspanyol basını ısrarlı: Carlos F.Bahçe'ye gidecek
 Ersan'ın 21 sayısı Bucks'a yetmedi
 Yenilmekten korkma!
 'Artık yıkılmayız'
 TAU Ceramica Ender Arslan'ın kontratını uzatmadı
 Avustralya'da Büyükuncu ve Çalışal elendi
 Bosna-Hersek'e ağır ceza yolda
 Hepsinin en iyisiyiz
 Hadi kalk Milli Takım'a gidiyorsun
 Golü attım ve zaman durdu
 Tuncay'ı getirin
 Bu kavga bitmez
 Emre yedek mi?
 Deivid kendine kulüp arıyor!
 Altay'dan vurgun
 Eskişehir puanı kaptı
 Boluspor'a 'Küçük' geldi
 All-Star'a Magic damgası
 Fenerbahçe'nin Ankara vurgunu
 Mehmet'ten 8 sayı
 Türk hacker'lar EPO'ya saldırdı
 G.Saray'da Genel Kurul sinyalleri
 Kartal'a bir iyi bir kötü haber
 Beşiktaş'a kolay lokma
 İddaa sonuçları
 Günün içinden
CAHİT YAVUZ
Takvim değişiyor
Dünya tenisi WTA, ATP önümüzdeki yıldan...
'Şeyh Türkiye'ye 30 milyar dolar yatıracak'
'Şeyh Türkiye'ye 30 milyar dolar yatıracak'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT arazisi için...
Gözyaşları şehitler için aktı
Gözyaşları şehitler için aktı
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının...
Sutyen üstüne inci
Sutyen üstüne inci
Kolombiya'nın Medellin kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu