SABAH - 26/03/2007 - Terim: Gurur duyacağımız bir milli takım geliyor
kapat
   
26 Mart 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terim: Gurur duyacağımız bir milli takım geliyor

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Gurur duyacağımız bir milli takımın sinyallerini alıyoruz. Milli takım rap rap sesleriyle geliyor. Ben ve herkes çarşamba günü bunu göreceğiz'' dedi.

Fatih Terim, Norveç maçı öncesi Frankfurt Commerzbank Arena Stadı'nda milli futbolcular Tuncay Şanlı ve Sabri Sarıoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda yerli ve yabancı gazetecinin izlediği basın toplantısında konuşan Terim, milli takımın, Yunanistan karşısında iyi oynadığını ve hak ettiği bir galibiyet kazandığını söyledi.

Maç öncesinde ''milliler iyi oynasın Emre yanımda otursun'' dediği hatırlatılan tecrübeli teknik adam, ''Emre yanınızda oturacak mı'' sorusuna, ''Ben bunu söylerken İbrahim Üzülmez ve Gökhan'ı kaybedebileceğimizi düşünmemiştim. Çarşamba günü oynayan da oynamayan da takım için aynı duyguları taşıyacaktır. Emre oynar mı oynamaz mı onu maç günü göreceğiz. Emre'yi özlememek mümkün değil. Onun için oynamamak oyunu dışardan seyretmek de kolay değil. Emre oynamak için sabırsızlanıyor. Onun takıma olacak katkısının da farkındayım. Umarım bundan sonra böyle bir şeyle karşılaşmaz. Emre de bu atmosferi özlemiştir. İçindeki ateş de bütün borçlarını ödemek şeklindedir'' diye konuştu.

Terim, ''Norveç karşısına aynı taktikle mi çıkacaksınız'' sorusunu şöyle cevapladı:
''Yunanistan maçındaki gibi dizilişimiz olabilir, ama anlayışımız öyle olmayacak. Norveç tempolu savaşan bir takım. Şu an bulundukları durumda daha fazla maça asılmalarını sağlayacak ve maç daha zorlu geçecek. Ayrıca Norveç'in kafasının Yunanistan ile olan maçımızdan sonra karışmış olabileceğini de düşünüyorum. Ben çok rahatım. Yunanistan, Moldava, Macaristan ve diğer maçlarda da rahattım. Şimdi de rahatım, rahat olmayan sadece basındı. Yunanistan maçı öncesi verdiğimiz mesajlara rağmen basının bize verdiği mesaj, rakip bir Avrupa şampiyonu idi. Daha önce herkesin gurur duyacağı bir milli takım geliyor dedim. Ben gurur duyuyorum, bu çocuklar çarşamba günü de bunu gösterecekler kimsenin şüphesi olmasın.''

Terim, ''Siyasetçilerin yapamadığını yaptınız ve İbrahim Kutluay'dan sonra Yunanistan'da en çok sevilen spor adamı oldunuz'' sözlerine karşılık ise ''Yunanistan ile tarihten gelen dostluğumuz olduğuna inanıyordum, fikirlerimde de samimiydim. Bir de biz okulun yaramaz çocuğu olmuştuk ve dikkatli olmak zorundaydık. Akşam Gökhan Zan'ın hareketini de izledim, sarı kartla ilgisi yokmuş yazık olmuş.Yunanistan'a da teşekkür edyorum. Çıkan olayları zaten biliyoruz, münferit olaylar. Yine söylüyorum. İsviçre maçında olaylar iki taraflı olmuştu, ama ihale bize kalmıştı'' dedi.

Milli Takımın, Yunanistan maçında 86 dakika boyunca yaptığı faul sayısının sadece altı olduğunu vurgulayan Terim, ''Bu 15 dakikada ki faul sayısına eşit. Bugün Nişantaşı'nda yürüseniz adım başı birbirinize çarparsınız. Bundan sonra milli futbolcuların hakemlere yardımcı ve diğer oyunculara en büyük yardımcı olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Avrupa Şampiyonası Elemelerinde C grubundaki takımların birbirini kırmaya müsait olduğunu ifade eden Fatih Terim, Norveç-Bosna Hersek maçının buna bir örnek olduğunu kaydetti. Gruptan çıkmak için puan tahmini yapamayacağını kaydeden Terim, ''Ama bizim kaybetmeye tahammülümüz yok'' dedi.

Başarılı teknik adam Norveç Milli Takımı Teknik Direktörünün seyircisiz oynanacak bu maçta federasyonun açtığı pankartlardan rahatsız olduğunun hatırlatılması üzerine, ''Sevgili meslektaşım çok şanslı, cansızlarından bu kadar rahatsız oluyorsa canlılardan ne kadar rahatsız olacaktır bilemiyorum. Verilen ceza ne olur bilemem, ama cezayı tasvip etmiyorum. Biz burada antrenman denilecek bir ortamda Avrupa Şampiyonası oynuyoruz'' ifadesini kullandı.

HASAN CEMAL'İN İLGİNÇ SORUSU

Fatih terim, Milliyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Cemal'in, ''Fatih Hoca, sizce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olacak mı'' sorusunu ise ''Ben futbola siyasetin karışmasını tercih edenlerden değilim, ama bir Türk vatandaşı olarak bu soruya cevap vermek zorundayım. Bugün kanunlarımız Tayyip beyin köşke çıkmasını engellemiyor. Bugün kanun tartışılıyor, iyi veya kötü diye. Önce Tayip beyin kendisi ister mi çıkmayı ya da çıkmamayı. Onun düşünceleri de önemli. Ben herkesin mutlu olmasından yanayım. Çıkan da mutlu olmalı halk da mutlu olmalı'' şeklinde cevapladı.

Fatih Terim, Yunanistan maçından sonra favori gözüktüklerini belirterek, şöyle devam etti:
''Maça çıkmadan önce favori gösterilmek yanlış. Sahada kim iyi olursa o kazanır, maçtan önce favori gösterilmek istemiyorum. Seyircili ve seyircisiz oynamaya alıştık. Seyircisiz oynamaya Norveç nasıl hazırlanır bilemem, ama Tugay'ın takım arkadaşı Petersen ile konuştuğunda seyircisiz oynamak bizim için avantaj demiş. Dönüşte destekleyen, futbolcuları baskı altına almayacak bir seyirciye ihtiyacımız var. Bugün İngiltere'de bir ''vooov'' sesi futbolcuları çok etkiliyor. Bizim seyircilerimizin yapacağı destek de futbolcuları motive etme yönünde olmalıdır. Yedi maç var, toplam 21 puan eder. Norveç bu puanların hepsini alabilecek kapasitededir. Norveç takımının bu kayıpları telafi edebileceğini düşünüyorum.''

Norveç maçı kadrosunu şimdiden açıklamayacağını kaydeden Terim, ''Yunanistan Milli Takımı'nın kalecisi Nikopolidis o golleri yedi, ama bizim kaçırdığımız başka pozisyonlar da var. Önemli olan topun o çizgiyi geçmesi. Gökhan Ünal'ın yerine bir oyuncu çağırmadım. Çünkü bazı arkadaşlarımız bir kaç mevki yapacak kapasitede futbolcular, Tümer, Gökdeniz, Tuncay da bu görevi üstlenebilirler. Zaten Mehmet Yıldız da var. Ferhat, bugün zaman zaman da olsa Galatasaray takımında oynuyor. Zaten Ümit Milli Takımımıza çağırma şeklim bundan dolayıdır. Yasin de Ümit Milli futbolcumuz, alınma şekli de Ümit Milli takımında daha önce oynamış olmalarıdır. Norveç'in Bosna'ya yenilmesi Norveç'in kötü takım olduğu anlamına gelmez. Aynı şekilde Yunanistan'ın yenilmesi de kötü takım oldukları anlamına gelmez. Norveç ile aramızda sadece 6 puan fark var. Ben futbolcularıma hep bunu söylüyorum'' diye konuştu.

TUNCAY ŞANLI

Basın toplantısında söz alan Tuncay Şanlı ise İstanbul'daki basın toplantısında da Yunanistan karşısına galibiyet için çıkacaklarını söylediğini belirterek, ''İnancımızla sahaya çıktık ve kazandık. Kaybeysek de çok şey kaybedeceğimizi biliyorduk. Hocamızın bize verdiği inançla sahaya çıktık. İlk dakikalarda gol yememize rağmen kendimize olan güveni kaybetmedik ve kazanmasını bildik'' dedi.

Norveç maçının zor geçeceğini altını çizen başarılı oyuncu, ''Norveç puan kaybetti ve kazanmak isteyecekler. Onların kasetlerini izliyoruz. Psikolojik olarak maça hazırlanıyoruz. Biz kazanmak için yine sahada olacağız. Takım olarak hırsımız, kazanma arzumuz yerinde olduğu zaman biz istediğimizi alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Norveçli gazetecilerin Carew hakkında ne düşünüyorsun şeklindeki sorusunu, ''Kendisini Türkiye'den tanıyoruz. Türkiye'ye gelmeden öncede tanıyordum. Norveç için çok iyi ve önemli bir oyuncu. Bize karşı ne kadar iyi olabilir bilemem, ama iyi olmasını istemem doğrusu'' diye cevapladı.

Yunanistan maçında maçtan çok açılan pankarttan etkilendiklerini kaydeden Tuncay, galibiyetten sonra Türkiye'den gelen telefonlarda galibiyetten daha da anlam kazandığını söyledi.

SABRİ SARIOĞLU

Basın toplantısında söz alan diğer milli futbolcu Sabri Sarıoğlu ise Yunanistan maçında karambolden yenen bir golle mağlup duruma düştüklerini ifade ederek, ''Ama kazanacağımızı biliyorduk. Takım arkadaşlarımızla saha içinde ve dışında ilişkilerimiz çok iyi. Oyun disiplininden hiçbir zaman kopmadık ve bu da bize galibiyeti getirdi'' dedi.

Maçtan sonra inanılmaz bir telefon trafiğinin yaşandığını dile getiren Sabri, ''Açılan pankart ve İstiklal Marşı'na yapılan protesto bizi etkilediği kadar herkesi etkilemiş. Gelen mesajlar bunlar üzerineydi ve alınan galibiyetten dolayı bizi kutladılar'' diye konuştu.

Futbolda her takımın birbirini yenebilecek seviyeye geldiğine işaret eden Sarıoğlu, ''Bosna da bunu gösterdi. Biz kendi oyunumuza bakıyoruz. Bizim için önemli olan bizim oyunumuz, önemli olan bizim sahada yapacaklarımızdır'' şeklinde konuştu.

Millilerimiz, bu akşam TSİ 19.00 da basına kapalı antrenmanla Norveç maçı hazırlıklarını sürdürecek.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yunanistan şoku atlatamadı
 Beşiktaş'ta İbrahim Akın kadro dışı bırakıldı
 Dünya bizi konuşuyor
 Brezilya Şili karşısında şov yaptı - VİDEO
 F.Bahçe'de Appiah gerginliği
 Zico: Taraftarların desteğine ihtiyacım yok
 F.Bahçe'nin Baptista planı
 İspanyol basını ısrarlı: Carlos F.Bahçe'ye gidecek
 Ersan'ın 21 sayısı Bucks'a yetmedi
 Yenilmekten korkma!
 'Artık yıkılmayız'
 TAU Ceramica Ender Arslan'ın kontratını uzatmadı
 Avustralya'da Büyükuncu ve Çalışal elendi
 Bosna-Hersek'e ağır ceza yolda
 Hepsinin en iyisiyiz
 Hadi kalk Milli Takım'a gidiyorsun
 Golü attım ve zaman durdu
 Tuncay'ı getirin
 Bu kavga bitmez
 Emre yedek mi?
 Deivid kendine kulüp arıyor!
 Altay'dan vurgun
 Eskişehir puanı kaptı
 Boluspor'a 'Küçük' geldi
 All-Star'a Magic damgası
 Fenerbahçe'nin Ankara vurgunu
 Mehmet'ten 8 sayı
 Türk hacker'lar EPO'ya saldırdı
 G.Saray'da Genel Kurul sinyalleri
 Kartal'a bir iyi bir kötü haber
 Beşiktaş'a kolay lokma
 İddaa sonuçları
 Günün içinden
CAHİT YAVUZ
Takvim değişiyor
Dünya tenisi WTA, ATP önümüzdeki yıldan...
'Şeyh Türkiye'ye 30 milyar dolar yatıracak'
'Şeyh Türkiye'ye 30 milyar dolar yatıracak'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT arazisi için...
Gözyaşları şehitler için aktı
Gözyaşları şehitler için aktı
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının...
Sutyen üstüne inci
Sutyen üstüne inci
Kolombiya'nın Medellin kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu