SABAH - Bu S.O.S.'e kulak verin
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu S.O.S.'e kulak verin
Bu S.O.S.'e kulak verin
Şarkıcılar hibrid arabalara binecek, oteller toksik olmayan malzemeler kullanacak

Bu sese kulak verin

Tarih 07.07.07'yi gösterdiğinde dünya, büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Cameron Diaz ve Al Gore gibi isimlerin desteğiyle başlatılan ve yedi kıtada düzenlenecek Live Earth konserine katılacaklar, küresel ısınmaya 'Dur,' diyecek.



Bu S.O.S.'e kulak verin

07.07.07 tarihinde, yedi kıtada gerçekleşecek Live Earth konserleriyle insanlık küresel ısınmaya "Dur," demeye çalışacak.

Tarih, 13 Temmuz 1985. Yer, Wembley Stadyumu, Londra. Yaklaşık 70 bin kişi hep bir ağızdan U2, Paul McCartney, Sting, Elton John, Phil Collins, Queen ve David Bowie'ye eşlik ediyor. Yine aynı gün, ABD Philadelphia'daki JFK stadyumunda 90 bin kişi bir araya geliyor. Sahnede ise Joan Baez, BB King, Bob Dylan, Mick Jagger, Led Zeppelin ve Eric Clapton gibi sanatçılar var. Amaç aynı: Etiyopya'daki açlığın önüne geçmek va para toplamak. Organizasyonun fikir babası Bob Geldof, 1 milyon pound toplamayı beklerken, gün sonunda 150 milyon pound gibi bir meblağa ulaşılıyor. 2 Temmuz 2005. Yine Geldof önderliğindeki milyonlarca kişi, dünyanın 10 noktasında düzenlenen konserlerle G-8 liderlerine baskı uyguluyor. Afrika'ya yardımları artırmaları ve yoksul ülkelerinin borçlarını silmeleri için hep bir ağızdan şarkılar söyleniyor. 07.07.07 tarihi ise bambaşka bir kitlesel hareketle hatırlanmaya hazırlanıyor. Bu kez kurtarılacak olan ne Etiyopya, ne Afrika, ne de yoksul ülkeler. 7 Temmuz 2007'de dünya 'kendisi' için yardım istemeye hazırlanıyor. Live Earth adı verilen konserler serisi, global ısınma ve beraberinde gelen iklim kriziyle savaşmayı hedefleyen "S.O.S. - Save Our Selves", yani 'Kendimizi Kurtaralım' oluşumunun projesi.

ANA SPONSOR, MSN
15 Şubat günü bir basın açıklamasıyla duyurulan organizasyonun mimarları; oyuncu Cameron Diaz, Live 8'in organizatörlerinden Kevin Wall, R&B yıldızı Pharrell Williams, Meksikalı müzik grubu Mana ve tabii ki ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore. Uygunsuz Gerçek belgeselinin yarattığı rüzgârla çevreci hareketlerini daha da yoğunlaştıran Gore'un projede yer alması, işin ciddiyetini artırıyor. Tabii ki organizasyonun ana sponsorunun yaklaşık 200 milyon kullanıcısı olduğu tahmin edilen, anlık mesajlaşma programı MSN olması da... 7 Temmuz günü 24 saat sürecek konserler, yedi kıtada gerçekleşecek. Ev sahipliği yapacağı kesinleşen şehirler; Şangay, Sidney, Johannesburg, Londra, Kyoto ve Rio de Janerio. ABD'deki etkinliklerin adresi ise henüz netleşmedi. Al Gore ve yoldaşlarının Antarktika'da da bir etkinlik düzenlemek istedikleri belirtiliyor. Yüzlerce ünlü ismi sahnede art arda göreceğimiz konserler, şu ana kadar kesinleşen isimlerle de sadece çevrecilerin değil, tüm müzikseverlerin iştahını kabartıyor. Organizasyonun açıklandığı günden bu yana küresel ısınmaya karşı harekete geçen 'duyarlı' sanatçı ve gruplar şöyle: Pharrel, Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters, Snoop Dogg, Lenny Kravitz, Bon Jovi, Sheryl Crow, AFI, Melissa Etheridge, John Mayer, Damien Rice, Duran Duran, Snow Patrol, John Legend, Black Eyed Peas, Akon, Enrique Iglesias, Fall Out Boy, Mana, Keane, Kelly Clarkson, Korn, Faith Hill ve Bloc Party. Tüm konserlerde 100'den fazla sanatçı ve grubun yer alması bekleniyor. Ayrıca bilim adamları, sanatçılar, politikacılar ve işadamlarının da projeye destek vermesi umuluyor.

'SİSTEM DEĞİŞSİN'
Live Earth konserlerini en az 1 milyondan fazla kişinin yerinde izleyeceği ve yine en az 2 milyardan fazla kişinin canlı TV, radyo ve internet yayınlarıyla takip edeceği tahmin ediliyor. Organizatörler, sorunun çok büyük ve kendimizle ilgili olduğu için, bu etkinliğin şimdiye kadar gerçekleşen en büyük organizasyon olmasını bekliyor. Live Earth kampanyasıyla ilgili gelişmeleri, http://liveearth.msn.com adresinden takip etmek mümkün.

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 300 Spartalı İran'a mı saldırdı?
 Düğün dernek oldu
 Felsefenin Sefaleti
 Kadir Has'tan son vefa Yassıada'ya
 Harran: Sevmeye hakkı olmayan kadınların diyarı...
 Cezaevlerinde 'namus' araştırması
 Türkiye'nin en kuvvetli satranç ailesi
 'Asrın Casusu' İstanbul'dan geçmişti
 Bebeğim gay mi?
 THY uzun menzilli hatlarda zarar ediyor
 Suat Atalık 20 yıl sonra yine Türkiye Şampiyonu
 Beyaz siyah yasaklar
 Onlar hiç sıraya girmiyor!
 Bu müzik aşka ve 68 kuşağına dair
 En iyi aşk şiirine Fransa bileti
 Herkes Mersin'e gidince işler tersine döndü
 New York'lu olmak ya da olmamak
 Sudan'a uzanan eller
 Küresel ısınma
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
'Mutluluğun mezarları, yalnızlığın heykeli...
GÜLSE BİRSEL
Grip salgını döneminde okuyucuya...
ÖNCEL ÖZİÇER
Eros yayı gerdi, saldırıya hazır olun
Çok acımasızdır o...
KAZIM KANAT
Sarı kurdelem sarı!
Sarı Kurdele! Malatyalı...
Artık önümüzdeki maçlara bakacağız
Artık önümüzdeki maçlara bakacağız
Türkiye Birinci Ligi'nin ilk yarısının başarılı takımı Vestel...
Ahmet-Ertegün-bizineden-parlatmadıgiller
Ahmet-Ertegün-bizineden-parlatmadıgiller
Fazıl Say'ın hayattaki tek umudu artık hayatta olmayan Ahmet Ertegün...
Müftüden onaylı mayolar
"Hedefim, Müslüman kız kardeşlerimin sosyal yaşam içerisinde var...
Çapkınlar aslında iktidarsız mı?
Prof. Dr. Rubia Auriales (Dünya Seks Sağlığı Komitesi Başkanı)...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.