kapat
   
24 Mart 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan Baykal'a sert çıktı
Erdoğan Baykal'a sert çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İstikrar ve güven ortamından adeta rahatsız olup adeta Türkiye'yi bir gerilim ortamına çekmek isteyenler beyhude bir çaba içerisinde kıvranıp duruyorlar. Varsın kıvransınlar." dedi. Başbakan Erdoğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan ile kendisini aynı kefeye koyan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sert tepki göstererek, "Sen PKK ile kolkola parlamentoya girdin. Beraber olduğun kişilerden bir tanesi şu anda PKK Kongragel'in başkanı" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(MÜSİAD) Sütlüce'de yaptırdığı yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan burada cumhurbaşkanlığı seçiminden, PKK'ya kadar bir çok konuya değindi. Hükümet olarak gerilimden uzak durduklarına işaret eden Erdoğan son zamanlarda havayı bulandırmaya çalışanların olduğuna dikkat çekti.

PKK terör örgütü ele başısı Abdullah Öcalan'a "sayın" dediği gerekçesi ile Deniz Baykal'ın eleştirileriyle karşı karşıya kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan anamuhalefet liderine sert karşılık verdi. Erdoğan, teröristbaşı ile kendisini aynı kefeye koyan Baykal'a, "Kimsin sen ya? Nasıl kalkar da sen Tayyip Erdoğan'ı teröristbaşı ile aynı kefeye koymaya kalkarsın?" tepkisini yöneltti.

Erdoğan Baykal'a seslenerek şunları söyledi: "Teröristbaşı ile aynı safta parlamentoya girdin19'uncu dönemde. Beraber girdin, kolkola, omuz omuza girdin. O partinin genel sekreteriydin. Beraber olduğun o kişilerden bir tanesi şu anda PKK Kongragel başkanı. Hafızayı beşer nisyan ile maluldur. Milletimiz hepsini aklında tutamıyor. Dün neydi ne oldu bilmiyor. Bunları da milletimizin bilmesi lazım. Şu andaki PKK terör örgütüne ana muhalafet liderinin ne denli yakın olduğunu 19'uncu dönem şehadeti ile ortaya koyuyor. Buna gayet iyi şahit olduk. Onun için bizi getirip de öyle bir yere oturtamazsınız. Bizim öyle bir yerde yerimiz yok. Biz bu vatanı sevmekten bu millete hizmet etmekten başka derdimiz olmamıştır."

"BAZEN SİGORTAMIZ ATIYOR"


Önümüzdeki mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Erdoğan, "Bu yapılacak seçimlerde ülkemizin herhangibir sıkıntısı yok. Bundan hiçkimsenin bir endişesi olmasın." dedi. Bugüne kadar 10 tane seçim nasıl yapıldıysa 11 incisinin de aynı şekilde yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Türkiye buna hazırlanıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin normalleşmesini, demokratik mekanizmaların işlemesini kavrayamayanlar, hazmedemeyenler olduğna işaret eden Erdoğan, "Bazen bilim adamların bile, anayasa hukuku alanında ders verenlerin bile nasıl çelişkilere düştüğünü görüyorum da bilim adına utanıyorum. İki kere iki beştir diyorlar yav. Böyle şey olur mu?" ifadelerini kullandı. Dinleyiciler arasında gazeteci Nazlı Ilıcak'I gören Erdoğan, "Nazlı Hanım sen de biliyorsun senin programlarında da bazen böyle diyenler çıkıyor. Baktım iki kere iki beştir diyor. Böyle düşünenlere söyleyin iki kere iki beş değildir deyin. Bunu mevsimi yok, gecesi gündüzü yok. Ne zaman bakarsan bak dört eder. Değişmez. Ama bunlar bunu değiştirmeye gayret ediyorlar. Yıllar boyunca 10 tane cumhurbaşkanı seçti bu ülke hangi anayasanın amir hükümlerine göre seçtiyse şimdi de aynı hükümlere göre seçecek. Bunlar bunu değiştrimeye kalkıyorlar. Yeni yeni şeyler. Akşam sabah...Bakıyorsun değişiyor. Fakat bunun değişmesine müsaade etmeyecek bir millet var. Türk millet buna müsaade etmez. Onun vekilleri aldıkları vekalete aynen layık olarak bunu parlamentoda bunu yerine getireceklerdir. Biz bunu çok açık ve net söylüyoruz. Varsa yanlışlarımız düşüncelerini söylesinler. Önerilerini getirsinler ve desinler ki 'Türkiye'nin çıkarı orada değil buradır' Eyvallah başımızın gözümüzün üstüne. Ama bir tane öneri bugüne kadar gelmedi. Bir kanun maddesinin engellemek için 48 önerge verilir mi? 5'er dakika konuşulsa 240 dakika eder. Nasıl çalışacak bu parlamento? Bu sadece bir kanun için. Çifte vergilendirmeyi önleyecek bir yasa. Bu iki ülke arasındaki ticareti geliştirecek kardeyim niye bunu engellemek istiyorsun? Ama dert başka. Mesela Sosyal Güvenlik Reformu. Her doğan sağlık sigortası ile doğsun dilyoruz. Bunu da engelliyorlar. Tabi biz de mücadelemizi vereceğiz. Ama zaman kaybediyoruz. Onlar da ise böyle bir dert böyle bir sıkıntı yok."

Bu gerilim davetine icabet etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Ve inşallah gerilimin tarafı da olmayacağız. Bazen tabi çok susuyoruz susuyoruz susuyoruz... Arkadaşlarımıza 'cevap vermeyin, varsın onlar konuşsun' diyoruz. Ama tabi biz de insanız, bizim de sigorta atıveriyor." dedi. Dinleyicilerden İbrahim Cevahir "Kızmayın, duymazdan gelin" şeklindeki sözlerine Erdoğan, "İbrahim Cevahir sen kızma da göreyim seni de" şeklinde Karadeniz şivesi ile cevap verdi. Başbakan'ın bu sözleri salonda kahkahalara yol açtı.

CHA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Erdoğan Köşk'e; Gül Başbakan"
 "Cumhurbaşkanı olmayacağım"
 Anayasa Mahkemesi'nden uyarı: Üniversitelere siyaset etkisi
 Milletvekilinden esrar operasyonu!
 Sezer, Vatan'ı yalanladı
 Hükümeti soyunarak protesto ettiler
 Başbakan ve eşi de organlarını bağışlasın
 Avrupalılık tarifi
 Arınç'ın Köşk cevabı: Hayır
 Kasırga dosyası Çiçek'in elinde
 Eski AKP milletvekili Kaya'ya 7.5 ay hapis
YAVUZ DONAT
Bu ülkeyi bu milletten nasıl koruruz?
DENİZLİ...
Darbe yaptı ama Köşk'e halkın oylarıyla çıktı
1982'de yeni Anayasa halkın oyuna sunulurken siyasi tarihimizde de...
Üniversite olmasa gözüm açık kalırdı
Kadir Has'ın son röportajı adını taşıyan üniversitesi için oldu:...
Sözde soykırımda Lahey'e başvurumuz an meselesi
Sözde soykırımda Lahey'e başvurumuz an meselesi
Dışişleri Bakanı Gül, Ermeni soykırımı iddialarının yargıya...
'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz'
'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz'
Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob, cemaatinin Dink cinayetinden nasıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu