kapat
   
24 Mart 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Erdoğan Köşk'e; Gül Başbakan"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, son günlerde Cumhurbaşkanlığı konusunun sık sık gündeme geldiğini belirterek, ''Çankaya Köşkünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek isterim. Cumhurbaşkanlığına, Başbakan kimi işaret ederse kabulümüzdür'' dedi.

Unakıtan, Edirne Ticaret Borsası Salonunda AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında, Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu belirtti.

Ülkeye yabancı yatırımcıların gelmeye başladığını ifade eden Unakıtan, ''Eskiden Türkiye'ye yabancı yatırımın geldiği miktar bellidir, kıyas yapınız. 1 milyar dolar ya gelir ya gelmezdi. Şimdi bir kuruluştan 3 milyar dolar geliyor. Bu Türkiye'nin istikrarının dışa yansımasıdır'' dedi.

Tek parti iktidarının ülkeye siyasi istikrar getirdiğini kaydeden Unakıtan, siyasi istikrarın, ekonomik istikrarı doğurduğunu, bunun da başarıyı meydana getirdiğini ileri sürdü.

Unakıtan, şunları kaydetti:

''Türkiye'de bugüne kadar hep belirsizlikler yaşandı ama iyi günler göreceğiz. Türkiye dışarıdan iyi görünüyor. Yaptıkları analizlerle Türkiye'nin istikrarını onlar da görüyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırımlarını artırarak geliyor. Artık Türkiye dalgalanmalardan etkilenmiyor.''

Unakıtan'ın salondaki konuşması, sık sık, ''Edirne sizinle gurur duyuyor'' ve ''Edirne'ye yağmur bereketi getirdiniz'' tezahüratında bulunuldu. Bu arada, Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan, duygulu anlar yaşadı ve ayağa kalkarak bakan eşini alkışladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Unakıtan, Edirne Ticaret Borsasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Unakıtan, cumhurbaşkanlığıyla ilgili bir soru üzerine, Çankaya Köşkünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek istediğini belirterek, ''Cumhurbaşkanlığına, başbakan kimi işaret ederse kabulümüzdür'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşke çıkması halinde başbakan kim olabilir sorusu üzerine Unakıtan, gönlünden geçen ismin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül olduğunu belirtti.

''OTOYOLLAR VE TEKEL ÖZELLEŞTİRİLECEK''

Maliye Bakanı Unakıtan, özelleştirmelere devam edileceğini belirterek, ''Boğaziçi Köprüsü, Otoyollar ve Tekel'in kalan kısmının özelleştirilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığına talimatı verdim. Çalışmalar tamamlanınca özelleştirmeyi yapacağız. Özelleştirmeler konusunda taviz vermeyeceğiz'' dedi.

MİLLETVEKİLLERİ

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak da, AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında, AK Partiye katılımların kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Edirne'de AK Partiye 1000 kişilik katılımla daha da güçlendiklerini belirten Budak, Maliye Bakanı Unakıtan'ı işaret ederek, enflasyonun aşağı çekilmesinde Unakıtan'ın büyük katkılarının olduğunu ifade etti ve ''Kemal Abi'ye müsaadesi olursa bir benzetme yapacağım. 80 yıldır ezilmeyen canavar, (atom karınca) gibi çalışan Maliye Bakanımız sayesinde yenilmiştir'' dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ ise, Maliye Bakanı Unakıtan'ın ''hortumu keser yatırımı yaparım'' sözünü hatırlatarak, ''AK Parti döneminde Türkiye'ye büyük hizmetler yapıldı. Hortumun, rüşvetin önü kesilerek, bu kaynaklar hizmete aktarılmıştır'' şeklinde konuştu.

İl Başkanı Ayhan Demir ise, AK Parti'nin Türk siyasi hayatına yeni bir vizyon kazandırdığını bildirerek, şunları kaydetti:

''AK Partiye her geçen gün katılımlar artmaktadır. Bu güçlenmede parti teşkilatlarımızın çalışmalar var. AK Parti Türkiye'ye yeni bir siyaset vizyonu getirdi. Mahalle mahalle, köy köy bu yeni vizyonu anlatıyoruz ve karşılaştığımız teveccüh bizi daha da yüreklendiriyor.''

Bu arada Unakıtan, Ticaret Borsası Salonunda Türkiye Tekvando Şampiyonasında kategorisinde birinci olan İsmail Can Meriç'e eşi Ahsen Unakıtan'la çeyrek Cumhuriyet altını hediye etti.

Ayşekadın Gençler Birliği Spor Kulübü yöneticileri de, Unakıtan'a, üzerinde ''Kemal Unakıtan'' yazan ve 22 numarası bulunan bir forma hediye ettiler. Unakıtan, daha sonra gündeminde olmasına rağmen, Pazarkule Sınır Kapısı ziyaretini iptal ederek, Edirne Organize Sanayi Bölgesine gitti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Cumhurbaşkanı olmayacağım"
 Anayasa Mahkemesi'nden uyarı: Üniversitelere siyaset etkisi
 Milletvekilinden esrar operasyonu!
 Erdoğan Baykal'a sert çıktı
 Sezer, Vatan'ı yalanladı
 Hükümeti soyunarak protesto ettiler
 Başbakan ve eşi de organlarını bağışlasın
 Avrupalılık tarifi
 Arınç'ın Köşk cevabı: Hayır
 Kasırga dosyası Çiçek'in elinde
 Eski AKP milletvekili Kaya'ya 7.5 ay hapis
YAVUZ DONAT
Bu ülkeyi bu milletten nasıl koruruz?
DENİZLİ...
Darbe yaptı ama Köşk'e halkın oylarıyla çıktı
1982'de yeni Anayasa halkın oyuna sunulurken siyasi tarihimizde de...
Üniversite olmasa gözüm açık kalırdı
Kadir Has'ın son röportajı adını taşıyan üniversitesi için oldu:...
Sözde soykırımda Lahey'e başvurumuz an meselesi
Sözde soykırımda Lahey'e başvurumuz an meselesi
Dışişleri Bakanı Gül, Ermeni soykırımı iddialarının yargıya...
'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz'
'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz'
Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob, cemaatinin Dink cinayetinden nasıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu