SABAH - 23/03/2007 - Terim: Kazanmak için hücum oynayacağız
kapat
   
23 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terim: Kazanmak için hücum oynayacağız

(A) Milli Futbol Takımı'nın yarın Yunanistan ile deplasmanda yapacağı Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı öncesi Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim dostluk ve barış mesajları verirken, karşılaşmada galibiyet için hücuma yönelik bir futbol anlayışıyla mücadele edeceklerini açıkladı.

Milli Takım'ın kaldığı Atina'daki Ledra Marriot Otel'de basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, tarihe bakıldığında Türklerle Yunanların uzun yıllar birlikte yaşamış iki komşu ve gerçek dost olduğunun görüleceğini belirterek, ''Yarın da Yunanistan ile yapacağımız bir milli maçtır, milli dava değil. Futbol sahada oynanan bir oyun. Yarın da stat içinde ya da dışında herhangi bir tatsız olay yaşanacağını düşünmüyorum. Daha önce Yunanistan Milli Takımı Türkiye'de çiçeklerle karşılanmıştı. Dün bizim karşılanmamız da gerçekten çok hoştu. Türkiye'de yapılacak rövanş maçında Yunanistan'a aynı misafirperverliği göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Maçlar kazanılabilir ya da kaybedilebilir. Baki kalan dostluklardır. Yarinki maçın sonucu ne olursa olsun, rakiplerimizin ellerini sıkmaktan memnuniyet duyacağız'' dedi.

(A) Milli Takım kadrosunda yaşanan değişikliklerle ilgili bir soruya, ''İki maç arasında 2-3 aylık süre geçiyor. Bu sürede dahi değişiklikler olabiliyorsa 2-3 yıllık süreçte, daha fazla değişiklik olması doğaldır. Burada sakatlıklardan da söz edilebilir. Fakat bu, asıl olarak ülkemizde bulunmayan istikrarın bir göstergesidir'' diye yanıt veren Terim, sakatlıklar nedeniyle yarınki maçta, oyun felsefelerinde bir değişiklik yapmayacaklarını söyledi.

Yunanistan'a eksik kadroyla gelmediklerinin altını çizen Terim, ''Yarın, çok şeyi isteyen bir Türk Milli Takımı'nı herkes görecek. Yunanistan Milli Takımı, 2004 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra daha ofansif futbol oynamaya başladı. Birçok oyuncuları da Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyiyor. Ancak biz hücum düşüncemiz adına çok fazla değişiklik yapmayacağız. Birkaç küçük değişiklikler takımımızda olabilir. Fakat genel olarak Yunanistan'ın ataklarına, biz de karşı ataklarla cevap vereceğiz. Çünkü oynadığımız futboldan zevk almak istiyoruz'' dedi.

''KAYBEDEN YARIŞTAN KOPMAZ''

Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası elemeleri C Grubu'nda mücadele eden takımlar arasında Türkiye, Yunanistan ve Norveç'in daha şanslı göründüğünü belirterek, ''Bu nedenle Yunanistan ve Norveç ile yapacağımız maçlar gerçekten önemli. Özellikle ilerisi için kredi ve moral kazanmak açısından önemli. Ancak bu iki maçtan sonra daha 7 maçımız daha var. O nedenle bu maçlarda kaybedenin yarıştan kopacağını düşünmüyorum. Ayrıca grupta Bosna'nın da 4 puanı var. Yarınki Bosna-Norveç maçından da enteresan bir sonuç çıkabilir. Grubumuzda kopmaların Haziran ayından sonra olmasını bekliyorum. Bugüne kadar cezamız nedeniyle maçlarımızı dışarıda oynadık. Seyircimizi özledik. Grup maçlarının ikinci bölümünü kendi sahamızda oynayacağımız da dikkate alınmalı'' diye konuştu.

''YUNANİSTAN'IN FAVORİ GÖSTERİLMESİ BİZİ ETKİLEMEZ''

Fatih Terim, bir gazetecinin, ''Yarınki maçta Yunanistan'ın favori gösterilmesi sizi nasıl etkiler'' şeklindeki sorusuna ise ''Bu bizi hiç etkilemez. Kendi sahalarında, seyircilerinin desteğiyle oynayacaklar. Favori gösterilmeleri normaldir. Ayrıca söylemlerle eylemler de farklı olur'' diye yanıt verdi.

Bir Yunan gazetecinin Yunan Milli Takımı oyuncularıyla ilgili sorusuna karşılık Fatih Terim, ''2004 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarından bu yana oyuncular ve teknik direktör Otto Rehhagel birlikte çalışıyor. Zaten başarılarının arkasında da bence bu tecrübe ve uyum yatıyor. Ayrıca Nikopolidis gibi mükemmel bir kaleciye, Basinas, Karagunis gibi kaliteli orta saha oyuncularına, savunmada da Seitaridis gibi bir oyuncuya sahipler. Bunun yanı sıra pek ismi ön planda olmayan yeni bir oyuncuları daha var, o da Katsurianis'' ifadelerini kullandı.

Terim'in Yunan takımını öven sözleri üzerine ev sahibi ülkeden bir gazeteci, ''Rehhagel'i kıskanıyor musunuz'' diye sorunca, ''Rehhagel'i kıskanıyorum. Fakat Avrupa şampiyonluğunu kazandıkları için. Bunu biz de kulüp bazında yaşadık ama milli takımla da yaşamak isterim'' diye karşılık veren Terim, görevli tercümana da özellikle uyarıda bulunarak, ''Burada sözlerim yanlış anlaşılmasın. Yunan takımını anlatırken, onları iyi tanıdığımı ifade etmek istedim. Haberlerin başlıkları 'Terim Rehhagel'i kıskanıyor' şeklinde olmasın. Yunan oyunculara gıpta ettiğim yok. Kendi takımımdaki oyuncularla gurur duyuyorum'' dedi.

Fatih Terim yine bir Yunan gazetecinin, ''Dünya Kupası elemelerinde Yunanistan ve Türkiye gruplarından çıkamamıştı. Bu kez birlikte çıkabilirler mi'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Birlikte hareket edeceksek o zaman iki ülke de Avrupa Şampiyonası'na gitsin. Ancak, burada Norveç'in hakkını yememek lazım. Ayrıca Bosna da yarın alacağı bir galibiyetle iddialı duruma gelebilir. Sonuçta tabii ki biz Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapacağız'' ifadelerini kullandı.

ÜMİT KARAN SORUSUNU YANITLAMADI

Bu arada bir Yunan gazetecinin, ''Galatasaray'da ve Milli Takım'da 15 yıldır oynayan Hakan Şükür'ün yerini neden Ümit Karan alınmıyor'' şeklindeki sorusuna Fatih Terim, ''Bunu size açıklamak zorunda değilim. Ben sizin yazdıklarınıza karışıyor muyum. Öyle uygun görülmüş, öyle olmuş'' karşılığını verdi.

Fatih Terim, Milli Takım'ın yarınki maçta kalesini koruyacak Volkan ile ilgili olarak da ''Volkan tecrübe açısından Rüştü değil tabii ki. Ancak, diğerlerinden de çok daha tecrübeli olduğu ortada. Zaten milli takımda onun görev yapacağını ilk antrenman sonrası açıkladım. Bunu yapmasam milli takım kalesiyle ilgili spekülasyonlar ortaya çıkabilirdi ve bundan da en fazla Volkan etkilenirdi'' dedi.

Fatih Terim, yarınki karşılaşmada görev yapacak 11'i belirlediklerini fakat daha önceki uygulamalarının aksine bu kez kadroyu açıklamayacağını bildirdi. Terim, Norveç karşılaşmasında yarinki Yunanistan maçına göre farklı bir taktik ve kadro ortaya sürebileceğini de belirterek, ''Mesela Emre'nin cezası bitmiş olacak. Ancak, yarın sahaya çıkacak takımdan, Emre'yi Norveç maçında benim yanımda oturtmasını bekliyorum. Şu anda takımda sadece Gökhan Ünal'ın küçük bir sakatlığı var'' diye konuştu.

Terim Norveçli bir gazetecinin, Türkiye-Norveç karşılaşmasıyla ilgili sorusuna ise ''Norveç her zaman iyi ve tehlikeli bir rakip. Fakat şu anda tamamen Yunanistan maçına konsantre olmuş durumdayız. Norveç maçını daha sonra konuşuruz'' diye yanıt verdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Milli heyecan dorukta
 Kaleden kaleye gol - VİDEO
 Belçika'nın kalecisi ortalığı karıştırdı
 Van Gaal, Fener'i istiyor
 NBA'de Kobe Bryant fırtınası
 İspanyol basını: Capello'nun yerine Schuster gelecek
 Trabzonspor Jun'un bonservis borcunu ödedi
 Tuğba Karademir Dünya Şampiyonası'na veda etti
 Lider gidiyoruz lider döneriz
 "Yerden vuracağız"
 Bir ay sonra ev bakmaya geliyor
 'Bizi bölemezler'
 Alex'e Hertha kancası
 Mercurial Veloci görücüye çıktı
 Dev adamın bebeği de dev
 Kurban olacaktım
 Puan farkı yokmuş gibi çalışıyoruz
 Arazi koruma altına alındı!
 Demirören iki bin $'lık saatleri verdi
 Mami'nin Barcelona transferi hayal oldu!
 Trabzon'da Ziya Doğan sahaya indi!
 Orhan Mizanoğlu son yolculuğuna uğurlandı
 Talihsiz Celal Gürcan!
 Maşallah Antalya!
 "Türkiye'de şiddet artıyor"
 Günün içinden
GÜRKAN KUBİLAY
Mehmet Okur'luk maç
Dünyalı futbolcu, attığı gollerin %...
KAZIM KANAT
3 büyük hata yaptın bay Kolot!
O'nu ilk kez Beşiktaş...
VEDAT BAYRAM
Koç söyleşisi!
Mustafa Koç vesilesi ile tanıdığım Koç...
Hayırseverdi 550 milyon dolar bağışladı
Hayırseverdi 550 milyon dolar bağışladı
Türkiye'nin en hayırsever adamı unvanını alan işadamı Kadir Has 86...
SABAH'ın manşeti Almanya'yı karıştırdı
SABAH'ın manşeti Almanya'yı karıştırdı
Kendisini döven eşinden boşanmak isteyen Faslı kadının isteğini...
Süper mini
Süper mini
Fransız modacı Christian Audigier, 2007 sonbahar kreasyonunu, ABD'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu