kapat
   
23 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Veto yiyen üç bürokrat Çankaya'ya giremedi
Birlikte kadeh kaldırdılar

Vetolu listeye Köşk de yasak

Sezer, geçtiğimiz hafta veto ettiği üç Dışişleri bürokratını dün de Mübarek'in kabulü sırasında Çankaya'ya sokmadı.

Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmeleri başkentte büyük tartışmalara neden olan 5 müsteşar yardımcısı vekilinden hiçbiri dün Mısır lideri Mübarek'in ziyareti sırasında Çankaya Köşkü'ne gitmedi. Oysa 3 diplomatın Mübarek'in ziyaretiyle doğrudan ilgisi vardı.

İŞTE O ÜÇ BÜROKRAT
Bu Dışişleri bürokratları, Ortadoğu'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili Feridun Sinirlioğlu, Kıbrıs-Yunanistan İlişkilerinden Sorumlu Haydar Berk ve Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Selim Kuneralp'ti...

"DIŞİŞLERİ'NE HİSSETTİRDİ"

Üç diplomatın neden Köşk'e çıkmadığı merak konusu oldu. Kulislerde "Sezer yıllardır 'Vekil bürokrat Köşk'e giremez' der. Bu tutumunu sürdürüp Dışişleri'ne hissettirdi. Bu yüzden gelmediler" diye konuşuluyor.

SEZER ALMADI AMA...
Sezer'in Köşk'e almadığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Feridun Sinirlioğlu'nun Mısır büyükelçilik konutunda verilen yemeğe katılması dikkat çekti.


Veto yiyen üç bürokrat Çankaya'ya giremedi

Cumhurbaşkanı Sezer, Mısır Devlet Başkanı Mübarek'i kabule, geçtiğimiz hafta veto ettiği üç Dışişleri bürokratının katılmasına izin vermedi. Oysa 3 bürokratın Mübarek'in ziyaretiyle doğrudan ilgisi vardı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmeleri Başkent'te büyük tartışmalara neden olan 5 Müsteşar Yardımcısı Vekili, dün Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in Ankara ziyaretine damga vurdu. Ortadoğu'nun en önemli isimlerinden Mübarek'in ziyaretinin Çankaya Köşkü'ndeki ana bölümüne, Ortadoğu'dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili Feridun Sinirlioğlu veto nedeni ile katılamadı. Böylelikle, daha önce üç yıl Köşk'te Başdanışmanlık yapan Sinirlioğlu ilk kez önemli bir toplantıya girememiş oldu. Sinirlioğlu ile birlikte Mısır'ın Rumlarla Akdeniz'de petrol arama anlaşmasının gündeme gelebileceği ihtimaline karşı görüşmelere girmesi beklenen Denizcilik Havacılık İşlerinden Sorumlu Haydar Berk ile Ekonomik İşlerden Sorumlu Selim Kuneralp de vetolu müsteşar yardımcıları olarak Çankaya Köşkü'nde yerini alamadı.

PROTESTO ETMEDİLER
Bunun üzerine kulislere, "Müsteşar yardımcıları Sezer'i protesto etti ve Köşk'e gelmedi" spekülasyonu yayıldı. Ancak bu iddiaların aksine, bu üst düzey diplomatların vetonun ardından Müsteşar Yardımcısı Vekili pozisyonunda kaldıkları için Köşk'e giremedikleri öğrenildi. Bu gelişmede ise Cumhurbaşkanı Sezer'in, yıllardır sürdürdüğü "Vekil bürokratlar Köşk'e giremez" yönündeki kararlı ve devamlı tutumunu aynen Dışişleri'ne de uygulama kararının rol oynadığı belirtildi.

KÖŞK HİSSETTİRDİ
Çünkü, müsteşar yardımcılarının veto edilmesi sonrasında Köşk'ten Dışişleri'ne, bu isimlerin hangi yabancı ziyaretçi olursa olsun, Çankaya Köşkü'ne gelemeyeceği hissettirildi. Bu üstü kapalı mesaj dün ilk kez kendisini Köşk'te gösterdi. Sezer'in tutumu, Başbakan Erdoğan'ın Camlı Köşk'te Mübarek'i kabulünde de görüldü. Sinirlioğlu, Çankaya Köşkü sınırları içindeki Camlı Köşk'teki toplantıya da 'veto burayı da kapsıyor' diye katılamadı. Dışişleri diplomatlarının Çankaya Köşkü'ne girememesi bir ilk olarak kayıtlara geçti.

BÜYÜKELÇİDEN DAVET
Tüm gün devre dışı kalan ve akşam Köşkü'teki yemekte de bulunamayan Sinirlioğlu, Mısır Büyükelçisi'nin Mübarek'in ziyareti nedeniyle öğle saatlerinde konutunda verdiği özel yemeğe katıldı. Mısır Elçisi'nin vetolu Müsteşar Yardımcısı Vekili Sinirlioğlu'nu davet etmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Sezer, Dışişleri Bakanlığı'nın yedi müsteşar yardımcılığı atamasından 5'ini resmi bir açıklama yapmadan veto etmişti. İlk kez gerçekleşen bu gelişmenin ardından Sezer'in, "Bu isimler bana sorulmadan atanmak istendi" yönünde gerekçeleri bulunduğu iddia edilmişti.

METEHAN DEMİR ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Üç komutandan kritik ziyaret
 Gül: Irak bölünürse savaş bitmez
 Haider'e benzetti
 Vekillerle işadamlarının futbol maçı sert geçti
 'En büyük felaket yargının siyasallaşması'
 Seçimi öne çekme arayışı
 Erdoğan'a 'Sayın' suç duyurusu
 Mehmet Ağar: CHP'den daha ılımlıyız
MAHMUT ÖVÜR
Antalya'da iyi şeyler oluyor
Bir şehri şehir yapan;...
MUHARREM SARIKAYA
"Mutasyondaki bölge..."
DİYARBAKIR

Nevruz...
YAVUZ DONAT
Balıkçılarbaşı
İstanbul'da Mahmutpaşa neyse,...
Ecevit: Gürler'i seçtirmek için askerler beni bile tehdit etti!
Tarih 13 Mart 1973. Yeni cumhurbaşkanı seçilecek. Ancak askerler...
P'Enis Roman kavga çıkardı
Enis Batur 'P'Enis adlı romanın yayıncısı Cem Mumcu'nun açıklama...
Hayırseverdi 550 milyon dolar bağışladı
Hayırseverdi 550 milyon dolar bağışladı
Türkiye'nin en hayırsever adamı unvanını alan işadamı Kadir Has 86...
SABAH'ın manşeti Almanya'yı karıştırdı
SABAH'ın manşeti Almanya'yı karıştırdı
Kendisini döven eşinden boşanmak isteyen Faslı kadının isteğini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu