SABAH - 23/03/2007 - Türkiye'nin starı olmaya geldiler!
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye'nin starı olmaya geldiler!
Türkiye'nin starı olmaya geldiler!
'Türk'üm diye sorun yaşamadım'

Türkiye'nin starı olmaya geldiler!

Tüm Avrupa'da ve de özellikle Almanya'da onları herkes tanıyor! Solisti Volkan Baydar adlı bir Türk olan Orange Blue adlı grup, Almanya'da 1 milyonu aşan albüm satış rakamlarının, altın plak başarısının ve Walt Disney yapımlarında şarkılarıyla yer almalarının ardından, nihayet Türkiye'de albümlerini çıkarıyor. Grup, pazartesi akşamı Türkiye'deki ilk konserini verecek.

Bir Türk ve bir Alman'dan oluşan Orange Blue, bu haftadan itibaren Türkiye'de fırtına gibi esmeye hazırlanıyor! Bundan yedi yıl önce çıkardıkları ilk single çalışmaları 'She's Got That Light' 400 bin satış rakamına ulaşan ve Almanya'da altın plak kazanan Orange Blue, birkaç ay sonra çıkardıkları ilk albümleri 'In Love with a Dream' ile de hayran kitlesini genişletmişti. 2001'de çıkardıkları ikinci albümleri 'Songs of Liberty'de yer alan 'The Sun On Your Face' adlı şarkı; Catherine-Zeta Jones ve Julia Roberts'ı bir araya getiren 'American Sweetheart' adlı sountrack albüme seçildi. Grup, aynı dönem bir Walt Disney yapımı olan 'Dinasour' adlı animasyon filminin müziğini yaptı. Bu dönem kaset ve CD satışları bir milyonu aşan grup, 2004'te 'Panta Rhei' adlı üçüncü albümlerini çıkardı. Orange Blue, 2006'da çıkardığı Best Of sonrasında, geçen hafta tüm Avrupa'da satışa sunulan dördüncü albümleri 'Superstar' ile Türk müzikseverlerle resmi olarak tanışmaya hazırlanıyor. Bunun ilk adımı ise, pazartesi akşamı Balans sahnesinde atılacak. Yıllardır Türkiye'de albüm çıkarmak istediğini söyleyen, ancak şirket bulamadıkları için bu isteklerini gerçekleştiremediklerini anlatan Baydar, sesiyle hayran bırakıyor, bilginize!

İLAN YOLUYLA BULUŞTUK

* Şarkı söylemeye üç yaşımda başladım. Annem babam anlatır; o yaşta İngilizce şarkılar söylemeye başlamışım. O zamandan bugüne her gün şarkı söylüyorum. İçimden gelen her şeyi söylüyorum! Ses eğitimi almadım. Hamburg'da 1.5 sene müzikal okuluna gittim. Orada dans ve oyunculuk dersleri aldım. 8-9 yaşlarımda da piyano dersleri almaya başlamıştım. Ardından kendim çalmaya ve caz parçaları yapmaya başladım.

*
Okulumu bitirdikten sonra Alman gazetelerinin birinde bir ilan gördüm. '25 yaşını aşmamış, Soul şarkıcı aranıyor' başlıklı bir ilandı. O zamanlarda da soul müzik çok seviyordum. Aretha Franklin gibi soul müziğin ünlü isimlerine hayrandım. Vince o zamanlar çaldığı grupta bateristti. Saçları uzun, bambaşka biriydi. O ilan sayesinde tanıştık ve çok çabuk arkadaş olduk. O zamanlar benim en iyi arkadaşım oldu. İkimiz de şarkı besteliyorduk ve biz ayrı grup kuralım dedik. Çok farklı aşamadan geçtik birlikte.

* Pazartesi akşamı (26 Mart) Balans'ta albüm tanıtım konserimiz olacak. Tanıtacağımız albüm, Türkiye'de çıkaracağımız ilk albüm olacak. Bizi birçok kişi 'But I Do' adlı şarkımızla biliyor. O zamanlar Türkiye'de bir albüm çıkarmamamızın çeşitli sebepleri vardı. Almanya'daki plak şirketimiz Universal, o dönem albümümüzü Türkiye'de çıkarmak üzereyken Universal Türkiye kapandı. Türkiye'de partner plak şirketi bulamadıkları için de albümümüz çıkamadı. Sonra eski menajer, prodüktör ve müzik şirketimizden ayrıldık. 2-3 sene zor bir dönem geçirdik. Bu yüzden Türkiye'de albüm çıkarmak için enerji sarfedemedik. Ama çok istedim. Sonunda partner bulduk, Topkapı Müzik ile anlaştık...

TÜRKİYE'DE İLK KONSER


* İngilizce şarkılar söylüyoruz ama müzik öyle bir şeydir ki; insanın içine ya dokunur ya da dokunmaz. Ben İtalyanca, İspanyolca müzik dinliyorum ve dilini anlamadığım halde içime dokunabiliyor. Ne bekleyeceğimi bilmiyorum ama ne verebileceğimi biliyorum. Ben Türk olduğum için ve Türkiye'de daha önce hiç konser vermediğim için heyecanlıyım.

* Bizim için yeni bir dönem başlıyor. Yıllar önce Okan Bayülgen'in programına katılmıştım. Orada canlı 5-6 şarkı söylemiştim. Türkler çok sıcak karşılamıştı bizi. Almanya'da ve diğer ülkelerde bu şekilde karşılanmamıştım hiç. Zaten Almanya'da TV şovlarında playback söyleniyor. O yüzden Türkiye'de canlı söylemek istiyorum.

SEZEN BAŞARAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Şarkıları önce nikah şekeri oldu sonra albüm
 Türkiye'nin starı olmaya geldiler!
 Fanatiklerine müjde dördüncü film de yolda!
 Yıldızların başı bir türlü dertten kurtulmuyor
 Gisele sayesinde ünü kabilesini aştı
 Nylon dergisi yaş gününü Aguilera ile kutladı
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Yapma Salkım Hanım yapma!
Yeşim Salkım yine...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Bir intiharın perde arkası
Nida Ünsal'ın o meydan okuyan...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Varsa yoksa İzmir'in kızları, ya Ankaralılar?
İşte...
Ferrari hayali kursağında kalmış!
Ferrari hayali kursağında kalmış!
Derin Mermerci ile yaşadığı yasak aşk uğruna 10 yıllık eşi Elif...
Şebnem Schaeffer siyaset için tecrübesiz
Şebnem Schaeffer siyaset için tecrübesiz
Bir açılışa katılan Deniz Akkaya, politikaya girmeyi düşünmediğini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.