SABAH - 21/03/2007 - Ergun Babahan
kapat
   
21 Mart 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ergun Babahan @ SABAH
SMS:
EB yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 
Cevap metnidir
Cevap hakkına cevap

Cevap metnidir

Sayın BABAHAN,
23.01.2007 tarihinde yayınlanan "Bekçi Mesut" başlıklı, şahsıma ağır hakaret içeren yazınızı okudum.
Bilimselliği ve fikirlerin özgürce ifade edilmesini savunduğunuz yazınızda, düşüncelerim dolayısıyla şahsıma hakaret etmekten ve yanlış bilgiler vermekten çekinmiyorsunuz. Daha önce de yanlış bilgiler içeren yazılarınız dolayısıyla gönderilen cevaplarımı yayınlamamanız, fikir özgürlüğü konusunda samimi olmadığınızın açık bir göstergesidir. Boğaz manzaralı evimin olduğunu yazmanız, hiç çekinmeden yanlış bilgiler aktarabildiğinizin bir örneğidir. Yazınızın başından sonuna kadar şahsıma hakaret etmek ve sadece şahsımı değil İstanbul Üniversitesi gibi bir kurumu küçük düşürmek dışında bir amacınız olsaydı, yazınızı yazmadan önce araştırma yapardınız; Hrant Dink'in öldürülmesini kınayan Senato Bildirimizi ve merhumun ailesine yaptığım taziye ziyaretini görmezlikten gelmez, "yönettiğim üniversitenin bir gazetecinin ölümüne sessiz kaldığını" yazmazdınız. Hakaret etmek dışında bir kastınız olsaydı, Sayın Orhan Pamuk'u 15-17 Mart 2006 tarihinde Üniversitemiz tarafından düzenlenen "Türk-Ermeni İlişkilerinde Yeni Yaklaşımlar" konulu sempozyuma konuşmacı olarak davet ettiğimi; fakat kendisinin gelmediğini öğrenir, kendim gibi düşünmeyen herkesten korktuğumu ve hoşgörüsüz olduğumu yazmazdınız. Akademik formasyon gerektiren ders verme dışında; Üniversitemiz tarafından düzenlenen toplantıların farklı görüşlere açık olduğu, sizin dışınızda herkes tarafından bilinmektedir.

Emeklilik hayatımın Emekli Sandığı çeklerine bağlı olması ve devlet memuru olmam, sizi bilemem ama benim için bir gurur vesilesidir. Dürüst bir şekilde görevini sürdüren binlerce devlet memuruna ve emekliye de hakaret eden bu ifadenizi şiddetle kınıyorum.

Fikir özgürlüğünü savunurken Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal vesilesiyle dile getirdiğim görüşlerim yüzünden şahsıma hakaret ediyorsunuz.
Bu konudaki açıklamalarımın arkasındayım ve tekrar açık olarak ifade ediyorum: Atatürk İlkeleri, Cumhuriyet kazanımları, laik demokratik Cumhuriyet ve Ulusal Bütünlüğümüz karşıtı görüşler, bölücülüğün bilerek veya bilmeyerek savunulması, "fikir özgürlüğü" kavramı içine sokulamaz. Hiç kimse bu hakkı kendinde göremez. Rektör veya öğretim üyesi olarak değil, vatandaş olarak da bunun karşısında olduğum bilinmelidir.

...Olay çıkaran, birbirine bıçakla sopayla saldıran, karşıt görüşteki arkadaşlarını derse sokmamak için zor kullanan kişileri tespit etmek ve engellemek amacıyla kurulmuş olan kamera sistemine karşısınız. Beğenmediğiniz kamera sistemi sayesinde ülkeyi sarsan bir cinayetin nasıl aydınlatıldığınızı biliyoruz. Sanırım sizin kurumunuzda da aynı kamera sistemi bulunmaktadır. Amacı açık olan bu sistemin, bilimsel özgürlüğün, kişi hak ve özgürlüklerin kısıtlanması yerine, bunların ihlal edilmesine engel olduğu apaçık ortadadır.

Sayın Babahan, bugüne kadar Hipokrat yeminine bağlı kalarak binlerce hastaya şifa dağıttım; iftira ve tehditlere rağmen bilimsel ilkelere bağlı kaldım; her koşulda akademik doğruları savundum. Bu milletin yetiştirdiği bilim adamı olmaktan gurur duydum. Ülkemin bölünmez bütünlüğü, Atatürk İlkeleri, Laiklik ve Cumhuriyet kazanımları bağlı kaldığım değerler oldu.

Fikir özgürlüğünü savunur görünüp benimsemediğiniz fikirlerim dolayısıyla şahsıma hakaret ederken, gönderilen açıklamalara bile yer vermezken, hiçbir araştırma yapmadan yazı yazarken, hangi ilkelere bağlı kaldığınızı merak ediyorum.

Köşenizi şahsıma hakaret etmek kastıyla kullandığınız için, yasal yollara başvurma hakkımı, hukuk anlayışınıza katkıda bulunmak amacıyla kullanacağımı, kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Prof. Dr. Mesut Parlak İstanbul Üniversitesi Rektörü

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İran'a müdahale ihtimali ve PKK   / 20-03-2007
 Cumhurbaşkanı' nın C'si Demokrasinin D'si   / 19-03-2007
 Sparta'dan Cajamarca'ya   / 18-03-2007
 Nevruz ve tezgâh   / 16-03-2007
 Kişiye tapınma ve Kürt hareketi   / 15-03-2007
 F.Bahçe ve yönetim   / 15-03-2007
 Nevruz korkusu   / 14-03-2007
 Mitler ve gerçekler   / 13-03-2007
 Erdoğan kesinlikle aday olacak   / 12-03-2007
 Düşman listesi   / 11-03-2007
YILMAZ ÖZDİL
Vali'ye hava hoş...
İstanbul Valisi açıkladı:...
ERGUN BABAHAN
Cevap metnidir
Sayın BABAHAN,
23.01.2007 tarihinde...
MEHMET BARLAS
Celal Bayar gerçekten ilk sivil cumhurbaşkanı...
UMUR TALU
Doğru söyle!
Gerçek gazetecilik...
FATİH ALTAYLI
AK Parti'yi ekonomi bozuyor, türban tartışmaları...
ERDAL ŞAFAK
Kırılma noktası
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri...
Sağcı lideri sola yatıran Türk berber
İngiltere, bir haftadır sağ-sol tartışmasında! Ancak siyasi sağ-sol...
Bu kez tedbirli astılar
Eski Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Ramazan dün idam edildi. Taha...
Siyah-Beyaz aşk hikayesi
Siyah-Beyaz aşk hikayesi
Beşiktaş'ta oynamak için bankadan 75 bin YTL kredi çeken Barış,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu