SABAH - 20/03/2007 - Emre: Federasyon adil bir karar verdi
kapat
   
20 Mart 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emre: Federasyon adil bir karar verdi

Türk Milli Takım'ın başarılı oyuncusu Emre Belözoğlu, kulüp başkanı ve teknik direktör ile takım arkadaşlarından bir çok kişinin dava sırasında yanında bulunduklarını anlatarak, kararın açıklanmasının ardından hep birlikte birbirlerine sarıldıklarını dile getirdi.

İngiltere'nin Newcastle United takımında top koşturan Emre Belözoğlu, ırkçılıkla suçlandığı davanın sonuçlanmasının ardından İngiltere Futbol Federasyonu'nun adil bir karar verdiğini anlattı.

Karşı tarafın ifadelerinin hakim tarafından tatmin edici bulunmadığını belirten Belözoğlu, "Dava sırasında diğer futbolcular da vardı. Biz de gereken savunmamızı yaptık. Benimle birlikte gelen takım arkadaşlarım da vardı. Karar bizim lehimize çıktı. Dava sırasında karşı tarafın elinde bulunan belgeler ve yapılan ifadeler hakimleri tatmin etmedi. Ancak davanın gidişatı ve atmosfer gayet olumluydu. Ben beni suçlayan insanların yalancı olduklarını düşünmüyorum. Burada gerçekten ciddi bir yanlış anlaşılma var. Bu yanlış anlaşılma da tamamen benim aksanımdan kaynaklanan bir durum. Zaten dava sırasında ben bunu anlatırken herkes beni anladı ve bize inandılar." dedi.

Davanın detayları ile ilgili çok fazla ayrıntı vermek istemediğini açıklayan Emre Belöozğlu, "Aslında çok detaylı bir şekilde anlatmam doğru olmaz ama sonuçta son iki ay gerçekten zor geçti. Karar açıklandıktan sonra çok mutlu oldum. Bu dönemde bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ailem, dostlarım ve ben çok sıkıntılı anlar yaşadık ama çok şükür herşey halloldu ve şimdi işime konsantre oluyorum. Önümüzde milli maçlar var, artık bu maçlara da fazladan konsantre olmama yardımcı olacak çünkü böyle bir durumdan çıkıp rahatlamak bana ayrı bir motivasyon katacak." dedi.
FIFA'dan ceza aldıktan sonra İngiltere Futbol Federasyonu'nun da çok olumlu bir karar vereceğini düşünmediğini belirten Emre, "Ama İngiltere Futbol Federasyonu (FA) çok adil bir karar verdi. Onlara da teşekkür ediyorum. Çünkü davanın içeriğini çok net bilmeyen insanlar olumsuz düşünebilirlerdi ancak çok ciddi şüpheler vardı. Hiçkimse hiçbirşeyden emin değildi. Ancak ben kendimden emindim, saha içinde bazen agresif veya insanların tavsib etmediği davranışlar olmuş olabilir." şeklinde konuştu.
Dava sırasında takım arkadaşları, kulüp başkanı ve teknik direktörün kendisini yalnız bırakmadığını vurgulayan Emre Bölözoğlu, kendisine büyük destek veren kulübüne teşekkür etti.

İngiliz medyasının haksız duruşundan şikayetçi olan Belözoğlu şöyle devam etti: "Cok konuşacak bir şey yok. Zaten insanların yazacakları çok az şeyler olacak. Onlar daha büyük bir haber bekliyorlardı, kötü bir sonuç çıksaydı baş sayfalarda verirlerdi ama şimdi küçük sutunlarda Emre aklandı diye yazacaklar. Çünkü medyanın istediği şey buydu. Ama çok şükür kimseye koz vermedik."
Davanın olumlu sonuçlanmasının ardından takım arkadaşları olsun çok sayıda kişinin kendisini aradığını anlatan Emre, "Dava sırasında hocam ve Başkanımız bile yanımdaydı, olumlu sonuç çıktıktan sonra bir birimize sarıldık. Gerçekten hepimiz çok büyük mutluluk yaşadık. Takım arkadaşlarımın nerdeyse hepsi beni aradı. Hocamızla çok iyi bir dostluğumuz var. İyi bir arkadaşlığımız var. O bana inanıyor ben de ona inanıyorum. Aynı sıkıntıları o yaşasa ben de ona aynı şekilde destek olurdum. Kulübümün benim arkadamda olması beni ayrıca çok mutlu etti. Ailemden sonra en büyük desteği kulubumden gördüm." ifadelerini kullandı.

Emre sözlerini şöyle bitirdi: "Newcastle de devam edeceğim. Bu olayın olumsu sonuçlanması ben de ayrı bir motivasyon oluşturdu. İnşallah elimden geleni yapacağım. Milli takım olarak da önemli iki tane maç var önümüzde. Başımızda da çok büyük bir teknik direktör var. İlk maçta ben oynayamayacağım ama ikinci maçta oyanayacağım. Bu maçları geçmemiz halinde çok ciddi yol katetmiş olacağız."

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Emre antrenmana katıldı
 Canaydın: Birlik ve beraberlik içindeyiz
 G.Saray'a 1 maç ceza!
 "Fener tribünlerini ultrAslan karıştırıyor" iddiası
 Kaleci Robinson'un muhteşem golü - VİDEO
 V.Manisaspor Giray Bulak ile anlaştı
 Trabzonspor iç transferde rahat edecek
 V.Manisa kalecisi Bülent Ataman Emniyet'te ifade verdi
 Zaza 23 sayı attı Hawks kazandı
 Efes Pilsen yarın Prokom Trefl'e konuk olacak
 Bu takımı güvenle izleyin
 Adalet yerini buldu Emre beraat etti
 Tigana: Dayak yiyoruz
 Ulusoy Fobisi
 Güvence Yıldızlar
 Hakemlerden destek
 Kral'dan yoksulluğa asist!
 Rezil olduk Özhan
 Charisteas şoku
 All Star maçının kadroları açıklandı
 Hido, Miami'yi yaktı Kobe yine tarih yazdı
 Appiah milli olamayacak!
 Gürsoy'u önce Fener hatırladı
 Sakatlıkta istikrar!
 Teknolojik destek
 Bursa'da yaralılardan biri ultrAslan
 Gerets değil Keser gitmeli
 Galatasaray Orhan Mizanoğlu'nu kaybetti
 Önümüz kesiliyor
 Beşiktaş'ın şansı artık döndü!
 19 Mayıs'ı istemiyoruz
 Seba Ağladı
 Koray İsviçre yolcusu
 'Doktorlar da baskı altındaydı'
 Süper Lig Panoraması
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
F.Bahçe şampiyonluk havasında
Fenerbahçe'nin son 2 maçı...
MURAT DEMİRYAS
Son gülen iyi güler
Bu hafta son dakika golleri belki de...
Ka-Der'in bıyıkları 88 yıl önce kullanıldı
Ka-Der'in bıyıkları 88 yıl önce kullanıldı
Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği'nin (Ka-Der), kadınların...
Cumhurbaşkanı bile kandırılmış
Cumhurbaşkanı bile kandırılmış
Çankaya, sahte şehit için yapılan başvuruyu ciddiye aldı. Mezarın...
Kürkten pelerin
Kürkten pelerin
Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen moda haftasında, ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu