SABAH - 20/03/2007 - Medya ordusuyla gezen insanlara sinir oluyorum
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Medya ordusuyla gezen insanlara sinir oluyorum
Medya ordusuyla gezen insanlara sinir oluyorum
Dünyayla derdi olan projeleri seviyorum
Çalışırken yalnız bırakırım

Medya ordusuyla gezen insanlara sinir oluyorum

Beyazperdede yer alacağı projeler için ince eleyip sık dokuyan Derya Alabora medyatik olmaktan hoşlanmıyor: Gazetelerde her gün giydiğim elbise ya da yaşadığım aşkla yer almak beni rahatsız eder. Bu anlamda popülerlik istemem ama mesleğimle ilgili olursa itiraz etmem!.

Türk Sineması'nın ödüllü oyuncularından Derya Alabora, çeşitli TV dizilerinde rol aldı ama 'Masumiyet' ve 'Yengeç Sepeti' isimli filmlerin ardından 8 yıl boyunca sinemada yer almadı. Barış Pirhasan'ın yönettiği 'Adem'in Trenleri' ile yeniden beyazperdeyle buluşan Alabora, "Beni gerçekten anlayan insanlar alkışladığı zaman en büyük tatmini yaşıyorum" diyor. Usta oyuncu ve yönetmen Uğur Yücel'le evli olan Derya Alabora, medyada mesleğiyle ilgili yer almaya karşı değil ama elbisesi ya da gittiği davetle gündeme gelmekten hiç mi hiç hoşlanmıyor. "Popüler olmaktan neden bu kadar uzaksınız?" sorusuna "Neden yakın olayım ki?" diye yanıt veren Derya Alabora ile oyunculuk ve sinema üzerine konuştuk.

* 'Adem'in Trenleri'nde sizi çeken ne oldu? Güzel senaryolar, müthiş karakterler çok fazla olmuyor zaten. Bu iş keyif işidir, memnun olmadan yapılacak bir iş değil! 'Adem'in Trenleri'ndeki köydeki kadınlardan biri olan Şükran karakterini çok sevdim. Onunla elektriğimiz tuttu. İnsan ilişkilerinin çok güzel yazıldığı, yan karakterleri çok güçlü olan sıcak bir film oldu. NEDEN POPÜLER OLAYIM Kİ!

* Nurgül Yeşilçay ve Cem Özer'in performaslarını nasıl buldunuz? Çok beğendim. Ben zaten hayatım boyunca abartılı oyunculuklardan nefret ederim. Bizim filmimizde senaryoda yazılan karakter de Nurgül'ün oyunculuğu da çok gerçekti. Nurgül son derece yetenekli bir kız; sinemaya çok yakışıyor. Kendi tahtına oturacağını düşünüyorum. Cem Özer ise filmdeki karaktere son derece oturdu.

* Sizi davetlerde ya da galalarda hiç göremiyoruz. Popülerlik neden size bu kadar uzak? 'Neden yakın olayım?' diye sorsam! Ya da 'Yakın olmanın bir faydası var mı?' diye... Popüler olanın ne olduğuna bakıyorum, bir de dönüp kendime bakıyorum ve ben orada kendime bir yer bulamıyorum. Çok rahatsız oluyorum. Aslında bizdeki popülerliğin karşılığı; magazinel olmak! Mesleğinle ilgili gazetenin bir yerinde her gün haberin çıkar ve öyle popüler olursan, tabii ki itirazım yok. Ama bizde popülerlik; her gün gittiğin davetlerle, giydiğin elbiseyle, yaşadığın aşkla gazeteye çıkmak oluyor. Ben gittiği yerde medya ordusuyla dolaşan insanlara sinir oluyorum. Popülerliğin bu anlamı bana çok ters. 'KABUL ETMEZ' DİYORLAR

* Ortalarda görünmemek kariyeriniz açısından, unutulmak, çok başarılı yapımlarda akla gelmemek gibi bir risk taşımıyor mu? Tabii olabiliyor böyle şeyler zaman zaman. Piyasada bazen benim için 'Aa ona götürmeyin, kabul etmez' dendiğini biliyorum. Öyle bir şey yok tabii, hoşuma giden şeyi kabul ederim. Hatırlanmak için bir yerlere gitmek zorunda kalmak bence çok saçma. Zaten şunun şurasında 3-5 insanız.

* Popüler olmamak tercih edilmeme nedeni de olabiliyor çoğu kez değil mi? Çünkü o zaman 'bu sinemaya seyirci çekmez' diye düşünülüyor. Ama bence önemli olan projedir. Proje iyiyse, istersen yoldan geçeni oynat hiç fark etmez. Proje iyi değilse 5 tane star koy, insanlar gitmiyor.

* Derya Alabora büyük bir çoğunluk için 'kıvırcık kızıl saçlı' bir oyuncudan ibaretken, gerçek sinema izleyicileri için yere göğe sığdırılayamacak bir isim. Bu sizin için tatmin edici bir kariyer mi? Çok tanınmak istersen, diğerleri gibi davranırsın. Böyle bir tatmin duygum olmadı hayatımda. Beni gerçekten anlayan insanlar gelip alkışladığı zaman, en büyük tatmini yaşıyorum. Tanımasınlar canım; tanımalarının bana faydası olmuyor! Ama şu da bir gerçek ki; Türkiye'nin neresine gidersin git, benimle aynı doğrultuda düşünen ve beni tanıyan insanlar var. Çok entel bir şey yaptığın zaman çok fazla insana ulaşamazsın; bu dünyanın her yerinde böyledir. 'Ben çok entelektüel işler yapıyorum' demiyorum ama seçiciliğimi kullanmak istiyorum.

TİCARİ KAYGI ÇOK ARTTI

* "Yurtdışında olsaydım çok iyi yerlere gelirdim" diye düşündünüz mü hiç? Türkiye sizin oyunculuğunuzun değerini yeterince anladı mı? 'Türkiye benim değerimi bilemedi' şeklinde değil ama başka yerde olsaydım, daha çok iş yapacağımı düşünüyorum. Aslında dünyanın her yerinde kurallar çok fazla değişmez. Sinemada tabii ki her zaman çok güzel kadın, çok güzel erkek kullanılır ama yetenek de hiçbir zaman gözardı edilmez. Bizde yeteneği atladıklarını düşünüyorum.

* İki sene önce yapılan bir röportajınızda, size 'Neden yeni çekilen filmlerde sizi görmüyoruz?' diye sormuşlar; 'Ortada hiç iyi bir yapım yok ki' demişsiniz? Bu yılki film atağını gördükten sonra hala aynı fikirde misiniz? İyi filmler de yapılıyor ama bir sürü kötü film de oldu. Mesela 'İklimler', 'Yazı Tura', 'Kader' çok beğendiğim filmlerdi. Ama ticari kaygının çok fazla artmaya başladığını düşünüyorum. Halk genellikle komedi filmlerini tercih ediyor. Gerçekci olan filmler az iş yapıyor. Dolayısıyla yapımcılar da bu tarz gerçekçi filmleri, gerçekci karakterleri tercih etmiyor. İnsanlar kendisiyle yüzleşmekten, hayatından bir parça bulmaktan kaçıyor. Bense tam tersini düşünüyorum; daha gerçek şeylerde oynamak istiyorum. Ticari sinemayla bir yere varamayız. Bir şeyler yapmamız, kendi ülkemizdeki hikayeleri anlatmamız gerekiyor, bu ülkede çok fazla hikaye var!

BUGE CANKAT

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bestelerim benden başka herkese para kazandırdı!
 Rocky efsanesinin son filmi onun elinden geçti
 Yedi bin yıllık Mardin dizilerle zirve yaptı!
 Medya ordusuyla gezen insanlara sinir oluyorum
 Maço erkekler tarihe mi karışıyor?
 Genç Türk tasarımcılar Milano yolcusu
 İzmir'de moda çıkarması
 Selülite biberiye, kırışıklıklara süt
 Victoria Beckham gibi olmak isteyene Desa!
 Parmak arası yine revaçta
 Kristal hayvanlar
 İyi uykular
 Gümüş tasarımlar
 El yapımı kase
 Uyuşturucu ve alkol onu da vurmuş
 Okulu eleştiri oklarının hedefi oldu
 Bu kış Bebe'den giyinecekler
 Lohan ile Law arasında ateş bacayı sardı
 İkizler gezmede
 Hayranları internetten destek verdi
ÖZAY ŞENDİR
Devlet kesesinden Avustralya gezisi
10 Mart tarihinde,...
RAHŞAN GÜLŞAN
Herşey yalan gerçek sensin!
Hayat bazen tatlıdır,...
AYŞE TÜTER
Fırında salamlı patates
Fırın kabının etrafını kesilmiş...
Dökülen saçlar yerine peruk ve eşarbınız var!
Dökülen saçlar yerine peruk ve eşarbınız var!
Moda dünyasının kalbinde yaşayan Meral Gökçaylı: Meme kanseri...
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışmayın
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışmayın
Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışmak, kansere davetiye...
Ünlüler sahnede tir tir titredi
Ünlüler sahnede tir tir titredi
'Şarkı Söylemek Lazım' isimli yarışmada, ünlü şarkıcıların şarkı...
Dans ederek özlem giderdiler
Dans ederek özlem giderdiler
Popstar Alaturka'nın önceki akşam ekrana gelen sekizinci hafta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.