SABAH - 19/03/2007 - Hemcinslerimin isteklerini erkek gözüyle anlatıyorum
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hemcinslerimin isteklerini erkek gözüyle anlatıyorum
Hemcinslerimin isteklerini erkek gözüyle anlatıyorum

Grafiker Hale Pakcan bugünden itibaren her gün GÜNAYDIN'da kadınların ne istediğini çizgileriyle anlatacak. Farklı karakterdeki kadınların beklentilerini yansıtacağını söyleyen Pakcan: Tarafsızım, erkek gözüyle kadını eleştiriyorum.

Bir erkeğe 'kadınlar ne ister' diye sorsanız, herhalde art arda sıralanan birçok istek duyarsınız... Bir kadının beklentilerinin dışarıdan nasıl göründüğünü hemcinsinin gözünden görmesi kısmen rahatlatıcı; kesinlikle daha eğlenceli... Sabah grafik servisinde grafiker olarak çalışan Hale Pakcan, bugünden itibaren her gün GÜNAYDIN'da 'bir kadın ne ister' sorusunun cevabını esprili bir şekilde aktaracak. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu olan Pakcan, bir kadının ne isteyeceği sorusuna yine bir kadının cevap vermesi konusunda şunları söylüyor: "Bu sorunun cevabını bir erkeğin vermesi için onun çok duyarlı bir erkek olması gerekirdi. Erkek odaklı bir serviste çalıştığım için erkek gözüyle bakabilen bir kadınım. Karikatürlerde bazen biraz erkekleri koruyormuşum gibi hissediyorum..."

KADINLARIN
İŞİ ZOR!


* Bir kadının neler istediğini karikatürize etme fikri nereden çıktı? Kadınların erkekler tarafından çok fazla anlaşılmadığını düşünüyorum. Bu nedenle böyle bir çalışma yaptım. Biraz da ipuçları gibi olacak bu karikatürler.

* Bu çalışmada en çok kimlerden esinlendiniz? Kimlerden ilham aldınız? Hem kendim hem de çevremdeki bütün kadınlardan... Bir de kadınlar arasında da çok ciddi bir rekabet söz konusu. Mizahi yönden baktığımda, çoğu şeyi net görebiliyorum. Çizerken bir yandan da çok eğleniyorum... Kadınlar arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Erkeklerin bunu dışarıdan fark etmesi pek söz konusu değil. Bir kadın için, bir erkeğe güzel görünmekten çok, kadın arkadaşlarına ya da rakiplerine daha güzel görünmek önemli. Kadınların işi zor bu anlamda! Maddi çıkarlarını da bu yüzden ön planda tutması gerekiyor. E tabii bunun sonucu eşittir 'zengin koca'... (Gülüyor) Aslında hak veriyorum da. Bazen duygusal davranıp 'zenginlik de neymiş, para da neymiş' diyoruz ama içten içe zengin bir koca hepimiz istiyoruz.

* Erkeklerin olduğu bir serviste olmanın avantajını kullanarak 'bir erkek ne ister' sorusunun cevabını vermeniz de kolay olabilir... Seri bu şekilde devam edecek mi? Erkeklerle ilgili bir çalışmam da var. Belki bunun devamında ona başlarız. Erkeklerin olduğu bir serviste çalışmamdan dolayı çok net görüyorum bazı şeyleri. Kadınların ne problemi varsa bana soruyorlar. Ya da aralarında konuşurlarken, neler düşündüklerini görebiliyorum. Mesela tek taş yüzük alınacak diyelim... Bu onlar için büyük dert! Bunları görünce bende de içten içe kızıyorum galiba; kadınların biraz kaprisli olduklarını düşünüyorum.

KADIN KURNAZLIĞI EĞLENCELİ


* Yani bunları çizerken kadınları haksız mı buluyorsunuz biraz? Taraf tutmuyorum. İki tarafa da hak verdiğim çizimler var. Kadınları bazen kaprisli buluyorum ama bazen de erkeklerin biraz duygusuz olup kadınları anlamadığını ve anlamak için çaba sarf etmediklerini düşünüyorum.

* Genel olarak kadınların kurnaz yanını ortaya çıkaran bir seri diyebilir miyiz 'Bir Kadın Ne İster' için? Genel olarak değil, birkaçında öyle olabilir. Elbette kadının kurnaz yanları var, kurnaz olup erkekleri kullandıklarını düşünüyorum ama bunu eğlenceli buluyorum. Tabii başka örnekler de göreceğiz. Duygusal kadın, bencil kadın, sevgi dolu kadın, anlayışlı kadın gibi...

* Bir kadının ne istediğini anlatanın bir kadın olması, doğru cevabı ortaya koyar mı? Bunu bir erkeğin ortaya koyması için çok duyarlı olması lazım herhalde.

* Bunları çizerken kendinizi zaman zaman bir erkek gibi hissettiğiniz oluyor mu? Biraz erkek gözüyle bakabiliyorum sanıyorum. 14 senedir erkeklerle iç içe çalışıyorum. Böyle bir seriyi kadınların arasında çalışan biri belki de bu şekilde göremezdi. Erkek bakış açısını yakalamak öyle biri için zor olurdu. O yüzden biraz kendimi öyle hissediyorum, erkekleri koruyormuş gibi hissediyorum bazen. Çok değil ama... (Gülüyor)

Sezen BAŞARAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kimse İstanbul'u bizden daha iyi anlatamazdı!
 Hemcinslerimin isteklerini erkek gözüyle anlatıyorum
 Oyunculuk kariyerim şans eseri başlamadı
 'Arıza' olmak çok güzel normalliği sevmiyorum
 'Profesyonel'de muhteşem final
 Bayülgen'den inciler
 Tasarım ve teknoloji erkekler için birarada
 Ailelerin çocuklarını izlemesi artık çok kolay!
 atv milli maçları naklen yayınlıyor
 'Oğullarımın göbek bağlarını ben kestim'
 Formunu aşkına borçlu formunu
 Ford ile kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor
 Heather benim böyle olmamı istiyor işte!
 Carmen ev kuşu çıktı!
 Ayrılık acısını sporla unutuyor
 Son iki filmde oynamayı düşünmüyor
 Kate Moss da mortgage ile ev alıyor
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Ahu'nun çıplak hali...
Cumartesi günü SABAH'ta Ahu...
AYŞE ÖZYILMAZEL
İzmir'in kızları da İzmir'in kızları!
Aman efendim nasıl...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Adana burito
Isıtılmış tereyağında...
Kanser oldum estetik yaptırdım zannetiler
Kanser oldum estetik yaptırdım zannetiler
Meral Gökçaylı: "Radyoterapi solaryum gibidir, kemoterapiden sonra...
Kekik gerçek bir mucize!
Kekik gerçek bir mucize!
Yaygın olarak lezzet arttırıcı baharat olarak sofralarda kullanılan...
Sette bile konuşmuyorlar
Sette bile konuşmuyorlar
Bergüzar Korel ile Ceyda Düvenci'nin arası Tan Sağtürk yüzünden...
Şöhret umrumda bile değil!
Şöhret umrumda bile değil!
Bir İstanbul Masalı ile kavuştuğu ünü, Şöhret dizisi ile pekiştiren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.