SABAH - İstanbul'u inekler işgal ediyor
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul'u inekler işgal ediyor
İstanbul'u inekler işgal ediyor
Neden inek?
Toplu stüdyolar kurulacak

Şehri inek bastı

Yaz aylarında İstanbul sokaklarında dolaşanlar, çılgın inek figürleriyle karşılaşmaya hazır olsun: Cow Parade geliyor.


İstanbul'u inekler işgal ediyor

Bu yaz İstanbul'un farklı bölgeleri ineklerin işgali altında olacak. Dünyanın en büyük açıkhava sanat sergisi olan Cow Parade; New York, Londra ve Lizbon gibi 39 büyük şehrin ardından bu kez İstanbul'a geliyor.

İstanbul sokakları bu yaz, hiç de alışık olmadığımız görüntülere ev sahipliği yapacak. Çünkü dünyanın en büyük açıkhava sergisi Cow Parade, 1 Ağustos-31 Ekim tarihleri arasında İstanbul'dan geçecek. Daha önce Sidney, Londra, New York, Paris gibi dünyanın en büyük şehirlerini ziyaret eden serginin amacı, şehre sanat, renk, eğlence getirirken yardım toplamak. Cow Parade ilk kez 1998 yılında Zürih'te gerçekleşmiş. Bu oldukça eğlenceli serginin Türkiye'ye gelmesi ise halkla ilişkiler uzmanı Zeynep Helvacıoğlu sayesinde olmuş. 2000 yılında Avrupa'da gördüğü Cow Parade sergisinden etkilenen Helvacıoğlu, serginin İstanbul'a gelmesi için gerekli çalışmalara girişmiş ve başvuruda bulunmuş. Her şehirden sadece bir kez geçen bu sevimli ve eğlenceli serginin yetkilileri, İstanbul'u inceledikten sonra 2007 yazında buradan geçmeye karar vermişler. Cow Parade, dokuz yıldır farklı şehirlerde devam eden bir sanat organizasyonu. Sergi kapsamında şehrin farklı bölgelerine inek heykelleri konuyor ve sanatçılar, gençler, kısacası dileyen herkes bu inekleri kendi istediği gibi tasarlıyor. Ancak önce tasarımlarınızın, Cow Parade İstanbul için oluşturulan kurul tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Zeynep Helvacıoğlu, tasarımları seçmeleri için sanatçılardan yardım alıyor. Organizasyona en büyük desteklerden birini ise, Cow Parade'i, İstanbul'un dünyaya açılması için çok büyük bir adım olarak gören modacı Cemil İpekçi veriyor. Kendisi de Cow Parade'den bir inek satın alan İpekçi, böyle bir organizasyonun İstanbul'a gelmesinin çok önemli bir adım olduğunu söylüyor: "Bugüne kadar Cow Parade, geçtiği her şehre artılar getirmiş. Savaş, sıkıntı ve problemlerle dolu dünyaya bence eğlence ve renk getiren bir sergi. Bu yüzden bu tür faaliyetlerin başta sanatçılar ve işadamları olmak üzere, herkes tarafından desteklenmesi gerekiyor. Ben sponsora ihtiyaç duymadan kendi ineğimi satın aldım. Ancak bize başvuran birçok genç yetenek var. Onların da eserlerini sergileyebilmesi için sponsorların devreye girmesi gerekiyor." Helvacı ve İpekçi şimdiye kadar birbirinden başarılı 250 tasarımın kendilerine gönderildiğini belirtiyor. Ancak fiyatları 500-7 bin 500 YTL arasında değişen bu inekleri, her isteyenin satın alması biraz güç. Bu noktada da işadamlarından sponsorluk bekleniyor. Üstelik tüm bu sanatsal faaliyet, sadece şehri renklendirmek için değil. Üç ay boyunca Kadıköy'den Sultanahmet'e, Nişantaşı'ndan Maslak'a kadar, kalabalığın olduğu sokakları ve alışveriş merkezlerini süsleyecek bu inekler, üç ayın sonunda açık artırmada satışa sunulacak ve elde edilecek gelir; Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve TEMA'ya bağışlanacak. Bugüne kadar düzenlenen Cow Parade sergilerinde, toplam 15 milyon dolar toplanmış.

ÜNLÜLER DE KATILIYOR
İlkokul öğrencilerinden ünlü sanatçılara kadar herkesi buluşturan sergiye bugüne kadar modacı Vivienne Westwood, Chantal Goya, Ben Crossman, Sir Norman Foster, David Lynch gibi birçok önemli isim katılmış. Cow Parade İstanbul'a ise; Cemil İpekçi, Alinur Velidedoğlu, Sezen Aksu, Atıl Kutoğlu, Cengiz Abazoğlu, Mehmet Güleryüz, İsmail Acar, Dice Kayek, Ömer Uluç ve Rıfat Özbek gibi tanınmış isimlerin katılması bekleniyor. Ünlülerin inekleri, önce camekânlı özel bir bölgede sergilenecek, daha sonra şehre dağıtılacak. İneği zarar görenler için de yine sanatçılar devreye girecek. 'Ambulanslarla hastaneye' götürülecek inekler, tamir edildikten sonra, yine yerlerine taşınacak. Her şehirde sadece bir kez yapılan ve bir daha tekrarı olmayan bu farklı ve eğlenceli sergide, siz de eserinizin yer almasını istiyorsanız; www.cowparadeistanbul. com adresini ziyaret edebilirsiniz.

BURCU ALDİNÇ

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Reggae makamında Pink Floyd şarkıları
 Büyüklere oyuncak bebek
 Minikler podyumda
 Üniversiteyle mahalle el ele verdi
 Bu motosikletler dünyada tek
 KTHY Türkiye'nin başını yakacak
 Türkiye'de de I-van-chuk!
 Avensis sanılan Corolla
 'Uçan sarayla tanışın'
 Bu gemilerden birinde olmak vardı!
 Değişim bu filmlerde
 Filmciler yarışıyor
 Linares'in gerçek kralı: "I-van-chuk!"
 Mükemmel bir Coupe!
 Bu otomobil klasik olur
 Atlantik'te first class uçuş
 Dünyanın en güzel yalanı: Las Vegas
 Arazi gemisi
 Özel yolcuya özel terminal
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
New York çeşitlemeleri
New York çeşitlemeleri
Kurumsal temaslarda bulunmak üzere gidilen dört günlük bir New...
Sanal seks caiz mi?
Sanal seks caiz mi?
İslama Göre Cinsel Hayat kitabının yazarı İlahiyatçı Ali Rıza...
'Yalan dünya'ya Rüya Keskin müdahalesi
Yıllarını gazeteciliğe vermiş bir kadın daha yazarlar kervanına...
Alain Delon değilim ama kadınları bana 'adamlık' ve 'sahiplenme' getiriyor
Son günlerde adı çete davaları, ona gelen aşk mesajları ve tecavüz...
'Asrın Casusu' İstanbul'dan geçmişti
İranlı Askari, CIA köstebeğiydi. Onun gibi yolu buradan geçen İngiliz Kim...
Bebeğim gay mi?
Karnınızdaki çocuğun eşcinsel olup olmadığını öğrenmek ister misiniz? Yapılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.