SABAH - 17/03/2007 - 25 yıl önceki 'ben'i hatırlaması çok hoş
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
25 yıl önceki 'ben'i hatırlaması çok hoş
25 yıl önceki 'ben'i hatırlaması çok hoş
Benim için yan rol-başrol önemli değil

25 yıl önceki 'ben'i hatırlaması çok hoş

atv'nin yeni dizisi 'Yersiz Yurtsuz'da Ferdi Tayfur'la başrolü paylaşan Şerif Sezer, "Başrolmüş, yan rolmüş önemli değil. Asıl önemlisi düzgün bir projede yer almak!" diyor. Geçen yıl Fransız aktör Gerard Depardieu'nun "Siz 'Yol' filminde donarak ölen kadın değil misiniz" diye sorması da Sezer'i doğruluyor.

'Yan hikayelerin başrol oyuncusu', Çağan Irmak'ın 'divası', küçük ama dev rollerin kadını, 10 saniyelik bölümden koca bir hikaye yaratan bir oyuncu Şerif Sezer... Geç keşfedilen, akan zamanla beraber erimeyip büyüyen, rollerini büyüten, yaşlandıkça gençleşen bir kadın o... "Zor yıllardı" diyor Sezer çocukluk ve gençlik yıllarını hatırlarken... Çok küçük yaşlarda anne ve babası ayrılmış, aile sorunlarından dolayı ortaokula geç başlamış, ilk evliliğiyle beraber Paris'e yerleşmiş, orada tiyatro kurslarına katılmış ama İstanbul'a döndüğünde uzun yıllar maddi sıkıntılar nedeniyle oyunculuk yapamamış... Garsonluktan tutun da aklınıza hayalinize gelemeyecek pek çok işte çalışmış. Yaşadıklarından da memnun... "O günlerde yaşadıklarımın oyunculuğuma çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Onlar benim biriktirdiklerim, şimdi harcıyorum. O yaşanmışlıklar sayesinde kendimi hep genç ve dinç hissediyorum" diyor. Yılmaz Güney'in 1982 yılında Altın Palmiye Ödülü'nü kazanan filmi 'Yol'da rol alan Şerif Sezer'i Türk izleyenleri 'Asmalı Konak' dizisiyle tanıdı. Oysa, Sezer'i çok daha önce keşfeden dünyaca ünlü bir aktör vardı: Gerard Depardieu...

* Gerard Depardiue, geçtiğimiz yıl, sizin de ödül aldığınız İstanbul Film Festivali'ne konuk olarak katıldığında, sizin çok beğendiği 'Yol' filminde rol aldığınızı öğrenince, gelip 'O Kadın siz miydiniz?' diye boynunuza sarılmış... Ne düşündünüz, ne hissettiniz o an ve sonrasında?
Gerard Depardiue benim gerçekten çok ama çok sevdiğim bir oyuncu. Aradan 25 sene geçmesine rağmen hâlâ 'Yol' filmini ve beni hatırlıyor olması çok gurur verici bir şey. Kendisi gerçekten insan olarak da çok sıcak. Sonra ödül gecesinin DVD'sini izlerken beni çok içten ve candan alkışladığını gördüm. Bu beni çok sevindirdi.

DİZİNİN HİKAYESİ ÇOK SICAK
* Yakında atv'de yayınlanacak olan 'Yersiz Yurtsuz' adlı dizide başroldesiniz. Bu kez yan rollerden sıyrıldınız. Oynadığınız karakterden biraz bahseder misiniz?
Kelimelere döküldüğü zaman bazen önemini kaybedebiliyor karakter, o yüzden onunla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Seyrettikten sonra izleyenler yorumlarını yapmalı... Sıradan hayatlarını yaşayan geniş bir ailenin beklenmedik gelişmelerle değişen yaşamları anlatılıyor. Dizide iki yetişkin çocuğu olan Emrullah'ın (Ferdi Tayfur) karısı Meryem'i oynuyorum. Aile bağlarını, aşk ilişkilerini anlatan sıcak bir hikayemiz var.

* Ferdi Tayfur 18 yıl aradan sonra oyunculuğa geri döndü. Nasıl buldunuz bir tiyatro sanatçısı olarak Tayfur'un performansını?
Ferdi Tayfur'la ilk defa tanıştım ve ekranda göreceğiniz Ferdi Tayfur sizi çok şaşırtacak.

* Yapımcıların yeni gözdesi Güneydoğu oldu... 'Yersiz Yurtsuz' da Şanlıurfa'da çekiliyor...
Anadolu her zaman sinemanın gözdesi olmuştur. 'Yersiz Yurtsuz' Halfeti'de çekiliyor. Benim oynadığım çoğu proje İstanbul dışındaydı, o yüzden benim için değişik bir durum değil.

ZAMAN ÇALIŞARAK GEÇİYOR
* Geçen haftalarda çekimleri yine Urfa'da yapılan 'Yaralı Yürek' dizisinin setine baskın yapıldı, yönetmeni yaraladılar... Sizin rahatınız nasıl orada? Ve bu çirkin olayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Beğenilmeyen bir şeye karşı duyguların bu şekilde belli edilmesi hoş bir durum değil. Eğer beğenmiyorsanız duygularınızı daha insani yollarla belli etmek gerekir. Setteki insanlara ve çok pahalı cihazlara zarar vermek herkes için üzücü oldu. Tabii bu tür olayları tüm Urfalılar'a mal etmemek gerekiyor.

* Urfa'daki yaşamdan, oradaki insanlardan, yaşam şartlarından bahseder misiniz? Çekim aralarında neler yapıyorsunuz, nasıl vakit geçiriyorsunuz?
Biz Urfa'da yaşamıyoruz; Halfeti, Urfa sınırları içinde ama son derece turistik bir yer. Kasabada çok az insan yaşıyor. Kasabanın yarısı sular altında kaldığı için oradaki halk daha yukarılara göç etmiş. Çekimler sırasında hiç zorluk yaşamıyoruz, oradaki halk bize son derece yardımcı oluyor. Çok sıkı çalışıyoruz pek bir şey yapmaya fırsatımız yok. Çekim yaptığımız yerle, uyuduğumuz yer arasında 2 saatlik mesafe var. Zamanımız çalışarak ve yol yaparak geçiyor. Başka bir şeye hiç vaktimiz yok.

* 'Beyaz Gelincik'te de rol alıyorsunuz. Adana-Urfa arasında mekik dokuyorsunuz. Zor olmuyor mu?
Vakti iyi ayarladığınızda her şeyi yapmaya fırsat bulursunuz. Her iki tarafın da yönetmen yardımcıları programları o kadar güzel yapıyor ki, hiç zorluk çıkmıyor.

BUGE CANKAT / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bilinçsiz egzersizler felakete sürükler!
 25 yıl önceki 'ben'i hatırlaması çok hoş
 Aşık oldum diye işimi 2'nci plana atmam!
 Kumsalda evlenmek istiyor!
AYŞE TÜTER
Körili ve soyalı dana
Eti şerit halinde doğrayın. Et,...
Pilates yaptı boyu tam 3 santim uzadı
Pilates yaptı boyu tam 3 santim uzadı
Yedi yıl ara verdiği müzik dünyasına 'Komple' adlı albümüyle dönüş...
Kendi onayım yeterli!
Kendi onayım yeterli!
atv'nin sevilen dizisi 'Şöhret'in yıldızı Ahu Türkpençe, çocukluk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.