kapat
   
16 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Prof. Dr. Aydin Ayaydin @ SABAH
 

Bakan Tüzmen'in intikam operasyonu gerçeklerin üstünü örtemez

Gümrükler ve Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ülkeye katkı yerine, kendilerine rant sağlamaya yönelik ballı yurtdışı gezileri ile akaryakıt kaçakçılığı yazılarımdan rahatsız olunca, evinin arka bahçesi haline gelen TİM ve birliklerin çatısını teşkil eden İTKİB başkanlarına intikam operasyonu talimatı verdi.
Görevleri ihracatçıların ve tekstilcilerin sorunlarını çözmek ve sektörü korumak olan ve sektörün oyları ile seçilen TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Bakan Tüzmen' in intikam talimatına "Emrederseniz efendim" diyerek kardeşimin İTKİB'de üstlendiği görevden alınmasını sağladılar. Tekstilcileri temsil eden İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Tüzmen'e jest yaparak kendince önünü açtı. Çünkü Bakan Tüzmen, Oğuz Satıcı'yı önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı (!) yaptıracak. Ondan boşalan TİM Başkanlığı'na da Bakan Tüzmen'in talimatları ile Orakçıoğlu seçilecek. TİM Başkanı Oğuz Satıcı ise TİM'i ve hükümetin temsilcisi Bakan Tüzmen'i kullanarak Mısır'da şirketine almayı başardığı 2 milyon metrekarelik araziyi TİM üyelerine satmak için ballı Mısır seyahati düzenliyor ve tutulan özel uçak, beş yıldızlı oteller, dansöz ve diğer gezi masrafları da birliklerin kasasından ödeniyor. Kendisine bu imkânı sağlayan Bakan Tüzmen'in jesti bununla da sınırlı değil. Kendisini önümüzdeki seçimde milletvekili adayı (!) yapacak. Oğuz Satıcı ve Süleyman Orakçıoğlu'nun bunlara karşılık Yalçın Ayaydın'ı İTKİB'deki görevinden almasını çok görmemek lazım.

Tüzmen neden rahatsız oldu?
Peki Bakan Tüzmen'i bu kadar kızdıracak neler yazmıştım?

- Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu ile akaryakıt kaçakçılığına yardım suçu işleyen Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Remzi Akçin ve İzmit Gümrükler Baş Müdürü Şükrü Keleş'i Başbakan Erdoğan'ın soruşturun onayına rağmen, soruşturmadı, aksine onları aklamak için Teftiş Kurulu müfettişleri yerine, akaryakıt kaçakçılığına yardım ettiği iddia edilen Müsteşar'a dosyayı havale etti. Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Remzi Akçin ile İzmit Baş Müdürü Şükrü Keleş' in "kaçakçılığa yardım" suçundan yargılanmasının önünün kesilmesi için genelgelerine aykırı olarak "Yargı takibini durdurun" talimatını verdi.

- Haksız yere önemli meblağlarda para tahsil eden ve Gümrük Vakfı Başkanı Müsteşar Vekili Mehmet Şahin ile İzmit Baş Müdürü Şükrü Keleş' in bu kez kurdukları kooperatif için Başbakan Erdoğan'ın onayı ile verilen soruşturma talimatı yine Bakan Tüzmen' ce yolsuzluk yaptığı iddia edilen Müsteşar Vekili Mehmet Şahin'e havale edilerek askıya alındı.

- Gebze'deki akaryakıt kaçakçılığını soruşturan Başmüfettiş Mehmet Eryılmaz ve Müfettiş Yakup Güneş' in, Müsteşar Vekili Mehmet Şahin' in de bu olayda "Kaçakçılığa yardım suçuna iştirak etmiştir" şeklinde hazırladıkları rapor üzerine bu müfettişler Bakan Tüzmen'ce cezalandırılmıştır.

- Dış Ticaret Müsteşarlığı vasıtasıyla ihracatçılara kontrolsüz verilen Dahilde İşleme belgesi ve ithal edilen malların tekrar yurtdışına çıkışını kontrol ettirmeyerek, birçok kişi ve kuruluşa haksız kazanç sağlayıp, bunları ülkemizde üreten yerli sanayicileri yok etmiştir.

- DTM'de bazı kişi ve kuruluşlara haksız kazanç sağlayan usulsüz işlemler.

- Irak Devlet Petrol Şirketi SOMO ile yapılan petrol ticaretinin kaçakçılığa dönüştüğü, DTM' nin izin verdiği birçok firmanın bu kaçakçılık işinde yer aldığı gümrük müfettişlerince belgelenmesi üzerine, Bakan Tüzmen tarafından Gümrük Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demiral görevinden alındı.

- SOMO ile ilişkiler çerçevesinde haklarında Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nca 'akaryakıt kaçakçılığı' soruşturması yürütülen firmalara yeniden DTM'ce belge verildi.

- CIA raporlarında yer alan ve Irak ile ilgili petrol ticaretin kapsamında şu anki hangi Devlet Bakanımızın adının akaryakıt kaçakçılığına karıştığını gündeme getiren yazılar yazmıştım.

İddialarım belgeli
Bu yazılarımın hepsi belgeli ve doğru. Bakan Tüzmen'in aksi iddiaları var ise, bunun doğru olmadığına dair açıklama gönderir. Ayrıca arzu ediyorsa hakkımda hukuki yollara başvurulabilirdi... Bakan Tüzmen ne yapıyor? Ortak dostlarımız vasıtasıyla "Benden talepleri oldu. Onları yapmadım" ve "Kardeşlerinin şirketinin ipini çekerim" diyerek üstü kapalı şantaj haberi gönderiyor.
Bakan Tüzmen şunu bilmelidir: Ben görevimi yaparken aile bireylerim dahil hiç kimsenin telkin ve tavsiyesiyle yazı yazmam ve işime karıştırmam. Aile bireylerime baskı yapılarak, bildiğim ve belgelediğim yolsuzlukları kamuoyuna yansıtmamı engelleyeceğini sanıyorsa yanılıyor. Hiçbir tehdide boyun eğmem. Bugüne kadar doğru bildiğim yolda korkmadan gittim, gitmeye de devam edeceğim.
Bakan Tüzmen ve sacayaklarının hesap vereceği gün yakın olsa gerek.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan
İsimsiz ve imzasız açıklama
   / 14-03-2007
 Gazete tirajlarının denetiminde rekabet ihlal edilebilir mi?   / 13-03-2007
 DTM Müsteşarı açıklama yerine teyit göndermiş   / 11-03-2007
 İş Bankası'nın yeni Genel Müdürü kim oluyor?   / 10-03-2007
 Otomotiv sanayicilerimizin de DİR ile ilgili söyledikleri var   / 09-03-2007
 CHP oturuma katılmazsa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılabilir mi?   / 08-03-2007
 İMKB'ye yargı tokadı   / 07-03-2007
 Bir kriz de Yargıtay'a üye seçiminde   / 06-03-2007
 DTM'den cevap var ancak!..   / 03-03-2007
 Suzan Sabancı: Erdoğan'la bir dönem daha istikrar için gerekli   / 02-03-2007
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Üretimi olmayan ülkede gayrimenkul de para etmez
Belli...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Bakan Tüzmen'in intikam operasyonu gerçeklerin üstünü...
Terk edilince intikam için öldürdü
Batman'da fosseptikte ölü bulunan Esra'nın, intikam kurbanı olduğu...
Meclis'in yolunu bıyık açmasın...
"Meclis'e girmek için erkek olmak şart mı?" kampanyası başlatan...
ABD Senatosu'na da sözde soykırım tasarısı
ABD Senatosu'na da sözde soykırım tasarısı
Demokrat Partili Durbin ve Cumhuriyetçi senatör Ensign'in sunduğu...
Dink ailesi: Cinayet gizli bir örgütün işi
Dink ailesi: Cinayet gizli bir örgütün işi
Dink ailesinin avukatları, savcılığa başvurarak suikast sırasında...
IMKB
E: 41.044 D:% -0,37
DOLAR
S: 1,408 D:% -0,071
EURO
S: 1,875 D:% 0,671
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu