kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkek saatinin Kare As'ı
Erkek saatinin Kare As'ı
TOP 10

Erkek saatinin Kare As'ı

Saat artık bizi yalnızca zamandan haberdar eden bir aksesuar değil, zenginliğin ve stil sahibi olmanın göstergesi sayılan lüks bir takı. Bu hafta saate olan düşkünlükleri ve ince zevkleriyle tanınan jüri üyelerimize, en beğendikleri erkek saatlerini sorduk. Dünyaca ünlü markalar ilk sıraya yerleşti
Vacheron Constantin
Vacheron, Fatih Altaylı, Murat Bardakçı, Faruk Süren gibi klasik modelleri beğenen erkeklerin yanı sıra SABAH Ekler Moda Editörü Esra Çoruh'un ve Esquire dergisi Genel Yayın Yönetmeni Okan Can Yantır'ın da 'en iyi erkek saatleri' tercihleri arasında yer alıyor. Çoruh, 'saatlerin babası' olarak da bilinen Vacheron markasının teknik özellikleri sebebiyle en prestijli erkek saatleri arasında sayıldığını belirtiyor. Marka, 1755 yılından bu yana orijinal tasarım ile yüksek teknolojiyi bir araya getiriyor. VacheronConstantin (Aldığı oy: 5)

Patek Philippe
Patek Philippe markası, 1 Mayıs 1839 yılında iki Polonyalı'nın kurduğu, Czapek & Cie firması tarafından üretildi. Markanın 5970 Skymoon Tourbillon modeli, Fatih Altaylı'nın favori saatlerinden. Esra Çoruh ise Gondolo modeli hakkında "Klasik ama prestijli bir erkek saati," diyerek beğenisini dile getiriyor. Meraklıları için Cenevre'deki Patek Philippe Müzesi'nde 16. yüzyıldan kalma antik saatler ve saat mekanizmaları yer alıyor. Moda tasarımcısı Atıl Kutoğlu, Patek Philippe Caladraver'yi tercihleri arasında sayarken şöyle diyor: "Modası geçmeyen klas bir saat." Murat Bardakçı da markanın klasik modellerini beğeniyor. (Aldığı oy: 4)

AudemarsPiguet

Bu haftaki jürimizde yer alan isimlerden Mehmet Barlas, Emre Ergani ve Faruk Süren, Audemars Piguet'nin Royal Oak modelinin 'en iyi erkek saatleri' arasında olduğu konusunda hemfikirler. Saat koleksiyonu sahibi eski basketbolcu Murat Evliyaoğlu ise Audemars Piguet'nin Concept modelini en çok beğendiği erkek saatleri arasında sayıyor. Audemars Piguet, 1875 yılından bugüne kadar saat üretiminde en büyük isimlerden olmayı başarmış bir marka. (Aldığı oy: 4)

Breguet
Tüm zamanların en büyük saat ustalarından sayılan Abraham Louis Breguet tarafından kurulan Breguet, iddialı modelleriyle beğeni topluyor. Fatih Altaylı markanın Classique Minute Repetition modelini, Faruk Süren ve Murat Bardakçı ise Marine modelini tercih ediyor. Dünyaca ünlü Breguet markasının, yüzyıllar içinde birbirinden çok farklı tutkunları oluşmuş. Markanın Marie Antoinnette'ten Napolyon'a, III. Sultan Selim'den Winston Churchill'e kadar pek çok önemli müşterisi olmuş. Breguet marka saatlerde farklı materyaller bir arada kullanılıyor. (Aldığı oy: 3)

Breitling
İngiliz pilotların tercihi Breitling markasının Professional Co Pilot modeli Didem Tamar Behram'ın, Choronographe modeli de Faruk Süren'in sıralamalarında yer buldu. Süren'in bu markayı tercih etmesinin sebebi, klasik bir saat olması ve kronometre göstergesinin bulunması. Arena dergisi genel yayın yönetmeni Behram da bu modeli benzer sebeple seçtiğini belirtiyor: "Diğer saatlerden ayrılan en önemli özelliği, metal kayışında yer alan dijital kronometre göstergesi". (Aldığı oy: 2)

Franck Muller

Murat Evliyaoğlu Revolution 3, moda tasarımcısı Atıl Kutoğlu Master Banker modelini Franck Muller markasının en iyi erkek tasarımları içinde sayıyor. Saatçilik dünyasında Franck Muller, 'altın elli dâhi' olarak tanınıyor. Cenevre'de saat yapımıyla ilgili Franck Muller Watchland isminde bir kuruluş da var. (Aldığı oy: 2)

Roger Dubuis
Murat Evliyaoğlu ve Emre Ergani'nin favori saatleri arasında saydıkları Roger Dubuis, İsviçre'nin en iyi ve klasik saat markalarından. Markanın tüm ürünleri 'Cenevre Kalite Mührü' taşıyor. Murat Evliyaoğlu Excalibur, işadamı Emre Ergani ise Much More Tourbillon modellerini tercih ediyor. (Aldığı oy: 2)

Hublot
Atıl Kutoğlu, Hublot'un Big Bang modelini en iyi saatler arasında sayma nedenini şöyle açıklıyor: "Kreatif işlerde çalışanlara ve sanatçılara en yakışan model." Markanın yeni tasarımlarından olan Big Bang'de yan yana görmeye alışık olmadığımız altın ve plastik gibi materyaller bir arada kullanılmış. (Aldığı oy: 1)

Jaeger - LeCoultre
Esra Çoruh, "Üç farklı kasasıyla Master Tourbillon Repeater modeli, en prestijli erkek saatlerinden. Aralarında en moderni ise pembe altından olanı," diyor. Okan Can Yantır ise Master Geographic modelini tercih ediyor. 1833'te Antoine LeCoultre adlı saat ustası tarafından üretime başlayan markanın Master Minute Repeater modeli, Altın Elmas filminin galasında Leonardo DiCaprio'nun bileğinde dikkati çekmişti. (Aldığı oy: 1)

A.Lange & Söhne
İsviçre'nin iddialı saat markalarından olan A.Lange & Söhne, Fatih Altaylı'nın en beğendiği tasarımlar arasında. Langel Tourbillon modeliyle listemize giren A.Lange & Söhne, dünyanın en iyi saat markalarından biri olarak sektörde isim yapmış. Elle kurmalı, safir kristal ön camı ve arka kasası şeffaf olan deri kayışlı saatin, iç kadranı gümüş. Markanın Tourbillon modelinde ağırlıklı olarak çelik kullanılıyor. (Aldığı oy: 1)

Hande Şarman

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Aşklı meşkli opera tarihi
 Küllerinden doğan kent: Erzincan
 Yunan tanrıçalarını yeniden yorumladı
 'Yıktığımız saltanatın dizinde inliyoruz'
 Yeni PSP yolda
 Yeni yorumlarıyla trençkot klasiği
 Moda eğlencelidir
 İndirimli biletler bunlar acele edin
 Bir yıldız kadar parlak
 Bu sergiye şapkasız giriş yok
 Nintendo Wii hakkında her şey!
 Yarenlik etmeden aşk olmaz
 Sofranızın tuzu biberi eksik olmasın
 Boat Show'un Kare As'ı
 Empire sunar
 dvd ekranı
 Bir heykelin hatırlattıkları...
 Sergiyi andıran bir kitap tanıtımı
 Moda kurbanı olmayın
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
İki büyük sanatçıyla geçen saatler
Geçen cumartesi,...
MEHMET TEZ
Robert Plant geliyor
Bu yaz İstanbul Caz...
Meclis'in yolunu bıyık açmasın...
Meclis'in yolunu bıyık açmasın...
"Meclis'e girmek için erkek olmak şart mı?" kampanyası başlatan...
Türk şoföre ceza: ABD'yi hemen terk
Beatles grubunun efsanevi üyesi John Lennon'un eşi Yoko Ono'ya şantaj...
BM uyardı: Mahmur'lu çocuklar PKK'lı oluyor
Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda yaşayan 5 bin 885 çocuğun PKK...
Ata'nın Nutuk'u rekora koşuyor
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve Kurtuluş Savaşı'nın Atatürk'ün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.