kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
dvd ekranı
dvd ekranı

Brokeback Mountain / Brokeback Dağı (Palermo)
Film: * * * * Ekstralar: * * * *
Hangi döneme, hangi ülkeye el atarsa atsın, ortaya unutulmaz yapıtlar çıkaran, tam bir dünya yurttaşı bu Ang Lee. Duvarları yıkan; her yerde insanlığa ait gizleri, büyüyü yakalayan bir usta. Kısa bir öyküden yaratılmış müthiş bir senaryo ve her sahnesine hüzün yüklenmiş, sessiz ve yoğun bir film bu. 1963 yılında, en şaşaalı dönemine giren ABD'de, Wyoming'in uçsuz bucaksız, cömert topraklarında bir çiftçi ve bir kovboy karşılaşır. Biri içe kapanık, bastırılmış Enis, öteki ise neşeli, içi dışı bir Jack. Yolları ayrılır; evlilikler kurar, kopar giderler. Ama birbirlerini unutamazlar. Ve kaçınılmaz olarak bir kez daha kader onları buluşturur. Bundan sonrası iki adamın büyük aşkıdır. Ang Lee, bu öykünün basitleştirici tuzaklarından çok uzakta; düşler, umutlar, saklı duygular ve ölümsüzlüğün klasiğini yaratmış. Ekstralar da bol kepçe.

To Gillian on her 37th Birthday / Gillian 37 Yaşında (Sony Pictures)
Film: * * * Ekstralar: Yok
Ölen eşinin yasını tutan eş karakterinin acıklı öyküsü birden fazla filme konu oldu, malumunuz. Güzeller güzeli Michelle Pfeiffer'ın TV yapımcısı olan kocası David Kelley (Ally McBeal dizisi onun eseri) bu hafif, ama sürükleyici öyküde, bot kazasında ölen karısını bir türlü unutamayan yakışıklı David Lewis'te kadın izleyicilerin kalbini çalacak bir tip yaratmış. Peter Gallagher da bu tipi baştan sona harika oynuyor. Ölen eş rolündeki Pfeiffer az görünüyor ama her sahnesini ışıl ışıl aydınlatıyor. Yastaki koca eşini düşünmekten kızına zaman ayıramamaktadır. İşgüzar iki akraba onları bir sahil evine çağırır. Burada olanlar olacak, her iyi Amerikan filminde olduğu gibi herkes yolunu bulacaktır.

Peindre ou Faire L'amour / Mutluluğun Resmi
Film:
* * * Ekstralar: * * *
Böyle filmleri sadece Fransızlar yapabilir. Hep böyle oluyor. Eş değiştirme ve hayata tatlı bakış arasında dengeyi de becerdiler. William ve Madeleine, hayli tekdüze hayatlarıyla cebelleşirken sıkılır ve bir kır evi satın alır. Burada acaba nasıl bir hayat olacak diye bakınırken yakınlarda yaşayan genç Adam ve Eva çiftiyle tanışırlar. Delidolu bir çifttir 'Adem' ve 'Havva'... Kendilerinden yaşlı yeni dostlarını cinsel fantezilerle dolu dünyalarına çekerler. Madeleine (Sabine Azema) hayatının sıkıcılığını resimle kırmaya çalışmaktadır. Bu yeni arkadaşları sayesinde yeni hayallerin akıntısına kapılıp gideceklerdir artık. Hoşluklarla dolu, mutluluğun kaçamak kesitlerini yakalayan filmi seveceksiniz.

Flicka (Fox / Tiglon)
Film: * * * Ekstralar: * * *
Genellikle genç kızlar atları severler. Peki ya at yabaniyse ve terbiye tanımıyorsa? Üstelik ona gönül veren genç kız da haylazsa? Sevilen bir romandan ilk kez 1947 yılında uyarlanan filmin bu yeni versiyonunda kırda yakaladığı atı uysallaştırmaya çalışan oğlanın yerini kız almış durumda: Katy McLaughlin okulda pek başarılı değildir, babasıyla da gergin bir ilişkisi vardır. Bir gün dağda Flicka ile karşılaşırlar. Kız, atı Montana'nın enfes bir köşesindeki çiftliğe getirir, ama babası atı kabul etmez ve bir rodeo şirketine satar. Serüven böyle gelişir. Muhteşem görüntüler; Amerika'nın özgürlük tutkunu, arka planda kalmış insanlarının saf duygu dünyası ve gayet düzgün bir oyunculuk. Çıkartılmış sahneler ve müzik de cabası.

Yavuz Baydar

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Hem yazarım hem çalarım
 İstediğini istediğin kadar yiyebilirsin
 Satıyorum, saattım...
 Böyle bir ses böyle bir güzellik
 Brezilyalı kızlar güzel şarkı söyler
 Beden diliyle konuşuruz biz
 Sahne tozu
 300 Spartalı
 Sherrybaby
 Mutluluk
 Umut Adası
 Terabithia Köprüsü
 Rocky Balboa
 Otostopçu
 7 gün 7 gece
 alternatif rota
 Sahne tozu
 raflardan
 Her derde deva bir albüm
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Beni güldürüyorlar
Beni güldürüyorlar
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, sezon sonunda takımdan...
Hakan Şükür gol peşinde
Hakan Şükür gol peşinde
Annesinin rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan...
BM uyardı: Mahmur'lu çocuklar PKK'lı oluyor
Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda yaşayan 5 bin 885 çocuğun PKK...
Ata'nın Nutuk'u rekora koşuyor
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve Kurtuluş Savaşı'nın Atatürk'ün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.