kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Metroseksüel erkeklerin yağları eriyor!
Metroseksüel erkeklerin yağları eriyor!

Bölgesel yağlanmalar, sadece kadınların değil günümüz metroseksüel erkeklerinin de sorunu. Bu uğurda spor salonlarından çıkmayan Türk erkekleri, yine de kurtulamadıkları fazlalıklarını artık lazer lipozinle eritiyor.

Düzgün ve fit görünmeye en az kadınlar kadar önem veren metroseksüel erkekler, kurtulmaya çalıştıkları bölgesel yağlarını eritmenin yeni bir yöntemini keşfetti: Lazer lipoliz! Estetik ve Plastik Cerrah Alaaddin Karabacak, kış aylarında kadınlardan çok erkeklerin talep ettiği lazer lipoliz uygulamasıyla ilgili sorularımızı yanıtladı:

* Erkekler neden lazer lipoliz yöntemine ilgi gösteriyor?
Çünkü bölgesel yağlanmalar sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu haline geldi. Bu uğurda spor salonlarından çıkmamalarına rağmen bazen yeterince başarılı olamıyorlar. İşte bu noktada lazer lipoliz uyguluyorlar. Çünkü lazer lipoliz yöntemi, küçük alanlardaki yağlanmalarda çok etkilidir. Karın bölgesi, gıdı bölgesi, basenler, kalça, baldır, ayak bileği, diz bölgesi ve vücut konturunu bozan diğer bölgelerdeki fazlalıklarda başarıyla kullanılabiliyor. En başarılı olduğu bölge boyun ve kollardaki sarkmalar. Bu yöntem, aynı zamanda bazı erkeklerde görülen meme büyümesi (jinekomasti) için de uygulanabiliyor.

ERKEK
MEMESİNE LİPOLİZ

* Erkekteki meme büyümesi (jinekomasti) tedavisinde lazer lipoliz nasıl uygulanıyor?
Lazer lipoliz, jinekomasti tedavisi için de uygun bir yöntem. Zira, geleneksel yağ emme işlemlerinin başarılı olabilmesi için işlemin yapılacağı kişinin deri elastikiyetinin iyi durumda olması gerekir. Çünkü fazlasıyla sarkmış bir derinin altındaki yağ hücreleri kaybolduktan sonra toparlanması çok zor oluyor. Operasyon sonrası bu sarkmaları telafi etmek için farklı yöntemler kullanmak gerekiyor. İşte bu noktada lazer lipoliz rahatlıkla ve başarıyla uygulanabiliyor. Çünkü uygulama sırasında kullanılan lazerin 1064 nm'deki dalga boyunun; dokuları uyaran, canlandıran ve sıkılaştıran çok önemli bir özelliği bulunuyor.

* Lazer lipoliz yağları nasıl yok ediyor?
Lazer lipoliz, kilo vermeyi sağlamıyor, yani şişmanlık tedavisinde kullanılmıyor. Belli bölgelerdeki yağ dokusunun eritilerek, vücut hatlarının düzgün hale getirilmesine yarıyor. Hafif bir lokal anestezi ile gerçekleştirilen işlem sırasında sorunlu bölgeye 0.5-1.5 mm arasında küçük bir kesi atılıyor. Bu kesilerden incecik fiberoptik uçlarla giriliyor ve verilen lazer ışınının ısı etkisi sayesinde, yağ hücreleri eritilerek sıvılaştırılıyor. Bu yağ hücreleri birkaç aylık bir zaman zarfında vücuttan atılıyor.

YAĞLAR 3 AYDA GİDİYOR

* Lipolizin, lazer ile birlikte yapılması etkinliği artırıyor mu?
Lazer lipolizin klasik yağ emme operasyonlarına nazaran birçok üstünlüğü bulunuyor. Bunlardan en önemlisi; lazer ışınının sadece yağ hücrelerini hedef alması, diğer hayati yapılara yani damarlara, sinirlere ve organlara zarar vermemesi. Kesinlikle daha az travmaya neden oluyor ve yan etkisi çok daha az. Hastalar operasyonun ardından kısa bir istirahatten sonra normal hayatlarına hemen geri dönebiliyor. Ancak kalıcı sonuçlar için zamana ihtiyaç oluyor. Bu zaman genellikle 2-3 ay kadar sürebiliyor.

* Bir seans yeterli oluyor mu?
Genellikle birçok hasta için tek bir seans yeterli oluyor. Yeterli olmayan durumlarda ise tedavi 3-4 ay sonra ikinci kez tekrar edilebiliyor.

SEVDİCAN GÜNEŞ

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Uyuyamıyor ve korkuyorsa istismara uğruyor olabilir!
 Metroseksüel erkeklerin yağları eriyor!
 Süper kadın sendromuna dikkat
 Metropolde saçlar tehlikede
 Saç dökülmesine mezoterapi
 C vitamini yağları yakar
 İyi seksin yolu mideden geçer!
 Su içerek hızlı zayıfla
 Makyajı mutlaka temizleyin
 Brokoli bir mucizedir
 Bronz olmak isteyenler!
 Renkli bakışlar
 Selülit derdi..!
 Yenilenme zamanı
 Ünlüler ışınla gençleşiyor
Aydın-Kiremitçi çiftinin evlilikleri çatırdıyor..!
Aydın-Kiremitçi çiftinin evlilikleri çatırdıyor..!
Daha 5 ay önce evlenen ünlü oyuncu-yazar İclal Aydın ile Tuna...
Gülben'in doğumu Ebru'nun mamaları
Gülben'in doğumu Ebru'nun mamaları
1.5 ay önce dünyaya gelen oğlu Atlas'ın yanından bir an olsun...
Hande 'Naciye'yle coşturuyor
Hande 'Naciye'yle coşturuyor
Son albümü 'Hande Maxi'yle büyük beğeni toplayan Hande Yener, her...
Murat Göğebakan'la buluşmaya az kaldı!
Murat Göğebakan'la buluşmaya az kaldı!
Anadolu Rock Müziği'nin ünlü isimlerinden Murat Göğebakan'ın yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.