kapat
   
13 Mart 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağar:Ben Musul'u almak istiyorum

Demokratik açılımından rahatsızlık duyanlar olduğunu, bunu iktidardan çok muhalefetin duyduğunu dile getirerek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklenen Ağar, CHP Lideri'nin "Ağar, Diyarbakır'ı vermek istiyor" dediğini savunarak, "Ben Musul'u almak istiyorum" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar siyasette tepeden tanzim döneminin geçtiğini ama diyaloglara açık olduğunu belirtirken, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le görüşmesini örnek gösterdi.

Ağar, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin "Gündem 2007" konulu toplantısında konuştu. Terör konusunda yaptığı "ovada siyaset" açılımına gelen eleştirilere yanıt veren Ağar, sağda birlik konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

Demokratik açılımından rahatsızlık duyanlar olduğunu, bunu iktidardan çok muhalefetin duyduğunu dile getirerek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklenen Ağar, CHP Lideri'nin "Ağar, Diyarbakır'ı vermek istiyor" dediğini savunarak, "Ben Musul'u almak istiyorum" dedi. Ağar, daha önce yaptığı bir konuşmada ise "Yozgat ile Kerkük'ün kaderi birleştirilecek" sözleri ile dikkat çekmişti.

DTP'nin de dayandığı kitlenin altından kaydığı için sözlerinden rahatsız olduğunu kaydeden Ağar, bu partiyi de "Dünyanın neresinde terör örgütünün başlarına Sayın deniyor" diye eleştirdi. Ağar, muhalefeti şiddetten beslenmekle suçlarken, "Siyaset öyle gölge boksu yapmaya benzemez" dedi. Bunun adının siyaset değil ihanet olduğunu savunan Ağar, zıtlaşma ve kutuplaşma üzerinden siyasetin modasının geçtiğini belirtti.

CHP'YE 367 MESAJI

Cumhurbaşkanı seçimi çerçevesinde başlayan 367 tartışmalarına da değinen ve üstü örtülü olarak Anayasa Mahkemesi'ne gidebileceğini açıklayan CHP'ye yanıt veren Ağar, "Siyasetin hesabının görüleceği yer mahkemeler değil sandıktır" dedi. Ağar, Türkiye'nin demokrasi dışı hiçbir şeye heves etmemesi ve demokratik taammülleri zedelememesi gerektiğini ifade etti.

Ağar, konuşmasında siyasette bütünleşme arayışlarına da değindi. Tepeden siyaset tanzimi devrinin 2002 seçimleri ile bittiğini belirten Ağar, birleştirmeyi milletin yapacağını kaydetti.

Parti olarak siyasetten kopan milyonları yeniden siyasete çektiklerini anlatan Ağar, "Siyasette tepeden tanzim bitti. Ama diyalogları koparalım mı? Koparmayalım. Ama bütün bunları milletin ne düşündüğünü bilerek yapalım. Bunun yolu da dolaşmaktan geçiyor" dedi.

AĞUSTOS BÖCEĞİ BENZETMESİ

Ağar, "Meseleyi oturup bir ağustos böceği rahatlığı içerisinde Ankara'nın, İstanbul'un mutena köşelerinden değil, Türkiye'nin dört bir tarafındaki zor coğrafyalarda yürüyerek yola devam etmeyi düşündük. Milletin takdirinin karşılığını gördük. Bunu derken ben kimseyle diyaloğu falan reddetmiyorum. Herkesle görüşüyorum" derken eski Başbakan Mesut Yılmaz'la uzun uzun görüştüğünü 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le de 15 günde bir buluştuğunu açıkladı.

ANAVATANLILARLA AYNI MASADA


Toplantıda soruları da yanıtlayan Ağar, "Demirel'i yılmaz'ı Ağar'ı Mumcu'yu aynı parti çatısı altında seçime girdiğini görebilecek miyiz? Yoksa 5 Kasım sabahı üzülecek miyiz" şeklindeki bir soruyu "İktidarımızı kutlayacaksınız" diye yanıtlayan Ağar, "Siyasette her zaman iki kere iki dört olmuyor, bazen üç bazen 5 oluyor, sekiz dokuz 10 nasıl yapacağız onu göreceksiniz" dedi.
Ağar'ın konuşmacı olduğu toplantıda, kendisini dinleyenler arasında Anvatan Partisi'nden Yılmaz'a yakın olarak bilinen isimler dikkati çekti. Ağar, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren'in de bulunduğu masada uzun süredir DYP'de olan eski ANAP'lı Eyüp Aşık'ın yanı sıra halen ANAVATAN MKYK Üyleleri Edip Safder Gaydalı ve Cengiz Altınkaya ile oturdu. Toplantıda ayrıca ANAVATAN'lı Adnan Çeltikçioğlu da bulundu. Anvatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Züheyir Amber'in de yer aldığı toplantı öncesi kokteylde ANAVATAN'lı ve DYP'li kurmaylar arasında samimi sohbetler de dikkat çekti.

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Başbakan'ın ağladığı an! - VİDEO
 Erdoğan'ın tüm programları iptal
 Başbakan’ın "sürprizi" CHP’yi Anayasa Mahkemesi’nden...
 İzmir'de dev DTP operasyonu
 Yeşilay Andıcı
 Bel ağrısı nükseden Erdoğan korse giydi
 Şehitler ağlattı
 Sağlık Kurulu raporu kalkıyor
 Sezer'in armağanları
MAHMUT ÖVÜR
Sarıgül'ün 2011 planı
Görünen o ki, önümüzdeki seçime...
MUHARREM SARIKAYA
Kapkaça fon formülü
İşsizlik Sigortası Fonu'ndaki para...
YAVUZ DONAT
Mehmet Ağar: "Herkesi kucaklayarak"
- Sayın Mehmet...
Sevgilisiyle anlaşıp kocasını öldürttü
Cennet Ovacıklı adlı kadın 5 yıllık kocasını, 18 yaşındaki sevgilisi...
15'inde anne, 16'sında dul, 17'sinde maktul
15'inde evlenip anne olan, 16'sında kocası intihar eden Nil Çokaçar,...
Sahil yolu magandaları suç makinesi
Sahil yolu magandaları suç makinesi
Sarıyer'de yol verme kavgası yüzünden bıçakla kovaladıktan sonra...
Kuru yük gemisi yatı parçaladı...
Kuru yük gemisi yatı parçaladı...
Dümeni kilitlenen Rus gemisi Bebek sahiline bindirip yola hasar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu