SABAH - Gündüz butik, gece bar
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gündüz butik, gece bar
Gündüz butik, gece bar
Kim o ki?'

Gündüz butik, gece bar

Beyoğlu'ndaki gece hayatının önemli merkezlerinden Mono, gün ışıyınca hem isim hem de dekorasyon değiştirerek butik-kafe 'Qui Mo Qui' haline geliyor....

Beyoğlu'nun ünlü barlarından Mono'nun önünden gündüz geçenler son zamanlarda çok şaşırıyor. Sebebi ise yıllardır bar olarak bilinen ve kapıları gün içinde kapalı duran Mono'nun yerinde 'peydah olan' butik kafe. Önce Mono'nun kapandığını sanan müdavimleri hayli üzülmüş. Oysa Qui Mo Qui, öğlen saatlerinde kuruluyor, akşam sekiz sularında toplanıyor ve yerini tekrar gece kuşlarına bırakıyor.

DJ KABİNİNDE TAKI STANDI

Qui Mo Qui, yurtdışında da az örneği olan 'gerilla mağazalar' trendinin Türkiye'de bilinen ilk ayağı. Tasarımcı Emine Altındal, Soley Arı ve İrem Gürdeniz'in projesi olan butik-kafe, daha çok vintage meraklılarına hitap ediyor. İkinci el kıyafetler, özel tasarım takılar, çantalar, baş süsleri, şapkalar ve gümüş vintage kemerler butikte ilk göze çarpanlardan. Altındal ve ortakları butiği sabah saatlerinde kurmaya başlıyor. Yaklaşık bir saat süren kurulum aşamasında oturma grupları ortaya çıkıyor, duvarlara aynalar asılıyor, kıyafetler ve askıları düzenleniyor... Kısacası bir barı andıran her şey ortadan kalkıyor ve yerine hoş bir kafe-mağaza oluşturuluyor. Altındal, mağaza her gün yeniden kurulduğu için dekorasyonun günden güne farklılık gösterdiğini söylüyor. Uzun koridoru kıyafet askıları dolduruyor, DJ kabini takı standına bürünüyor, bar çevresine çantalar diziliyor. Yaptıklarını 'deli işi' olarak tanımlayan Altındal ve Arı, butiklerinin Mono ile tamamen bir paradoks oluşturduğunu söylüyor ve ekliyor: "Mono, adı gibi ne kadar yalınsa, Qui mo Qui de o kadar renkli. Mesela onların disko topu hiç dönmez ama bizimki hiç durmuyor. Her gelen çok şaşırıyor. Gündüz gelenler akşam tekrar uğrayıp buranın bar halini de görmek istiyor." Qui Mo Qui'nin bir diğer özelliği ise içerideki neredeyse her şeyin satılık olması. Bar taburesini beğenen tabureyi, duvardaki resmi veya servis tepsilerini bile alabiliyor. Kıyafetlere gelince... Escada, Karl Lagerfield, Moschino, Polo Ralph Lauren, Kookai, Longchamp, Charles Jourdan, Versace, Dolce&Gabbana, Prada ve Unusual gibi markaların örneklerinin bulunduğu butikte erkeklere ve çocuklara yönelik de hayli ürün var. Bilhassa elişi çocuk montları ve melek kanatları çok rağbet görüyor. Qui Mo Qui'de Emine Altındal'ın tasarladığı takılar, maskeler ve süsler de satılıyor. Altındal kişilere özel taşlardan, sayıları hesaplayarak farklı tasarımlar ortaya çıkarıyor. Fiyatlar ise değişiyor. 5 YTL'ye bir bere bulabiliyorsunuz. 40 YTL'ye mont da var, bin 500 YTL'ye vintage bir elbise de... Qui Mo Qui çok yakında farklı bir sipariş yöntemine geçmeyi planlıyor. Müşteriler, özel hazırlanmış mönülerden seçerek, yurtdışından istedikleri ürünlerin siparişini verebilecekler.

VİSKİ TRÜF DE VAR

Qui Mo Qui'nin bir diğer özelliğiyse kafe olması. Soley Arı'nın sorumlu olduğu mutfaktan her gün çay, kahve, viski trüf, taze kurabiye ve mekân 'normalde bar olduğu için' sıcak şarap servisi yapılıyor. Altındal, müşterilerinin kıyafetlere bakınıp yorulduklarında sıcak şaraplarını, kahvelerini içtiklerini, bir yandan da kitaplarını okuduklarını anlatıyor. Yan tarafın Yeni Melek Gösteri Merkezi olması dolayısıyla konser öncesi bir buluşma noktasına dönen Qui Mo Qui'de iki haftada bir 'happy hour' düzenleniyor ve çeşitli ürünler birkaç saatliğine indirime giriyor.

Yaprak ARAS ŞAHİNBAŞ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Yüze ahududu, saçlara lavanta
 Kadınların ayak sesleri
 Karadan gelen adamın deniz hikâyeleri!
 'Bu' kadınlar matinesi
 'Jean hiç bitmez sadece değişir'
 Kedi ve köpeklerimizi neden kısırlaştırmalıyız?
 Ferhat Göçer yanıyor
 Göğüs farkıyla şarkıcı
 Geç gelen saadet
 CBR125 Cup'a 2007'de kardeş geldi
 Korsan gemisinden Mauritius'a giden yol
 'Bir imza ile yuva hiç kurtulur mu?'
 Erkek melekler 'acil' bekleniyor
 'Outletten jean alınmaz'
 Banyoya da tasarım şart
 Doğan Kardeş kitapları sergileniyor
 Kırmızı gülün boyu uzadı
 'Ben sanat yapıyorum ve sanat giyilmez'
 Yeni internet starı Sandi Thom
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Sınırlamak mı, ceza vermek mi?
Çocukları hiç ceza...
METİN KALKAVAN
Tanay yeniden başkan
Motosiklet Endüstrisi Derneği...
Filmde Sinan'ın yeteneğini hatırlatan şeyler de var
Filmde Sinan'ın yeteneğini hatırlatan şeyler de var
Romantik sözü aslında bizzat Sinan Çetin'i mi kastediyor? Ve...
CIA'in kirli tarihinden sayfalar
CIA'in kirli tarihinden sayfalar
Kirli Sırlar, ilgi çekici bir film. Hem düzeyli bir...
Balık bizim, Denize ne?
Balık yerken genellikle deniz kenarında oturmayı tercih ederiz. Oysa...
'En güzeli, en natürel saçtır'
Scarlett Johansson, Mischa Barton, Beyonce gibi güzel saçlı yıldızların kuaförü...
24 Mart'ta bilgisayarlar çevrimdışı olacak
İnsanlık, 24 Mart Cumartesi günü çok zor bir işe kalkışıyor! 'Kapatma Günü'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.