kapat
   
12 Mart 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında G.Saray-Trabzon maçı

Galatasaray, dün akşam son haftalarda yükselişe geçen Trabzonspor karşısında çok önemli bir galibiyet elde etti. Her iki takımın da sahaya yansıttığı futbol, spor yazarları tarafından olumsuz eleştiri aldı.

SABAH: ASLAN AYAĞA KALKTI


G.Saray ile Trabzon'u 100'üncü kez karşı karşıya getiren maçta her şey vardı. Maç öncesi yönetimi protesto eden G.Saraylı taraftarlar Arda ve İliç'le gelen 3 puanla coştu. Cimbom 3 maç aradan sonra kazandı. Ayağı kırılan Musa'yı kaybeden Trabzon'a Erdinç'in tartışmalı golü yetmedi.

FOTOMAÇ: EVİM EVİM GÜZEL EVİM

Galatasaray, Ali Sami Yen'de Trabzonspor'u yenerek şampiyonluk umudunu sürdürdü.

İki takımın da nefesleri kestiği maçta G.Saray, 17'de Arda'nın attığı golle öne geçti. 51'de Erdinç skoru eşitledi. 68'de İliç maçın sonucunu belirledi. Galatasaray böylece Ali Sami Yen'de oynadığı son 23 Süper Lig maçında da yenilmedi ve "Evim evim güzel evim" sözünü hatırlattı.

TAKVİM: CİMBOM'UN 100'Ü GÜLDÜ

3 haftadır kazanamayan Galatasaray, Trabzon ile oynadağı 100'üncü maçında 'kötü gidişe' son verdi. Aslan'ı zafere taşıyan goller, Arda ve İliç'ten geldi. Hakem Bülent Demirlek, kötü yönetimiyle tepki çekti.

HÜRRİYET: ASLAN'IN İNADI


Beşiktaş yenilgisiyle komaya giren G.Saray, 22 maçtır kaybetmediği Ali Sami Yen'de hayata döndü. Her saniyesi heyecan dolu mücadelede Cimbom, Arda ve İliç'in golleriyle gülerken, Trabzon'un tek sayısı Erdinç'ten geldi.

MİLLİYET: BİZ AYRILAMAYIZ

Galatasaray, son haftalarda üst üste aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralara yaklaşmaya çalışan Karadeniz ekibi karşısında Arda ile öne geçti. Erdinç'in tartışılan golü skoru eşitledi. Gecenin son sözünü İliç söyledi.

AKŞAM: NE DE OLSA ASLAN

3 maç sonra galibiyet sevinci yaşayan Sarı-Kırmızılı ekip, lider Fenerbahçe ile puan farkını korudu. Ali Sami Yen'deki maçın golleri 17. dakikada Arda, 52. dakikada Erdinç ve 69. dakikada Iliç'ten geldi.

VATAN: ASLAN YOLA DEVAM

G.Saray, Trabzon engelini aşıp şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Yüksek tempolu maçta sarı-kırmızılılar ilk yarıyı Arda'nın şık golüyle önde kapattı. İkinci yarıda Trabzon canlandı, Erdinç skoru eşitledi. Ama son sözü İliç söyleyip 3 puanı getirdi.

ZAMAN: ASLAN'IN KÂRI, TRABZONUN ZARARI BÜYÜK

Geçen hafta Beşiktaş'a kaybederek şampiyonluk yarışında bir adım geri düşen G.Saray, Ali Sami Yen'de Trabzonspor'u devirip yarışa kaldığı yerden devam etti. Sarı-Kırmızılılar, 17'de Arda ile öne geçti. 37'de Arda'yla çarpışan Musa Büyük'ün ayağı kırıldı. Trabzon 52'de Erdinç'in golüyle umutlansa da 68'de İliç, Cim Bom'u üç puana taşıdı.

YENİ ŞAFAK: ASLAN FIRTINAYI DİNDİRDİ

Nefes kesen derbide G.Saray 17. dakikada Arda'nın golüyle skor üstünlüğünü ele aldı. Trabzonspor, 53. dakikada Erdinç'le karşılık verdi. İliç 68'de fileleri bir kez daha havalandırdı. 3 maçtır galibiyet yüzü göremeyen G.Saray hem camiada kopan fırtınanın hem de üst üste 4 lig maçını da kazanan Karadeniz Fırtınası'nın önünü kesti.

YAZARLAR

LEVENT TÜZEMEN: GERETS'İN TAKTİĞİ (SABAH)

İstanbul, aylardır sakladığı soğuk havayı Galatasaray-Trabzon maçında Sami Yen'in üzerine saldı. Seyircinin en kritik maç öncesi "Yönetim istifa" moduna girmesi yanlıştı. Protesto konusunda haklıydılar ama zamanlama Trabzon maçı olmamalıydı. Protesto sonrası yaşanan 4 dakika suskunluk seyirci gücünü her zaman arkasında hissetmeyi seven G.Saray takımının maça iyi başlama refleksini olumsuz etkiledi.

Gerets ilk kez sistem değişikliğine gitti, G.Saray sahada 4-1-4-1 düzeninde dizildi...

... Gerets dersini iyi çalışmış rakibini iyi analiz etmişti. Yeni taktiği başarılı oldu. Keşke Gerets hırsına, öfkesine ve gururuna kapılmayıp Beşiktaş maçında da bu sistem ve oyuncularla oynasaydı. İliç, Hakan, Ayhan, Tomas ve Sabri mükemmeldi.

AHMET ÇAKAR: PABUÇ PAHALIYDI (SABAH)

Galatasaray belki bu senenin en iyi maçını değil ama en mücadeleci ve en istekli gecesini yaşadı. Üstelik çok da iyi konsantre olmuşlardı. Peki bunun nedeni neydi? Cevap çok basit. Kazanamasalardı muhtemelen bitiyorlardı. Şampiyonluk imkansız gibi, ikincilik ise çok zor olabilirdi. Sahaya öyle çıktılar.

İSKENDER GÜNEN: TRABZON'DAN HARAKİRİ (SABAH)

Son haftalarda aldığı puanlarla çıkış yakalayan Trabzonspor, sorunlarla boğuşan Galatasaray karşısında kendisini favori gösterenleri yanılttı. Kadrolar gelince gördük ki, Trabzonspor, Konyaspor maçının kadrosuyla sahada yer alıyor. Konyaspor maçında ortaya konan oyunu beğenmediğimi belirtmiştim. Alınan 3 puanın önemli olduğunu fakat Trabzonspor'un oyun olarak önemli sorunları bulunduğunu dile getirmiştim.
Ziya Doğan'a sormak gerek. Ligde en kötü günlerini yaşayan ve büyük sorunlarla boğuşan Galatasaray karşısında orta alanda iki ön liberonun yanına Mustafa Keçeli ile oyuna başlamak nasıl bir düşüncenin ürünü?

AZİZ ÜSTEL: HER ŞEYE RAĞMEN (FOTOMAÇ)

Galatasaray seyircisi, haftalardır süren tepetaklak gidişin etkisi, Özhan Canaydın'ın hafta içi yaptığı çelişkili açıklamalar ve yıllardır bütün camiayı rahatsız eden liseli-alaylı tartışmasının yeniden alevlenmesi sonucu Ali Sami Yen'e içi buruk gitti. Gerets'in Song düşmanlığı ve İnamoto tutkusu takımın orta saha ve savunmasını zaaf içinde bırakmıştı...

... Bu adamın kulübede ne yaptığını, ne ettiğini anlamak mümkün değil. Geçen yıl Galatasaraylı futbolcular, hem yönetime hem de Gerets'e rağmen giydikleri formanın şerefi ve haysiyeti uğruna savaşmış ve şampiyon olmuşlardı. Bu yıl da Galatasaraylı futbolcular, gene ne yaptığını bilmeyen bir yönetim ve hocaya rağmen canlarını dişlerine takıp oynuyor ve zirveden kopmamaya çalışıyorlar.

CENGİZ TOKGÖZ: ZİYA'NIN HEDİYESİ (FOTOMAÇ)

Maç öncesi "Trabzonspor kazanacak" diye yazmıştım. Ancak Ziya Doğan'ı hesaba katamadığım dünkü maçta belli oldu. G.Saray'ı hiç bu kadar kötü görmedim. Trabzonspor teknik direktörü maça tek santrforla başlayarak bir puan kapıp kaçmayı hedeflemişti. Oysa dakikalar ilerledikçe karşısında Aslan'ın ısıracak dişlerinin olmadığı görüldü. Buna karşın takımın el frenini çeken rakip değil, kendi teknik direktörü Ziya Doğan oldu.

AYHAN AKBİN: BİR GARİP MAÇ (TAKVİM)

Beşiktaş yenilgisinden sonra Fenerbahçe'nin 7 puan gerisine düşen Galatasaray için Trabzon karşılaşması ya devam ya da tamam anlamı taşıyordu. Galatasaray maça çok istekli ve hırslı başladı. Arda'nın erken golünden sonra Sarı-Kırmızılı takımın daha rahat oynayacağını düşünüyordum. Çünkü son haftaların en formda takımı olan Trabzonspor'un o görüntüsünden sahada eser yoktu...

... Cimbom için kalan 10 maçta göstereceği performans çok önemli. Çünkü ligi en kötü ihtimalle 2. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma şanslarını zorlamalılar. Yine de kalan haftalarda köprünün altından çok suların geçeceğini düşünüyorum.

İLKER YASİN: İKİ FARKLI DEVRE (HÜRRİYET)

Fenerbahçe, Beşiktaş kazanmış, yarıştan kopmamak için mutlak kazanmak lazım. Ve bu Galatasaray'ın tribünleri maç öncesi yönetimi istifaya çağırıyor. Takımına destek verme yerine köstek olan seyirciye, Patagonya'da bile rastlamak mümkün değil.

Galatasaraylılığı lise ve Türkiye kriterine getirmek yanlış. Galatasaray Türkiye'nindir ve buna itirazı olan da yoktur. Ismarlama kokusu veren protestolar, takımına destek vermesi gereken seyirciye yakışmadı.

Hasan Şaş, Song ve kaleci Mondragon yok. Gerets aylarca yüzüne bakmadığı Ergün'ü böylesine kritik maçta sahaya sürüp, Song'u yedekler sırasında tutarken ne hesapladı acaba?...

İLHAN SÖYLER: KARA DELİK (HÜRRİYET)

Taraftarların açtığı pankart ve yaptığı tezahürat, -Yönetim istifa!- Galatasaray yönetiminin içinde bulunduğu fırtınayı anlatıyordu. Birbirini kıskananlar ve sevmeyenler çoğaldı, gemi fırtınalar içinde boğuşuyor ve ne yazık ki ortada bir "Çatlak" var. Hatta kara bir delik...

Sonuç olarak G.Saray kazandı. Sahanın içinde işler yolunda gitti ama dışında görüntü hiç de iyi değil. Baksanıza, başkan bir yerde diğer yöneticiler bir yerde. Yani ortada sıcak bir savaş var...

MUSTAFA DENİZLİ: ÜÇ BÜYÜKLER KOPTU (MİLLİYET)

Karışık duygularla oynanan bir maçtı. Galatasaray tribünleri yönetimi istifaya davet ediyor, ama takımına sahip çıkıyordu. Geçtiğimiz yılın başında ise her ikisini de protesto ediyorlardı... Şartlar ne olursa olsun Galatasaraylı futbolcular için zor bir karşılaşmaydı. Hele hele kötü giden haftalardan sonra ligde ikinci yarının müthiş çıkış yakalayan ekibi Trabzonspor karşısında tedirgin bir Galatasaray bekliyordum.
Ben Galatasaray için bunları düşünürken, daha tedirgin bir Trabzonspor sahada gördüm...

... Bu maçtan sonra aşağı yukarı ligin ilk üç sırasını paylaşacak takımlar kesinleşti. Kesinleşmeyen 1, 2 ve 3. sırada hangi takımın olacağı. Önümüzdeki son 10 haftanın Türkiye'ye büyük heyecan vererek, yüksek tansiyonla geçeceğini tahmin ediyorum...

RIDVAN DİLMEN: TEMPOLU MAÇ (MİLLİYET)

Beklendiği gibi tempolu geçti maç. Beraberlik iki takıma da yaramıyordu. Bir gün önce Fenerbahçe, iki saat önce Beşiktaş kazanmıştı. Galatasaray kopmamak için yenmek zorundaydı. Trabzonspor da dörtte dört yapınca "Acaba ilk üçü zorlayabilir miyim?" diye düşünmeye başlamıştı.
Bu nedenle iki teknik adam da, açık futbola yönelik bir kadro ve oyun anlayışıyla sahaya çıkmıştı. Maçın 65-70 dakikası da oyun öyle oldu zaten. Top iki kale arasında gitti, geldi...

TURGAY ŞEREN: GOL PASLARI TRABZON'DAN (AKŞAM)

Galatasaray'ın Arda ve Iliç ile attığı iki golü şöyle bir hatırlayın. Trabzonsporlu futbolcular adeta önce Arda'ya sonra da Iliç'e asistlik yaptılar. Bir defans bu hataları yaparsa maçı kazanması mucizelere kalır. Aykut benim çok beğendiğim kalecidir. Kendisi bunu bilir. Dün kötü oynamadı ancak Erdinç'in attığı golde büyük hata yaptı.

BAHRİ HAVADIR: CİĞERDEN OYNADILAR (AKŞAM)

Galatasaray, Gerets'in yanlışlarına rağmen Trabzonspor'u en iyi oynadığı dakikalarda İliç'in attığı golle yenmeyi başardı.

Dün geceki maçta Galatasaray gerçekten çok hırslıydı. Bütün oyuncular ciğerden oynadı.

Trabzonspor gibi, son dört haftanın formda takımını Ayhan'ın müthiş oyunu, Kaptan Hakan Şükür'ün öldürücü koşuları, Emre'nin ve Tomas'ın müthiş presiyle alt etti.

Aksayan bir tek futbolcu vardı o da saha içinde sırıtan Necati'ydi.

DOĞAN KOLOĞLU: GERETS'TEN MESAJ (VATAN)

Buna futbol maçı denir mi? Özellikle ilk yarıdaki futbola. Takımların taktikleri gol atmaktır. Ama dün Türkiye'nin en iddialı 2 takımı sözde bir karşılaşma yaptılar. Üstelik 2 takım da ilk yarı diriydi. Bakın şu performansa... Trabzon'da 2 şut, 1 kafa, bir de ayağa çarpan top var. G.Saray'da ise 4 şut.. 2'si Arda'dan, 2 de Sabri'nin kaleyi bulmayan...

Gerets'i eleştirenler dün bir gerçeği gördüler. O da artık futbol 11 kişiyle oynanmıyor. 14 kişiye kadar çıkabiliyorsunuz. Antrenörlük: mühim olan üst üste oynanan maçların yorgunluğunu 11 kişiyle taşımak zorunluğundan kurtarma sanatıdır. 1 haftadır devamlı eleştirilen Gerets, mecburi değişikliklere devam ederek bu kez bambaşka bir yorumla kendini kabul ettirdi.

ZEKİ ÇOL: HATA ÜSTÜNE HATA (VATAN)

Keyifsiz ve üzücü bir ilk yarı izledik. Keyifsiz diyorum, çünkü iki takımın da ortaya koyduğu futbol, maçın adının büyüklüğüyle tamamen ters orantılıydı. Üzücü olan ise 35. dakikada Musa'nın ayağının kırılması ve sezonu kapamasıydı.

G.Saray, kabul etmek lazım bu bölümde 'kötünün iyisi' denilebilecek noktadaydı. Dengeli bir savunma yaptı. Orta alanda topa daha iyi bastı. Etkili bir hücum organizasyonu olmasa da Trabzonspor savunmasının yerleşme hatasından yararlanıp golü attı...

... Açık söylemek lazım Trabzonspor son haftalardaki performansını bu karşılaşmada tekrarlayamadı. G.Sarary ise çok kritik bir 3 puan ile Şampiyonlar Ligi'ndeki umudunu gelecek haftalara taşıdı.

AHMET ÇAKIR: UÇURUMUN KIYISINDAN TALİHLİ DÖNÜŞ (ZAMAN)

Karşılaşma öncesinde Trabzonspor'u favori gören anlayışın bir dayanağı olmadığını anlatmaya çalışmıştık. Nitekim Bordo-Mavili takım hemen hiçbir şey oynamayan Galatasaray karşısında hem oyun olarak hem skor olarak geride kaldı. Şampiyonluk hesapları yaparken, gerçeğin bunun çok uzağında olduğunu gördü.

... Galatasaray bu zorlu dönemeçte gerçekten inanılmaz biçimde maçı kazanmayı becerdi. Pozisyon açısından olağanüstü kısır bir karşılaşmadan üç gol çıkmış olması ilginçti. Cim Bom bu üç puanla uçurumun kıyısından döndü. Ancak sorular ve sorunlar ortadan kalkmadı. Özellikle Teknik Direktör Gerets, geçen hafta Beşiktaş maçına çıkardığı kadronun açıklamasını şimdi nasıl yapacak merak ediyoruz.

OSMAN TAMBURACI: GERETS VE YÖNETİM KAZANDI (YENİ ŞAFAK)

Maç başladı iki takımın da rengi belli oldu; Gerets yine Songsuz... Gerets yine İnamotolu...

Forveti; biri formsuz Necati, öteki "bekle ki denk gelsin" Hakan Şükür. Gerisi aynı. Yani Gerets; kaybetsem de kararımdan dönmem diyor!

Ziya Doğan yine atak...

Oyunda mücadele gücü yüksek, kazanma hırsı çok ama futbol taksit taksit! Trabzon illa galip geleceğim diyerek oyunun kontrolünü elinden kaçırdı ve yenildi. G.Saray Songsuz defansıyla ayakta kaldı.

Sonuç; Gerets, yönetim ve G.Saray galip.

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Luciano: Fenerbahçe şampiyon olur
 Aslan'nın inadı inat
 Bu maç unutulmaz Video
 Mehmet Okur "rekora" koşuyor
 Dünyanın 1 numarası yenildi!
 Romario 5 gol daha atarsa tarihe geçecek
 'Dan dun'dan tangoya
 Turkcell Süper Lig'de haftanın paronaması
 Korkulan oldu
 Alex sevinci
 Çileden çıkardı
 'Liseci'ye isyan
 Bücürlerin şovu
 Erciyes tırmanışı
 Bolu önüne geleni deviriyor
 Şampiyon olacağız
 Lider, takipçiyi yenemedi
 3. Lig'de sonuçlar
 Diğer sonuçlar
 Uğur-lu Samsun
 Musa Büyük'ün bacağı kırıldı
 Doğan uslanmamış!
 Inamoto ve Umut cezalı
 Manisa tepetaklak
 Antalyaspor yine takıldı
 Günün içinden...
 Fenerbahçe ezdi geçti
 Yeni lider Eczacıbaşı
 Cimbom fırsat tepti
 Mehmet Okur'dan Hornets'e 29 sayı!
 İlk All-Star maçını yabancılar kazandı
 TJK'da yeni başkan Ekinci
 Ana Ivanovic fırtına gibi
 25 Kasım'cılar nihayet uyandı
 "Hoca beni yanına alacak"
 Doğan'a sinirlendi, yönetime mesaj attı
LEVENT TÜZEMEN
Gerets'in taktiği
İstanbul, aylardır sakladığı soğuk...
AHMET ÇAKAR
Pabuç pahalıydı
Galatasaray belki bu senenin en iyi...
İSKENDER GÜNEN
Trabzon'dan harakiri
Son haftalarda aldığı puanlarla...
GÜRCAN BİLGİÇ
Takım olan kazandı
G.Saray'ın eksikleri maçın ibresini...
KAZIM KANAT
Nobre ile olmuyor!
Mösyö Jean Tigana, şampiyonluğa giden...
CAHİT YAVUZ
Veteranlarda neler oluyor!
Çok ciddi bir kalabalık...
"Türkiye'yi kaybetme lüksümüz yok"
Amerikan Temsilciler Meclisi'ne sunulan Ermeni soykırımı tasarısı ile...
İşkoliğim, çalışırken orgazm oluyorum
İşkoliğim, çalışırken orgazm oluyorum
Türkiye'nin havalimanları kralı Hamdi Akın: "Küçükken çekirdek...
Kırmızı ve siyah
Kırmızı ve siyah
Portekizli modacı Katty Xiomara, 2008 ilkbahar/yaz kadın iç giyim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu