kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendi şarkılarımı kendi sesimle söylesem yeter
Kendi şarkılarımı kendi sesimle söylesem yeter
İmzası olan şarkılar

Kendi şarkılarımı kendi sesimle söylesem yeter

Cumartesi akşamları atv'de ekrana gelen müzik yarışması 'Profesyonel'in en iddialı seslerinden 28 yaşındaki Burcu Tatlıses, emin adımlarla ilerliyor. "Bu yarışmada olmaktan mutluyum" diyen Tatlıses ekliyor: Ben albüm çıkarmak istiyorum ve bunun için ses yeterli değil, görsel olarak da tanınmak gerekiyor....

Siz de hayatımıza bir yarışmayla giren yüzlerden birisiniz... Bir gün şöhret olunca bundan pişman olur musunuz?
Duymam... Çünkü çok çok düşünerek bu yarışmaya katıldım. Söz yazarı olmasaydım, söz yazarlığından gelen bir ismim olmasaydı belki daha az düşünürdüm. Profesyonel konseptli bir yarışma olması ve yarışacağım insanların hepsinin de müziysen olması nedeniyle hiçbir zaman pişman olmayacağım. Zaten şu anda da artı etkilerini yaşıyorum hayatımda.

* Ne gibi?
Beni söz yazarı olarak tanıyan, hayran olan bir sürü insan şarkı da söyleyebildiğimi görmeye başladı. Yüzüm tanındı. Ben ilk hedef olarak bir albüm yapmak istiyorum. Ama çok iyi bir albüm yapmak tek başına yeterli değil, görsel olarak tanınmanız da gerek.

*
Peki 'Profesyonel' sizce gerçekten profesyonel bir yarışma mı?
Her organizasyonda olduğu gibi burada da birtakım aksaklıklar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Teknik anlamda sorunlar vardı, bunu dile getirdik. Ama bu tür sorunlar, ağır projelerin kaderinde her zaman vardır. Profesyonel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Yarışan arkadaşlarım açısından da, organizasyon açısından da...

* Yarışma başladığından beri herkes Ela'yı konuşuyor. Bu, sizi ve diğer yarışmacıları etkiliyor mu?
Yani ilk başta Ela'yı ve birbirimizi henüz tanımazken çok mutsuz oluyorduk bu durumdan ve çok negatif etkileniyorduk. Çünkü Ela'nın kişiliğini de çok iyi bilmediğimiz için farklı şekillerde yorumluyorduk tavırlarını. Ama zaman geçtikçe ben çok sevdim Ela'yı. Özünde çok iyi. Ben nasıl kişiliğim gereği orada belli bir sınırın ötesinde sözler edemiyor ya da Ela gibi davranmıyorsam, o da benim gibi davranamaz.

* Sizce jürinin Ela'nın ön plana çıkmasında bir etkisi oldu mu?
Yani çok emin değilim ama Ela kendi kendini ön plana çıkardı. Jüriyle polemiğe girdiği için dolaylı olarak jürinin etkisi olmuş olabilir ama ben jürinin Ela'yı öne çıkarmak adına özellikle birşeyler yaptığını düşünmüyorum.

* Jüri karşısına geldiğinizde, duruşunuz ve konuşmanız çok kontrollü oluyor. Bunun bir sırrı var mı?
Bu benim karakterim. Küçüklüğümden beri hep olgundum hep kontrollüydüm, hep iki kere düşünerek hareket ettim. Beni inciticek ya da hakarete varacak şeyler yapılmadığı sürece, her şeyi olgunlukla ve pozitif karşılayabilirim.

* Oyunculuk eğitimi almışsınız, kontrollü oluşunuzda bunun etkisi var mı?
Mutlaka. Oyunculuk eğitimi almadan önce lise dönemlerimde başı önünde yürüyen, insanlara bakmaktan çekinen bir kızdım. Oyunculuk eğitimi almaya başladıktan sonra aslında kendimi keşfettim, güvenim geldi. Kendini kontrol edebilmenin özünde, kendini tanımak ve kendine güvenmek var.

* Bu tip yarışmalarda genelde yarışmacıların sansasyonel hikayesi olur. Sizin bir hikayeniz yok mu?
Ben insanların hikayelerinin kendisine özel kalmasını tercih ediyorum. Benim de tabii bir sürü hikayem var ama ben şarkı sözlerimle, sesimle orada olmayı tercih ediyorum.

* Peki sadece şarkı yapmak şöhret olmanız için yetecek mi?
Önce şunu söyleyeyim; şöhret olmak gibi bir idealim yok! Şarkı yapabiliyorum, böyle bir yeteneğim ve ruhum var. Bunların yanında şarkı da söyleyebiliyorum. Şarkılarımı insanlarla kendi sesimle paylaşmak istiyorum. Eğer sesim olmasaydı sadece söz ve beste yazmayı tercih ederdim. Bu işin mutfağında olan insanlar hep belirli ölçütlerde tanınırlar, çoğunun ismi dahi bilinmez. Ben yaptığım işlerden dolayı şanslıyım, biraz da soyadımdan dolayı...

* Soyadınızdan bıktınız mı?
Aslında çok çelişkili düşüncelerim var bu konuda. Zaman zaman bıktığım oluyor. Ama şu da bir gerçek; benim soyadım Tatlıses olmasaydı bir söz yazarı olarak akıllarda kalmam çok daha zor olacaktı. En azından benim ismimi bir şarkının altında okuyan ya da ekranda duyan insanların kafasına ismim kazınıyor. Bu da çok önemli ve pozitif bir şey.

SEZEN AKSU'YA YAKINIM

* 4 yıl önce bir röportajınız çıkmış ve orada "İkinci Sezen Aksu geliyor, herkes duysun!" demişsiniz. Sizin Sezen Aksu'yla benzerliğiniz ne?
Önce şunu düzeltiyim, hiç kimse ikinci Sezen Aksu olamaz. Çok iddialı bir cümle kurmuşum. Sezen Aksu'yu çok fazla seviyorum. Şarkılarını yıllardır dinliyorum. Genç bir insan olarak şarkı yazabildiğim, bunları seslendirebildiğim ve kendi sözlerimi ona çok benzettiğim için onun ruhunu kendime çok yakın hissediyorum. Bunun için de haddim olmayarak böyle bir benzetme yaptım. Şöyle düzelteyim; ben öyle olmak istiyorum.

* Peki ikinci Sezen Aksu olmanızı daha ne kadar bekleyeceğiz?
Dolu dolu Burcu Tatlıses olabilmek için yıllarımı vereceğimi biliyorum..

ASLI ZEYNEP ALKAN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Kendi şarkılarımı kendi sesimle söylesem yeter
 Egom Atina'da epey törpülendi
 Kahverengi ceketle kokteyle gidilmez!
 Tiyatroya bir yıl ara verecek
Sanatçıların yüzde 70'inde manik-depresif geni var!
Sanatçıların yüzde 70'inde manik-depresif geni var!
Bir yılda 200 kez televizyona çıkarak bir rekora imza atan ünlü...
Victoria's Secret Türkiye'ye geliyor
Victoria's Secret Türkiye'ye geliyor
Park Bravo, dünyanın en popüler iç giyim markası Victoria's Secret'ı...
Mortgage yasalaştı
Kamuoyunda mortgage (tutsat) olarak bilinen tasarının Meclis'ten...
Aşkın bilimi
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak...
Küresel ısınma
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.