kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
SMS:
4122-KK MESAJ
 

Kalp damarlarına sihirli ilaç!

Atatürk doktorlarına, "Bacaklarım çok kaşınıyor," demiş! Doktorlar, "Bunlar karınca ısırıkları paşam," demişler. O gün Çankaya'nın her yerine DDT sıkılmış. (DDT dedim ya 50 yıl öncenin harika ilacı. Bit, pire ve tahtakurusunu yok eden mucize ilaç.) Her doktorla sohbetimin sonunda sorarım: "Bugünkü tıp olsaydı, Atatürk kaç yıl yaşardı?" Doktorlar derin bir ah çekerek şöyle yanıtlar: "Asla sirozdan ölmezdi. Çok uzun yaşardı!" "Peki, nasıl olur da doktorlar siroz belirtisi ile karınca ısırığını karıştırır?" Bu soruyu sorduğum her doktor, başını iki yana sallar. Ben de o hüzünlü ortamı dağıtmak için şöyle derim: "Beni Türk doktorlarına emanet edin!" Efendim!... Atatürk'ün son günlerinde, "Paşam," demişler, "bu sirozun en iyi ilacı enginar." Antakya'dan özel olarak getirtilen enginarlar pişirilmiş. Ama Atatürk, o enginarları yiyemeden vefat etmiş. Enginar, gerçekten karaciğerin ilacı. Senede dört ay çıkan enginarı bolca yiyin. Ayrıca yapraklarını kaynatın (acı olmasın diye içine maydanoz da atın) ve bir gün dinlendirin. Sonra içebildiğiniz kadar için. İşte size harika bir karaciğere takviye ilacı. Şunu da unutmayın, dalında kuruyan Malatya kayısısı ile Maraş'ın dut pekmezi de ilaç gibidir. Nereden mi biliyorum? Ben de son yıllarda 'alternatif tıp'tan çok yardım aldım. Elbette modern tıp, benim silahım oldu. Bilimin ipine sımsıkı sarıldım ve tıp adamlarına hep inandım. Tam sekiz yıldır, kanserin her türlüsü ile savaşırken şunu da yaptım: Alternatif tıp, yani doğal besinlerden aldığım destekle güç buldum. O kadar yaşanmış hikâye var ki... Sağlıklı beslenmenin yolu alternatif tıbbın liderliğinden geçiyor. Artık bu kanıtlandı. Hadi size yaşanmış bir öykü: Müdür olan eniştem Abdülkadir Tuncay, yıllar önce kalbinden rahatsızlanır. Ankara Üniversitesi'nde sıkı bir muayeneden geçince kalbe giden tüm damarların yüzde 98'inin tıkalı olduğu saptanır. Yaşlı olduğu için ameliyat edilemez. Eve dönüş hüzünlü olur. Çünkü tıp çaresizdir. Mahallenin yaşlı insanları akıl verir. 'Şunları yap', derler. Müdür enişte, denileni yapar. Altı ay sonra aynı doktorlara gider. Sonuç şaşırtıcıdır. Müdür eniştemin damarlarının tıkalılık oranı yüzde 98'den yüzde 60'a inmiştir. Eniştem, çok sonraları doğal yaşlılıktan vefat etti. Ama kalpten değil. O sihirli hayat formülünü kız kardeşim Meserret, bir kenara not etmişti. Ben de bu formülü çok sevdiğim kalp uzmanı cerrah Doğan Sarıbeyoğlu'na anlattım. O da bu sihirli formülü kendi üzerinde test etti. Sonucu anlattı: "Artık asansör kullanmıyorum, merdivenleri rahatlıkla çıkıyorum." Kalp damarları tıkalı olanlara bir numaralı tavsiye şu:

* Günde üç tane, kırmızı soğan yenilecek. (Sakarya tercih edilecek) Sonra da şu formül uygulanacak:

* 100 gram karabaş, 100 gram melisa otu (oğul otu da olabilir), 15 gram zencefil, 15 gram havlican iki litre su ile kaynatılacak ve tencerenin kapağı kapatılarak 24 saat dinlendirilecek. Bu sudan sabah, akşam iki kez birer bardak içilecek. (Su acı, içemiyorum diyenler greyfurt veya limon sıkabilirler). Hani karnınız ağrıyınca nasıl nane limon kabuğu kaynatıyor ve iyileşiyorsanız, kalp için de size önerim budur. Bugün başlayanlarla altı ay sonra görüşmek dileğiyle...
NOT: Nihayet 18 yaş altına içki ve sigara satmak suç oldu. Şimdi soru şu: Ne zaman sigara içmeyenlerin hakları korunacak? Ne zaman sağlıklı insanlar pasif içici olmayacak. Ne zaman?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayatımda ilk kez bindiğim uçaktan, paraşütle atladım!   / 25-02-2007
 Köpek mi çok mutlu, yoksa ben mi?   / 11-02-2007
 Her seher bir gül açar...   / 04-02-2007
 Sarı gelin ve ah Tamara!   / 28-01-2007
 Doktor ne kadar ömrüm kaldı?   / 21-01-2007
 Gülün solduğu akşam!   / 14-01-2007
 Ağaçlar da konuşurmuş meğer!   / 07-01-2007
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
O da avukatlığı bırakan bilge
Brezilya'nın en ünlü...
TURGAY NOYAN
Bu gemilerden birinde olmak vardı!
Hafta içinde Deniz...
KAZIM KANAT
Kalp damarlarına sihirli ilaç!
Atatürk...
GÜNTAY ŞİMŞEK
'Uçan sarayla tanışın'
Dünyanın en büyük yolcu uçağı,...
FATİH ALTAYLI
Avensis sanılan Corolla
İbrahim; "Abi Rahşan bize bir...
Seks reçetesine aşk mı yazmalı testosteron mu?
Seks reçetesine aşk mı yazmalı testosteron mu?
Duygularımızın ipleri hormonlarımızın elinde mi? Jel, tablet ya da...
'En kötüsü yanağı okşanan gazeteci olmak!'
Geçtiğimiz hafta gündemin baş aktörüydü SABAH Başyazarı Mehmet...
'Suna'nın kafa yapısı solcudur'
İnan Kıraç eşi Suna Kıraç'la birlikte kurduğu vakıfla, eğitim ve...
Herkes Mersin'e gidince işler tersine döndü
Trabzon'dan sonra dikkat çeken kentler arasında ilk sırayı alan Mersin,...
New York'lu olmak ya da olmamak
Karışıklığı, trafiği, müzikalleri, galerileri ve restoranlarıyla dünyadaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.