kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
New York'lu olmak ya da olmamak
New York'lu olmak ya da olmamak
Nerede kalmalı?
Alışveriş cenneti
Yeme-içme

New York'lu olmak ya da olmamak

Karışıklığı, trafiği, müzikalleri, galerileri ve restoranlarıyla dünyadaki herkesi kendine çeken bir şehir New York. Ve bu kenti yaşamak, kendinize, "Gerçek mi, yoksa hayal miydi?" sorusunu sormaya mecbur kılıyor.

Her gidişimde heyecanlandığım, dönerken de hüzünlendiğim tek şehir New York... Uçağın iniş için alçalmasından itibaren kalp atışlarımın arttığı, kısa süreliğine olsa da gitmekten çok keyif aldığım New York... İndiğim andan itibaren New York'lu oluyorum. Filmlerde gördüğümüz sarı taksileri, yerdeki mazgallardan çıkan dumanları, sürekli kulağınıza gelen siren sesleriyle New York, kendinizi bir filmin ortasında hissettiriyor. 'New York' derken New York eyaletinden değil, Manhattan'dan söz ediyoruz aslında. Manhattan, köprü ve tünellerle bir taraftan New Jersey'e, bir taraftan Queens ve Brooklyn'e bağlanan bir ada. Kaybolmak imkânsız. Paralel giden caddeler ve bulvarlar, numaralarla arttığı için gitmek istediğiniz adresi kolaylıkla bulabiliyorsunuz.

HARİTAYLA DOLAŞIN
Tavsiyem, otelinize girer girmez şehrin bir haritasını alıp, yönünüzü belirleyip keşfe çıkmanız. Batı-doğu olarak ayrılan adada birçok gökdelen yükseliyor. Kimisi için bu gökdelen manzarası boğucu gelse de, Manhattan'ın Soho, Greenwich, Uptown ve meşhur Central Park'ta nefes alacak birçok yer var. Zaten şehrin içine dağılan parklar, tam bir cennet... Manhattan'da uyandığınızda insanları ellerinde kahveleri, takım elbiselerinin altına giydikleri spor ayakkabıları ve kulaklarında iPod'larıyla yürüdüklerini görüyorsunuz. Burada yaşayıp da arabası olan neredeyse hiç yok, çünkü Manhattan'da garajların aylık üyeliği neredeyse ev kirası kadar! Bir saat için 20 dolardan başlayan otopark ücretleri, sizi saatlerce parkomatlı yer aramaya itiyor. O yüzden, Manhattan'da kalacağınız zaman araba kiralamamanızı öneririm. Sarı taksileri her saat bulabilirsiniz. Ayrıca caddelerdeki siyah Lincoln arabalar da yine taksi hizmeti veriyor, ama binmeden pazarlık yapmanızda fayda var! Çeşitli bölgelere ayrılmış olan adada; galerileri, restoranları, butikleriyle Soho daha genç ve New York'lu. Buradan yürüyerek gidebileceğiniz Meat Packing bölgesinde çok hoş butikler, hip oteller ve trendy restoranlarla karşılaşabilirsiniz. Soho'nun doğusuna düşen Nolita'da genç tasarımcıları keşfedebileceğiniz minik butikleri gezebilirsiniz. Downtown olarak adlandırılan bölge, adanın en güney noktası. Wall Street'in bulunduğu ve bankalarla dolu bu bölgede, 'New York Stock Exchange' (borsa binası) var. Wall Street'in hemen yakınında 11 Eylül 2001'deki saldırıda yerle bir olan Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kuleleri bulunuyordu. Bu bölgeye Ground Zero (sıfır noktası) deniliyor. Şehrin ortası olarak adlandırılan Midtown'dan kuzeye doğru yürüdüğünüzde, meşhur 5. Cadde'ye çıkıyorsunuz. Avrupa markalarının yer aldığı bu büyük caddede alışveriş yapan New York'luları ve mağaza çıkışlarında onları bekleyen şoförlerini görebilirsiniz.

ESRA ÇORUH

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Herkes Mersin'e gidince işler tersine döndü
 Sudan'a uzanan eller
 Küresel ısınma
 30. yıla yeni bir kitap
 'Hayatımda hiç Viagra kullanmadım'
 Az güneşle daha çok yanacağız
 Suç değil turizm patladı!
 Kozmetik dünyasında bir damlayım!
 Çekmece'nin en uzun boylu abisi
 'Kitabımı Televole izleyerek yazdım'
 Dev Oscar anketi
 Oscar'ın galibi şimdiden belli: Ellen DeGeneres
 Beşiktaş Menajeri Atakişi: 'Kenetlendik ve şampiyon olduk'
 Allah'ın sopası yok, RTÜK'ün var
 Gerçek starlar aranıyor
 Kafamız güzel, her şey güzel! çok
 'Dünyaya merhamet elimizi uzatıyoruz'
 Bir öncü kadın: Suat Derviş
 İlişki deryasında bir damlayım
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜLSE BİRSEL
Süt içemeyenler, Avrupalı değilsiniz!
Birkaç yıl önce...
Avensis sanılan Corolla
Avensis sanılan Corolla
İbrahim; "Abi Rahşan bize bir Avensis bırakmış," dedi. "Olmaz İbo.
'Uçan sarayla tanışın'
'Uçan sarayla tanışın'
Dünyanın en büyük yolcu uçağı, Amerikalı tasarım şirketi tarafından...
Seks reçetesine aşk mı yazmalı testosteron mu?
Duygularımızın ipleri hormonlarımızın elinde mi? Jel, tablet ya da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.