kapat
   
07 Mart 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
SMS:
HU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 
İş dünyası aslında ne istiyor?..
Eşkıya'dan bu yana en iyisi..
Tebessüm
Utanmazlar!..
Sevdiğim laflar
Bizim duvar

İş dünyası aslında ne istiyor?..

İş dünyası Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha başbakan kalmasını istiyor.. Her ortamda ve fırsatta ifade ettikleri bu.. Şimdi Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını fena halde istediğini herkes biliyor ya.. Patronlar başbakanın bu niyetinden hiç memnun değil..
"Ekonomi öyle tıkırındaki, her şey yoluna girerken, bir değişiklik olmasın. Recep Tayyip Erdoğan bir seçim dönemi daha hükümetin başında kalsın" diyorlar.
Geçmişte her şey yolunda giderken Turgut Özal Cumhurbaşkanlığına heveslenince neler olduğunu herkes biliyor.. "Keşke kalsaydı" diyenlerin en hızlılarından biriydim ben de..
Özal'ın "1 numara" olma hevesi, Türkiye'ye çok şey kaybettirdi, partisini siyasal tarihimizden silerken..
Özal, Türkiye'nin sosyal yaşamını değiştiren bir devrimciydi. Bitiremediği her şey yarım kaldı nerdeyse..
İstanbullu olarak Bedrettin Dalan'ın, Türk olarak Özal'ın bir dönem daha kalmayışlarına, kalamayışlarına yanarım. Devam edebilseler, çok daha ilerde bir yaşamımız olurdu, inanırım..
Recep Tayyip Erdoğan Özal mı?..
İş adamlarını pek mutlu eden gelişmeler dahi onun eseri değil..
Türkiye'de Ilımlı İslam Devleti isteyen Amerika'nın gönderdiği Kemal Derviş'in programını aynen devraldı ve sürdürdü. Devlet Bahçeli paniklemese, Kemal Derviş misyonunun son aşamasını gerçekleştirip, koalisyonu ve solu parçalayarak, iktidarı AKP'ye devretmese, bugünkü meyveleri, programı yürürlüğe koyan ve sıkıntılarla dolu kemerleri sıkma döneminin sonuna yaklaşan koalisyon partileri toplayacaktı. Bahçeli "Beni atıp, DYP'yi alacaklar" telaşına düşüp, erken seçimle koalisyonu bozunca, Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin ekmeğine yağ sürüldü, Derviş'in ektiklerini, hazıra konup o ve partisi biçti ve bugünlere geldik.
İş dünyası, kim gelirse gelsin, Kemal Derviş formüllerinin devam edeceğini biliyor.. Biliyor da, niye "İlle de Erdoğan kalsın" diyor, peki..
İşte orda düşünmek gerek..
Milletvekili seçimleri ne olur bilinmez.. AKP tek parti çıkar mı gene?.. Barajı kimler aşar, koalisyon mu olur?. Büyük bir sürpriz olur da, hatta AKP başbakan bile çıkaramaz mı?. Soru işaretleri.. Ama kesin olan bir şey var. Bugünkü Meclis'in gücü Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçmeye yeter..
O zaman İş dünyasının gerçek niyeti ne?. Recep Tayyip Erdoğan'ın "kesin" Cumhurbaşkanlığının yolunu kesmek mi?. Yoksa seçim sonucu "kesin olmasa da" Başbakanlığa devamını istemek mi?.



M. Ali Ağabey (Kışlalı) 23 şubatta Radikal'de fevkalade ilginç bir yazı kaleme aldı. Büyük gürültüler koparabilir, tartışmalar başlatabilirdi. Hiçbir yerden ses gelmedi.
" İslamcı Cumhurbaşkanı olursa" başlıklı yazı, American Enterprise Institute adlı araştırma gurubunun bir raporunu anlatıyor. Gurup, AKP ve Erdoğan'ı yakından inceledikten sonra, 9 bin kelimelik, 12 sayfa tutan bir rapor hazırlamış.
"Will Turkey have an İslamist President/ Türkiye'nin İslamcı bir Cumhurbaşkanı olacak mı" başlıklı rapor, Erbakan ve partilerinden başlayarak AKP'nin oluşumunu anlatıyor, ardından "AKP Türkiye'nin ekonomik geleceğine ipotek mi koydu" başlığı ile ekonomik gündemi ele alıyor.
"Eğitim ve Yargının İslamize edilmesi" başlığı altında laik düzenin kurum ve işleyişine uygulanan eski taktikler örneklerle veriliyor.
"Her şey açığa çıkıyor" başlıklı bölümde ise AKP İktidarının yaptıklarına doğan tepkiler ve oy kayıplarından söz ediliyor "İlk seçimde en az iki partinin daha Meclis'e gireceğini gösteren rakamlar" verilip "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmek için ihtirasından başka sebepler var, belki" deniyor. Ekleniyor.. "Erdoğan hakkında çeşitli iddialarla açılacak tahkikat 'Pandora'nın Kutusu' örneği ortaya pek çok yeni konu çıkarabilir."
Rapor Türk Anayasasının Cumhurbaşkanına verdiği geniş yetkileri anlatarak devam ediyor.
AKP'nin rejimi değiştirici mahiyetteki girişimlerinin Cumhurbaşkanı tarafından nasıl engellendiği örneklerle naklediliyor ve "Sezer, AKP'nin istediği 3 bin tayini iptal etmeseydi, bugün Türkiye değişmiş olurdu" deniyor.
"Asker müdahale eder mi" başlıklı bölümde daha önceki müdahaleler sıralanıyor. Genelkurmay Başkanı'nın askeri öğrencileri büyüyen irtica tehlikesine karşı uyarmasına "Tüm önlemler alınacaktır" demesine dikkat çekiliyor.
"Erdoğan bu uyarıları dikkate almazsa ne olur" başlıklı bölümde soruya "Sokaklarda tanklar değil ama siyasi ve adli eylemler görülür" yanıtı veriliyor.
Rapor "Muhatap olduğu suçlamalar Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını engellemeli. 2000 yılında benzeri s u ç l a m a l a r Mesut Yılmaz'ı nasıl engellediyse" diyor.
Kışlalı "İncelemeye verilen başlıktan da anlaşılacağı gibi Türkiye'ye İslamcı bir Cumhurbaşkanı getirilmesinin toplumda çok büyük tepkilere sebep olacağı neticesine varılıyor. Ortaya çıkacak gelişmelerin büyük toplum hareketlerine, gösterilere yol açması olasılığı üzerinde duruluyor. 'İslamcı Cumhurbaşkanı Türkiye'yi kolay çözümlenmeyecek bir kaosa sürükler' sonucuna varılıyor" diyor.
Rapor olası gelişmelere Amerika'nın müdahale etmemesi gereğini vurguluyor..
Buradaki cümlenin altını çizelim..
"Washington, kısa süreli istikrarsızlığa sebep olsa da demokrasinin kendi mecrasında gitmesine karışmamalı."
Raporda CHP ve Baykal da var.
"CHP, Meclis'teki tüm milletvekillerini çekerek erken seçime sebep olabilecekken bunu yapmıyor. Baykal kimi milletvekillerinin buna yanaşmayacağını düşünüyor!."



Şimdi İş dünyasının isteği "Ne olur, Erdoğan bir dönem daha başbakan kalsın, çünkü her şeyi çok iyi yapıyor. Bizim işler de harika gidiyor" mu, gerçekten..
Yoksa "Cumhurbaşkanlığına çıkarsa ülke, dolayısı ile ekonomi kaosa sürüklenir. Biz de batarız" diye düşünüyorlar da, bunu açıkça söylemekten çekindikleri için mi "Aman Başbakan kal" diyorlar?..
Siz onların yerinde olsanız, ne düşünür, nasıl söylerdiniz, peki?.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Seçim olmasa, gereken yapılır mıydı?   / 06-03-2007
 Aşkta oyun olmaz.. Neysen o..   / 04-03-2007
 Dilara'yı hukuk sistemimiz öldürdü!..   / 03-03-2007
 "Bizim Hıncal Uluç uyduruyor!.."   / 02-03-2007
 Cinayetler ve ihanetler takımı!..   / 01-03-2007
 Müjdat Gezen'e bir kez daha teşekkür!..   / 28-02-2007
 Adalet Bakanı gazete okuyor mu?..   / 27-02-2007
 Çocukları sokağa çıkarmak..   / 25-02-2007
 Terbiyeli Maymun Yarışmaları..   / 24-02-2007
 Kendini tüketme Ayşe Arman!..   / 23-02-2007
EMRE AKÖZ
Sadece Füruzan anlamıştı
İnsanoğlunun avanaklığı bitmez!...
BALÇİÇEK PAMİR
Boşanmak için 500 milyon dolar
Bir türlü karar...
SAİT GÜRSOY
Üniversiteye girişte yeni sistem
Son günlerde 2009'da...
HINCAL ULUÇ
İş dünyası aslında ne istiyor?..
İş dünyası Recep...
Bu kavda G.Saray'ı tüketiyor
Bu kavda G.Saray'ı tüketiyor
Canaydın ile Polat'ın yönetim içindeki 'güç savaşları' sarı-kırmızılı...
Karara saygılıyım
Karara saygılıyım
Erik Gerets'in 'darbesinden' nasibini alan Hasan Şaş, "Hocam beni...
CHP afişini eleştirdi
Erdoğan tamamını "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle kadınlara...
'Aman Bülent Abi duymasın'
Yine miting havasında geçen AK Parti Grup Toplantısı'nda Dışişleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu