kapat
   
06 Mart 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Disko çöktü: 3 ölü

Nevşehir'in Ürgüp ilçe merkezinde Temenni Tepesi'nden kopan büyük kaya kitleleri Harem Disko ve Bar'ın üzerine düştü. Olayda 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Gürültü üzerine kaya oyma diskodan kaçmak isteyen 6 personelden 4'ü personel yatak odasında iken göçük altında kaldı. Bir kişi kendi imkanlarıyla hafif yara alarak kurtuldu. Kendisini dışarı atmayı başaran bir kişi de kaldırım üzerine kadar gelen kaya parçasının altında kalarak yaralandı. Göçük altında kalan bir kişi de sivil savunma ekiplerince yaralı kurtarılırken, 3 kişinin cesedi ise kaldıkları odadan çıkartıldı.
Olaydan
hafif yara alarak kurtulan Şahiner Özyalım (33) gürültü üzerine psikolojik olarak dışarı kaçmak istediklerini, içeri kaçmaları durumunda bir şey olmayacağına dikkat çekti. Olay yerine gelen annesiyle sarılarak kurtuldukları için sevinen Şahiner Özyalım, bir iki saat önce müşterileri göndererek temizlik yaptıklarını dile getirdi.
Ürgüp ilçe merkezinde birkaç kez el değiştiren Harem Disko ve Bar, iki ay önce yeni sahibi Salih E. tarafından alınarak çalıştırılmaya başlandı. Dün akşam yabancı turistlerin de bulunduğu müşterilerin yoğun ilgi gösterdiği disko gece saat 03.00 sularında boşaldı. Daha sonra 6 çalışan diskoda temizlik yapmaya başladı. Temizliği bitirdikten sonra sohbet amaçlı oturan personel, kaldıkları odada iken sabah saatlerinde gürültü duydu. Kaya oyma disko içerisindeki personel gürültü üzerine dışarıya kaçmak istedi.
Kaçış sırasında 4 personel diskonun çıkış kapısı yanındaki kaldıkları odada göçük altında kaldı. Diğer iki kişi ise kendilerini dışarı atmayı başardı. Dışarı kaçanlardan Süleyman Karaca kaldırıma kadar gelen kaya parçasının altında kalarak yaralandı. Bacağı kırılan Süleyman Karaca hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Göçük altında kalan Serkan Selçuk ise yaralı olarak sivil savunma ekiplerince kurtarıldı.
Kaçmak isterken personel yatak odasında bulunan ve göçük altında kalan soyadı belirlenemeyen Öner, Eser Büyüksarı ve diskoda bir ay önce piyanist olarak göreve başlayan Özgür Akçay hayatlarını kaybetti. Sivil savunma ekipleri şahıslardan canlı olduklarına dair bir belirti alamayınca cesetlerin kurtarılması için yaptıkları iki saatlik çalışma neticesinde çıkartılarak hastane morguna kaldırıldı. Olaydan hafif şekilde yaralı kurtulan Şahiner Özyalım ise olayın şokunu üzerinden atamazken, kurtarma ekiplerine arkadaşlarının nerede olduğunu söyleyerek yardımcı oldu.
Özyalım, gürültü üzerine dışarı kaçmak yerine kaya oyma disko içerisine doğru yönelmelerinde kurtulacaklarını anlatarak, "İnsan psikolojisidir. Gürültü duyduk ve kendimizi dışarı atmak istedik. Ancak dışarı çıkarken arkadaşlar kaldıkları odada göçük altında kaldılar" dedi. Olay yerine gelen anne Hanife Özyalım, oğlu Şahiner Özyalım'ın yaşadığını görünce sevinç gözyaşları dökerek, oğluna sarıldı. Annesini teselli etmeye çalışan Şahiner Özyalım, göçük altından çıkan arkadaşlarının cesetlerine bakarak kimlik tespiti yaptı.
Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, olayın Temenni Tepesi'ndeki büyük bir kaya kütlesinin 'Harem Disko ve Bar'ın üzerine düşmesi sonucu meydana geldiğini ve ölü sayısının 3, yaralı sayısının da 3 kişi olduğunu kaydetti. Vali Hacımustafaoğlu, göçüğün sabah saatlerinde olmasının büyük bir faciayı önlediğini anlatarak, şu bilgiyi verdi: ''Sabah saatlerine doğru müşteriler ayrıldığından dolayı diskoda kimse kalmamış. Temizlikçi, bulaşıkçı ve piyanist olduğu söylenen 6 görevli diskoda olduğu sırada göçük meydana gelmiş. 3 kişinin göçük altından cesedini çıkarttık. 1 kişi kendi imkanları ile kaçmış. Diğer iki kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Göçüğün sabah saatlerinde meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi.''
Göçükte hayatını kaybeden diskoda temizlikçi olarak çalışan Eser Büyüksarı, piyanist Özgür Akçay ve soyadı henüz tespit edilemeyen temizlik görevlisi Öner isimli kişinin cesetleri otopsi Ürgüp Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı olarak kurtulan temizlik görevlileri Süleyman Karaca ve Serkan Selçuk'un durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, olaydan dolayı üzüldüklerini ifade ederek, kayaların arasına su sızması ve toprak yapının kayması sonucu kaymanın meydana geldiğine dikkat çekti.
Kayseri Sivil Savunma Müdürü Sami Toker, gürültü anında personelin dışarı doğru değil kaya oyma diskoya doğru kaçmaları durumunda kurtulmuş olabileceklerine dikkat çekerek, "Disko içerisindeki kaya oyma bölgesinde yaklaşık 400-500 kişiyi alabilecek alan var. İçerde hiç bir hasar yok. Buraya doğru kaçmış olsalardı personelden ölenler olmayacaktı. Ölenlerinde cesetleri de aldığımız bilgiye göre personel yatak odasından çıkartıldı" dedi.

CHA

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Terörist başının kanı Adli Tıp'ta
 Acaristanbul gündeme alınmadı
 Havalar ısınıyor!
 Muğla'da hafif şiddette deprem
 Marmara için yoğun sis uyarısı
 Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Köksal getirildi
 Rögar kapaklarımız çalınıyor, korkuyoruz!
 ATM'den 1 milyon YTL'lik soygun
 Duruşmada bağırdı tutuklandı
 İmam nikahlı eşini evden attı
 Deprem aşısıyla zemine takviye
 'Amacıma ulaştım sistem tartışılıyor'
 Askeri uçak düştü Çakır teğmen şehit
 Üç uzman Öcalan'ın saç tellerini inceliyor
 Felçli Berna'ya Büyükanıt'tan yardım eli...
 Parasına güvenen kral hilâfet hayaline kapıldı
 Tasarı, Kongre'den geçmez
 Dink soruşturmasında iki kişi serbest bırakıldı
 Denktaş, Perinçek'e destek için İsviçre'de
 Kastamonulular Egemen Bağış'a kızdı
 Atatürk'e hakaret içeren video yine YouTube'da
 Çiçek: Hafta sonuna kadar bu yalanı ortaya çıkarmış olacağız
 ABD'den İran'a karşı 'füze kalkanı' kulisi
 DTP'li Tuğluk'a bir inceleme daha
 Türkler davasında beraat kararı
 Reklam Kurulu inceleme yapacak
YILMAZ ÖZDİL
Ruj, allık ve şekerli kahve...
YouTube diye bir site...
ERGUN BABAHAN
Anket
Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler yaklaştıkça...
MEHMET BARLAS
Muhalefet krizi tarihi yanılgının sonucudur
Türk...
UMUR TALU
Türkiye'den komşularına bir saldırı olmaz; bir de üsler...
FATİH ALTAYLI
Fırtına öncesi sessizlik mi?
2 ay sonra Türkiye...
ERDAL ŞAFAK
Ölümsüzler
Bu bir "Nekroloji", yani...
Krallardan hangisi Bush?
Türkiye'de 16 Mart'ta gösterime girecek "300" filmi merak uyandırdı:...
Adada bir kayıp daha
KKTC'li Türk işadamı Mesut Kafkas, 5 gündür kayıp. Türk ve Rum...
Kaldırın kafanızı
Kaldırın kafanızı
F.Bahçe Başkanı Yıldırım, Sivas maçı sonrası soyunma odasında başları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu