kapat
   
04 Mart 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında derbi yorumları

Dün akşam oynanan derbide Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek çok önemli bir zafer elde etti. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Gerets'in Hakan Şükür, Song, Ümit Karan, Orhan Ak, Inamoto ve İliç'e ilk 11'de yer vermemesi basında "Acaba G.Saray'da operasyon mu var?" sorusunu gündeme getirdi.

SABAH: PAŞA GÖNLÜ BÖYLE İSTEDİ

Galatasaray'ın teknik direktörü Gerets'in yıldızlarını oynatmadığı derbide Beşiktaş, Rico Paşa'nın golü ve asistiyle güldü. Kartal 2. sıraya çıktı, Cimbom'u kaosa soktu.

FOTOMAÇ: İNÖNÜ SEMALARINDA UÇAN BİR KARTAL OLDU

Beşiktaş,
İnönü Stadı'ndaki nefes kesen derbide Galatasaray'ı yendi, 2. sıraya yükseldi.

TAKVİM: CESURLAR DAİMA KAZANIR

İnönü'deki muhteşem derbide ezeli rakibi Cimbom'u yenen Beşiktaş, kötü gidişe son verdi. Taraftarını Bobo ve Ricardinho'nun golleriyle sevindiren Kartal, ligde 2. sıraya yükseldi. Maç 1-1 devam ederken forvete takviye yapan Tigana, maça damgasını vurdu...

HÜRRİYET: KARTAL'IN SAMBASI

Beşiktaş, Brezilyalı yıldızları Bobo ve Ricardinho ile zafere uzanırken, Cimbom'a Emre'nin golü yetmedi. Kartal bu galibiyetle sarı kırmızılıları sollayıp, 2. sıraya çıktı.

MİLLİYET: KARTAL 100 BULDU!

Beşiktaş ve Galatasaray için kritik geceydi. Ev sahibi Bobo ile öne geçti, Emre skoru eşitledi. Ricardinho son sözü söyledi. Ve Kartal, ezeli rakibi önünde 100. galibiyetine sevindi, şampiyonluk için umut tazeledi

AKŞAM: KARTAL ŞAH ASLAN MAT

Tigana ile Gerets'in taktik düellosundan galip çıkan Fransız teknik adam ligdeki ilk derbisini kazandı. Bobo-Emre düellosunda son sözü Ricardinho penaltıdan söyledi.

VATAN: DERBİDE SAMBA!

Detaylı Resim için tıklayınız G.Saray'ın sürpriz bir 11'le çıktığı dev maçta Beşiktaş önce Bobo'yla öne geçti. İkinci yarıda Emre Aşık skoru eşitledi. Ama 84'te Ricardinho penaltı golüyle son sözü söyledi.

ZAMAN: İNÖNÜ ASLANI KARTAL

Deplasman maçlarında puan dağıtan ama sahasında rakiplerine acımayan Beşiktaş, derbiden alnının akıyla çıktı. Cim Bom karşısında oyunun büyük bölümünde etkili oynadı. Bobo ve Ricardinho'nun (pen) golleriyle 3 puana uzandı. Emre Aşık'ın tek sayısı Galatasaray'a yetmedi.

YAZARLAR

LEVENT TÜZEMEN: KORKTU VE KAYBETTİ (SABAH)

Ünlü filozof Eflatun, cesareti tanımlarken şöyle demiş: 'Cesaret zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür.'
Gerets'in Beşiktaş önüne çıkardığı kadro cesaret üstü bir çılgınlıktı. Hakan- Song ikilisi esame listesinde bile yoktu. İliç, İnamoto, Ümit Karan gibi ağır toplar kulübedeydi. Gerets hoca olarak hiç böyle bir karar almış mıydı? Gerets'in bu tavrı sanki Galatasaray'la gemileri yakmaktı. Basın tribününde 'Gerets intihar etti' görüşü hakimdi.
Brüksel'e telefon açıp Belçikalı gazetecilerle derbiyi izleyen Fikret Aydemir'e Gerets'in bu tavrını sormasını istedim. Belçikalı gazeteciler şu cevabı verdi:
"Büyük maçtan önceki bir maçta Gerets önemli kozlarını saklar. Ama derbilerde asla çılgınlık yapmaz."
Çılgınlık mı, cesaret mi, intihar mı? Adını siz koyun...

AZİZ ÜSTEL: İLGİNÇ BİR GÜN (FOTOMAÇ)

G.Saraylılar için gün ilginç başladı. Önce Hakan Şükür'ün bir yakınının hastalandığı ve bu nedenle oynayamayacağı açıklandı. Bunun ardından Song'un hemeroid (ne demekse!) ameliyatı geçirdiği, Ümit Karan'ın idmanlarda kötü performans göstermesi nedeniyle ilk 11'de yer almayacağı, İliç'in gece rüyasında kâbus gördüğü için dudağının uçukladığı ve bu nedenle sahaya cıkamayacağı, Hasan Şaş'ınsa dişinin ağrıdığı söylendi. Herhalde İnamoto'nunda bir derdi vardı ki Gerets ilk kez takımı onsuz çıkardı...

... Dün sahaya çıkan 11'e baktığınız zaman Arda'nın dışında ve çıkartılıncaya kadar da Hasan Kabze'den başka 'aferin' diyebileceğimiz birisi yoktu. Emre aylardan beri ilk 18'e bile girememesine rağmen görevini yapmaya çalıştı ve golünü attı. G.Saray yıldızsız olmaz. Salt geçlerden kurulu bir takım düşüncesi, ortalarda oynamayı hayal eden, bırakın Avrupa'yı şampiyonluğa bile dürbünün ters yüzüyle bakan bir gafletin sonucudur.

AYHAN AKBİN: İRTİFA KAYBEDİYOR (TAKVİM)

Bu maçta Galatasaray'ın şanslı olabilmesi için ideal kadrosuyla sahaya çıkması gerekirdi. Ama çeşitli nedenlerden dolayı Song, Hakan, Hasan ve Ümit olmayınca Beşiktaş daha maç başlamadan bir adım öne geçti...

... Oyunun kalitesi beklentimin çok altındaydı. Her iki takımın futbolcuları beni şaşırtacak, imrendirecek 'Vay be' dedirtecek hiç birşey yapamadılar. Ama bu maçlar unutulacak, yalnızca sonuçları ve getirip götürdükleri akılda kalacak...

... Bugün kazanırsa Fenerbahçe'de haftayı karlı kapatan bir başka taraf olacak. Çünkü 3. durumdaki, puan olarak uzaktaki takım derbiyi kazandı.

AHMET ÇAKAR: BRAVO GERETS! (SABAH)

Bir derbi futbol adına ancak bu kadar kötü olur. Çok fazla top kaybı var, oyun disiplini çoğu zaman eksik ve yapılan inanılmaz defans hataları. Pek tabii ki Beşiktaş daha az hata yaptı ve maçı aldı.

... Hiç gereği yokken, hatta son çare bile değilken bir yan topta Mehmet voleybolcu gibi eliyle dokundu. Ve belki de bu dokunuş Galatasaray'da bir çok şeyin sonunu getirdi ya da getirecek. Beşiktaş için Nobre ve Bobo büyük kazanç. İbrahim Üzülmez de iyi oynuyor. Ama Beşiktaş'ın bu galibiyete o kadar çok ihtiyacı vardı ki, tam zamanında geldi...

ERMAN TOROĞLU: YÖNETİMLERİN AYNASI (HÜRRİYET)

Galatasaray kadrosuna baktım, Song, Hakan Şükür ve Hasan Şaş 18'de, Ümit Karan da 11'de yok.

Bu şu demek; Song ve Hakan Şükür'ün sakat olmadığını biliyorum. Song, basurdan ameliyat olmuş. Bu maçı mı buldular bilemiyorum? Çünkü bu tür maçlar kopma maçları. Hasan Şaş, hiç piyasada yok. Sebebinde herkes ayrı telden çalıyor. Demek ki Galatasaray'da kazan bayağı sıkı kaynıyor. İstifalar gelecek, baltalar çekilecek mi, yoksa kavga içeride mi verilecek? Bekleyip göreceğiz. Belli ki içeride silahlar çekilmiş, herkes birbirine ateş ediyor. Henüz dışarıya yansımadı. Maçtan sonra yansır mı, bilmiyorum.

MUSTAFA DENİZLİ: BU NETİCE KAÇINILMAZDI (MİLLİYET)

Esasında netice maç öncesi daha farklı olur diye düşünebileceğim bir skorun gerisinde kaldı. Galatasaray'da bir şeyler oluyor. Sarı - kırmızılı takımın saha içi de saha dışı da iyi sinyaller vermiyor. Maçtan önce Hakan Ünsal'ı dinliyorum. Hakan, üzerine basa basa "Hakan Şükür, Song ve Hasan Şaş sakat değil" diyor. Bunu Hakan söylediğine göre mutlaka bildiği bir şey var. Bu bir soru işaretidir...

... Sonuç olarak derbiden sadece siyah - beyazlılar değil, Fenerbahçe de kazançlı çıktı diyebiliriz. Kendisine puan olarak daha uzak olan rakibinin kazanması Beşiktaş kadar Fenerbahçe'ye de bir avantaj sağladı.
Akılda kalan en önemli görüntülerden biri de her iki takımın normalin çok üzerinde top kayıpları oldu. Kısacası Mehmet Güven'in kontrol dışı bir hareketi Beşiktaş camiasına sevinç yaşattı diyerek noktalayabiliriz.

TURGAY ŞEREN: GERETS YARIN ALMANYA'YA DÖN (AKŞAM)

Galatasaray takımına dünkü maçta şampiyonluk ümidinin devam ettirmesi için 3 puan lazımdı. Bunu sokaktaki 5 yaşındaki çocuğa sorsan o bile bilir.

Ama bizim Gerets, inanın ki bilmiyor. Galatasaray'ın kazanması gerektiğini bilmediğini "sahaya sürdüğü takımı" gördüğünüz zaman rahatlıkla anlarsınız!

GÖKMEN ÖZDEMİR: LİGE HAVLU ATTILAR (VATAN)

Teknik direktörlerin sahaya çıkardığı her 11 saygıdeğerdir. Çünkü hepsi kendi içerisinde taktik çalışma ve zekâ barındırır. Gerests'in Beşiktaş önünde sahaya sürdüğü 11'de böyle değerlendirebilirdi, eğer içerisinde taktik bir zekâ barındırsaydı.

G.Saray 14 yıl şampiyon olamadı, ama hiç bu kadar bilinmezlikler içeriside kalmadı. Neden Gerets ile sözleşme yenilendi? Madem sözleşme yenilenecekti, Gerets niye bu kadar ayağa düşürüldü? Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Song neden 18'de yoktular? Başkan Canaydın neden maça gelmedi? Bu sorular sadece son bir haftada yer alan plansız, programsız, mantıksız gelişmelerden sonra ilk aklımıza gelenler. Genele bakıldığında bu liste çok daha fazla soru içerebilir.

AHMET ÇAKIR: KADRO DEPREMİ (ZAMAN)

Maça damgasını vuran temel etken, G.Saray'daki operasyon oldu. Kuşkusuz bu gizlenmeye çalışılacak; ama Gerets'in böylesine önemli bir maçta sahaya herhangi bir hazırlık maçında dahi düşünülmeyecek kadro ile çıkması bunu açıkça ortaya koyuyordu. Özellikle Hakan Şükür ve Song'un yokluğunun, Gerets'le aralarındaki sorunlardan kaynaklandığı belliydi. Ancak bunun dışında da Belçikalı hocanın tercihlerine akıl erdirebilmek mümkün değildi.

KAZIM KANAT: 5'Lİ ÇETE VE SABOTAJ (SABAH)

Maç başlarken "Acaba Galatasaray'da bir iç savaş mı çıktı?" dedim. Galatasaray'ın çok önemli 5 oyuncusu, 'çete' oluşturup şöyle bir karara mı vardılar:
"Gerets varsa biz yokuz!"
"Nereden çıkardın bu komplo teorisini" diyenler olacaktır. "Gerets savaşan bir takım çıkardı, 5 stara da (Şükür, Karan, İnamoto, Song, Şaş) taviz vermedi" diyenlere benim cevabım şudur:
"Galatasaray'ı sabote etmenin bir başka yolu var mı?"
Galatasaray'daki bu 'iç savaş' Beşiktaş'a hiçbir şey getirmedi. Gelinen nokta tek kelime ile hayal kırıklığı. Çeyrek bir Galatasaray'ı yakalamışsın ama oynadığın korkak futbola bak.

KANAT ATKAYA: VAPURA MENDİL SALLAMAK

Dün Galatasaray'ın ilk 11'inde yer alan futbolcular Florya Metin Oktay tesislerinde herhangi bir "maç öncesi yorum" programını seyretmiş midir, çok merak ediyorum.

Seyrettilerse "Kaptan, gitmesek de olur, baksana herkes yenileceğimizi söylüyor" demişlerdir herhalde...
Galatasaray'ın son idmanında ilk 11 şekillenince ortalık sağlam karıştı. Galatasaray'ın farklı manada rahatsızlıklardan ve mazeretlerden dolayı ürkütücü bir "yoklar listesi" oluşmuştu:

Song, Hakan Şükür. Orhan Ak, Inamoto, İliç, Ümit Karan yok.

... Maçın kaybedilmesinin bedeli çok ağır. Bir şekilde rakip yokluğundan tutunup kalabildiğin "Şampiyonlar Ligi" pozisyonunu kaybediyorsun. Fenerbahçe ile alakan artık arkasından mendil sallanan şehir hatları vapuru seviyesine iniyor.

ÖMER ÜRÜNDÜL: GERETS'İN İNTİHARI BU SKORU GETİRDİ (SABAH)

Son senelerde G.Saray'ın sistemi ve saha yerleşimi Beşiktaş'a ters geliyordu. Bu yüzden aralarındaki derbilerin genelinde G.Saray hem oyun hem de rakibine üstünlük sağlıyordu. Dün gece Gerets'in takım tertibi çok düşündürücüydü...

İLKER ATEŞ: PAŞA FÜZESİ (FOTOMAÇ)

Ricardinho, hiç kuşkusuz bu ligin en iyi yabancı futbolcusu. Oynadı, oynattı ve Beşiktaş'a ilk kez derbi maçı kazandırdı. Ricardinho, 90 dakika boyunca sahanın yıldızıydı. İlk gol, onun muhteşem sol ayağından çıkan nefis orta sonucu geldi. Attığı penaltı golü de jeneriklere girecek kadar estetik doluydu. Beşiktaş, başından sonuna kadar galibiyete hep yakın oynadı. Savunma, Emre'nin attığı gol dışında Galatasaray'a pozisyon vermedi. Baki, çok namuslu oynuyor. Biraz da dengeli oynasa hakkındaki tüm eleştirilerden kurtulacak. Tigana'ya bravo... Galatasaray'ın en etkili silahı Arda'yı Mustafa Doğan ile tamamen etkisiz hale getirdi. Beşiktaş'ta sırıtan tek futbolcu Delgado'ydu. 'Süper' olarak lanse edilen bu oyuncunun ben şimdiye kadar süper bir maçını görmedim.

MEHMET DEMİRKOL: SKOR OYUNDAN DEĞİL (MİLLİYET)

Galatasaray ilk düdük için dizildiğinde sanki sahada 11 kişi değildi. Eksik duruyorlardı. Bu şaşırtıcı kadronun eğer bilmediğimiz derin anlamları yoksa Gerets'in operasyonunun anlaşılmaz tarafları vardı o an için. Song'un oynama isteğine rağmen kadro dışı kalışı ve Ümit'in kulübede kalışından bahsim.

Oyun nereden baksanız tüm olan bitene rağmen dengeye oturdu. Beşiktaş daha mı iyi bastırdı? Hayır. Skoru belirleyen de oyunun kendisi olmadı zaten 3 kanat topundan 2 gol bir penaltı çıktı. Aksine söylenecekler biraz abartılı olur.

ÖMER GÜVENÇ: İLAÇ GİBİ (AKŞAM)

Her iki takım için de çok önemli bir maçtı. Kaybeden hem puan açısından zirveden kopacak; ondan da önemlisi moral olarak da bitecekti.

Galatasaray, Beşiktaş karşısına Song, Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Ümit Karan gibi çok önemli futbolcularından yoksun çıktı.

Beşiktaş için Galatasaray'ın bu eksikleri büyük avantajdı. Ve Beşiktaş bu avantajını öyle veya böyle kullanmasını bilerek hem üç puanı alıp zirveden kopmadı, hem de ilerisi için büyük moral kazandı.

Oyuna gelince; çok kaliteli bir futbol yoktu. Ama mücadele ve heyecan vardı. İlk golü atana kadar Beşiktaş, golü yedikten sonra Galatasaray; daha çok kazanma isteği olan takımdı.

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe:2 Sivasspor:2
 Konyaspor: 1 Trabzonspor: 2
 Turkcell Süper Lig'de görünüm
 G.Saray'dan Fanatik'e yalanlama
 Vestel Manisaspor: 0 Gençlerbirliği: 3
 Ankaraspor: 1 Sakaryaspor: 0
 Gaziantepspor: 0 K.Erciyesspor: 1
 Paşa gönlü böyle istedi
 Müflis Gerets!
 İyi futbol sözü
 Canaydın istifa
 Aydınus vasat penaltı doğru
 Cimbom'da Mondi şoku !
 Zirveye adım adım
 Demirören kutladı
 Fırsatı kaçırmayın
 Trabzon'da bayrak krizi
 Denizli'nin hasreti bitti
 G.Saray üç puanı unuttu
 Turkcell Süper Lig'de toplu sonuçlar
 Derbinin nabzı tribünlerde attı
 Vestel Manisa-G.Birliği
 Gaziantep-K.Erciyes
 Ankaraspor-Sakarya
 Madalya Kıl Payı Kaçtı
 Beşiktaş duvar ördü
 Olaylı maç tekrar
 Fenerbahçe maden buldu
 Efes Pilsen Jenkins ile yollarını ayırdı
 F.Bahçe dünyada 4 basamak çıktı
 Lugano ve Edu'suz 4 maçta 4 galibiyet
 Eksik Trabzon Konya'da
 Günün içinden
 Seba hesap sordu
 Yine 90'da güldü
 Almanya'da zirve yarışına 4 ortak
 Günün programı
LEVENT TÜZEMEN
Korktu ve kaybetti
Ünlü filozof Eflatun, cesareti...
KAZIM KANAT
5'li çete ve sabotaj
Maç başlarken "Acaba...
TURGAY DEMİR
Cesaret kazandı
Gerets, annesi rahatsızlanan Hakan...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Gerets'in intiharı bu skoru getirdi
Son senelerde...
EMRAH KAYALIOĞLU
Gerets bir gün...
İnönü'deki kritik derbi öncesi...
AHMET ÇAKAR
Bravo Gerets!
Bir derbi futbol adına ancak bu kadar kötü...
GÜRCAN BİLGİÇ
Taraftardan korkmayın
F.Bahçe Kulübü'nün resmi sitesinde...
Sorumluya müebbet versinler
Sorumluya müebbet versinler
Rögara düşerek ölen 5 yaşındaki Dilara'nın annesi Songül Dumru,...
Hilâfet acaba hâlâ Türkiye'de mi?
Hilâfet acaba hâlâ Türkiye'de mi?
Büyük Millet Meclisi, 1924'ün 3 Mart günü hilâfeti kaldırmış ve son...
İkinci cep vakası
İkinci cep vakası
Oyuncu Aysun Kayacı da cep telefonuyla çekilen görüntülerin kurbanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu