kapat
   
02 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında F.Bahçe yorumları

Fenerbahçe, aslarından yoksun çıktığı maçta Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale adını yazdırdı. Sarı-lacivertli takımla ilgili başlıklar ve yazar yorumları şöyle;

SABAH: FENER DÜŞEŞ ATTI

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni Ankara'da yenip 24 yıldır kazanamadığı kupada 6'da 6 yaparak yarı finale çıktı. Mehmet Yozgatlı'nın golüyle alınan galibiyet, yaşanan sıkıntılı dönemde ilaç gibi geldi.

FOTOMAÇ: CESARET BÜTÜN SİLAHLARDAN ÜSTÜNDÜR

Takımın en büyük silahı Alex'i kadro dışı bırakarak bir ilke imza atan Zico, başkentte kadroda adeta bir ihtilal yaptı.

TAKVİM:
100'Ü GÜLDÜ


Fenerbahçe geçen hafta UEFA'dan elenmenin hüsranı ve ligdeki Antalya şokunu dün kupa rövanşında Gençlerbirliği'ni Başkent'te devirerek üzerinden attı. Mehmet Yozgatlı'nın golü Sarı-Lacivertlileri yarı finale taşıdı.

HÜRRİYET: KUPA MORALİ

Ligde ağır aksak yürüyen sarı lacivertli ekip, Alex'siz mücadele ettiği Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasında başarılı bir oyun sergiledi ve Mehmet Yozgatlı'nın golüyle galibiyete ulaştı.

MİLLİYET: YEDEK SUBAYLAR

Fortis Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'nin karşısına aslardan yoksun kadroyla çıkan Fenerbahçe, 2-1'in rövanşında rakibini Mehmet Yozgatlı'nın tek golüyle yendi, hem yarı finale yükseldi, hem de morallendi.

AKŞAM: NÖBETÇİ MEHMETÇİK

Yedeklerle mücadele edip, Mehmet Yozgatlı'nın golüyle 24 yıldır kazanamadığı kupada tur atlayan Sarı-Lacivertliler, gözünü Beşiktaş-G.Saray derbisine ve ardından oynayacağı Sivasspor maçına çevirdi.

VATAN: FENER'E FORTİS KREDİSİ

FORTIS Türkiye Kupası'nda G.Birliği karşısına 2-1'in rövanşına çıkan sarı-lacivertliler, 11. dakikada M.Yozgatlı'nın attığı golle rahatladı. Zico Başkent'te 8 yedeğe şans verdi.

ZAMAN: FENER'İN KUPA HASRETİ GALİP GELDİ

UEFA Kupası'ndan elenen, Süper Lig'de de Antalyaspor'a yenilen Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda tek golle moral buldu. 2-1'lik galibiyetin rövanşında Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşan Sarı-Lacivertliler, Mehmet Yozgatlı'nın golüyle sonuca giderek adını 24 yıldır kazanamadığı yarışta yarı finale yazdırdı...

YENİ ŞAFAK: FENER'İN İLACI KUPA

G.Birliği'ni Kadıköy'de 2-1 yenen F.Bahçe, riskli skor avantajına karşın Ankara'da yedeklerle sahaya çıktı. 11. dakikada M. Yozgatlı'nın attığı gol, sarı-lacivertlileri rahatlattı.

FANATİK: KUPA BEYLERİ!

Zico'nun, Fortis Türkiye Kupası'nda şans verdiği yedekler, hocalarının yüzünü kara çıkarmadı, 6 maçı da kazanırken, 20 gol attı, kalelerinde sadece 1 gol yedi.

YAZARLAR

ÖMER ÜRÜNDÜL: GÖRDÜN MÜ ZİCO? (SABAH)

Antalya felaketinden sonra diri ve tehlikeli takım Gençlerbirliği karşısında muhtemel olacakları düşünen Zico, belki de gönlü istemese de değişik bir takım tertibini sahaya sürdü.
İlk 45 dakikada koşan, yardımlaşan, presle rakibini bozan bir Fenerbahçe vardı. Bir ölçüde rahatlayabilmek için mutlaka bir gole ihtiyacı vardı. Semih-Mehmet Yozgatlı işbirliği ile hazırlanışı ve yapılışı güzel bir erken golle gelen skor avantajı, takımı rahatlattı. Bu maça çok motive olmuş Gençlerbirliği, alışılmışın dışındaki takım presiyle karşılaşınca gayretine rağmen üretkenlik sağlayamadı.

SELÇUK YULA: 24 YIL SONRA (FOTOMAÇ)

Zico son Antalya maçındaki kadrodan sadece bir kişi oynattı. Yani Fenerbahçe 10 değişik adamla çıktı ve G.Birliği karşısında turu atlamayı başardı. Bunun göstergesi Fenerbahçe'nin kadrosunun çok geniş ve iyi olduğudur. Biz bunu zaten her zaman savunuyoruz...

... Fenerbahçe, 24 yıldır hasret olduğu kupaya yarı final de olsa bir kez daha yaklaştı. Dilerim hasret 100. yılda son bulur.

CAN BARTU: ZİCO KANITLADI (HÜRRİYET)

Fenerbahçe değişik bir kadro ile sahaya çıktı. Mücadele etti. Tabi bir sürü oyuncu kendini göstermek için koştu, çabaladı.

Ama futbol olarak birşey oynamadı. Fenerbahçe 90 dakika bir kere şuurlu hücum yaptı. Gençlerbirliği defansının hatasından Mehmet Yozgatlı bir gol attı, bir de paslaştı onu sonuçlandıramadı. Bunun dışında yalnız topu ileri vurdu.

Düşünün, seyirci çoğunluğu Fenerbahçe'nin, ama bakıyorsun topla oynamada ağırlık Gençlerbirliği'nde. Tabii bu kötü oyuna rağmen gol pozisyonu verdi mi, hayır. Can iyiydi. Kaleci Serdar'a fazla iş düşmedi. Bir tek Mehmet Çakır'ın vuruşu var, o da kenardan dışarı gitti. Bakıyorsun iki taraf adına da futbol yoktu. Sadece itiş kakış...

... Zico'nun kadro revizyonundaki amacı bazı futbolculara ceza vermekse, kaybedip kupadan elenebilirdi. Bu da güzel olmazdı. Fenerbahçe tur atladı, tek sevinilecek bu, ama futbol sıfır. Bu çıkan takım da maç kazanacak, Fenerbahçe'nin geleceği olacak takım değil.

RIDVAN DİLMEN: ROTASYON (MİLLİYET)

Dört gün önce yapması gerekeni dün yaptı Fenerbahçe. Sezon başından bu yana Fortis Türkiye Kupası'nda kullandığı oyuncularını oynattı. İyi mi oynadı, hayır. Ama yarım pozisyon bile vermedi. Forma savaşı içindeki futbolcular fazlasıyla mücadele ettiler, rakibe şans tanımadan ani kontrataklarla pozisyon aradılar.

ŞANSAL BÜYÜKA: USTALAR-ÇIRAKLAR (AKŞAM)

Ustalar-çıraklar birbirini ağırlar misali, ha Ali oynamış ha Veli.

Fark eden bir şey yok. Futbol, ustalarla da kötü, çıraklarla da. Ama hiç olmazsa, çıraklar kazanmasını bildi.

Fenerbahçe, kötü futbolu alışkanlık haline getirdi! Gençlerbirliği karşısında Kemal'le başlayan Semih ile devam edip, Mehmet Yozgatlı'nın golüyle sonuçlanan organizasyonu ustaların oynadığı maçlarda bir kez olsun göremedik. Ama çırakların da koca bir 90 dakika boyunca yapıp, yapacağı sadece bu oldu...

SELİM SOYDAN: STRESİ BİTİRDİLER (VATAN)

F.Bahçe'nin son maçlarda arka arkaya aldığı kötü sonuçların sarı-lacivertli takımda bir panik yarattığı, dün sahaya çıkan kadronun oldukça değişik bir şekilde teşkil edilmesinden belli oluyordu. F.Bahçe'de son oynanan Antalya maçından 8 kişi dün sahada yoktu. 8 futbolcunun değiştiği bir takımda, onların yerine oynayan her oyuncu sahaya tedirgin bir şekilde çıkar...

... Mehmet Yozgatlı'nın attığı erken gol, F.Bahçeli futbolcuları çok rahatlattı. Çünkü gol, iki ayaklı bir kupa mücadelesinin rövanşı olan bu maçı neredeyse çözmüştü. İlk yarıdan aklımda kalanlar, Mehmet'in golü ile Can'ın akıllı oyunu oldu. Can sergilediği futbolla adeta "Ben bu takımda forma giyerim" diyordu.

... Sonuçta F.Bahçe'nin Ankara'da aldığı bu galibiyet ve tur, hem takımın, hem de camianın çok şiddetle ihtiyaç duyduğu bir zamanda alındı.

AZİZ YILMAZ: KÖTÜ OYUNUN SEBEBİNİ BİLİYORUM (ZAMAN)

İstanbul'daki G.Birliği maçında olduğu gibi gene yedek ağırlıklı bir F.Bahçe sahaya süren Zico, F.Bahçe camiasının senelerdir Türkiye Kupası'na hasret olduğunu ve 100. yılda Türkiye ligi şampiyonluğu kadar kupanın da önemli olduğunu herhalde bilmiyor. Ve genelde yedek ağırlıklı bir takım oyuna sürüyor.

... Zico'nun bir de hemşehricilik yaptığına inanır oldum dün. Mesela, Deivid. Bildiğimiz kariyerine göre Deivid'in klonlaşması veya isim benzerliğinden sahtesini almışlar diye düşündüm. Çünkü bu kadar ruhsuz, bu kadar arzusuz, bu kadar mesleğine ve ekmeğine saygısız bir futbolcu hayatımda görmedim. Dün sahanın en iyisi bana göre Can'dı. Edu mu, Can mı? Dün Can, Zico'ya çok güzel mesaj verdi.

HALDUN DOMAÇ: EĞRİ GEMİ, DOĞRU SEFER

Fenerbahçe ilk maçta önemli bir skor avantajına sahip olmamasına karşın, Zico Ankara'da riskli bir kadro sahaya sürdü. Sanıyorum Brezilyalı hoca sarı-lacivertli takımın kupa özleminin ilk gençlik yıllarını tamamladığının farkında değildi.

Zico'nun Gençlerbirliği karşısında Kemal, Semih, Can ve Serdar gibi ilk 11'e hasret oyuncularla, Uğur, Serkan, Mehmet Yozgatlı ve Deivid gibi kulübeye mahkum futbolcuları bir arada oynatmasını bir rotasyon olarak açıklamak yanlış olur. Bu resmen bir teknik adam hatasıydı. Fenerbahçe'nin turu geçmiş olması da bu düşüncemizi değiştirmeyecek. Bize göre, "Eğri gemi doğru sefer yaptı."...

NECAT BİLGİÇ: 'VUR' DEYİNCE (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'ni deplasmanda da yenerek yarı finale yükseldi. Şu Zico'yu anlamak mümkün değil. Gençlerbirliği gibi çok koşan, iyi mücadele eden ve 1-0 galip geldiğinde bile turu geçecek olan bir rakip karşısına kupanın ilk maçlarında sahaya sürdüğü B takımıyla çıkmak çılgınlığını gösterdi.

İlk 11'de devamlı oynayan Lugano, Tuncay ve Aurelio dışında forma giyen genç futbolcular eğer oyunun hemen başında Yozgatlı'nın Semih ile verkaç yaparak attığı gol olmasaydı sahadan galibiyetle ayrılmaları zor olurdu.

GÜRCAN BİLGİÇ: TUNCAY'IN TAKIMI (SABAH)

Tuncay'sız F.Bahçe'nin hali Antalya'da ortadaydı. Kaleye bile zorla giden, mücadeleden yoksun, kazanma hırsını kaybetmiş, yürüyenler ve bıkkınlarla dolu bir takımdı...

Ankara'da Alex yoktu ama Tuncay vardı. İki takım arasındaki farkı, fark etmemek imkansızdı. Ligin en iyi basan takımlarından biri G.Birliği. Rakibe soluk aldırmadan oynamaya çalışıyorlar ve sürekli rahatsız ediyorlar. Böyle bir ekibe karşı ilk yarıda iki korner atışı dışında pozisyon vermediler...

... Klasik 4-4-2 oynandığında defansif sorun yaşanmayacağı bir kez daha görüldü. Ama Alex'in katıldığı bir onbirin bu dizilişi kullanması mümkün değil. Bu nedenle Semih Kez-man forveti daha çok beklenir. Taraftar protestolarına bozulan Fenerbahçeli futbolcular bu maçı kafalarında tartsınlar. Koşana, formasını terletene ve takımını düşünene kimsenin bir lafı yok. Yenilseler bile...

ERCAN SAATÇİ: BARDAĞIN DOLU TARAFI... (HÜRRİYET)

Bazen oturup düşünüyorum; "Bu yıl Fenerbahçe'nin yüzüncü yılı ya. Acaba O yüzden mi puan farkıyla önde giden bir takım bu kadar çok eleştiriliyor?" diye.

Hani "Fenerbahçe düşmanları mı ortamı germek için basındaki kalemlerini oynatıveriyorlar?" diye. Ne olacak ki, zaten pek alışık olmadığımız Avrupa kupalarında yokuz sadece.

Bardağın dolu tarafından baksak ne kaybederizki. Fenerbahçe ligde lider.

Türkiye Kupası'nda finale doğru gidiyor. Dünyanın en meşhur futbolcularından Beyaz Pele yani Zico takımın başında. Dünya çapında transferler yapılmış... Ama öyle olmuyor işte. Ne kadar bardağın dolu tarafından bakmak istesek de olmuyor.

Zorda olsa ligde ya da kupada kazanmak bile Fenerbahçe'nin futbolunu izlerken içmden hiç gitmeyen sıkıntıyı ve burukluğu yok edemiyor. Muhasebeciler ve finansçılar gibi sadece sonuca bakmakla ya da duygusallıkla rasyonellik arasındaki boşluğu almakla da geçmiyor bu sıkıntı.

MEHMET DEMİRKOL: OYNAYAMIYORSAN OYNATMA (MİLLİYET)

Fenerbahçe'nin A'dan Z'ye formsuzluğu, bir haftada geçmiş değil. Dün de ülkenin zorlu deplasmanlarından birinde düşük kalitede kaldılar. Ancak farklı olan dirençti. Can ve Serkan'la daha dirençli bir savunma, Aurelio ile daha dirençli bir orta saha ve Semih'le daha yönlü ve sert bir forvet.
Bu oyunculardan hiçbirinin oyuna ya da takıma kalite kattığını söylemek mümkün değil...

... Ancak her ne olursa olsun Fenerbahçe oynayamayan bir takım olmasına rağmen oynatmamayı da başardı...

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bursaspor: 0 Antalyaspor: 0
 Fenerbahçe Sivasspor hazırlıklarına başladı
 Trabzonspor, basına kapalı çalıştı
 Aziz Yıldırım: Hep destek tam destek
 Bütün gözler yarınki derbiye çevrildi
 Fener düşeş attı
 Tribün bölündü
 Futbolda haftanın programı
 Demirören: Fikir ayrılıkları doğal
 Tuncay: Aziz Yıldırım emsalsiz bir başkan
 Newcastle'dan Emre'ye destek
 Eski futbolcu banka soyguncusu oldu
 Dallas üst üste 14. galibiyetini aldı
 Benim için kazanın
 Fener'e filede hükmen yenilgi şoku
 Kartal'da Nobre ve Baki oynuyor
 Emre için ifade verdiler
 "40'a kadar oynarım"
 Derbinin kaderi ellerinde
 Song derbiyle geri dönüyor
 Emre: Nobre'ye yaptığım yanlıştı
 İmza tartışması altında yemek!
 Aydınus Cimbom'a yarıyor
 4 Türkiye 1 İngiltere
 'Antalya'yı bırakmam'
 Efes'in işi artık çok zor
 Garip maç Beşiktaş'ın
 Şifo Mehmet Divan seçiminde
 Derbinin biletleri kapış kapış gitti!
 Ricardinho dinlendirildi
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Korkak horoz Tigana!
Mösyö Jean Tigana için sorularım...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Gördün mü Zico?
Antalya felaketinden sonra diri ve...
GÜRCAN BİLGİÇ
Tuncay'ın takımı
Tuncay'sız F.Bahçe'nin hali Antalya'da...
VEDAT BAYRAM
Volkan'a çare
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi...
İşte eyalet haritası
İşte eyalet haritası
Kenan Evren'in eyaletlerin yolunu açacak nitelikteki 'bölge...
Skandal fotoğraftaki polisler göreve döndü
Skandal fotoğraftaki polisler göreve döndü
Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısıyla hatıra fotoğrafı...
'Kokain kullandım'
'Kokain kullandım'
Yardımcılarına saldırdığı iddiasıyla iki kez yargılanan manken Naomi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu