kapat
   
01 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basın: Beşiktaş S.O.S verdi

Dün akşam Vestel Manisaspor'a 2-0 yenilen Beşiktaş, ilk maçta aldığı 4-0'lık sonuçla Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale adını yazdırdı. Basın, cumartesi günü oynanacak derbi maçı öncesi siyah-beyazlı takımın olumsuz bir görüntü sergilediği görüşünde birleşti.

SABAH: SIKMADI, CAN SIKTI!

Beşiktaş, kupada 4-0 kazandığı ilk maçın ardından Manisa'ya rahat geldi. G.Saray'ı düşünüp kendini sıkmayan Kartal yenildi ama yarı finalist oldu. İlk şutunu 59'da atan Beşiktaş 26 dakika 10 kişi oynayan Vestel önünde kötü futboluyla can sıktı!.

FOTOMAÇ:
YENİLGİ SİYAH TUR BEYAZ


Beşiktaş, kupada Vestel Manisa'ya yeneldi ama ilk maçı 4-0 kazandığı için yarı finalist oldu.

TAKVİM: YA 4-0 OLMASAYDI

Trabzon yenilgisinin moral bozukluğunu atamayan Siyah-Beyazlılar, 90 dakika boyunca kötü oynarken, G.Saray derbisi öncesi S.O.S. verdi. Vestel Manisa'nın gollerini Holosko ile Sezer kaydederken, Ricardinho'nun değerlendiremediği penaltı da topu elle kesen Uğur kırmızı kart gördü.

HÜRRİYET: TUR VAR KARTAL YOK

Kötü performansını kupa rövanşında da sürdüren siyah beyazlılar Holosko ve Sezer'in gollerine teslim oldu. Ricardinho'nun ayağından penaltı kaçıran Beşiktaş, ilk maçtaki 4-0'lık skorla yarı finalist oldu.

MİLLİYET: SALLANDI, YIKILMADI

Beşiktaş, ligdeki Konya ve Trabzon yenilgilerine kupadaki V.Manisa mağlubiyetini de ekledi, ancak ilk maçtaki 4-0'lık avantajla yarı finale yükseldi. Ev sahibi, Holosko ve Sezer'in golleriyle ümitlendi, Uğur atılınca sonunu getiremedi.

AKŞAM: KARTAL'IN AKLI DERBİDE

Hafta sonunda G.Saray'la kapışacak olan Siyah-Beyazlı ekip, Vestel Manisa önünde ışık vermedi. Seyircisiz oynanan maçın gollerini Holosko ve Sezer attı. 65'te Uğur kırmızı kart gördü, Ricardinho penaltı kaçırdı.

VATAN: KARTAL'DAN TATSIZ TUR

Detaylı Resim için tıklayınız Beşiktaş, Vestel'e yenildi ama 4-0'ın avantajıyla yarı finale kaldı. Manisa'nın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Holosko ve Sezer 2-0'ı yakaladı. Kartal, Ricardinho'yla penaltıyı atamadı, Uğur kırmızı gördü. Vestel 'tarihi farkı' kaçırdı.

ZAMAN: KARTAL'DA MAÇ SİYAH, TUR BEYAZ

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ikinci karşılaşmasında, ilk maçta elde ettiği 4-0'lık galibiyete tutunan Beşiktaş, deplasmanda 2-0 mağlup olmasına rağmen tur atladı. Maçı 10 kişi tamamlayan Vestel Manisaspor'da goller Sezer ve Holosko'dan gelirken Kartal, Ricardinho ile penaltıdan yararlanamadı.

YENİ ŞAFAK: KARTAL BİLETİ OKEYLETTİ

Lig ve kupada 7 maçtır galibiyet yüzü görmeyen evsahibi takım 35'de Holosko ile öne geçti, 54'te Sezer ile skoru 2-0'a taşıdı. 64'te Nobre'nin kaleye giden şutunu eliyle çıkaran Uğur kırmızı kart gördü. Ricardinho'nun penaltısını Bülent kurtardı. Beşiktaş, İnönü'de elde ettiği skor avantajıyla adını yarı finale yazdırdı.

TERCÜMAN: YARIM ELMA GÖNÜL ALMA

4-0'ın rahatlığı ile gittiği V.Manisa'da Beşiktaş'ı Holosko ve Sezer'in golleriyle korku dağları sardı. Ricardinho'nun penaltı kaçırdığı, Uğur'un kırmızı kart gördüğü maçın bitiş düdüğüyle derin bir 'oh' çeken Kartal, geçen yıl müzesine götürdügü Türkiye Kupası'nda yarı finale kaldı.

YAZARLAR

KAZIM KANAT: CANIM İSTEMİYOR! (SABAH)

Aslında büyük usta Çetin Altan gibi yapıp şunu yazacaktım:
- Bugün canım yazı yazmak istemiyor! Futbol izleyicisi maça gelebilseydi şunu söylerdi: Bugün canımız futbol seyretmek istemiyor! Maçın teknik analizinde soru şu; Beşiktaş hiç gol atmadan 5 gol yer mi? Vestel hiç gol yemeden Beşiktaş'a 5 gol atar mı? Maçtan önce "Atarız ve yer" diyenler hayal görür diyordum. Hatta, Ersun Yanal'ın ilk 20 dakika da 2 gol bulursak 5 atarız sözünü bile ciddiye almıyordum. Ama ciddiye aldığım nokta şu; Vestel ilk 10 dakikada 2 gol pozisyonu yarattı ki, kaçırmak atmaktan zor. Burak Saraç bir metreden topu boş kale yerine kafayla auta attı. Sonrasında ise Selçuk İnan'nın kötü şutu yandan auta gitti. Bu pozisyonların devamı da geldi. Holosko zor pozisyonda (35) ani bir atakta golünü attı. Vestel becerikli olsaydı ilk yarı 3-0 biterdi. İlk 45 dakikanın Beşiktaş adına özeti şu; Gol pozisyonu sıfır. Attığı şut sayısı sıfır. Attığı korner ise sadece bir. İkinci 45 dakikanın özeti şudur: Beşiktaş kazanmak için değil, kaybetmek için yapılması gerekeni yaptı.

TURGAY DEMİR: KÖTÜ SİNYALLER! (FOTOMAÇ)

Kartal çaldı, Tarzan oynadı desek abartmış olmayız. İyi mazeretleri vardı Beşiktaş'ın! "Neden bu kadar kötü oynadınız?" diye sorsak "İlk maçta turu garantilemişiz, önümüzde derbi var, risk almaya gerek yoktu" diyeceklerdir. Oysa, Galatasaray maçı öncesi Beşiktaş'ın kendini test edebileceği iyi bir sınavdı dün geceki. En azından ben bu gözle izledim.

KORKUT GÖZE: YA HORTLARSA! (HÜRRİYET)

Biliyorum, Beşiktaş, cumartesi gecesi G.Saray derbisini daha farklı duygularla oynayacak. Yine de Vestel Manisaspor maçında kafamı kurcalayan şu çizgi defans saçmalıklarına değinmeden geçemeyeceğim.

Trabzonspor maçında 7 dakikada yedikleri 3 golün bir benzerini daha gördüm Manisa'da... Holosko'nun attığı golde, Beşiktaş savunmasının rakibe yakalanış biçimi, derbi öncesi herkes gibi beni de düşüncelere sürükledi...

BİLAL MEŞE: KORKULAN OLMADI! (MİLLİYET)

Düşünün Kartal kupanın çeyrek ayağında Vestel'e 4-0 gibi bir fark atmış... Tur mu, çantada keklik...
Ne var ki, bu benzetmenin Beşiktaş'la uzaktan yakından ilgisi yok! Nasıl olsun? Kartal'ın bir günü, bir gününe uymuyor. Bir bakıyorsunuz ki zirveye kanat çırpıyor, bir hafta geçiyor yere adeta pike yapıyor, neredeyse çakıldı, çakılacak!
İlk maçtaki skora bakanlar, "Olur mu canım, elbette turu geçer" diye konuşabilirler. Ama bizler yakından tanıdığımız Beşiktaş için hep flu konuşmak zorunda kalıyoruz!

GÜLENGÜL ALTINSAY: KOLAY BÖYLE ZORLAŞTIRILIR (AKŞAM)

90 dakika geçer miydi böyle? Golü hiç düşünmeden, buna karşın rakibe de gol attırmadan? Eğer Siyah-Beyazlılar (Manisa'da Siyah-Beyazlıydı bir zamanlar, Vestel müdahale edene kadar) daha dört gün önce Trabzon'dan 7 dakikada üç gol yememiş olsaydı geçerdi belki de. Doğal olarak heveslenmişti V.Manisa. Zaten Ersun Hoca'nın futbol anlayışında golü düşünmemek ne zaman olmuştu ki?...

... Kolayı zora sokmak Beşiktaş'ın işiydi. Dış sahalarda art arda üçüncü yenilgisini aldı ama turu geçti Kartal. Umarım cumartesi günü İnönü'de bu seri tersine döner.

ATIF KEÇİCİ: ZOR AMA OLDU (ZAMAN)

Turkcell Süper Ligi'ndeki sıkıntıya Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkmak ilaç anlamındaydı. 4 golün avantajı büyük bir rahatlıksa da aşırı rehavet futbolda olmaz olmazları olur hale getirebilirdi...

SANLI SARIALİOĞLU: BU BEŞİKTAŞ NE ANLATILIR, NE ANLAŞILIR! (YENİ ŞAFAK)

Manisa canavarı Ersun Yanal, hem Beşiktaş'ı hem de G.Saray'ı mahvetti. Nasıl mı?, 3'er 4'er yediği gollerle. Kartal ve Cimbom, kendilerini birşey zannettiler, havalandılar ve sonra birden bire gerçek hallerine döndüler, yere çakıldılar. İki büyüğümüzün yıkılışını kaleme alan Yanal, dünkü sessiz filmin tek yönetmeniydi. Ehh, hem Cimbom'a, hem Kartal'a hem de Manisaspor'a yapacağını yapmıştı. 0-4'ün altından kalkacak gücü herhalde kendisinde bulamamıştı ki, bu kez oyuna fazla müdahale etmedi.. Ve sanki "iyi ki seyircisiz oynama cezası bu maça denk geldi" düşüncesindeydi...

İLKER ATEŞ: UTANÇ FUTBOLU (FOTOMAÇ)

Hollywood'ta Oscar Ödülleri'ni en iyilerin en iyisine veriyorlar. Bazı uyanık Amerikalılar, Oscar'la dalga geçercesine bir de en kötüler yarışması düzenliyor. Eğer en kötüler kötegorisine futbol maçları da dahil edilse sanırım bu maç "en kötüler" yarışmasında birinciliği kimseye kaptırmazdı. Vestel Manisa'yı ayrı tutuyorum. Zaten ilk maçı 4-0 kaybetmişler. Beş gol atacak halleri yok. Ama inanın bana atabilirlerdi.

Cüneyt Türkmen / Sabah İnternet

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Gençlerbirliği:0 Fenerbahçe:1
 Hıncal Uluç: Gerets.. Seri katilsin
 Konyaspor, galibiyet serisini sürdürmek istiyor
 PFDK'dan Antalyaspor'a 4 bin YTL ceza
 Yıldırım: Kimse taraftara küfür edemez
 Bommel'in hareketine para cezası
 Derbiyi Fırat Aydınus yönetecek
 Rakamlarla Beşiktaş-G.Saray derbisi
 Terim: Volkan'ı Yunanistan ve Norveç maçlarında oynatacağım
 Sıkmadı, can sıktı!
 Ya tur ya kriz
 Tugay: Türkiye'de problem herkesin futbolu bilmesi
 Canaydın: Mirasyedi olmayacağız
 Emre'ye bir ırkçılık suçlaması daha
 Formula 1 Türkiye GP'sinin biletleri satışa çıktı
 Okur'lu Jazz Grizzlies'i 104-88 yendi
 İşte en büyük kozlar
 Hep Umut-lu
 Tesadüf mü Kader mi?
 Peri masalı bitti
 Sıra geldi ABD Milli Takımı'na
 Küfür yiyen Arda'da hiç moral kalmadı
 Barcelona-Efes Pilsen
 Bir imza bin şüpe
 Ersan'dan iki sayı
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
 İddaa sonuçları
KAZIM KANAT
Canım istemiyor!
Aslında büyük usta Çetin Altan gibi...
Al sana Büyük-kanıt!
Al sana Büyük-kanıt!
"PKK'ya destek verenle görüşmem" diyen Büyükanıt'a, Mesud Barzani...
Türk bayrağı asıldı İstiklal Marşı yok
Türk bayrağı asıldı İstiklal Marşı yok
Türkiye partisi olmak için yeni bir sayfa açmaya hazırlanan...
Marulla örtündü
Marulla örtündü
Küresel ölçekte etkili hayvan hakları örgütü PETA, vejetaryenliği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu