kapat
   
01 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terim: Volkan'ı Yunanistan ve Norveç maçlarında oynatacağım

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, son dönemdeki performansı eleştirilen Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel'i Yunanistan ve Norveç maçlarında oynatacağını açıkladı.

Terim, ''www.ligtv.com.tr''de yer alan açıklamasında, Volkan'ı Yunanistan ve Norveç maçlarında gönül rahatlığıyla oynatacağını belirterek, ''Volkan'ı oynatırım tabii ki Yunanistan maçında, hiç sorun olmaz. İnandığım, güvendiğim kim olursa olsun, takımında oynasın ya da oynamasın hiç fark etmez, 18'e girmese bile oynatırım'' dedi.

Fenerbahçe taraftarının kötü gününde de Volkan'ın yanında olması gerektiğini ifade eden Fatih Terim, şöyle konuştu:
''Biz
Gürcistan'a gittiğimizde de Volkan'ın morali bozuktu, ama o maçın en iyisiydi Volkan. Kötü gününde futbolcunun yanında olursanız, o zaman kazanırsınız. Herkese tavsiyem daha hoşgörülü olması. Zaman zaman hata yapacaktır futbolcular, ama en büyük destek seyirciden gelecektir. Ben bunları Rüştü'de, Hakan'da da yaşadım. Onlar da tepki çekiyordu, ama oynattım.''Terim, Rüştü'nün Yunanistan maçına yetişeceği yönündeki haberlerle ilgili olarak, ''Bugüne kadar (Yüzde 100 iyi değilim) diyen hiç kimseyi oynatmadım. Bu yüzden Rüştü önce iyileşecek, sonra oynayacak. Sakatlığı geçerse çok mutlu oluruz tabii, ama Volkan benim inandığım bir çocuk'' diye konuştu.

''TEK KORKTUĞUM ŞEY SAKATLIK''

Fatih Terim, milli oyuncuların büyük bölümünün bulunduğu 4 büyüklerin son dönemde formsuz bir dönem geçirmesinin kendisini endişelendirmediğini, tek korktuğu şeyin sakatlıklar olduğunu söyledi.

Terim, ''Açıkçası futbolcularımızın moralsiz, formsuz olması normal, alışkınız bunlara. İsterim ki herkes moralli ve formda olsun, ama işimizin bir parçası da bu. Böyle bir kaygım yok, ancak sakatlık bizim mani olamayacağımız bir şey. Yoksa diğer şeyler bizim kampta tersine döndüreceğimiz şeyler'' dedi.Sakatlar ve takımlarında forma şansı bulamayan oyunculara da değinen Terim, şöyle devam etti:

''Çok ciddi sakatlarımız var, ama ne yapalım. Hamit ve Halil yeni oynamaya başladı, Nuri yedek. Emre sakatlıklar geçirdi. Gökhan Zan sakat. Necati neredeyse sezon başından beri sakat. Daha aklıma gelmeyen isimler de var. Muhakkak ki sakatlıklar bizi üzüyor, ama benim endişem yok. Ben o atmosfere girdiğimiz zaman oyuncularımızın gerekeni yapacağına eminim. Şimdi bir de oyuncularımın, kendi takımlarında oynamama sıkıntısı başladı. Sakatlarımız bir kenara, sakat olmayanlar da oynayamıyor, ama inşallah biz Yunanistan ve Norveç maçlarından sonra kulüp takımlarına formda ve mutlu oyuncular göndereceğiz.''

Terim, sakatlıklara rağmen milli takıma gelecek oyuncularla başarılı olacaklarını kaydederek, ''(Eksikler var) sözünü kabul etmiyorum. Sayısal olarak eksik miyiz ki? Kadromuz dolmuyor mu ki? Hem bu söz, gelen futbolcuya da hakarettir. Ne yapalım futbolun içinde var bu, ben de bu durumda mevcut oyuncularımdan en büyük verimi alırım'' dedi.

''EMRE'Yİ ARIYORUM''

Fatih Terim, cezası nedeniyle milli takımdan uzak kalan Emre Belözoğlu'nun eksikliğini hissettiğini belirterek, ''Emre'yi tabii ki arıyorum. Hem sol ayaklı, hem liderliği var'' dedi.

Terim, Hakan Şükür'e de destek vererek, ''Hakan Şükür'ü 1989-90'da Ümit Milli Takım'a aldım. O zamandan beri oynatmadığım hiç olmadı neredeyse. Kırmadığı rekor kalmadı neredeyse. Hakan bizim her zaman ihtiyaç duyacağımız bir oyuncudur'' diye konuştu.

TERİM'İN TAM SAHADAKİ AÇIKLAMALARI

Fatih Terim, Futbol Federasyonu'nun aylık resmi dergisi ''Tam Saha''da da Yunanistan ve Norveç maçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Terim, Yunanistan'ın Türkiye ile oynadıktan sonra hem Türkiye'ye hem de Norveç'e gideceğini belirterek, ''Kaybetmeden, mümkünse de kazanarak çıkarsak bizim önümüze geçmelerini önleriz ve moral kazanırız. Ayrıca bundan sonrası için seyirci ve saha avantajımız da olacak. Yunanistan'a kaybetmeden Norveç maçını kazanırsak puan farkını da açabiliriz. Çünkü ikincilik de birincilik kadar önemli. İkinci takım da direkt finallere gidecek. Bunların hepsini hesap ediyoruz'' dedi.

Yunanistan ve Norveç'i de değerlendiren Fatih Terim, şöyle devam etti:''Yunanistan son Avrupa şampiyonu, iyi, ciddi ve tecrübeli bir takım. 80 bin seyircinin önünde kolay bir maç olmayacak. Norveç'in oyuncularının aşağı yukarı hepsi Avrupa liglerinde oynuyor ve uluslararası tecrübeleri yüksek oyuncular. Üstelik hepsi de kulüp takımlarında banko oynuyor. Yunanistan'da sonuç ne olursa olsun dört gün sonra dev bir maça daha çıkacağız. Bütün şartları Atina'da bırakıp Norveç'e konsantre olmamız gerekir. Kazansak da kaybetsek de berabere kalsak da Yunanistan maçı Almanya'ya taşınmamalı. Tabii ki kazanmak müthiş bir güven ve avantaj, kaybetmek de dezavantaj getirir, ama unutmamak lazım ki grubun son iki maçına çıkmıyoruz.''

''EMRE AVRUPA'NIN EN İYİ ORTA SAHA OYUNCULARINDAN BİRİ''

Terim, oyuncuların morallerini yükseltecek, onların güvenini artıracak bir ortam sağlanması gerektiğini ifade ederek, ''Elbette gördüğü yanlışı herkes yazacak, ama oyuncularımı ikinci maça hazırlayacak bir ortam oluşursa bize çok büyük yardımları olur. İsviçre maçlarının birincisi ve ikincisini daha yeni yaşadık. İlk maçtan sonra her şey bitti havası oluşturuldu, ama ikinci maçta neredeyse finallere gidiyorduk.''
Emre'nin Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncularından biri olduğunu belirterek, ''Bazen Emre'nin Newcastle'da oynadığı maçları beğenmiyorum ve kendisine de ifade ediyorum. Ben Emre'nin ne vereceğini, nasıl bir futbolcu olduğunu en iyi bilenlerdenim. Newcastle'da, özellikle İtalya maçından sonra çıktığı karşılaşmalarda tek başına kurtardığı maçlar oldu'' dedi.Fatih Terim, Gürcistan ile yapılan hazırlık maçında yaşanan olaylarla ilgili yapılan eleştirileri çok gerçekçi bulmadığını belirterek, ''Bizim çocuklar son saniyeye kadar bunun bir hazırlık maçı olduğunu hiç unutmadı, ama son saniyede Tümer'in bir girişi vardı. Sahada yapılanlara baktığınız zaman bizimkiler çok masum şeyler. Yine de karşımıza başka hakemler de çıkacaktır ve insanlar hazırlıklı olmamız konusundaki söylemlerinde haklı olabilir, ama şunu da herkes bilmeli ki, İsviçre maçından bu tarafa aldığımız bir kırmızı kart yok. Sarı kartlarımız da çok sayılı ve o da mecburi hallerden'' diye konuştu.Terim, ''Yunanistan ile Norveç maçlarında Tugay ve Aurelio'yu yan yana oynatmanız düşünülebilir mi'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Ön liberoda tek de oynayabilirler, çift de oynayabilirler. Maçına göre değerlendireceğim'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Gençlerbirliği:0 Fenerbahçe:1
 Hıncal Uluç: Gerets.. Seri katilsin
 Konyaspor, galibiyet serisini sürdürmek istiyor
 PFDK'dan Antalyaspor'a 4 bin YTL ceza
 Basın: Beşiktaş S.O.S verdi
 Yıldırım: Kimse taraftara küfür edemez
 Bommel'in hareketine para cezası
 Derbiyi Fırat Aydınus yönetecek
 Rakamlarla Beşiktaş-G.Saray derbisi
 Sıkmadı, can sıktı!
 Ya tur ya kriz
 Tugay: Türkiye'de problem herkesin futbolu bilmesi
 Canaydın: Mirasyedi olmayacağız
 Emre'ye bir ırkçılık suçlaması daha
 Formula 1 Türkiye GP'sinin biletleri satışa çıktı
 Okur'lu Jazz Grizzlies'i 104-88 yendi
 İşte en büyük kozlar
 Hep Umut-lu
 Tesadüf mü Kader mi?
 Peri masalı bitti
 Sıra geldi ABD Milli Takımı'na
 Küfür yiyen Arda'da hiç moral kalmadı
 Barcelona-Efes Pilsen
 Bir imza bin şüpe
 Ersan'dan iki sayı
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
 İddaa sonuçları
KAZIM KANAT
Canım istemiyor!
Aslında büyük usta Çetin Altan gibi...
Al sana Büyük-kanıt!
Al sana Büyük-kanıt!
"PKK'ya destek verenle görüşmem" diyen Büyükanıt'a, Mesud Barzani...
Türk bayrağı asıldı İstiklal Marşı yok
Türk bayrağı asıldı İstiklal Marşı yok
Türkiye partisi olmak için yeni bir sayfa açmaya hazırlanan...
Marulla örtündü
Marulla örtündü
Küresel ölçekte etkili hayvan hakları örgütü PETA, vejetaryenliği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu