kapat
   
01 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Okuyucu yorumları (devam)
Öldüren çukura vatandaş isyanı
İstanbul yolları şantiye halinde!
Babanın feryadı: Suçlu kimse cezasını çekecek
Güler: Şantiye görevlileri tedbir almakta gecikmiş olabilir
MVM: Firmamız ortaya çıkacak hukuki ve vicdanı sorumluluğu kabul edecek
Dilara'nın ölmesinden sonra rögarlar kapatıldı
İstanbul Belediyesi şantiyelere standart getiriyor
Okuyucu yorumları (devam)

Okuyucu yorumları (devam)

NURHAYAT SAVAŞCI: Bundan yaklaşık 3 ay önceydi tam olarak hatırlayamıyorum. Çocuğumla Cevizlibağ otobüs durağında beklerken aynı durum benim başıma geldi ki Allah'tan ben çocuğumun elini sıkı sıkıya tutuyordum. Yine aynı genişlikte beton bir çukurdu. Üstü basit bir karton ile kapatılmıştı. Biz şanslıydık. Ama bu işler şansa bırakılacak işler mi? Bu olaydan sonra tepkimi Belediye'nin ulaşabileceğim ilgili mercilerine mail atarak dile getirdim. Fakat karşılığında hiçbir cevap e-maili alamadım. Herkes elini taşın altına koymalı. Bir evlat, bir insan ne zorluklarla yetişiyor. O kartona ben bassaydım çocuğum ile birlikte belki düşecektik. Öyle şantiye alanı filan da değildi. Topkapı Cevizlibağ otobüs durağı. E5 Üstü. Yazıklar olsun diyorum.

ERHAN
KAVAKLI
: Bu kadar kolay olmamalı. O çocuk henüz daha 5 yaşında hayata veda etti kim verecek bunun hesabını? İSKİ mi neresi devlet m... Hayır kimse veremeyecek. Burası Türkiye o çukur kapatılmıyorsa vede bir suçlu aranıyosa o da İSKİ'dir. Yazıklar olsun. Bu böyle gelmiş Böyle gider. Bu 5 yaşındaki çocuğun hesabını versinler.

EMİNE DENGİZ: Bu nasıl bi sorumsuzluktur? Okuldan yeni geldim ve gazetede bu haberi gördüğümde şok oldum. Kimse böyle bir ölümü hak etmez! Annesinin babasının o halini görünce hiç mi vicdanları sızlamadı. Yazıklar olsun hepsine! İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? İhaleyi hiçbir tecrübesi olmayan arkadaşa vermek de sadece bizim ülkemizde görülür herhalde! Belediye Başkanı suçlu değil İSKİ suçlu değil o zaman kim suçlu? Kime hesabı verilecek bu ihmalkarlığın? Bu hata da diğerleri gibi örtbas edilmesin! Bu ülkenin işinin ehli insanalara ihtiyacı var torpilcilere değil!!!

KIYMET CLARK: Bizim ülkemizde ne yazıktır ki bu tür acı olaylar çabuk unutuluyor. Bizler üzüntümüzü dile getirip, sorumsuz ve ihmalkar katillere öfkemizi kusuyoruz ama ne acıdır ki herşey bununla kalıyor. İnsan hayatına değer verilmeyen ülke imajimıza bir yenisini daha ekledik. Buna katkıda bulunanları tebrik ederim. Aileye başsağlığı ve sabırlar dilerim. Güzel ülkemize, artık bu tür ihmalkarlıkların önüne geçilmesini halk tarafindan yüzlerce kez hatırlatılmasına gerek kalmayan siyasiler dilerim.

GİZEM KARSAN: Bu kadar sorumsuz ve bu kadar casaretsiz bir milletiz ki kendi içimizde bile suçluları cezandıramıyoruz . Kimse başka devletlere kızmasın. İlk önce sen dibindekinin cezasını ver sonra km'lerce ötedekilere bulaş. Yazık bu çocuğa ailesi ne yapacak.

*HAKKI KAYAN: Birileri para içinde boğulurken,böyle yavrularımız rogarda boğuluyor; müteahhitmiş,taşeronmuş,belediyeymiş,iskiymiş hepsi aynı kafa yok birbirinden farkı,allah akıllarını başlarına getirsin inşallah.Çok çok acı, çoook üzüldüm çooook.Yüce rabbim o ana babaya sabır versin.

*MAHMUT DOĞAN: İmamdan başbakan, muhallebiciden belediye başkanı olursa olacağı budur.

*İSMAİL ÇULUK: İnanın ki dün akşamdan beri üzüntüden göğsüm yanıyor, anne ve babasının çektiği acıyı tasvir bile edemiyorum. Allah sabırlar versin. "Çalışanlardan buna ben sebep oldum" diyen çıkmayacaktır, MVM şirketine çok ağır para cezası kesilip bu çocuğun ailesine verilmeli ki yetkilileri de işlerini adam gibi denetlesin.

*TUNCEL NUH:
Ne zaman yürekli ve sorumlu bir yönetici çıkıp bu ihmallerin, insanın insan yerine konulmamanın hesabını soracak? Sorumsuz sorumlulara ne zaman sorumlulukları ve insan haytının değeri öğretilecek? Bu sorumsuzlara insan olmanın erdemi ne zaman öğretilecek ve bunlar ne zaman insan olacaklar?

*RECEP SERBEST: Gerçekten ne yazacağımı bilemiyorum bu kadar mı ucuz gerçekten ne söylenir bence kişi bazında sorumluluk var. O işi yapan insan duşünmedi mi? Ne biliyim bu kadar çok soru yazık gerçekten. Allah o anne ve babaya kuvvet versin. Herkese yazıklar olsun. Vatandaşlık görevimiz oy kullanacakmışım.. Protesto ediyorum Kullanmıyorum oy moy hepinize yazıklar olsun.

*METİN TATAR: Yorum yapılacak bi şey var mı? Bu kadar geziyorlar..
Avrupa'da nasıl yapılıyor bu işler hiç görmüyorlar mı? Konu ihmalkarlık değil. Faili belli bir cinayettir ama bu katillerin cezalandıralacağını hiç sanmıyorum. Hangi cinayette ceza almışlarki bunda da alsınlar hukuk devletiyiz basbas bağırıyoruz. Bir emeklinin maaşı yanlışlıkla ödenmedi diye bakan istifa ediyor. Bu ülkeleri de mi görmüyorlar? Yazıklar olsun benimde 5 yaşında kızım var. O babanın yerinde kim olmak ister sivil toplum örgütleri iş birliği yapacaklarına hesap sorar olsun.

*TÜRKOĞLU TÜRK
: Ya bir ceza verin... Ölen sizlerinde çocuğu olabilirdi. Ağır bir ceza verin ki milletin aklı başına gelsin. Ama nerede bizde yürekli, onurlu yetkili. Protokollerde yalakalık yapmaktan başka bir sey yapmayı bilmeyenlerin yapacağı iş ancak bu olur. Suçu bir başka kurum veya kurulusa atar. Yüzsüzler. İstifa etmeyi akillarına getirmezler.

*MEHMET ALİ GÜLER: O kadar acı o kadar hazin bir olayki inanın kendimden utanıyorum. O utanmazların yerine ben utanıyorum aynı havayı soluduğumuz aynı memlekette yaşadığımız için. O annenin ve babanın yerine bir an kendimi koyuyorum kahroluyorum ve öfkemden kuduruyorum, küçük meleğim senin hakkını nasıl ödüyeceğiz bilmiyorum...

*GÜVEN GÜVEN: Bu ülke bunları haketmiyor ama ne yazıkki birkac kişinin ihmalkarlıgı ve bircok şeye göz yumulması hatır gönül davasına ceşitli dolapların donmesi ile sonuç ortada insanları önemsesek sadece kendimizi ve cebimizi degil herkesi düşünsek neler degişir biliryormusunuz

*CÜNEYT TEZEL: Çarpıklığın dikalasının sorumluları zaten yıllardır cebelleşiyor kendini beğendirmek için; Lakin olmadı olmayacak.. İstanbullu yolları kazarak kurtarmaya çalışan oduncu zihniyet ancak halkını baltalar.. O yavrunun ana babası ne durumda? Lütfen dirayetli olup yıpratılmalarının bedelinin ödenmesi için hukuk savaşı açsınlar... Ve sözde politikacılar denetimci olun... TBMM yangelip yatma yeri değil.. Makamlar yan gelip yatma yeri değil..

*TARIK YİĞİT: Böyle sorumsuz belediye başkanları ve sorumsuz bilgi birikiminden yoksun cahil taşeron firmalar olduğu sürece bu memleketin bebeleri böyle göz göre göre yaşamlarını yitirecekler. Allah ailesine sabır versin. Ben bir baba olarak gazetede okuduğum zaman gözlerim doldu. bu olay araştırılsın.

*HAKAN KİNET: Bu olay Japonya'da olsa ilgili kurumun yetkilisi intihar eder, Türkiye dışında bir ülkede olsa istifa ederdi ve bir daha da herhangi bir görev talep etmezdi. Biliyorum bu olay örtbas edilecek. Kimse kendini kandırmasın dava 10 sene sürer sonra sessiz sedasız beraat verilecek. Ana-babasına sabır diliyorum Küçük Dilara'nın. Zaten yapacağımız başka birşey de yok. Daha bir tane yetkili aramamış aileyi. Anca topu birbirlerine atsınlar o kadar. Yarında işi yapmaktaki başarısından dolayı ilgili taşerona yağlı bir iş daha verirler. Lanet olsun sizin gibilere.

*AZİZ AKDAĞ:Türkiye'nin bütün resmi kurumlarında, bir kişiye tek sorumluluk verilmedikçe, bu olaylar her zaman meydana gelir. Yoksa sayfa dolu imzalar çıkar ve bu sorumluluk imzaların sahibini bulmak, onları yargılamak,yıllarca sürer. Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim.

*RAMAZAN YOLCU: Yazıklar olsun .Türkiye'de insanın değeri kalmamış. Allah ailesine sabırlar versin. Bu ne vurdum duymazlık. Malesef hiç kimse görevini yerine getirmiyor. Bu ülkede insan hakları varsa çıksınlar ve bu kücük kızın hakkını arasınlar.Yapanlar birgün cezasını insallah bulurlar.

* ERGÜN ÖZKERMEN: Bu olay karşısında açıkcası yorum yapmak yerine Türk adaletinden kazaya sebebiyet verenlerin cezalandırılmasını istiyorum bir daha böyle hataların olmamasını istiyorum.

*AZİZ AKDAĞ: Şoför uyudu, kaza yaptı, ölü sayısı? İçkili araba kullandı, kaza ölü sayısı? Karşı şerite girdi kaza, ölü sayısı? Uykulu veya içkili olduğu için çukuru görmedi, kaza, yaralı ölü sayısı? Bunların hepsi laf. Türkiye'de yapılan kazaların %90'nı karayolları veya iç yönetimdeki
belediyeler. Siz gidin de Bolu'dan sonra, endüstri şehri olan Adana'ya kadar yolları görün. Ben gündüz gittiğim halde şans eseri kazalardan kurtuldum. Yollar aynen köstebek yuvaları gibi.

*OSMAN KARAHİSAR: Ana babaya yazık. Ne umutla yetiştireceği küçük yavruyu nasıl bir ihmalsizlikle kaybettiler. Lütfen bu düzensizliğe son verin ve sorumluları cezalandırın.Allah'tan ana babaya sabır küçük yavruya da rahmet diliyorum.

*AYDIN GÜNDEN: Utanıyorum baba ve kızını gördükçe kahroluyorum sizden utanıyorum işi veren işi alan işi takip etmeyen iş yapıyoruz diye ortalıkta hava atan yapıyoruz dedikleri ama bitmeyen bitti dedikleri hatalı deyip tekrar yapan ama birşeye benzemeyen işler bu memleketi düşünmeden kendilerini düşünerek iş yapanlar sizden utanıyorum.

*SELÇUK YAKAN:
Bu çalışmalar bitmez. Ben 25 yaşındayım her zaman kazacak bir yerler buldular ve bulmaya devam edecekler yollar berbat ötesi. Neredeyse asfaltı takip edin 3 metrede bir mutlaka yama var yollarda anlamıyorum.Yıkıyorsun ama yaparken umursamasızca yapıyorsun.Eyüp bölgesindeki yollarda bebat ötesi. Hizmet sıfır.
Park yapıyorlar ama gidecek yol yok.Gülüyorum.

*ADNAN YÜKSEL:
Suçlu aranacaksa Kadir Topbaş'tır. Böyle sorumsuz insanlara işi emenet eden ihale eden bir başkan bu çocuğun vebalini günahını almıştır. Yapan şirketin yetkilileri adalete hesap vermelidirler vereceklerdirde böyle bir canilik böyle bir vurdumduymazlık dünyanın başka yerinde görülmüş değildir.

*SERPİL KETEN: Dilara'ya Allah'tan rahmet ailesine baş sağlığı ve bol sabır diliyorum bu Türkiye'de böyle giderse daha nice küçük Dilaralar ölecektir. İnsanın içi parçalanıyor. Bu duruma artık birileri dur desin lütfen.

*TEKİN YILMAZ: Bence sorumluları bulup bu kuyuya atmak lazım ki;o zaman küçüçük Dilara'nın yaşadıklarını,o an hissettiklerini anlasınlar ve bu diğer belediye ve taşeronlara ders olsun.Umarım Dilara daha kuyunun dibine düşmeden ölmüştür.Düşündükçe daralıyorum.

*MERYEM BEKİROĞLU: O minik yavrunun resmine bakamadım,kalbim sıkıştı,tirtir titredim.Bu zamanda bu şekilde bir ölüm!İnanamıyorum!Bu sorumsuz sorumlularla aynı nefesi teneffüs etmek bile zoruma gidiyor.Bir de utanmadan savunma yapmaları ne acı!Allah(C.C)'tan ailesine sabır diliyorum.

*KUDRET YAĞCI:
İki koyun bile otlatamayan geliyor müteahhit
oluyor. Mühendislerde iş arıyor.

*UĞUR C
:İşte ülkemizde insan hayatı bu kadar ucuz malesef.... :(

*OKAN BOZDAĞ: Denetleyici kurum (İSKİ) ve yüklenici firma..İşi yapanlar,sorumlu bunlar değilse kim?? Bu sefer ve daima sorumluluk birbiri üzerine atılarak olay geçiştirilmemeli,sorumlular cezasız kalmamalı..Merak ediyorum,Avrupa Birliği'ne girme şartı;suçların cezasız kalması mı yoksa 1,5 km lik kanalizasyon hattında yol almak mı? Hayatlar yok olmasın,bu sebeplerden acılar çekilmesin artık.Geriye kalmasın artık pembeler içinde Dilaraların resmi,şimdi ise yine aynı pembeler içinde babasının kucağında cansız bedeni...Bitsin artık...

*MUSTAFA CAP:
Bu kadar ucuz bir ölüm olmaz iciniz rahat mı acaba bu
kadar acizlik olmaz. Bu olaydan sorumlu olanları kınıyorum herkes paranın derdine düşmüş.

*EBRU SENGUN:
Ah yavrum, ah kuzucum ah kızım . Bizleri affet olur mu ? Biz sessiz koyun sürüsü sebep olduk bunlara. Ne taşeron ne belediye. Biz biz olsak onlar bunu yapmaya fırsat bulabilirlermiydi ? Nur içinde yat bebeğim.

*ŞİRVAN ÖZTÜRK: Buna ne yorum yapılabilir ki...Bu çalışma İSKİ
çalışanlarının evini orda olsaydı eminim sıkı bi önlem alınırdı.
Ama burda göremiyorum. Küçücük kzın hayatına nasıl sebep olursunz.umarım vicdanları sızlıyodur...

*WİLLİAM TELL: O zaman kamyonun bile düşüremeyeceği bir uyarı levhası koyacaksın. Mesela hantal bir levha. Değil kamyon tank bile üzerinden geçmeye cesaret edemesin. Türkiye böyle işte. İnsan hayatının hiçbir değeri yok. Ne yazık ki bu böyle gelmiş böyle gidiyor. Deprem diyoruz, aldıran yok. Balık hafızası olmuş bir millet var artık. O kadar yozlaşmış ki kimse tepki bile göstermiyor. Yazık size. Bu tip şeyler neden Amerika'da, Avrupa'da olmuyor diye düşündünüz mu hiç? Adamlar kendi insanına ne biçim değer veriyor. Yazık küçük kıza rahmet diliyoruz Ancak böyle ölümlere isyan ediyorum. Boyle yönetimlere isyan ediyorum. Böyle başıboş iş yapanlara isyan ediyorum ve nefretle kınıyorum.

*İLKER KELEŞ:Öncelikle herkese selamlarımı sunarım,Türkiyemizde bu tür sorumsuzluklar cahillikler gün boyunca istemedigimiz olayları yaşıyoruz neden küçük yavrunun ruhuna rahmet ailesine sabır ve sorumlularada akıl vermesini diliyorum teşekkürler.

*KADER BAYRAKTAR: Henüz daha 5 yaşında hayat küçük Dilara için daha yeni başlayacaktı. Belkide yaşasaydı bu yapılan şeylere kendi
de tepki gösterecekti. Şunu da çok merak ediyorum aslında böyle bir çalışma yapılıyorda neden bu insanlar bunu için bir tedbir oluşturmuyor.
Burası Türkiye işte bir şey diyemiyorum.İnsanlar öldükten sonra ya değerleri biliniyor ya da öldükten sonra bir takım önlemler alınmaya çalışıyor.Ama maalesef giden gider acep ne iştir der ve sadece bakarız ailesine baş sağlığı diliyorum.

*SEMA KOCNAR:Bizim ülkemizde insana verilen değer bu kadar. Ben şimdiye kadar dış ülkelerde böyle basit hatalardan dolayı ölen bir insan görmedim.

*HÜRCİHAN ÇETİN:Türkiye boşuna AB'ye girerim diye düşünmesin..
Medeni ülkelerde bunlar olmuyor..İnsan orada ucuz değil..Bıktık artık ölüm tuzaklarından ve sorumsuzluklardan.Ne yazık ki bu olayda bile suçlu bulunmayacak ve olay unutulacak..Bütün Türkiye'yi yasa boğan bu olay unutulmamalı..

*MUSTAFA YÜCEL: Hepimiz suçluyuz,evet hepimiz. Belediye suçlu çünkü kartonla kapatılan bir çukurun,tuzak olduğunu bilmiyecek kadar bir adamı işe almış. Anne ve baba suçlu çünkü 5 yaşındaki çocuğa sahip çıkamamış. Devlet suçlu çünkü hala bu işlere bir denetim geliştirememiş ve vatandaş suçlu çünkü hala bu olan bitenlere tepki göstermiyoruz. Neyse daha saymayım.

*GÜLİZ YAŞAR: Neden bu tür ihmaller sadece bizim ülkemizde oluyor,hayatımız bu kadar ucuz mu? Bu olay hepimizin başına gelebilirdi. Allah Dilara'nin ailesine sabir versin.

*AL SANA DİYALOG:Bu önlemleri almak için 5 yaşındaki Dilara'nın ölmesi gerekiyordu değil mi sayın Topbaş...

*NURAN CORLETT: Bu kaçıncı olay, bu tip kazalardan kurtulmak için niye ciddi bir önlem almıyorlar.Örnegın rogar ağzına ikinci bir demir kafes koymuyorlar. Yeter artık hepimiz hasta olduk.

*SERKAN ARICAN: Dünyanın en utanmaz kurumları ,iş yapmaz kurumları komple bizde toplanmış. Bu kadar cahilin olduğu bi ülkede daha ne beklenir ki. Küçücük melek gibi bi yavrucak pisi pisine ölüyo. Söylenenler evlere şenlik...Utanın bi kere de.

*İLKNUR DUMAN: Küçücük bir kız çocuğunun hayalleri bütün hayatı yok olup gitti. Hesabının verilmesi lazım ki başka Dilaralara birşey olmasın. Hayatlarını yaşayabilsinler.

*NEVESER TONGUC: İSKİ hizmet satın aldığında bunu takip ve kontrol etmiyor mu? İSKİ'nin kontrol mühendisleri ne iş yapıyor? İşi ihale edeceksiniz ve sonrası saldım çayıra mevlam kayıra mı olacak? Sayın yetkililer müteahhitlere ihale ettiğiniz işlerin bedelini siz cebinizden ödemiyorsunuz. Biz vatandaşların vergileri ile yine bizler ödüyoruz. Ve canımızla da sizlerin ihmallerinin hatalarının bedelini ödüyoruz. Yazıklar olsun, hiç mi vicdanınız sızlamıyor???

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Arslan için ağırlaştırılmış müebbet
 DTP Batman il binasına polis baskını
 Evren'e 'evlen' tavsiyesi
 İstanbul'da yol durumu!
 DTP'li Tuğluk serbest bırakıldı
 ABD'den "Kürdistan" açıklaması
 'Derin Devlet' dolandırdı!
 Diyarbakır ve Elazığ'da deprem
 Al sana Büyük-kanıt!
 Türk bayrağı asıldı İstiklal Marşı yok
 Kuzey Irak için 'Kürdistan' dedi
 İstanbul'da 26 bin 71 'Huzur Apartmanı' var
 'Eyalet sistemini Özal istemedi'
 Çiçek: Güney'deki komşumuz Irak'tır
 5.9'luk depremde, sadece kamu binaları 'çatladı'
 'Asgari ücretliye nafaka ödenir'
 Travestilere 'Balyoz' baskını
 McConnell: Türkiye savaşır
 'Kürtçe hizmet' Danıştay'da
 Renklere cezaya kınama ve maaş kesme
 Kayıp Glock marka silahlar PKK'lılarda çıktı
 Cudi ve Gabar dağları çevresinde operasyon
 PKK'lılar için Fransa'ya iade talebi
 Genç Liderler'den SABAH'a ödül verildi
 Listeler için son gün
 Mayına basan çocuk öldü
 Bozgeyik: Maksadı aştım
YILMAZ ÖZDİL
Müteahhide ihale... Allah'a havale...
Dilara....
ERGUN BABAHAN
Darbe, lideri ve eyalet sistemi
Türkiye kafası karışık...
MEHMET BARLAS
Her gün bir eski olayın yıldönümü değil midir?
Dün "28...
UMUR TALU
Ampul yandı!
28 Şubat tahlilleri yapılıyor.
Daha...
FATİH ALTAYLI
Erdoğan Başbakan kalsın
SABAH yazarları ve yöneticileri,...
ERDAL ŞAFAK
1 Mart 2003
Kullanılan oy: 533. Kabul: 264. Ret: 250.
Kayıp esirler nerede?
İnsan Hakları Örgütü, CIA'nın kaçırdığı terör zanlılarına yapılan...
İsrail, İran'a yanıtı Eurovision'la verecek
Mayıstaki yarışmada oylamadan önce şarkılar siyasi olacak... İsrailli...
Sıkmadı, can sıktı!
Sıkmadı, can sıktı!
Beşiktaş, kupada 4-0 kazandığı ilk maçın ardından Manisa'ya rahat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu