kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Moda çevresi eşcinsel dolu'
'Moda çevresi eşcinsel dolu'
'Pornoya kaçmaktan korkuyorum...'

Kâğıt bebekler

Mehmet Murat Somer, Şampanya Üçlemesi'nin ikinci kitabı Podyum'da, moda dünyasında dönen dolapları yazıyor. Kitabın kahramanları, pek çok ünlü isimden izler taşıyor. Her kitabında eşcinsellere önemli roller veren Somer, Podyum'da da bunu devam ettirmesi konusunda, "Moda çevresi eşcinsel dolu, elbette onları yazacağım," diyor.


'Moda çevresi eşcinsel dolu'

Eğlenceli polisiye kitaplarıyla tanınan Mehmet Murat Somer, Şampanya Üçlemesi'nin ikinci kitabı Podyum'da moda dünyasına el attı. Deniz Akkaya, Güzide Duran, Nefise Karatay gibi 10 ünlü mankene ithaf edilen kitabın kahramanları, podyumların ünlü isimlerinden izler taşıyor.

Mehmet Murat Somer, Şampanya Üçlemesi serisinin ikinci kitabı Podyum'la raflardaki yerini aldı. Mankenler, modacılar, organizatörler, menajerler ekseninde geçen kitap, diğer Somer kitapları gibi okurlarına eğlence vaad ediyor. Podyum'u okurken her bir kahramanın, moda dünyasının ünlü isimlerinden izler taşıdığını görüyorsunuz. Somer ise Podyum'un dedikodu kitabı olmadığını söylüyor ama gördüklerinden etkilendiğini de itiraf ediyor.

- Hopçikiyaya Polisiyeleri'nin tümünde baş kahramanınız aynı kişiydi. Şampanya Üçlemesi'nde de ortak kahramanlarınız var mı?
- Şampanya Üçlemesi'nde başrol kahramanlar yok. Arada bir bağlantı kuran ya da ilmik attıran, yardımcı rollerde gözüken ortak kahramanlar var. Örneğin Holding'in sonlarına doğru gerçekleşen ufak bir öldürme olayı Podyum'un tüm açılışını ve yapısını oluşturuyor.

-Kahramanlar mı sizin peşinizi bırakmıyor, siz mi onları bırakamıyorsunuz?
- Ben teknik olarak yazan biriyim, öyle duygusal bağlarım oluşmuyor yazarken. Kahramanları da belli bir aritmetik doğrultusunda yerleştirip geliştiriyorum.

- Ama bir şekilde kopamıyorsunuz onlardan...
- Seviyorum hepsini... Aslında hepsine de mesafeliyimdir. İlk beş Hopçikiyaya serisinde kahramanla daha sıcak ilişkim vardı, onu daha çok seviyordum. Şampanya Üçlemesi'nde ise kahramanların hepsine aynı mesafede duruyorum.

- Podyum'u, aralarında Linda Evangelista, Deniz Akkaya, Güzide Duran, Nefise Karatay'ın da bulunduğu on mankene ithaf ediyorsunuz. Neden bu 10 manken?
- Çocukluğumdan beri bilinçaltında ya da üstünde, mankenlerden etkilenmiş bir insanım. Doğal olarak da etkilendiğim isimlere kitabımı ithaf ettim. Aslında bütün mankenlere ithaf etmek isterdim ama çok yuvarlak olurdu, onun yerine beş yerli, beş yabancı benim için önemli 10 isme ithaf ettim.

- Kitaptaki kahramanların hepsi bir ünlüyü çağrıştırıyor. Örneğin Defne Atak karakteri Güzide Duran, Berker Haserkan, Uğurkan Erez; Halide Tamer, Çağla Şikel; Aykut Batur da Emre Altuğ gibi geldi bana...
- Defne Atak'la Güzide Duran'ı sadece New York'ta çalışmalarından dolayı benzetebilirsiniz. Ama adının baş harflerine bakarsak Deniz Akkaya da olabilir. Hepsinde birilerinin etkisi var tabii. Sonuçta ben de onları seyrediyorum, onlardan etkileniyorum. Berker karakteri için dediğiniz gibi Uğurkan Erez benzerliği de olabilir, Erkan Özerman benzerliği de. Karakterleri oluştururken onun birazını, bunun birazını alıp harmanladım. Ama dediğim gibi hiçbiri bire bir belli birisi değil, çünkü bu bir dedikodu kitabı değil.

- Bu kitapta podyum dünyasını, kahramanlarını eleştiriyorsunuz, yanılıyor muyum?
- Eleştirmiyorum aslında, öyle bir niyetim yok. Sadece o dünyada insanların biraz daha duygularını bastırdıklarını, daha zihinleriyle ya da başka tercihleriyle hareket ettiklerine inanıyorum.

- Kitabı okuyunca podyum, entrikaların döndüğü, uyuşturucunun kullanıldığı, mutsuz insanlarla dolu bir dünyaymış gibi görünüyor...
- Her şey çok güzel, herkes çok mutlu diyen kitaplar da vardır mutlaka ama ben öyle kitaplar yazmıyorum. Ben işin çarpık, eğlenceli tarafını yazıyorum. Mankenler uyuşturucu testleriyle, aldıkları aşk teklifleriyle gündeme geliyorlar, ben de bunları yazıyorum.

EYLEM BİLGİÇ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Geç gelen saadet
 CBR125 Cup'a 2007'de kardeş geldi
 Korsan gemisinden Mauritius'a giden yol
 Gündüz butik, gece bar
 'Bir imza ile yuva hiç kurtulur mu?'
 Erkek melekler 'acil' bekleniyor
 'Outletten jean alınmaz'
 Banyoya da tasarım şart
 Doğan Kardeş kitapları sergileniyor
 Kırmızı gülün boyu uzadı
 'Ben sanat yapıyorum ve sanat giyilmez'
 Yeni internet starı Sandi Thom
 Padok kızları ve MotoGP 2007
 Çin'deki kürk vahşetine dev protesto
 Grafitiler duvardan kıyafetlere taşındı
 New York'ta zaman yolculuğu
 Erkeksi
 Neler erkeklere oluyor?
 Kalpleri sokakta atan ünlüler
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Bazen bir şiirdir yaşamak
Acısı, ağrısı olmadığında,...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda dil gelişimi nasıl olur?
Bir yanda çocuğunun...
Kraliyet ailesi, prensesin hayaletine karşı!...
Kraliyet ailesi, prensesin hayaletine karşı!...
Kariyeri üstün yapımlarla küçük, kişisel filmler ve başka şeyler...
Türk usulü polisiyede kilometre taşı
Türk usulü polisiyede kilometre taşı
Ahmet Ümit'in hep Türkiye'nin çağdaş anlamda ilk polisiye yazarı...
Ot deyip geçmeyin
Ege bölgesine has otlarla yapılan yemek ve mezeler, son yıllarda...
İşte Makbule'nin içindeki Hasibe'ler...
Avrupa Yakası'nın son dönemdeki en iddialı karakterlerinden Makbule, yani...
'Hanım beni penaltı noktasına gömecek'
Aydın Astaş Spor'un 41 yaşındaki santraforu Recep Dalman, bu yıl attığı 29...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.