kapat
   
28 Şubat 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gerets'e tepki Korkmaz'a övgü Basından yorumlar
Gerets: Kötü oynadığımızdan yenildik

Gerets'e tepki Korkmaz'a övgü Basından yorumlar

Galatasaray, dün akşam Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalarak Fortis Türkiye Kupası'na veda etti. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Gerets, sahaya sürdüğü ilk 11'le eleştirilerin odağı olurken konuk takımın hocası G.Saray'ın eski kaptanı Bülent Korkmaz'a övgüler yağdı.

SABAH: HAYIRSIZ İMZA

Gerets'in bir yıl sözleşme uzatışının ertesi günü ligde kalma savaşı veren Kayseri Erciyes, Galatasaray'ı kupadan eledi. Ümit Karan penaltı kaçırdı.

FOTOMAÇ: GAME OVER (OYUN BİTTİ)

Galatasaray, çeyrek final ilk maçında golsüz berabere kaldığı Kayseri Erciyesspor'la dün akşam uzatmaya giden rövanşta da 1-1 berabere kaldı ve kupaya veda etti. G.Saray'ın golünü Arda, Erciyes'in sayısını penaltıdan Lazarov kaydetti. Ümit penaltı kaçırdı.

TAKVİM:
EVLAT KURŞUNU


Sarı-Kırmızılı formaya yıllarını veren 'Emektar Kaptan'ın çalıştırdığı Mavi-Siyahlılar yine Cim-Bom'un alt yapısından yetişen kaleci Orkun'un muhteşem oyunuyla güçlü rakibini elerken büyük bir sürp rize imza attı.. Normal süresi 0-0 biten maçın ilk yarısında Ümit Karan kazanılan penaltıyı Orkun'a teslim etti.

HÜRRİYET: EVLAT KURŞUNU

Cimbom, 0-0'ın rövanşında penaltı kurtaran, kalesinde devleşen eski oyuncusu Orkun'u uzatmada bir kez Arda ile geçti. Lazarov penaltı ile cevap verdi. Erciyes de kupada yarı finale çıktı. Aslan'da kötü gidiş devam etti.

MİLLİYET: ASLAN'DA ARTÇI ŞOK

Ligde tökezleyen Galatasaray, bir darbe de Fortis Türkiye Kupası'nda aldı. 0-0'ın rövanşında Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı, çeyrek finalde elenmekten kurtulamadı. Ümit Karan ile penaltı kaçıran Aslan, uzatmada Arda ile rahatladı ancak Lazarov'un penaltı golü Ali Sami Yen'i kararttı.

AKŞAM: NE YAPTIN EVLAT

Bülent Korkmaz, Cim Bom'a evlat acısı yaşatırken başrolde Ümit'in bir de penaltısını kurtaran kaleci Orkun vardı. Uzatmalarda Arda'nın golüne penaltıdan cevap veren Lazarov, takımını yarı finale taşıdı.

VATAN: JÜBİLE BÜLENT'TEN!

G.Saray, Türkiye Kupası'nda jübile bile yapmadığı Korkmaz'a elendi. Temposuz maçta normal süre 0-0 bitti. Uzatmada Erciyes, Arda'ya Lazarov'la (p) yanıt verdi. Orkun kalesinde devleşti, Ümit penaltı kaçırdı. Nikâh tazeleyen Gerets şok oldu.

ZAMAN: CİM BOM'A KUPADA EVLAT DARBESİ

Son haftalarda ligde aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk hesaplarını zora sokan G.Saray'a bir darbe de Türkiye Kupası'ndan geldi. Sarı-Kırmızılı ekip, eski kaptanları Bülent Korkmaz'ın takımı Erciyesspor önünde uzatmalarda Arda ile öne geçmesine rağmen Lazarov'un penaltı golüne engel olamayınca kupada havlu attı.

YENİ ŞAFAK: KİM KORKAR ASLAN'DAN

Sarı-kırmızılılar, Kayseri'de 0-0 berabere kaldığı rakibine Sami Yen'de de diş geçiremedi. 41'de Ümit Karan'ın kullandığı penaltıda kaleci Orkun gole izin vermedi.

YAZARLAR

AHMET ÇAKAR: ERİK GERETS İLE DEVAM! (SABAH)

Galatasaray için önce Avrupa bitti. Sonra büyük bir ihtimalle lig gitti. Ve dün gece de kupa bitti. Ama Galatasaray yönetimi taşra kurnazlığı yapmaya devam ediyor. Akılları sıra futbolcuları motive etmek amacıyla
"Gerets ile bir yıl daha" diyorlar.

Futbol, çok ilginç bir oyundur. Saçın başın ayrı oynadı mı, tokadını vurur. Tıpkı dün geceki gibi. Ligde kalmak için büyük mücadele veren Kayseri Erciyesspor, eksik kadrosuyla Galatasaray'ı eledi. Dün gece Galatasaray neler kaybetti biliyor musunuz? Kupayı kaybetti; bu bir. İkincisi de, 120 dakikalık yorucu bir maçla zaten alarm sinyalleri veren kondisyonunu tüketti. Cumartesi günkü Beşiktaş maçına böyle çıkmak zorunda kalacak...

AZİZ ÜSTEL: BİR MUSİBET! (FOTOMAÇ)

'Bir musibet bin nasihatten iyidir' diye bir atasözümüz var. Dün gece Ali Sami Yen'de yaşanan bunun en güzel örneklerinden biri. Maç çıkışı bir ara, kendimi ağlama duvarı gibi hissettim. Çevremde yüze yakın Galatasaraylı, Özhan Canaydın ve Adnan Polat'tan şikayetlerini dile getiriyorlardı. Bunların içinde en çarpıcısı kongre üyesi olduğunu söyleyen orta yaşlı bir beyefendiydi ve "5 yılda 100 yıllık kulübü yedi bitirdi; güzelim sarayı ahşap bir kulübeye çevirdi" dedi...

SELÇUK MANAV: ERİC GERETS'LE UZATILAN SÖZLEŞME (TAKVİM)

İsterseniz Gerets'in sözleşmesini 1 yıl değil, 10 yıl uzatın yine sonuç değişmeyecek. Kamuoyunu ve kendi futbolcularını kandırmak için gece yarısı yangından mal kaçırırcasına bir sözleşme uzatma imal etti Galatasaray yönetimi. Ama herkes biliyor ki bu kandırmaca ve değişen hiçbir şey yok. Ne Gerets gelecek sene kalacak, ne de Galatasaray sezon sonuna kadar o hırslı futbolunu ortaya koyabilecek! Sonuçta Galatasaraylı futbolcular da yönetimin bu kandırmacasına inanmadıkları için yine son maçlardaki o dağınık futbollarına devam ettiler... Sonuç ortada: Galatasaray her geçen gün daha kötüye gidiyor.

KANAT ATKAYA: SAĞLIĞA ZARAR (HÜRRİYET)

Cuma akşamı Denizlispor maçından çıkanlar "Bir daha bu kadar sıkıcı, bu kadar kötü, bu kadar amaçsız bir Galatasaray görmeyiz" diye düşünüyordu. Maalesef bunun için fazla beklemek gerekmedi; takım dün akşam yeniden sahadaydı!

Tamamen atıyorum ama FIFA'nın kötü ve sıkıcı futbola karşılık ceza verme yetkisi olsa, Galatasaray "Genç kuşakların futbol zevkinin gelişmesine engel olduğu" gerekçesiyle üç beş maç saha kapatma cezası alırdı.

... Bülent Korkmaz ve başta Orkun olmak üzere futbolcularını kutlarım. Galatasaraylılara da sabır dilerim... Bu takım giderek sağlığa zararlı hale geliyor...

MUSTAFA DENİZLİ: TÜKETİYORUM BİR BİR!.. (MİLLİYET)

Galatasaray kupaya Ali Sami Yen'de veda etmedi. Galatasaray kupaya esasında ilk maçta veda etmişti...
Çünkü birinci maçtan önce Bülent Korkmaz'ın, "Biz kupayla ilgilenmiyoruz. Sahaya fazla görev vermediğim futbolcuları çıkaracağım" demesi, Galatasaray'ın da her birimiyle buna uyum gösterip, Bülent'in sözlerini destekler tavır sergilemesi sarı - kırmızılı takımın maç konsantrasyonunu ve hedefini büyük ölçüde asgariye indirdi.

... Sözlerimi Bülent ve Erciyes'le bitirmek istiyorum. Bana göre dün akşam iki takım birden elendi. Erciyes yarı finalde karşısında Galatasaray gibi bir takım bulamayacak. Artı, ligdeki durumu daha da kritik bir hal alacak. Erciyes'in kupadaki yolundan ümitsizim. Ama tam tersi Bülent büyük bir ölçüde bu takımı ligde tutmayı başaracak. Belki birbirini tamamlamayan bir düşünce ama samimi inancım bu doğrultuda. Erciyes bu görüntüsüyle ligde bir mucizeyi gerçekleştirecek sinyaller verdi.

TURGAY ŞEREN: BAŞKA NE BEKLİYORDUNUZ (AKŞAM)

Galatasaray, küme düşme tehlikesi yaşayan Erciyesspor'la başa baş dişe diş bir maç oynadı. Halbuki ne düşünüyorduk.

Küme düşmekten kurtulmak isteyen Erciyesspor "Kupaya pek aldırmayacak" deniyordu ama tam tersi oldu.

Bülent Korkmaz'ın takımı Erciyes sahaya çıktı. Süper mücadele örneği verdi. Galatasaray'ı eleyerek yarı finale kalma başarısı gösterdi. Aferin Bülent'e. Aferin kaleci Orkun'a. Aferin Erciyes'e.

GÖKMEN ÖZDEMİR: YÖNETİMİN ZEKÂSI! (VATAN)

G.Saray yönetimi büyük bir zeka parıltısı (!) göstererek maçtan önce Gerets ile olan sözleşmesini bir sene uzatmıştı. Yöneticiler bunun hem lig yarışında hem de kupa mücadelesinde futbolcuların motivasyonunu arttıracağını, Belçikalı hocaya olan inancı yeniden sağlayacağını düşünüyorlardı. Bu uğurda sezon sonu muhtemelen Gerets'e ödemeleri gerekecek olan en az 500 bin Euro tazminatı da göz önüne almışlardır. Fakat bu üstün (!) yöneticilik zekası işlemedi. Ne futbolcular geçtiğimiz haftalardan farklı bir performans sergilediler, ne de hırstan ve inançtan çimleri yoldular. Olan yine G.Saray'ın olmayan paracıklarına oldu. G.Saray yönetimlerinin yıllardır yaptığı hatalar, koskoca kulübü her geçen gün biraz daha komik duruma düşürmeye devam ediyor.

AHMET ÇAKIR: BU KADARI ARTIK SKANDAL (ZAMAN)

Galatasaray'ın nasıl olup da bu kadar kısa sürede böyle hiçbir şey oynayamaz hale geldiğine akıl erdirebilmek kolay değil. Basmakalıp birtakım sözler edebilirsiniz ki hemen herkes bunu yapıyor; ancak bunlar yaşanan perişanlığı anlatmıyor.
Tabii sorunların önemli bir bölümü Gerets'ten kaynaklanıyor. Belçikalı hoca, yeni sözleşmenin zamanında yapılmayışı yüzünden "Mazeretim var, ben bu takımı oynatamam!" durumunda...

OSMAN TAMBURACI: GOLÜ KİM ATACAK? (YENİ ŞAFAK)

Benim oğlum bina okur döner döner yine okur. Sözüm Gerets'e... Bu takım nasıl gol atacak hocam? Durmadan kadro değiştiriyorsun, kimseye güvenmiyorsun herhalde. Bu kez de tombaladan Mehmet Güven çıktı. Ve Gerets sahaya sürdüğü takıma ancak 29 dakika dayanabildi ve durup dururken Mehmet'i oyundan aldı yerine yine güvenmediği Hasan Kabze'yi soktu!... Gerets yine saçmaladı.

LEVENT TÜZEMEN: MEHMET'E GÜNAH! (SABAH)

Gerets, ya bizimle kafa buluyor ya da macera yaşamayı seviyor. G.Saray Erciyes önüne tur için çıkıyor. Kazanması gerek. Tek forvet ile maça başlıyor. Rakip kalede ürkütücü tek atak yok. Gerets, Denizli maçından ders almamış gibi iki önliberoyla oynamayı tercih ediyor.

Tromsö'ye elenmek kafasında iz bırakmış olmalı ki ters sonuçtan kortuğu için savunma güvenliğini düşünüyor. 30'da Mehmet Güven çıkıyor, Kabze giriyor. İkili forvete dönüş ve İliç de forvet arkasına monte... Madem bu değişikliği yapacaktın, neden oyuna ikinci forvetle başlamıyorsun? Genç Mehmet'e günah değil mi? Mehmet iştahla başladığı oyunda iyi oynarken çıktı. Şimdi Gerets, kulübeye giderken üzerindeki formasını "Günay keçisi ben miyim dercesine" ağlayarak çıkartan Mehmet'in psikolojisini nasıl düzeltecek?...

... Arda'nın golüyle G.Saray'ı turu geçtim sandı. Ama Lazarov'un penaltısı G.Saray' kupadan etti. Bu fizik gücüyle Beşiktaş önünde G.Saray'ın işi çok zor.

ŞÜKRÜ KANBER: KARMAKARIŞIK (FOTOMAÇ)

Sezonun ikinci devresi çıkışta olan takımlarla, inişte olan takımların enteresan karşılaşmalarına sahne oluyor. Tıpkı dün akşam Ali Sami Yen Stadı'nda olduğu gibi. Çıkıştaki Bülent Korkmaz'ın Erciyes ile inişteki Gerets'in, Galatasaray'ı karşılaştı ve Erciyes bileğinin hakkıyla turu geçti. Galatasaray için geriye karmaşık bir kaos ve son derece sadeleşmiş sezon hedefi kaldı. Bundan sonra yapılacak tek şey Fenerbahçe'nin ikramını bekleyip, ligde alınacak en iyi dereceyi almak...

İLHAN SÖYLER: G.SARAY'I BIRAK ERCİYES'E BAK!!! (HÜRRİYET)

Açmam açamam? Koca bir bölüm bitiyor derin bir futbol yok. Her zaman sahip çıktığım Mehmet Güven'e bir ihtar ben veriyorum.

Oyunda kaldığın zaman dilimi içinde ne yaptın? Hücumdaki arkadaşlarına derinlemesine bir top mu attın? Aksine top kaybettin, yanlış paslar attın?. Haaa, çıkarken o tavır ne? Hocan Erdal Keser yanına geliyor, sen onu pas geçiyor, kulübeye gidip formanı hırçınca çıkartıyorsun. Oldu mu Mehmet Güven? Senin bu yaptığını yıllarca ter döken Ergün bile yapmıyor. Adam oturmuş kulübede uslu bir şekilde sırasını bekliyor?

HALİL ÖZER: KORKMAZ'DAN DERSLER (MİLLİYET)

Galatasaray'ın bu maçı her boş anında oturup yeniden izlemesi gerekir. Acaba merak ediyorum bu oynadıkları futboldan ne kadar memnun olabilirler? Veya memnun olmaları mümkün mü? Acaba kendilerini bugüne kadar bu kadar yetersiz, fizik gücü bu kadar düşük ve etkisiz gördüler mi? Tabii ki bu soruların bir fotokopisini de Teknik Direktör Gerets'e göndermeli. Ve üstelik biraz da bir takım nasıl motive edilir ve nasıl mücadele eder yan kulübedeki Bülent Korkmaz'dan haftada bir ders almalı...

BAHRİ HAVADIR: AL SANA İMZA (AKŞAM)

Gerets imzayı attı ama Galatasaray'a taktik vermeyi unuttu herhalde. Kamp gecesi, imzadan sonra Adnan Polat'la şarabı biraz fazla kaçırmış olmalılar. Bunu da nerden çıkarıyorsun diyebilirsiniz. Cevap, Galatasaray'ın dünkü halinden belli değil miydi?

Cüneyt Türkmen / Sabah İnternet

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Vestel Manisaspor: 2 Beşiktaş: 0
 Gaziantepspor: 1 Trabzonspor: 1
 Fenerbahçe: 80 Ros Casares: 82
 F.Bahçe'de Alex kadro dışı kaldı
 Derbide G.Saray Ümit'e Beşiktaş Nobre'ye güveniyor
 Hayırsız imza
 F.Bahçe: Volkan bu takımın kalecisidir, öyle de kalacak
 Beşiktaş-G.Saray maçının biletleri satışa çıktı
 Bizi maymun ettiniz!
 Uçar: İddaa bir hafta içinde faaliyete geçecek
 Fenerbahçe-Sivasspor maçının biletleri satışa çıktı
 Dallas Timberwolves'a fark attı: 91-65
 Tigana'nın dediği dedik
 İlk onbirde 8 değişiklik
 5 sene içinde yeni Ronaldinho olur
 Genç Arda'yı ağlattılar
 'Efsane kaptan'a sevgi gösterisi
 Yedeklere fırsat
 Gerets: Kâbus görmüş gibiyiz
 İfadeler verilmedi
 Orkun Uşak'tan ilginç kutlama
 Erciyes ve 3'ün sırrı!
 Hasan & Tolga ucuz atlattı!
 Deco yandı
 İddaa yasasını Sezer onayladı
 Taş kafa John Terry
 Vergi kaçakçısı Hiddink!
 Haluk Ulusoy'u hiç ciddiye almıyorum
 İddaa sonuçları
 Yönetimden takip ve terapi
 Zico'dan sitem: Beni üzdünüz
 Avrupa'ya giden en kestirme yol!
 Arıca: Kader maçı
 F.Bahçe'nin kızları tarih yazmaya çıkıyor
 F.Bahçe Rüştü için Tahkim'e gidiyor
 Tolga Seyhan yine çileden çıkardı!
 Saran: Bugün seçim olsa Yıldırım'ı geçerim
 Günün içinden
 Bulgaristan'da 2 hakeme men
 Polat'tan takıma fırça
AHMET ÇAKAR
Erik Gerets ile devam!
Galatasaray için önce Avrupa...
LEVENT TÜZEMEN
Mehmet'e günah!
G.Saray'ın mali kongresinde en çarpıcı...
CAHİT YAVUZ
Haydi Wimbledon'a
Devlet baba yardım...
Kenan Paşa'nın bu sözleri çok tartışılır
Kenan Paşa'nın bu sözleri çok tartışılır
1 - Artık bir Kürt devleti var Kerkük'ü işgal doğru olmaz 2 -...
Barzani'ye Saddam'ı hatırlattı
Barzani'ye Saddam'ı hatırlattı
Dışişleri Bakanı Gül, "Türkiye bağımsız Kürdistan'a alışmalı" diyen...
Kylie'den en seksi albüm
Kylie'den en seksi albüm
Geçen yıldan bu yana göğüs kanseriyle mücadele eden Avustralyalı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu