Bademli tarhunlu çorba
On adet badem ayırın. Kalan bademleri ve tuz hariç diğer bütün malzemeleri kaynar piliç suyuna ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve üzeri açık olarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip, pütürsüz olana kadar robottan geçirin. Kısık ateşte tekrar ısıtın. Üzerine badem serpip, tarhunla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler * 30 adet badem (soyulmuş) * 1250 ml. piliç suyu (kaynar) * 6 adet orta boy havuç (iri doğranmış) * 1 adet büyük soğan * 1 adet küçük boy etli sarı biber (iri doğranmış) * 4 diş sarımsak (iri doğranmış) * 5 çorba kaşığı tereyağı * 1,5 çorba kaşığı tarhun * Tuz (arzu edilen miktarda)
|