kapat
   
25 Şubat 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gül: Şakası olmayan bir konu
Gül: Şakası olmayan bir konu

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kıbrıs Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'de petrol arama faaliyetlerinin "şakası olmayan bir konu" olduğunu belirterek, "Eminim ki bütün Avrupa, NATO, Akdeniz'e kıyısı olan herkes, bunun nasıl bir provokasyon olduğunu, kalıcı bir çözüm ortaya çıkmadan bu işlerin ne kadar tehlikeli olduğunu görmüşlerdir" diye konuştu.

Orta Doğu konulu uluslararası toplantıya katılmak üzere Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giderken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül, Rum yönetiminin ada etrafında petrol arama faaliyetlerine ilişkin bir soru üzerine, "Eminim ki Avrupa, NATO, durup dururken, dünyada daha büyük işbirliği ve dayanışmaya ihtiyaç olduğu bir dönemde bütün bunları zedeleyecek adımları Rumların nasıl attığını görmüştür" dedi.

Gül,
adayı Rumların temsil etmediğini vurgulayarak, "Adayı temsil ediyorlarsa niye o zaman Girne'de, Karpaz'da polisi, memuru yok" ifadesini kullandı.

Rum yönetiminin, tamamını temsil etmediği bir adanın böyle etrafını paylaşmaya kalkmasının çok büyük bir provokasyon olduğunu kaydeden Gül, "Eminim ki bu görülecektir, görülmüştür" dedi.

Gül, İslamabad'da bir araya geleceği yetkililerle de bu konuyu gündeme getireceğini belirtti.

DANİMARKA YAYIN KURULUŞUNDA PKK RÖPORTAJLARI

Gül, Danimarka'daki bir yayın kuruluşunda terör örgütü PKK ile ilgiliröportajların yayımlanmasına ilişkin bir soru üzerine, bu konuyla ilgilihemen girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

Bakan Gül, "Bütün bunları, dosyaları dokümanter haline getiriyoruz, müracaatlarımızı yapıyoruz. Ama bu yayınlarla ilgili başka faaliyetlerimizde var" diye konuştu.

HAREMÜŞŞERİF'E HEYET GÖNDERİLMESİ

Gül, İsrail'in Haremüşşerif'te yaptığı kazı çalışmalarıyla ilgili olarakTürkiye'den heyet gönderilmesi planlarına ilişkin bir soru üzerine, bukonunun sadece Filistinlileri değil, bütün Müslümanları ilgilendirdiğinedikkati çekti.

Türkiye'nin görüşlerini beyan ettikten sonra, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in de geldiğinde, yaptıklarını anlattığını söyleyen Gül, "Başbakan (Recep Tayyip Erdoğan) da o zaman, 'İslam Konferansı Teşkilatı'ndan (İKT) heyet yollayalım da, bu anlattıklarınızı onlara da gösterin' dedi. O (Olmert) da 'Yok, İKT'den istemeyiz, siz gelirseniz olur' dedi. Onun üzerine böyle bir heyet işi ortaya çıktı" diye konuştu.

Gül, sözlerine şöyle devam etti:
"Tabii ki Haremüşşerif Filistin topraklarıdır. Ürdün'de eski anlaşmalar,orada bir vakıf vardır. Bütün bu vakfın yöneticileri vardır. Oralardanşimdi heyetler gelecek bize. Onlar da çok sevindiler. Bazı buna tepki gösterenler de olmuş İsrail parlamentosundan. Ama İslam dünyası çok memnun oldu. Ürdün'den, Filistin'den Türkiye'ye bazı heyetler gelecek. Onlar dabu konuyla ilgili bizi bilgilendirecek. Biz bu konunun aslının ne olduğunu onlara soracağız, ona göre bakacağız duruma."

TÜRK KÖKENLİ PARLAMENTERLERİN ZİYARETİ

Gül, Avrupa'daki Türk kökenli parlamenterlerin Türkiye'yi ziyaretinin vekonuyla ilgili bazı eleştirel haberlerin hatırlatılması üzerine, "Ben onlara bakmadım doğrusu. İlk defa bir şey yapıyoruz. Türk vatandaşı olarakgitmişler, Avrupa'ya yerleşmişler, uğraşmışlar, milletvekili olmuşlar, bakan olmuşlar, ilk defa bunları hatırlamışız. Ben Türk'üm diyen, benim Türkiye ile bağım var diyen insanları Türkiye'ye davet etmişiz" diyekonuştu.

Parlamenterlerin bazılarının birbirlerini ilk kez tanıdığını ve çok memnun olduğunu anlatan Gül, "Bu, Türkiye'nin gücünü gösteriyor, ne kadar büyük bir aile olduğumuzu gösteriyor. Türkiye, kabına sığmıyor... (Onlara) 'Türkiye ile bağlarınız var, sen Alman milletvekilisin, Belçikalı bakansın, senatörsün, ama bu topraklara da bir borcun var' demişiz. Onlar da bunun farkında" dedi.

"SANSÜRE KARŞIYIZ"


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, sansüre karşı olduklarını,ancak self-kontrol denilebilecek biçimde, yayıncılar arasında yazılı olmayan bir mutabakat olması gerektiğini söyledi.

Orta Doğu konulu uluslararası toplantıya katılmak üzere Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül'e, "Kurtlar Vadisi" dizisini izleyip izlemediği ve dizi hakkındaki düşünceleri soruldu.

Gül, "Zaman zaman küçük oğlum (Mehmet) seyrederken, televizyonun önünde zıplarken, orada gördüklerini taklit ederken benim de ilgimi çekti vezaman zaman gördüm televizyonda. Tamamını seyretmedim" diye konuştu.Gül, bir gazetecinin "Oğlunuzun Kurtlar Vadisi dizisinden etkilenmesinden memnun musunuz" sorusunu, "Etkilendiği hususlardan memnun değilim" diye yanıtladı.

Bakan Gül, şunları söyledi:
"Sansüre karşıyız tabii, ama bunun self-kontrol diyebileceğimiz birşekilde yayıncılar arasında yazılmayan bir mutabakat olması gerekir.Dediğim gibi, film, dizi yapımcıları için de geçerlidir. Sadece o tipdiziler için değil, başka tip diziler için de. Gündüzleri bakıyorsunuz,evde oturan kadınların seyrettiği öyle tip filmler var ki, bunlar uzun birsüre içinde gerçekten büyük tahribat yapıyor. Yani bir seviyesizlik çıkıyor ortaya memlekette. Film, dizi yapımcılarının, rejisörlerin, artistlerin arasında yazılı olmayan mutabakat olmalı. Bu konuları dertedinip daha kontrollü olmalarını tavsiye ederim."

"HATIRLA SEVGİLİ DİZİSİNİ BEĞENİYORUM"

Gül, televizyonda hangi programları takip ettiğinin sorulması üzerine, iki aydır her hafta sonu Ankara dışında olduğu için siyasetin dışında bir havateneffüs edemediklerini söyledi.
Bakan Gül, "Hatırla Sevgili" adlı diziyi beğendiğini de belirtti.

HOLLANDA KRALİÇESİNİN ZİYARETİ

Gül, bir soru üzerine, Hollanda Kraliçesi Beatrix'in Kayseri'yi ziyareti sırasında kendisinin de Kayseri'ye gideceğini bildirdi. Bakan Gül, "Gelirler, Türkiye'de sadece Ankara ve İstanbul'un olmadığını, Türkiye'nin tam ortasında bir şehrin ne kadar modern, kalkınmış, dinamik, sanayisinin ne kadar etkin olduğunu görürler. Türkiye'nin imajını çok değiştirir" diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 '301 en kısa sürede değişecek'
 Diyalogun sınırları
 Zana ve Doğan geri dönüyor
 AKP'li Sözen ve Hotar Merkel gibi örtünmedi
 Büyükanıt sızdırmaya soruşturma açtırdı
MAHMUT ÖVÜR
Demirel CHP'yi mi işaret ediyor?
Siyaset kulislerine...
MUHARREM SARIKAYA
Kaçak silahın öyküsü
Gazetenin birinci sayfasına baktı;...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Holbrooke: Ne elçiyim ne mesaj taşıdım
Richard Holbrooke...
YAVUZ DONAT
Siyaset sussun bilim konuşsun
Ankara'da "Başbakanlık...
'Hakemleri suçlamak yerine iyi oynasınlar'
Fenerbahçe'yi eleştiren UEFA Asbaşkanı Erzik, Sarı Kanarya'ya "Hakemi...
Eski cinciler kadının üzerinde eşşek gibi tepinmez, cini gayet nazikçe çıkartırlardı
Dünkü gazetelerde okumuşsunuzdur: Adana'daki Ruh ve Sinir...
Türk aydını ikiyüzlü
Türk aydını ikiyüzlü
"Şöhretli iki kişi için neler yazılır, şöhret sahibi olmayanlar için...
Talabani, Barzani ve Halilzad petrolde anlaştı
Talabani, Barzani ve Halilzad petrolde anlaştı
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Kuzey Irak'ta ilan edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu