kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Elvan Demirkan @ SABAH
 

İnsandaki en büyük seks organını açıklıyorum!

Her ne kadar estetik cerrahları, diyet guruları ve ilaç endüstrisi anlamlı ve dolu bir seks hayatının sırrını taşıdıklarına dair sizi inandırmış olsalar da, işin gerçeği şu; iyi bir seks hayatı için ihtiyacınız olan şeye zaten sahipsiniz: Beyniniz... Vücudun en büyük seks organı olan beyin, duyarlılığınızı arttırıyor ve seks hayatınızı zenginleştiriyor. Yani seksi hissetmek ve aşk hayatınızı canlı tutabilmek için estetiği, sizi aç bırakan diyetleri ve o zayıflama haplarını bırakın da, sağlıklı bir beynin, sekste tatmini yaşamanız için gereken anahtar olduğunu bilin.

BEYNİNİZİ KULLANIN!
Daniel Amen; beyin konusunda uzmanlaşmış dünyada en önde gelen nörobilim adamlarından biri ve şu aralar Amerika'da çok popüler olan 'Sex On The Brain' kitabının yazarı. Amen'e göre; aşk ve seksin büyük bir çoğunluğu; sanılanın aksine kalpte değil, beyinde oluşuyor. Kimi çekici bulduğunuza, nasıl birisiyle bir beraberliğe başlayacağınıza, gelişen hislerinizle ne yapacağınıza, bu hislerin ne kadar süreceğine ve bir eş olarak nasıl birisi olacağınıza hep beyniniz karar veriyor. Beynin inceliklerini anladığınız zaman, birinin sizi çekici bulması için beyinlerini bile yıkayabilirsiniz. Yatakta ne kadar ateşli olabileceğinizi de beyniniz etkiliyor. Seks hakkında her zaman öğrenilecek daha çok şey olduğu için yatakta daha iyi olmanız, partnerinizle aranızdaki çekimi sürdürebilmek için kafanızı nasıl kullanacağınıza dair 'Sex On The Brain' kitabından bazı bilimsel açıklamalar şöyle: İlki dopaminin önemi: Dopamin; beyinde çekiciliği ve cazibeyi kimyasal bir madde. Yani; birisini görüp de nefesiniz kesildiği zaman beyin kimyasal bir reaksiyon zincirine giriyor. İlişkinizde dopamini artırmanın yolu; yeni, tahmin dışı ve hatta biraz da yasak bir şeyler yapıyor olmak. (Yasak derken ihaneti kastetmiyorum; kendi eşinizle de sıradışı ortamlar yaratabilirsiniz)

BAĞLILIK İÇİN ORGAZM
İyi bir seks yaşantısı için aşk ve bağlılık hormonu oxytocin de çok önemli. Salgılanan oxytocin hormonu; sevginin, empatinin ve birliğin güçlenmesini sağlıyor. Erkeğin oxytocin düzeyi kadınınkinden çok daha düşük... Kadınlarda el ele tutuşmak ve içten bir bakış bile oxytocinin artması için yeterli. Bu partnerlerine bağlılıklarını artıyor. Erkeklerde ise orgazm, oxytocini yüzde 500 artırıyor. Yani erkeğin daha çok bağlanmak için orgazma ihtiyacı varken, kadının partnerine orgazmı yaşatmaları için önce dokunma ve konuşmaya ihtiyacı var. Ayak masajı ve ayakkabı alışverişi seks hissini güçlendiriyor. Çünkü beynin ayakları hisseden bölümü ile üreme organlarını hisseden bölümü birbirine çok yakın. Partneriniz ayak masajı istediği zaman muhtemelen seks de takip edecektir!

ERKEK DUŞ ALMALI
Daha iyi seks için erkek ve kadın beyninin ne kadar farklı çalıştığını anlamak; ilişkilerindeki yanlış anlaşmaları ve tatsızlıkları önleyebilir. Kadınlar, beyinlerinin sağ ve sol yarıküresine daha rahat ulaşabiliyor. Birçok işi birarada yürütebilme kabiliyetleri var. Beyin aktiviteleri daha güçlü. Kadınlar; sürekli düşünüyor, söyleyecek sözleri de daha çok ve beyin aktiviteleri daha yavaş olan erkekleri fazla konuşmaları ile bunaltabiliyor. Erkeklerin beyin aktiviteleri daha yavaş olduğu için dürtü ve uyarıya daha çok ihtiyaçları var; tv kumandası ve pornoya daha düşkün olmalarının sebebi de buradan kaynaklanıyor. Kadınlar kokuya, dokunmaya daha hassas; o yüzden bir erkeğin eşine nasıl dokunması gerektiğini bilmesi ve seks için kadına ulaşmadan önce duş alması cazibesini arttıracaktır. Kadınlar hoşlarına giden bir erkeğe, partnerlerine yakalanmadan çok daha çabuk göz atabilirler. Erkekler daha görsel olduğu için kadınlar görüntülerine çok zaman ayırıyorlar.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayatın sırrını keşfettiniz mi?   / 17-02-2007
 Aşk mı yoksa kontrol hırsı mı?   / 10-02-2007
 Romantik ilişki ile spiritüel ilişkinin farkı   / 03-02-2007
 Hem çocuk hem kariyer yapılır mı?   / 27-01-2007
 Sağlıklı seks ve kilo için bilmediklerimiz   / 20-01-2007
 Sağlam ilişkilerin anahtarı: Empati   / 13-01-2007
 Enerjinizi doğru kullanıyor musunuz?   / 06-01-2007
ELVAN DEMİRKAN
İnsandaki en büyük seks organını açıklıyorum!
Her ne...
Sesimden ve sahnemden taviz vermem
Sesimden ve sahnemden taviz vermem
Her perşembe STNBL'daki programı ile büyük beğeni toplayan Betül...
Yurtdışını hedeflemedim
Yurtdışını hedeflemedim
Geçtiğimiz günlerde 'Aşkıma' adlı bir şiir kitabı yayınlayan ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.