kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Empire sunar
Empire sunar

Rüya Kızlar
Moulin Rouge!
'dan bu yana tadı damağınızda kalmış o leziz müzikal tadını, mükemmele yakın bir görsel ve işitsel zenginlikle yoğrulmuş Rüya Kızlar'da bulabilirsiniz. Bill Condon 50'sini aştıktan sonra çektiği bu dördüncü filminde, Amerikan müzik endüstrisi içinde giderek büyüyen bir kızlar grubunun iç çekişmelerini, aşk ve acılarını, doğru ve yanlışlarını inceliyor. Hudson ve Murphy'nin ödüllerinin yanı sıra müzikal /komedi kategorisinde 'En İyi Film' Altın Küre'sini de kapan Rüya Kızlar, türünün klasikleşmeye aday örneklerinden biri. Tür: Dram, müzikal Yönetmen: Bill Condon Oyuncular: Jamie Foxx, Beyonce Knowles, Eddie Murphy, Jennifer Hudson.

Sis ve Gece
Sedat, amirinin kendi mensubu olduğu gizli servis tarafından öldürüldüğüne inanmaktadır. Teşkilat içi çatışmada pasifize edilir. Yaşama yeniden bağlanması için tutkulu bir şey gerekmektedir. Bu tutkuyu genç bir kızda bulur. Ahmet Ümit'in bir hayli ses getirmiş romanından yapılmış başarılı bir uyarlama. Tür: Dram, polisiye Yönetmen: Turgut Yasalar Oyuncular: Selma Ergeç, Uğur Polat, Ayten Uncuoğlu, Sara Meriç.

Iwo Jima'dan Mektuplar
Clint Eastwood'un gözünden II. Dünya Savaşı'nın karşı cephesi. Atalarımızın Bayrakları ile ikilemenin Amerika cephesini anlatan usta yönetmen, şimdi de Japonlar'ın tarafına geçiyor; öyküyü bir de onların bakış açısından anlatıyor. Oscar'ın iddialı filmlerinden Iwo Jima'dan Mektuplar, başta Ken Watanabe olmak üzere, oyuncularının performansından da güç alan, görkemli bir savaş epiği. Tür: Dram, savaş. Yönetmen: Clint Eastwood Oyuncular: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase.

Kraliçe
Prenses Diana'nın ölümünün ardından kamuoyunun belirli bir süre yas tutması yönündeki beklentisini karşılamak durumunda kalan Kraliçe II. Elizabeth'in, bu trajik olay karşısında sarsılan kraliyet ailesini toparlama mücadelesinin hikâyesi. Filmin asıl anlattığı, çiçeği burnunda Başbakan Tony Blair ile 10 başbakan devirmiş Kraliçe arasındaki ilişki. Bu ikilinin yüzyüze görüşmeleriyle başlayıp biten, olay örgüsü ise telefon görüşmeleri üzerinden ilerleyen film, aralarda da iki tarafın gündelik yaşamlarını paralel kurguluyor. Kraliçe için en uygun sıfat 'mütevazı'. Bu fevkalade sade filmin etkileyiciliğinin altında yatansa Helen Mirren'in küçük oynayarak devleştiği müthiş performansı... Tür: Dram Yönetmen: Stephen Frears Oyuncular: Helen Mirren, Michael Sheen.

İskoçya'nın Son Kralı
Bir kuşağa damgasını vuran bir diktatör olan Uganda'nın efsanevi lideri İdi Amin'in hikâyesine odaklanan film, başrol oyuncusu Forest Whitaker'ın başarılı yorumuyla ön plana çıkıyor. Oscar adayları arasında 'En İyi Erkek Oyuncu' kategorisinin favori ismi olarak gösterilen Whitaker'ın performansını sakın kaçırmayın. Tür: Tarihi, dram. Yönetmen: Kevin MacDonald Oyuncular: Forest Whitaker, James McAvoy, Kerry Washington, Gillian Anderson.

Gomeda

Beş genç tatil için Kapadokya'daki Gomeda Vadisi'ne gitmek üzere yola çıkar, yolda kaza geçirirler. Hem yolculukları sırasında hem de kamp kurdukları mağarada gördükleri kabuslar ve düşler, yakalarını bırakmaz. Türk sinemasında, korkugerilim türünde yeni bir deneme. Tür: Fantastik, korku. Yönetmen: Tan Tolga Demirci Oyuncular: Feride Çetin, Serkan Altunorak, Bulut Köpük, Bahar Yanılmaz.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Sofranızın tuzu biberi eksik olmasın
 Boat Show'un Kare As'ı
 DVD ekranı
 Bir heykelin hatırlattıkları...
 Sergiyi andıran bir kitap tanıtımı
 Moda kurbanı olmayın
 Telefonun içine müzik kaçtı!
 Sinema salonunda kişiye özel parti
 İstanbul'u hem dinleyin, hem seyredin
 Kokulu mu istersiniz, antibakteriyel mi?
 Türkiye'de eleştirmen var mı?
 Mini'sinden ayrılamayanlara
 10 moda kuralıyla zamanı durdurun
 Kabanın altındaki şıklık
 Puronun Kare As'ı
 'Çalışmaktan dört yıldır denize bile girmedim'
 Yıllık maliyeti en az 150 bin avro
 Romantizmi loş bir ortamda yakalayın
 Gün ışığında gece kıyafeti
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Balet Tan kankasının sevgilisiydi
Balet Tan kankasının sevgilisiydi
Bergüzar Korel'in hem dizide hem de özel hayatındaki en iyi dostu...
Dayağa 500 bin YTL tazminat davası açtı
Dayağa 500 bin YTL tazminat davası açtı
Sosyetik güzel Nalan Salur, kendisini dövdüğünü iddia ettiği...
Erdoğan'a 'en kralı'ndan karşılama
Kral Abdullah, Erdoğan için dünyada bir eşi daha olmayan özel uçağını...
Hamile prenses Ankara'yı gerdi
Hollanda Kraliçesi'ne eşlik edecek 8 aylık hamile gelini Prenses...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.