kapat
   
21 Şubat 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hastabakıcı Nusret Er Hastabakıcı Hüseyin Hatipoğlu Temizlikçi Yılmaz Çeray Temizlikçi Şakir Yılmaz
İşkenceci hastabakıcılar Türkiye'yi ayağa kaldırdı
Eski hastalar: Bizi de hep dövüyorlardı

Dayakçılar yakalandı

ADANA'DAKİ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki dayak vahşeti TV'ye yansıyınca Valilik soruşturma başlattı. Hastaları sopa ve hortumlarla döven iki bakıcı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Başhekim Dr. Uraldı da görevden alındı.

İşkenceci hastabakıcılar Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Adana'da iki hastabakıcının çocuk, yaşlı gözetmeden hastaları tekme ve yumrukla dövdüğü ortaya çıktı. Yakalanan bakıcıların bağımlılara uyuşturucu sattığı da belirlendi. Bakanlık heyet gönderdi, başhekim görevden alındı, halk tepki gösterdi.

Deşifre programında yayınlanan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde hastabakıcıların hastalara dayak görüntüleri üzerine Valilik tarafından soruşturma başlatılırken, Başhekim Dr. Cem Uraldı açığa alındı. Sağlık Bakanlığı da inceleme için hastaneye bir heyet gönderdi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada 'görüntülerin kabul edilemez olduğu' belirtildi. Görüntülerde hastabakıcıların çocukları dahi tekme ve yumruklarla dövdüğü görülürken, tedavi için hastaneye başvuran bağımlılara uyuşturucu sattıkları da belirlendi. Kadın hastalara gebelik testi yapıldığı, kaçan hastaların yakalandıklarında dövülerek ve elektroşok verilerek hücrelere konulduğu öne sürüldü.

HASTABAKICILAR TUTUKLANDI
Dayak ve uyuşturucu satışıyla suçlanan hastabakıcılar Nusret Er ve Hüseyin Hatipoğlu ile temizlik işçileri Şakir Yılmaz veDeşifre programındaki görüntüde hastaların hep birlikte banyoya sokulduğu görülüyor.Yılmaz Çeray jandarma ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı. Cumhuriyet Savcısı zanlılardan Er ve Hatipoğlu'nu tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ederken, diğer iki kişi serbest bırakıldı. Mahkeme Nusret Er ve Hüseyin Hatipoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi. Uyuşturucu iddialarının daha önce savcılığa yansıdığı ve olayla ilgili adli soruşturmanın da sürdüğü belirtildi. Olayı duyan bazı hasta yakınları ve vatandaşlar, dün hastaneye gelerek tepkilerini dile getirdi. Hastanedeki insanlık dışı uygulamalar şok yarattı. Hastalar kimi zaman namaz kıldıkları, kimi zaman ise yemek yemedikleri veya yemek kabını kaldırmadıkları için şiddete maruz kalıyor. Hastabakıcıların aralarında çocukların da bulunduğu hastalara tekme tokatla saldırıp dövdüğü belirtildi.Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesindeki hasta feci bir şekilde dövülüyor...

NAZİ KAMPI GİBİ
Hastabakıcıların, hastalara bulaşık yıkatıp temizlik yaptırdığı belirtildi. Hastaların yıkanma şekli ise toplama kampı görüntülerini andırıyor. Hastalara toplu halde banyo yaptırılıyor. Kadın ve erkek hastaların bir arada barındırılması 'taciz' iddialarını da gündeme getirirken, kadın hastalara sık sık gebelik testi yapıldığı ve ayrıca hastaneden kaçan bazı hastaların yakalandıktan sonra dövülerek hücre cezası verildiği, bazı hastalara da elektroşok verildiği öne sürüldü. Öte yandan hastabakıcıların tedavi görmeye gelen hastalara uyuşturucu sattığı belirlendi. Hastaların, hastane bahçesinde esrar ya da eroin kullandığı belirtildi. Adana Valisi M. Cahit Kıraç soruşturma başlatıldığını, uyuşturucu satışıyla ilgili iddiaların da 29 Ocak'ta SavcılığaBağımlı hastalara uyuşturucu temin ediliyor. Onlar da bahçede rahatlıkla içiyor...iletildiğini ve soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi. Görüntülerin 2 ay önce bir temizlik işçisi tarafından 15 gün boyunca gizlice çekildiği bildirildi. Sabah'ın edindiği bilgiye göre, çekimin fark edilmesi üzerine temizlik işçisinin görevine son verildi.

TABİP ODASI'NDAN TEPKİ
Adana Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosman, skandalın tek sorumlusunun Sağlık Bakanlığı olduğunu söyledi. Hastaların deneyimsiz, temizlik işlerini yapan kişilere emanet edildiğini öne süren Küçükosman, "Olayın üstü kapatılmadan bir an önce sonuçlandırılmalı."dedi. İsmini açıklamak istemeyen bir temizlik şirketi yetkilisi ise "Bu hastanede 130 personelimiz çalışmakta ama bir kaç kişi yüzünden adımız lekelendi. Televizyondaki sahneler inandırıcı gelmedi" dedi.

Ufuk TEKİN-Erol ŞENNUR/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türk ve Ermeni tarihçiler buluşuyor
 Gül uçak gönderdi Sezer görüşmedi
 İddianameye ikinci 5 bin YTL'lik tazminat
 Irak'a üç uyarı
 Silopi saldırısından 'çete' çıkmadı
 "ABD'yi son kez uyardı"
 Diyarbakır'da terör zirvesi
 Dink ailesinden Cerrah'a suç duyurusu
 Belçika'da Türk köyü karnavalı
 'Pelosi ilişkilere mayın döşüyor'
 'Sözde soykırım' pulu sansürlenmişti
 CHP heyeti belirlendi
 'Balık çiftleri çok iyi anlaşırlar'
 Torunlu ilk yaş günü Torunlu ilk yaş günü
YILMAZ ÖZDİL
Kanaltürk...
Kanaltürk'e çullandılar...
Banka...
ERGUN BABAHAN
Türk basınının kısa bir tarihi
Türkiye Gazeteciler...
MEHMET BARLAS
Ankaralıların kavgalarına yedek parça olmayalım
Kim...
UMUR TALU
Tanin ile Tan
İyi bir şey oldu.
Nebil...
FATİH ALTAYLI
Çocuk pornosu da özgürlüğe girsin mi!
Yılmaz...
ERDAL ŞAFAK
Sol mu yok, solcu mu yok?
CHP lideri Baykal...
'ABD kalkanını da vururuz'
Rusya yönetimi, geçtiğimiz hafta Soğuk Savaş dönemini hatırlatan...
'ABD, İran operasyonu planlarını hazırladı'
BBC televizyonu ABD'li üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberinde...
İmza Alkmaar'da
İmza Alkmaar'da
Fenerbahçe yönetimi, Alex'in sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu