kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En iyi kış tatili SPA'da yapılır!
En iyi kış tatili SPA'da yapılır!
İkinci SPA&Luxury fuarı 2-4 Mart'ta

En iyi kış tatili SPA'da yapılır!

Şehrin temposundan uzaklaşma, stres atma ve sağlıklı yaşam için tercih edilen SPA merkezleri, artık ülkemizde de tatil konseptinin en önemli tamamlayıcısı. Yaz aylarında güneşin cazibesiyle çoğu kişinin daha az tercih ettiği SPA'lar; kış ve bahar aylarının gözdesi! İşte Türkiye'nin en çok tercih edilen ve alanında dünyaca ünlü uzmanlar yönetiminde hizmet veren SPA merkezleri.

Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum / Six Senses SPA
Dünyaca ünlü Six Senses SPA, modern tasarım anlayışı ile dünyaca ünlü meşhur Asya SPA felsefesini benimsiyor. 5.500 metrekarelik alana kurulu olan merkez; Ege'nin bir numaralı merkezi olmaya hazırlanıyor. Kişiye özel hale getirilebilen SPA alanlarının yanı sıra; kadın ve erkekler için ayrı Türk hamamı, karma hamam, deniz manzaralı fitness merkezi ve kapalı havuz; Asya konseptinden uzaklaşmadan hazırlanmış. Feng Shui kurallarına göre düzenlenen SPA'da paket hizmetlerin yanı sıra, uygulamalar kişiselleştirilebiliyor. Kışın da hizmet veren Six Senses SPA; bölgede hafta sonları kaçamak yapmak için en ideal SPA merkezi olarak öne çıkıyor. Merkezde Türkiye'nin ilk Watsu masaj alanı (havuz suyunun yüksek tuz oranı sayesinde suyun üzerinde yüzen bedene usta ellerin uyguladığı masaj tekniği) ve Asya yağmur ormanlarından esinlenerek tasarlanan açık masaj alanları da mevcut. Thai, Vietnam ve Doğu başlıkları altında sayısız özel masajın yapıldığı merkezde, uluslararası uzmanların denetiminde şu teknikler de uygulanıyor: Refleksoloji, Shiatsu, Aromaterapi, Kulak Temizleme, Reiki, Shirodara, Kristal Terapisi... Six Senses SPA'da ayrıca üç veya beş günlük paket programlar halinde hazırlanan ve üç bölümden oluşan detoks programı hizmeti de veriliyor: Release, Rejuvinate ve Reinvent... Release; terapi, egzersiz ve beslenme reçetelerini içeren klasik bir detoks programı. Rejuvinate; gevşeme için çeşitli uygulamaları içeriyor, yoga ve benzeri egzersizleri destekliyor. Reinvent ise; sağlıklı beslenerek kilo vermeyi öngörüyor... Six Senses SPA'nın yöneticisi Emlyn Brown, insanların artık spa konseptli otelleri çok önemsediğini belirtiyor: "İnsanlar eskiden tatile gidecekleri otellerdeki, eğlence anlayışına, beachlere vs. bakarken, artık SPA odaklı olup olmadığına bakıyor. Çünkü şehir hayatı ve stresle başa çıkmanın en iyi yolu, artık bizim gibi alanında uzman bir SPA merkezinden geçiyor. Biz; beslenme, egzersiz, meditasyon, fiziksel ve ruhsal tedavilerle iyileştirme yöntemlerini sunuyoruz. İleride İstanbul'da da Six Senses SPA açmayı düşünüyoruz. Çünkü özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar artık SPA konseptine ihtiyaç duyuyor."
Telefon: 0252 311 02 80

Richmond Nua Wellness SPA

Sapanca gölü kıyısında doğa ile iç içe konumdaki merkez, Türkiye'nin en önemli dinlence ve sağlık merkezlerinden... Merkezde tamamı göl manzaralı 20'si suit olmak üzere 131 oda bulunuyor. Otelin SPA merkezi, farklı bölümlerden oluşuyor. Giriş bölümünde vitamin bar, VİP dinlenme salonu ve fitness alanı bulunuyor. Havuz ve duş bölümünde bacak, sırt, ayak ve göğüs masajlarının uygulandığı tuzlu su havuzu ve içinde su masajları bulunan aktivite havuzu mevcut. Bitki banyosu ve Osmanlı buhar banyosunda uygulanan aromaterapi ve kromoterapi ile doğal bitkiler sayesinde gevşeme sağlanıyor. 'Laconium' adlı bölümde ise doğal ortamında ısıtılmış taş yataklarda veya su yataklarında müzik dinlemek mümkün. Yüzyıllık ağaçlardan dizayn edilen Loft sauna ise 60 ve 100 derecelik bölümlerinde aromaterapi ve kromoterapi imkanı sunuyor. Sıcak uygulamaların ardından girilen buz odası ise selülitlerden kurtulmak için tercih sebebi. Merkezin masaj bölümünde ise istenirse yalnız, istenirse çift halinde shiatsu, sıcak taş, ayurveda ve çikolata masajları mevcut. Richmond Nua Wellness SPA'nın güzellik merkezinde ise, solaryum odası, cilt bakımı, anti-aging, özel vücut bakım kürleri, depilasyon, Kleopatra banyosu, ayurveda ve buhar banyosu hizmeti veriliyor.
Telefon: 0264 582 21 00

Hillside Sanda Day SPA
İstanbul'da hizmet veren merkezde; Ruslar'ın geleneksel kahve terapisinden esinlenilerek yaratılan ve kahvenin deniz tuzu, bitkisel özler, zeytin ve kenevir yağları gibi iyileştirici maddelerle bileşiminden elde edilen Body Coffee ürünleri kullanılıyor. Ürünlerin sağladığı başlıca yararlar arasında, mikro hücresel dolaşımı düzenlemek, toksinleri atmak, cildin yaşlanmasını geciktirmek ve cilt kanserine neden olan güneş ışınlarından cildi korumak sayılabilir. Merkezde uygulanan başlıca masajlarsa şöyle:
Body Coffee Massage: Özel yağ karışımları olan nane, biberiye, turunçgiller ve kafein ile yapılan masaj sayesinde kaslar rahatlıyor, kan dolaşımı gelişiyor ve toksinler atılıyor.
Body Coffee Exfoliation Experience: Bitkisel yağlar, Ölüdeniz tuzu ve kahve çekirdeği ile vücut yenileniyor ve ölü hücrelerden arınıyor.
Body Coffee Detoxifying and anti cellulite Body Wrap: Selülit ve esneklik kaybı, kahvenin gücüyle ortadan kalkıyor.
Body Coffee Hand-Foot Treatment: Elleri ve ayakları onaran bakımda; eller sıcak süt ile ıslanıyor, kahve taneleri ile ölü derilerden arındırılıyor. Özel terapiler başlığı altında verilen masaj hizmetleri ise şöyle: Geleneksel Bali Masajı, Asian Nirvana (Başparmak baskısı ve dirseklerle derinlemesine terapi), Uzakdoğu'nun egzotik yağları ile terapi, Oriental Dry (yağsız, parmak uçlarıyla gevşetme), Isıtılmış volkanik taşlarla özel masaj. Telefon: 0212 352 23 33

Renewa Club Day SPA

Ankara'da 20 bin metrekarelik alana kurulu ve şehrin merkezinde bulunan merkez; manzaralı dinlenme alanları, 20 çeşit masajı, detoks ve anti-aging yöntemlerini bir arada sunuyor. Merkezde, 'High Care' adı verilen sistem ile kişiye özel uygulamalı selülit, kalça çıkıntısı, sırt fazlalıkları, karın sarkmaları, popo düşüklüğü, kollardaki selülit ve sarkma ile bacak gevşekliği gibi sorunlara yönelik çözüm üretiliyor. Merkezde suit odalara özel olarak şu hizmetler sunuluyor:
* Sauna, buhar odası, hamam,
* Hidromasaj Küvet Terapileri (vücudu canlandıran, stresten arındıran, ışık ve su terapisinin birleştiği seçenekler)
*
Afüzyon Duş Masajı
* Masaj terapileri (İsveç, spor, anti-selülit, lenf drenaj, tuna, sıcak taş, ayak, kese-sabun masajları)
*
Temel Cilt Bakımları
* Suit Uygulamaları
* Yosun-Çamur Vücut Bakımları
* Selülit ve İncelme
* Bölgesel Bakım
* El-Ayak Bakımları
* Depilasyon. Özel bakımlar başlığı altında verilen hizmetlerse şöyle: 'Cennette Bir Gün Paketi', 'Gelin Tacı', 'Sırt-Baş Boyun Paketi'
Telefon: 0312 439 80 7

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 En iyi kış tatili SPA'da yapılır!
 Haftada iki günde yağlardan kurtulun!
 Bebeklerinizi öldürmeyin!
 Çocuğun duygularını keşfedin
 Umutsuzluk kanser nedeni
 Bebekleri kalbine iğne yaparak öldürüyoruz
 Kışın ilacı bol C vitamini!
 Çocuğun kulaklarına dikkat
 Eldivenleri takmadan önce iki kez düşünün!
 Kalbinize kulak verin size krizi haber verir!
 Göz nezlesine grip ilacı kullanmayın
 Soğuk algınlığına ekinezya
 Bilgisayar merakını fazla abartmayın
 Detoksun vazgeçilmezi: Adaçayı
 Sırtınız ağrıyorsa hareketli olun!
Dr. Eren Eroğlu
8 yaşında 36 kilo olan oğlum obez mi?
Benim oğlum...
Çatı arasına sıkışan yaşam mekanları
Çatı arasına sıkışan yaşam mekanları
Karanlık bir çatı arasına sahipseniz çok şanslısınız! Hayal gücünüzü...
Evet ben bir sahne hayvanıyım!
Evet ben bir sahne hayvanıyım!
'En İyileriyle Seyyal Taner' serisinin 2. albümüyle ortalığı kavuran...
Caz Geceleri'ne yeni imajla çıktı
Caz Geceleri'ne yeni imajla çıktı
Geçen kasımda Polonyalı 'Caz Perisi' Anna Maria Jopek'in konseriyle...
Yağmur ile İsmail'e Aysu eşlik edecek
Yağmur ile İsmail'e Aysu eşlik edecek
Pınar Altuğ'un genç sevgilisi Yağmur Atacan ile Ceyda Düvenci'yle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.