kapat
   
19 Şubat 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında Fenerbahçe yorumları

Lider Fenerbahçe, Sakaryaspor'u 1-0 yenerek takipçisi G.Saray'la arasındaki puan farkını tekrar 7'ye çıkardı. Sarı-lacivertli takımın dün akşam ortaya koyduğu futbolu eleştiren spor yazarları, konuk takımın kalecisi Martinez'in F.Bahçeli Semih'e attığı tekmeyi görmeyen maçın hakemi Bülent Yıldırım'ı yerden yere vurdu.

AHMET ÇAKAR: TRAJİKOMİK!.. (SABAH)

Avrupa'nın önemli liglerinde de zaman zaman rastlarız. Lig lideri küme düşmemeye oynayan bir takıma puan kaybedebilir. Aslında bu da çoğu zaman futbolu cazip kılmıştır.
Ama dün geceki rezalet dünyanın hiçbir liginde kolay kolay yaşanmaz. Fenerbahçe ikinci yarıda resmen Sakaryaspor karşısında ezildi. Ya da diğer bir deyimle ilk 30 dakika dışında maçın her yönüyle üstün olan taraf küme düşmemeye oynayan Sakaryaspor'du. Üstelik yeşilsiyahlılarda becerikli ve yetenekli oyuncu sayısı çok kısıtlı olmasına rağmen, Fenerbahçeli oyuncular Sakaryaspor'dan utanç duymalılar...

...
Fenerbahçe'nin attığı gol öncesi de Semih topu ofsayt pozisyonunda iken aldı. Hakemler bunu da göremedi. Kısaca Fenerbahçe kötü, hakem Bülent Yıldırım da Fenerbahçe'den de kötüydü.

SELÇUK YULA: ÇULCU'YA SORUYORUM (FOTOMAÇ)

Galatasaray ve Beşiktaş'ın 3'er puan kaybettiği haftada Fenerbahçe'nin, Sakarya karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkması gerekirdi. Öyle de çıktı. Çünkü maçın başlarında ve ilk 45 dakikanın genelinde oyunun tek hakimi Fenerbahçe'ydi. İnanılmaz goller kaçarken, Tümer'in akıllı bir vuruşla kaydettiği golle de soyunma odasına önde gitti. Buraya kadar her şey güzel. Zaten hepimiz Fenerbahçe'nin rahat bir galibiyet alacağını sanıyorduk. Ama yanıldık. İkinci 45'te korkak, pasif bir Fenerbahçe sahadaydı.

... Hakem için bir şey söylemeyeceğim, ismini de anmayacağım. Aynı Sakarya'nın kalecisinin ismini anmayacağım gibi. Bu kalecinin, Semih'in karnına attığı tekme penaltı ve kırmızı kart. Aslında bu tekme hakemin yargı alanına da girmez çünkü ağır cezada kasten adam öldürmeye teşebbüsten yargılanması gereken bir hareket. Fener'in her hafta yüzde yüz penaltıları yeniliyor. Bu takım Türkiye'nin en fazla gol atan takımı ve şu ana kadar Türkiye'nin tek penaltı atmayan takımı. Ey Mustafa Çulcu sana soruyorum. Sezon başındaki kampta ne yaptın. "Bu sene Fenerbahçe'ye penaltı verirseniz sizi yakarım mı" dedim. Sonra da "Haluk Ulusoy istifa" diye bağrılınca vıdı vıdı yapıyorsunuz. Hadi be!

HAKKI YALÇIN: ÖLÜLER FESTİVALİ (TAKVİM)

Fenerbahçe, ikinci yarıda can çekiştiği bir maçtan üç puanla ayrılırken, puan farkını açtı.
Oysa rakiplerinin düşürdüğünü toplayacak güç, ilk dakikalarda Fenerbahçe'de mevcuttu. Bir yanı kendini emniyete almıştı da, öte yanı saldırgan ve bol pozisyon üreten bir kimliğe bürünmüştü.
Sadece Semih, ilk yarıda üç gol atabilirdi.
Ama Tümer'in golünden sonra, yine rakibine "üzerime gel!" davetiyesini bastırdı...

... Dün gece, "Alo, Fenerbahçe evde mi?" diye sorsanız, "Evet" derim.
Peki ya "İyi futbol sahada mı?" İşte onu görmediğimi söylerim. Oysa bu denli futbol, liderliğin doğasına aykırı...

Dün geceki hakem futbola yakışan adamdı. Kaleci Martinez'in Semih'e yaptığı hareket kırmızı kart ve penaltıydı...

RIDVAN DİLMEN: İTE KAKA (MİLLİYET)

Çarşamba günü oynanan Alkmaar maçı Fenerbahçe'yi negatif yönde çok etkilemiş. Hem fizik, hem psikolojik olarak çok yıpranmışlar.
İlk 25 dakika Kadıköy'deki en iyi maçlardan birini çıkardılar. Yüksek tempo ile üç net pozisyon buldular. Ama kalan 65 dakika Kadıköy'deki en kötü maçtı. Altını çiziyorum, maçlardan biri değil maç.

... Hakem Bülent Yıldırım'ı iki yıldır izliyorum, en kötü maçını yönetti. Dünyanın neresinde olursa olsun, her hakemin vereceği kırmızı kart ve penaltıyı atladı...

... Zico ne yapacak, edecek bu takımın fiziğini düzeltecek. Bunu dinlenerek mi yapacak, çalışarak mı yapacak bilemiyorum. Ama fizik güçleri sıfıra yakın.
Sonuçta yedi puan fark ligin sonuna yaklaştıkça önemli bir fark. Önündeki üç maçı da kazanırsa Fenerbahçe sezonu erken bitirebilir. Bu kadar olumsuzluklara rağmen.

ERCAN SAATÇİ: İŞTE BUNUN İÇİN GELME ULUSOY (HÜRRİYET)

Ayıp... Gerçekten ayıp oluyor artık. Sezonun ilk maçında, - F.Bahçe-K.Erciyes- Appiah'ın "Kafa atma" teşeb-büsünü 50 metreden gören ve Ganalı oyuncuya 3 maç ceza verenler, dün Sakaryaspor kalecisi Martinez'in, Semih'in karnında patlayan tekmesini göremediler.

Görmediler demiyorum, göremediler diyorum. O tekmeyi saha dışında birine atsanız, hakim size en az 6 ay hapis cezası verir. Ama Fenerbahçe için cezalandırma söz konusu oldu mu, Kezman'ın ettiği küfürü 40 metreden duyan hakemler, Fenerbahçe'nin lehine olur korkusuyla, burnunun dibinde kararını alkışlayan futbolcuları görmezden geliveriyorlar. Çünkü bir yerden korkuyorlar.

... İşte bunun için Fenerbahçe Yönetimi, Haluk Ulusoy'u Kadıköy'e istemedi. İşte bunun için, "Beklediğimiz adım bu değildi" açıklamasını yaptı. Haksız da değiller elbette...

DENİZ GÖKÇE: FARK OLABİLİRDİ (AKŞAM)

Fenerbahçe ligin ilk devresinde yenildiği Sakarya karşısında çok zor bir maç oynadı. Hafta içindeki Alkmaar maçı sükutü-hayal olmuş ve seyircinin Alex ve Volkan'ı ıslıklaması bütün takımın moralini bozmuştu. Günlerce bazı oyuncuların takımdan gidebileceği konuşulan ortamda Fenerbahçe maça oldukça gerilimli başladı. Ancak ilk beş dakikada seyircinin desteği gelince bu gerilim enerjiye dönüştü...

... Fenerbahçe'nin Beşiktaş ve Galatasaray yenilirken kazanması, 4 haftalık kuralımızı bozmamış oldu; Deplasmana giden yeniliyor, evinde oynayan kazanıyor, kimse kopamıyor.

SELİM SOYDAN: KÖTÜ OYUN, İYİ SKOR (VATAN)

... Bu tip maçların anahtarı, erken bir gol bulmaktır. Onun için de F.Bahçe, bulduğu gole kadar son derece telaşlı ve sinirli bir oyun oynuyordu. Bu arada golden 4 dakika önce, Kolombiyalı kaleci Martinez'in Semih'e yaptığı hareketin karşılığı kırmızı kart ve penaltıydı. Bunu görmeyen, görüp de veremeyen hakeme yazıklar olsun...

...F.Bahçe, 60 pas hatası yaptığı bir maçı kazanarak ligde arayı açmasını bildi. Yalnız bu kadar kötü oyun, iyiye alamet değildir. Bir ara F.Bahçelilerin bu maçın artık bitmesi için dua ettiklerini bile gördük. Buna rağmen, perşembe günü oynanacak Aklmaar maçının havasının çok farklı olacağına inanıyorum. En azından bunun gibi olmayacağını düşünüyorum.

ÖZCAN PEHLİVANOĞLU: FENERBAHÇE İÇİN BUNA DA ŞÜKÜR... (ZAMAN)

F.Bahçe dün gece sezonun ilk yarısında yenildiği Sakaryaspor karşısında çok kötü bir futbol oynadı. Maçın ilk 20 dakikasına bakıp farklı bir skor olacak diye düşünenler yanıldı. Sakaryaspor, kanaatime göre Süper Lig'in en zayıf takımı olmasına rağmen önce F.Bahçe'yi durdurdu, sonra da üzerine gitti; ama sonuç alamadı...

... Hakem Bülent Yıldırım, vasatın altında bir maç yönetti. Onun düzeyinde bir hakem böyle maçları daha iyi yorumlarla yönetebilmeli.

CAN BARTU: KORKAK FUTBOL (HÜRRİYET)

Fenerbahçe bu değil. Fenerbahçe böyle oynamamalı. Fenerbahçe bu kadar kötü futbol oynayamaz. Topu yalnız ileriye vurarak futbol oynanmaz.

Hadi, topu ileriye şişiriyorsun, bari ileride kimse olsa, o da yok. Fenerbahçe tek santrforla oynuyor; Semih. Topu ona doğru şişiriyorlar, ama top Semih'e gitmiyor. O da pozisyona girip kaçırsa neyse, topu kontrol edemiyor bile. Fenerbahçe iki tane pası yapamıyor, ne topu kullanabiliyor, ne pozisyon yaratabiliyor.

ALTAN TANRIKULU: 35 DAKİKA DA GİTTİ!.. (HÜRRİYET)

Sakaryaspor'un gücü, kapasitesi, yeri belli.. Mütevazı bir kadroyla düşmeme mücadelesi yapıyor. Fenerbahçe ise üç kulvarda birden başarı peşinde..

Tribünleri doldurmanın, golleri atmanın yollarını arıyor.. Yani, "Çarşamba Avrupa maçım vardı, lige konsantre olamadım" gibi bahaneler Fenerbahçe için geçerli olamaz..

... Fenerbahçe kötü de hakemler iyi mi? Hayır. Dün öylesine pozisyonlar oldu ki görmemek mümkün değil. Martinez'in Semih'e yaptığı hareket hem çirkin hem de kırmızı kart ve penaltıyı gerektiren bir tekmeydi.. Buna penaltı çalınmazsa başka neye çalınır diye düşünüyor insan..

ERDOĞAN ŞENAY: SAYIN HAKEM! (MİLLİYET)

Fenerbahçe lig dizisi içindeki Sakarya oyununda oldukça farklı futbol sinyalleri saçarak oynamaktaydı ilk yarıda...
Evet, Sakaryaspor'un kadro yeterliliği ile Fenerbahçe'nin pahalı ve kıymetli kadro yapısı kıyaslanamazdı... Ancak özellikle Tümer'in dün sarı-lacivertli kadronun orta alan ve sol kulvarındaki pas kurgularında üstlendiği önemli rollerdeki klas dolu hareketleri, Zico ustayı da 'Ben bu haftalara kadar bu delikanlıyı fark etmekte neden bu kadar rötarlı kalmışım?' düşünceleriyle oldukça hayıflandırmıştır sanırım, oyunu yönettiği teknik koltuğunda...

Bana göre Fenerbahçe'nin güç temposunun azalması da ikinci 45'i sarıp sarmaladıysa da esas neden, Bülent Yıldırım'ın nasıl olup da kaleci Martinez'in Semih'e yaptığı bariz ve müthiş penaltıyı görmeden gelip de kırmızı kartı bu kaba hareketin yaratıcısına yapıştıramazlığıydı.

Ya Bülent Yıldırım arsa veya sahalarda futboldan nasibini hiç almamış ya da bu yaptığı işin kitabını tastamam okuyamamış anlaşılan...

NECATİ BİLGİÇ: BUNLAR KAÇAR MI (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe, bu yıl ligin gol rekorunu kıracağı bir karşılaşmada Sakaryaspor'u ancak 1-0 mağlup ederek taraftarlarını üzdü. Daha oyunun başında Semih ve Appiah, bir dakika arayla mutlak iki golü kaçırdıktan sonra ortaya hakem Bülent Yıldırım çıktı. Semih, kaleci Martinez'in tekmesiyle yere yıkıldı. Bunun kararı penaltı ve kırmızı kart olmalıydı ama hakem beyimiz, Semih aleyhine faul çalarak şahane bir karar verdi...

... Kezman'ın ve Aurelio'nun olmaması Fenerbahçe'ye ideal takımdan mahrum bırakmıştı. Sanırım perşembe günü Hollanda'da onların da takıma katılmasıyla Fenerbahçe daha güçlü bir kadro sahaya sürecek ama kondisyon eksikliğine ve yorgunluğa bir çare bulunması gerekiyor...

BÜLENT YAVUZ: UZAYDA BİLE PENALTI (AKŞAM)

... Sakarya kalecisi Martinez, futbol sahalarında pek görülmesi mümkün olmayan "haince tekmeyi" Semih'in karnına vururken, herkes gördü, bir tek hakem görmedi. Dünyanın neresinde olursa olsun, uzayda bile çok net bir penaltıyı ve akabinde Martinez'e kırmızı kartı Yıldırım'ın nasıl es geçtiğini aklım, hafsalam almıyor.

GÜRCAN BİLGİÇ: ENDİŞELERİM BÜYÜK (SABAH)

Dört gün sonra AZ Alkmaar maçı var. Benim korkum Zico'nun "Bu takım kazandı" diyerek aynı taktikle sahaya çıkmasıdır. İlk yarıdaki oyuna müdahale etmeyi Deniz sakatlandığı için düşünebildiği için, rakip tek kale oynarken forvet çıkartıp, yürüyenlere dokunmadığı için endişelerim büyük.

Cüneyt Türkmen / Sabah.com.tr

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Zico: Alkmaar'ı yenecek güce sahibiz
 Tek atımlık barut: 1-0
 Süper Lig'de 21. hafta paranoması
 Turkcell Süper Lig'de 22. hafta programı
 All-Star'dan en iyi 10 hareket
 Mehmet Okur'lu Batı karması fark attı
 Chelsea 156 milyon dolar zarar açıkladı
 Hasan Şaş: Hakemlerimiz Avrupa liglerini seyretmeli
 Alex'e Palmerias da talip oldu
 Şampiyonlar yarın sahaya çıkıyor
 QVT'den G.Saraylı yöneticiler hakkında suç duyurusu
 Emre: Vicdanım rahat
 Beko Basketbol Ligi'nde 21. hafta programı
 I love you Alex
 En kötü 2. Cimbom
 Deplasmana ayrı sistem
 Bulutların üstünde
 Kayseri acımadı
 Zirvenin adı Efes
 Didin: Hukuk bizi haklı çıkaracak
 Elmas raket Mauresmo'nun
 Biz milletçe hiç ırkçı olmadık
 Ankaraspor: 1 G.Birliği: 2
 Sivasspor: 0 Antalya: 1
 Vestel Manisa: 0 Ankaragücü: 1
 Selçuk kazandı
 Derbi G.Saray'ın
 Samsun'un şakası yok
 Elazığ'da olaylı maç!
 Sarıyer yine takıldı
 Golf sopasıyla Riise'yi dövdü
 Polise kim kafa attı?
 Serdar Taşçı: "Türkiye beni almakta geç kaldı"
 Alpay ve Luciano'yu 4 Türk beşlik yaptı!
 Yüzde 50 gidiyor
 Günün içinden
 3. Lig'de sonuçlar
 İddaa sonuçları
AHMET ÇAKAR
Trajikomik!..
Avrupa'nın önemli liglerinde de zaman...
GÜRCAN BİLGİÇ
Endişelerim büyük
Üst üste gelen pozisyonlarla 10 dakika...
İSKENDER GÜNEN
Ziya Doğan'ı anlamak!
Maçta iki şey dikkatimi çekti.
LEVENT TÜZEMEN
Polat'tan Alex ve Tuncay'a açık çek
Gaziantep'ten...
CAHİT YAVUZ
Kış Kupası ve 2 olay
Hafta sonu Kış Kupası finalleri...
Tartışmalı davete 'VIP program' uygulaması
Tartışmalı davete 'VIP program' uygulaması
AB'den davet edilen ve aralarında Dışişleri'nin istemediği üç vekilin...
Büyükanıt, 'Kâtibim' şarkısıyla ağırlandı
Büyükanıt, 'Kâtibim' şarkısıyla ağırlandı
Amerikan Genelkurmay Başkanı Pace'in, evinde Orgeneral Büyükanıt...
Karnaval başladı
Karnaval başladı
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Rio karnavalı, önceki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu