kapat
   
17 Şubat 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
El Kaide davasında yedi kişiye müebbet
Yoğun güvenlik önlemleri
Eylem grubu canlı bombaydı

Sakka'ya müebbet

Terör örgütü El Kaide davasında karar çıktı. 74 sanıklı davada Sakka'nın da aralarında bulunduğu 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa da müebbet hapis verildi.

El Kaide davasında yedi kişiye müebbet

El Kaide davasında örgütün üst düzey yöneticilerinden Louai Sakka'nın aralarında bulunduğu beş sanık ağırlaştırılmış müebbet, iki sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 48 sanığa da 3 yıldan 18 yıla kadar değişen çeşitli hapis cezaları verildi.

El Kaide'nin İstanbul'da 20 Kasım 2003 tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarla ilgili olarak İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yılı aşkın süredir devam eden 9'u tutuklu 74 sanıklı dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan örgütün üst düzey yöneticisi Louai Sakka, Harun İlhan, Fevzi Yitiz, Yusuf Polat, Baki Yiğit'i ağırlaştırılmış müebbet, Adnan Ersöz ve Osman Eken'i ise müebbet hapis cezasına çarptırdı. Örgütün Konya sorumlusu olduğu iddia edilen Seyit Ertul, 'örgüt yöneticisi olduğu' iddiasıyla 18 yıl hapis, Hamit Obeysi 'örgüt üyesi olmak', 'patlayıcı imal etmek' ve 'sahte kimlik kullanmak' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AKDAŞ'IN EŞİNE 6 YIL
Örgütün lideri olduğu iddia edilen ve Irak'ta öldüğü ileri sürülen Habip Akdaş'ın eşi Cemile Akdaş ve yine Irak'ta öldüğü ileri sürülen Gürcan Baç'ın imam nikâhlı eşi Mediha Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 29 kişi hakkında örgüt üyesi olmak suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. 10 zanlı hakkında örgüte yardım yataklık yapmak suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, 26 zanlı hakkında ise beraat kararı verildi. 20 Kasım 2003 tarihinde Şişli'deki Beath İsrael ve Neve Şalom sinagogları ile Levent HSBC Bankası ve İngiliz Konsolosluğu'na düzenlenen eşzamanlı bombalı saldırılarda 57 kişi hayatını kaybederken, 647 kişi yaralanmıştı. Beşiktaş'taki İstanbul 10 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Sakka geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Duruşmada ilk savunmayı tutuklu sanıklardanKonya sorumlusu olduğu ileri sürülen Seyit Ertul yaptı. Ertul, "2001'e kadar yurt dışındaki Müslümanların imdadına yetişmek için Çeçenistan'a mücahit kardeşlerimizi gönderdim. Ondan sonraki olaylarla ilgim yoktur. Sadece Konya'ya eğitim için gelen İsrailli ve ABD'li pilotlara eylem yapmayı düşündüm. Ama Türkiye'ye zarar verir düşüncesiyle vazgeçtim" dedi.

SAKKA: BU KOMPLO

Sakka besmeleyle başladığı savunmasında şunları söyledi: "Allah'ın düşmanlarına karşı mücahitlerin savaşında, İsrail ve İngilizleri hedef aldığım için 558 gündür tutukluyum. Tutuklu olmamın tek nedeni ABD'yi Irak bataklığına gömmemiz ve siyonist rejimi hedef almamızdır. Bir komplo sonucu da buradayım. Bu komplo kapsamında avukatım da tutuklandı. Burada ben değil bir nevi direnişimiz yargılanıyor." Savunmasında El Kaide militanlarına "Sizi özlüyorum ve zafer çok yaklaştı'' diye seslenen Sakka, "Ey mücahit kardeşlerim siz beni özlediniz anlıyorum. Ben de sizi özledim. Beni düşünmeyin, Allah bana yeter. Yaptığımız cihadın meyvelerini yeme zamanı geldi. Sakın ola cepheyi bırakmayın. Ant olsun ki ben de çıkacağım ve silahıma kavuşacağım. Bir gün yanınıza mutlaka geleceğim" diye konuştu.

EYLEMLERİ ÜSTLENDİ

Örgütün Türkiye sorumlularından olduğu iddia edilen Harun İlhan ise suçlamaları kabul eden tek isim oldu. 700 sayfalık yazılı savunmasını besmele çekerek okumaya başlayan İlhan, bombalama eylemlerindeki hedeflerinin İsrail ve İngilizler olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti olmadığını kaydetti. Duruşmanın öğle arasında nezarethaneye konulan Sakka ve diğer tutuklu sanıklar, ezan okuyup, namaz kıldılar.

Veli SARIBOĞA - Ali OKTAY


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türk şoförden itiraflar
 Hududun Irak tarafı PKK'ya teslim edildi
 Dünyada en sıcak ocak ayı
 Sakka cezaevinde
 Dalmaz Center'a kumar baskını
 Atatürk Evi'nde yangın
 İzmir'de barda kavga: 1 ölü
 Suikast kırıcı takıldı, firma davalık oldu
 Nikâh salonundaki davada gelin esprisi
 "Dedikodu" gerilimi
 Binlerce insan öldüğüyle kaldı
 Göktepe davası hakimi, Altunbaş davasında polis avukatı oldu
 Evren: Çankaya modern hapishane
 Telekulak delik kulak
 Yavuz Donat'ın acılı günü
 Ankara'da gizli buluşma planı yattı
 OKS'de yeni sistem tartışması
 'Müslüman dünya Türkiye'yi dikkatle izliyor'
 Sezer 10 üniversiteye rektör atadı
 Hayal'in avukatı hakkında soruşturma
 'Gördüğüm kişi Ogün Samast'a benzemiyor'
 'İzin kâğıdı' ile internet kafeye...
 Ankara Kraliçe ağırlamaya hazırlanıyor
YILMAZ ÖZDİL
Kabahat Şehriban'da...
Şehriban...
37 yaşında. Evli.
MEHMET BARLAS
Alan da, satan da, yapan da yaptıran da aynı kamu...
ERDAL ŞAFAK
Can kurtarmak
"Hız sınırını aşmayı...
Nükleer yarış yeniden başlar
Rusya lideri Putin'den sonra Rusya Genelkurmay Başkanı da ABD'yi...
Brüksel gazetesi Kıbrıs'ı bize bağladı
AB'nin merkezi Brüksel'de yayınlanan "Tribune de Bruxelles" gazetesi,...
Dışarıda kanadı kırık
Dışarıda kanadı kırık
Dün geceye kadar misafir olduğu 9 dış saha maçının sadece ikisini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu