kapat
   
17 Şubat 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Org. Büyükanıt önceki gün ABD Genelkurmay Başkanı Org. Peter Pace ile görüştü.
Hududun Irak tarafı PKK'ya teslim edildi
PKK'ya destek verenle ne konuşacağım
ABD yönetimi soykırım tasarısına karşı
Ona çuvalcı general demeyin
Derin devleti kastetmedim
Korg. Zorlu'dan bilgi desteği

Baş destekçi Talabani ve Barzani

ABD gezisini bitiren Org. Büyükanıt Kuzey Iraklı iki Kürt lideri sert bir dille eleştirerek kritik mesajlar verdi:.

HUDUDUN IRAK TARAFI PKK'YA TESLİM
"PKK'ya tam destek veriyorlar. C-4'leri, mayınları kimlerden aldıklarını biliyoruz. Teröristler eskiden yaya gezerdi şimdi hududun öbür tarafında arabalarla geziyor. Irak hududu PKK'ya teslim edilmiştir"

PKK'YI SİYASALLAŞTIRMAK İSTİYORLAR

"Oynanan oyun şudur; bu konuyu insan hakları ve azınlıklara indirelim çok uluslu hale getirip siyasi platforma taşıyalım. Türk milleti uyanık olmalı"


Hududun Irak tarafı PKK'ya teslim edildi

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Irak tarafının PKK'ya teslim edildiğini belirtti ve Barzani ile Talabani'nin ismini vermeden şöyle dedi: "Bu iki grup PKK'ya destek veriyor. Terör örgütü kullandığı C-4'leri bunlardan alıyor".

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Washington gezisi sonunda yaptığı değerlendirme toplantısında Kuzey Iraklı Kürt liderler Mesut Barzan ve Celal Talabani'nin aktif olarak PKK'ya yardım ettiğini söyledi. Hükümetin PKK konusunda Kuzey Iraklı liderlerle diyalog girişimini "Ben asker olarak PKK'yı siyasi bir oluşum olan görenlerle ne konuşacağım" diye geri çeviren Büyükanıt "Ben askerim. Görevim terörle mücadele. Asker olarak görüşmem. Ama siyasi olarak kim görüşürse görüşsün. Bir şey diyemem" dedi. PKK'nın Avrupa platformunda terör değil "insan hakları ve azınlık" meselesine indirgenmesini "büyük bir oyun" diye nitelendiren Büyükanıt, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Genelkurmay'daki muhataplarıyla yaptığı görüşmelerin PKK, Irak ve Ermeni soykırım tasarısı üzerine yoğunlaştığını belirttiği basın toplantısında şunları söyledi.

SİYASALLAŞTIRMA
OYUNU
* HUDUD PKK'YA TESLİM: Türk-Irak hududunun Irak tarafı PKK'ya teslim. Irak tarafı tamamen boş. Bunu ABD yetkililerine çok açık anlattım. Bir hudut düşünün ki, sert araziyi korumaya çalışıyorsunuz ancak öteki tarafta hiçbir güvenlik görevlisi yok. Öteki tarafta hududu terörist örgüte teslim ediyorsunuz. Kim teslim ediyor? Onu sizin takdirinize bırakıyorum.

* KERKÜK'TE TARİH SİLİNİYOR: Kerkük Türkiye'de çok yanlış tartışılmaktadır. Elbette Kerkük şehri Türkiye Cumhuriyeti'nin şehri değil. Ancak Kerkük küçük bir Irak. Irak'ta ne sorun varsa Kerkük'te o var. Kerkük'te demografik yapı tümüyle değiştirilmiştir. Tapu kayıtlarının bütünü imha edilmiştir. Kimlerin neden imha ettikmleri biliniyor. Tarihi silmek için imha ediliyor. Oysa o belgelerin çoğu Türkiye'de Osmanlı arşivlerinde vardır. O arşivlere baktığınız zaman tarihte hiçbir zaman Kerkük'ün Kürt şehri olmadığını görüyorsunuz. 2007 sonundaki referandumda ne çıkacağı belli. Aynı Bağdat'ta olduğu gibi bir etnik ve mezhepsel çatışmanın ortaya çıkması kesin. Paramparça olmuş Irak Türkiye'nin çıkarlarına uygun değildir. Kerkük'le bu yüzden ilgileniyoruz.

* BÜYÜK OYUN VAR: PKK terör örgütünün bunca senedir varolması maalesef bunca senedir dış desteği almasından kaynaklanmaktadır. Bugün, terörle mücadele bağlamında çok büyük bir oyun başlamak üzere. Sahnenin perdeleri kapalı, ouuncular ipleri ellerinde tutuyor. Yakında perdeyi açacaklar. Oyun şudur: Birçok ülkenin terörist olarak kabul ettiği PKK'yı başka kimliğe dönüştürmek mümkün mü? Bazı çevrelere göre mümkün. Bu mücadeleyi insan hakları ve azınlıklara indirelim, çokuluslu hale getirip siyasi platforma taşıyalım. Bu konuda türk milletinin uyanık olması gerekir.

* OPERASYON OLSUN DİYE OLMAZ: Askeri operasyon sembolik, jenerik olmaz. Olsun diye olmaz. Sırf yaptık diye yapılmaz. Hedef uygun nye ihtiyacınız varsa ona göre yapılır. Bu ihtiyaç gerektiriyorsa 500 kişi kullanırsınız 50 bin kişi de kullanırsınız. Bu görüşmelerimde gündeme geldi.

* PKK'NIN TALEPLERİ: Terör örgütünün istekleri de genel af, anayasa değişikliği, genel eğitimde kürtçeyi resmi dil kabul ettirmek, lider kadrosunda bulunanları avrupa'da siyasi mülteci hakları gibi istekler. Bir operasyon yapma ihtiyacı olduğunda ön hazırlığı ve yasal hazırlığı vardır. Meclis'in izni, bakanlar kurulunun, askere direktif vermesi lazım. Ben hasasiyeti nedeniyle bu konuya fazla girmek istemiyorum.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türk şoförden itiraflar
 Dünyada en sıcak ocak ayı
 Sakka cezaevinde
 Dalmaz Center'a kumar baskını
 Atatürk Evi'nde yangın
 İzmir'de barda kavga: 1 ölü
 El Kaide davasında yedi kişiye müebbet
 Suikast kırıcı takıldı, firma davalık oldu
 Nikâh salonundaki davada gelin esprisi
 "Dedikodu" gerilimi
 Binlerce insan öldüğüyle kaldı
 Göktepe davası hakimi, Altunbaş davasında polis avukatı oldu
 Evren: Çankaya modern hapishane
 Telekulak delik kulak
 Yavuz Donat'ın acılı günü
 Ankara'da gizli buluşma planı yattı
 OKS'de yeni sistem tartışması
 'Müslüman dünya Türkiye'yi dikkatle izliyor'
 Sezer 10 üniversiteye rektör atadı
 Hayal'in avukatı hakkında soruşturma
 'Gördüğüm kişi Ogün Samast'a benzemiyor'
 'İzin kâğıdı' ile internet kafeye...
 Ankara Kraliçe ağırlamaya hazırlanıyor
YILMAZ ÖZDİL
Kabahat Şehriban'da...
Şehriban...
37 yaşında. Evli.
MEHMET BARLAS
Alan da, satan da, yapan da yaptıran da aynı kamu...
ERDAL ŞAFAK
Can kurtarmak
"Hız sınırını aşmayı...
Nükleer yarış yeniden başlar
Rusya lideri Putin'den sonra Rusya Genelkurmay Başkanı da ABD'yi...
Brüksel gazetesi Kıbrıs'ı bize bağladı
AB'nin merkezi Brüksel'de yayınlanan "Tribune de Bruxelles" gazetesi,...
Dışarıda kanadı kırık
Dışarıda kanadı kırık
Dün geceye kadar misafir olduğu 9 dış saha maçının sadece ikisini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu