kapat
   
16 Şubat 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fenerbahçe'den açıklama: Olaylardan sorumlu değiliz

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, UEFA Kupası'nda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla oynanan maçta tribünde çıkan olayların ardından İstanbul Valiliği ile gerekli yazışmaların yapıldığını belirterek, "Stad içinde gerçekleşen bir olayla ilgili ve içeri sokulan yabancı maddeler konusunda doğrudan Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimini sorumlu tutmak ve suçlamak mümkün değildir" denildi.

Sarı - lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın sadece Fenerbahçe camiasının değil, tüm ülkenin gurur kaynağı olan bir spor tesisi olduğu belirtilerek, "Taraftarımızdan aldığımız güçle tamamen kendi öz kaynaklarımızla inşa ettiğimiz stadımızda bugüne kadar ev sahibi sıfatıyla oynadığımız müsabakalarda meydana gelen saha ve seyirci olayları yoğunluk bakımından rakiplerimize nazaran en az seviyededir. Bu modern stada gelerek takımlarını ve sporcularını müsabaka sonucuna bağlı olmaksızın 'Hep destek, tam destek' sloganı altında destekleyen taraftarımız bu bakımdan dünyada eşi ender görülen bir inanç topluluğunu oluşturmaktadır. Taraftarıyla gurur ve onur duyan Fenerbahçe Yönetimi tüm taraftar gruplarına aynı yakınlıktadır. Taraftarının bir parçası olan, kongresine ve taraftarına karşı sorumluluk ve gönüllü hizmet ilkesi ile görev ifa eden Fenerbahçe Yönetimi hiçbir taraftarını bir diğerinden ayırt edemez, etmemiştir de. Fenerbahçe taraftarı, sadece kulübünün müşterek menfaatleri için vardır. Tek tek taraftarlarımız ve onlardan oluşan taraftar gruplarımız her türlü şahsi menfaatten uzak, sadece kulüplerinin ortak çıkarlarına koşulsuz destek olmaktadır." denildi.

"AYRAÇ
FENERBAHÇE KÜLTÜRÜDÜR"


Taraftar topluluğu içine sızan art niyetli insanların, provokatörlerin her zaman olacağının vurgulandığı açıklamada, "Bunları gerçek taraftardan ayıran ise 'Fenerbahçe Kültürü'dür. Taraftarlarımız bilmelidir ki, yönetimimiz stadımıza gelen her bir taraftarımız için her türlü kolaylığı, uygun ve yüksek kaliteli seyir olanağını sağlamak için yoğun çaba sarf etmektedir. Stadımız uluslararası güvenlik ve seyir kriterlerine uygundur. Bu sebeple UEFA tarafından 'elit stat' olarak kabul edilmiştir. Stadımızın, profesyonel futbol takımımıza ev sahipliği yaptığı maçlarda stat güvenliği 5149 sayılı yasa düzenlemesi gereğince ülkemizdeki diğer tüm statlarımızda olduğu gibi emniyet güçleri tarafından sağlanmaktadır. İlk iki arama noktasında üst araması polis tarafından 3. noktadaki arama ise yine polis gözetiminde özel güvenlik güçlerince yapılır. Dolayısıyla stat içinde gerçekleşen bir olayla ilgili ve içeri sokulan yabancı maddeler konusunda doğrudan Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimini sorumlu tutmak ve suçlamak mümkün değildir" görüşlerine yer verildi.

Yaşanan üzücü hadisenin ardından İstanbul Valiliği ile gerekli yazışmaların yapıldığı da belirtilerek, "Bugüne kadar stadımızda oynanan müsabakalar için emniyet birimleri tarafından uygulanan güvenlik konseptinin gözden geçirilmesi, varsa boşluklarının giderilmesi hususları talep edilerek oluşturulacak yeni konseptte kulübümüzden beklenenleri ifaya amade olduğumuz valilik makamına yazılı olarak bildirilmiştir. Aynı yazı içeriğinde, emniyet güçlerimizin stada giriş anında yaptığı üst araması uygulamasının yoğunlaştırılmaları ve özel güvenlik güçlerine etkin destek vererek gerek stat içinde gerekse stat dışında önleyici kolluk faaliyetlerini arttırmaları talep edilmiştir. 5149 sayılı yasa ile müsabaka güvenliği her ne kadar emniyet güçlerimizin yetkisi ve tasarrufu altında olsa dahi saha ve seyirci olayları karşısında organizasyon sahibi kuruluşun vereceği idari nitelikteki yaptırımın muhatabı ev sahibi kulüptür. Bu itibarla yönetim ve taraftarlarımızla birlikte kulübümüzü hukuki sorumluluk altına sokabilecek eylemlere asla izin vermeyelim." ifadeleri kaydedildi.

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Konyaspor:2 Beşiktaş:1
 UEFA'da tartışılan gol
 Fatura yönetime
 Emre Diouf'a da hakaret etmiş
 GS yarın Gaziantep sınavında
 Milli tenisçimiz ABD'de finale çıktı
 Fenerbahçe: Kavgaya karışanı atarız
 Lugano ve Önder takıma dönüyor
 Bu stada bu futbol yakıştı mı?
 Eve dönüyor
 Taraftarlar gerçek Fenerli'yi alkışlıyor
 Çift forvete devam
 Alex'i bize versinler
 Deplasman fobisi
 Ayağımız yere basmalı
 Newcastle kolayladı
 Hamit Altıntop'a kardeş desteği
 Süreyya Ayhan dönüyor
 Buzda Türk müziği devri
 Efes dağıldı
 All-Star Mehmet LeBron'u devirdi
 Engin Özerhun'a 3 ay hak mahrumiyeti
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Dikkat!.. Futbolcu ölecek!
Kavurucu yaz sıcağında ligi...
Fotoğrafla ikna olmayan Erdoğan heyet gönderiyor
Fotoğrafla ikna olmayan Erdoğan heyet gönderiyor
İsrail Başbakanı Olmert ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesine...
İstanbul'da Sakka alarmı
İstanbul'da Sakka alarmı
CIA'nın "Sakka kaçırılacak" uyarısı üzerine polis alarma geçti. El...
Mayokiniden ilham aldı
Mayokiniden ilham aldı
İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Pasarela Cibeles Moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu