kapat
   
16 Şubat 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Konyaspor:2 Beşiktaş:1
4 aylık hasret

Konyaspor:2 Beşiktaş:1

Turkcell Süper Lig'de 21. haftanın açılışı maçı Konyaspor ile Beşiktaş arasında oynandı ve mücadeleyi ev sahibi Konyaspor, Erman Özgür ve Tayfun'un golleriyle 2 - 1 kazandı. Beşiktaş'ın tek golünü ise Mert Nobre kaydetti.

4. dakikada kazanılan korneri sağ köşeden Ricardinho kullandı, altı pas içine gelen topa yükselip kafayı İbrahim Toraman vurdu, üst direğin altından ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı kaleci Özden son anda kornere tokatladı.

15. dakikada Konyaspor öne geçti. Bu dakikada Beşiktaş kalesinde pozisyon bulan evsahibi ekipte Da Silva'nın sol kanattan ortasında Baki Konyaspor forvetlerinden önce kafayı vurup meşin yuvarlağı kornere attı. Köşe atışını sol taraftan Neca kullandı, Erman Özgür yükselip ceza sahası içinde kafayı vurdu, kaleci Runje'yi şaşırtan İbrahim Üzülmez'in bacaklarına çarpan top ağlara gitti:
1 - 0


17. dakikada defansın arkasına atılan uzun topta Neca atağı sürükledi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda ceza yayı içinde İbrahim Toraman kritik bir müdahaleyle Neca'nın ayaklarından topu çaldı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

38. dakikada Ali Tandoğan'ın yaptığı faulde atışı Neca kullandı, ceza sahasına gelen topu Tayfun kafayla indirdi, Sedat yere düşürmeden yatarak yarım voleyi vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

39. dakikada El Saka'nın uzaklaştıramadığı topta Delgado topu göğsüyle kontrol etti. Ceza sahasında Arjantinli futbolcu tam topa vurmak üzereyken son anda araya Ömer Gündostu girdi ve topu kornere atarak uzaklaştırdı.

45+1'de Beşiktaş beraberliği yakaladı. Bu dakikada sol çaprazda İbrahim Üzülmez kendine yapılan faulü kullandı, ceza sahası içine gelen top Ömer'den sekti, sağ çapraza açılan topu kontrol eden Delgado, çizgiye inip içeriye sert bir top çıkardı, kaleci Özden'in altından kaçırdığı topu altıpas içinde Mert Nobre tamamladı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 1.

Karşılaşmanın ilk yarısı da karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 sona erdi.

İKİNCİ YARI

55.
dakikada Delgado defansın arasına girerek topu çaldı ve ceza sahasına girdi, sağ çaprazdan bindirme yapan Ali Tandoğan'a vermek yerine ceza sahası içinde El Saka'ya rağmen kendisi vurunca kaleci Özden çıkarak cılız şutta topun sahibi oldu.

56. dakikada Konyaspor tekrar öne geçti. Bu dakikada Erman Özgür'ün defansın arkasına pasında Tayfun, Beşiktaş defansının da penaltı diye duraklamasından yararlanarak ceza sahasına girdi, karşı karşıya kaldığı kaleci Runje'yi de çalımladı ve sol çapraza gitmesine rağmen kaleyi kapatan Koray'ı da düşünerek uzak direğe gönderdiği meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2 - 1.

66. dakikada Konyaspor'da sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta defanstan seken top arka direkte Erkan'ın önünde kaldı. Bu oyuncu müsait durumda olmasına rağmen kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda çok kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı yandan auta çıktı.

70. dakikada gelişen Konyaspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Tayfun meşin yuvarlağı geriye çıkardı, Erman Özgür gelişine vurdu ve defansa çarpan top ceza sahası dışına çıktı. Dönen topu önünde bulan Neca'nın sert şutunda meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

76.
dakikada Konyaspor defansının arkasına atılan topta Gökhan Güleç ceza sahası içinde topla buluştu, vuruşunda Ömer'den seken topu El Saka uzaklaştırdı, ceza sahası dışında topu önünde bulan Koray'ın uzaktan sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

85. dakikada gelişen ani Konyaspor atağında Eder, sol çaprazda topla buluştu, ceza sahasına girdi, yerden sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

90+4'te Beşiktaş'ın kazandığı korneri sağ köşeden Ricardinho kullandı, ceza sahası içinde oluşan karambolde gol aramak için kaleci Runje'de geldi. Topu ceza sahası dışına çıkaran Konyaspor'un kontratağında Ali Tandoğan ceza sahasına giren Eder'in önünden topu uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.

Mücadelede Konyaspor'dan Erman Özgür ve Tayfun'un attığı gollerle 2 - 1 ev sahibi ekibin galibiyetiyle sona erdi.

Stat:
Konya Atatürk

Hakemler:
Tolga Özkalfa, Serkan Akarca, Muhittin Gürses

Konyaspor:
Özden 7, Erkan 7, Ömer 7, El Saka 7, Da Silva 7, Erman Özgür 8 (Dk. 89 Muhammed Abdullah ?), Mustafa 7, Erman Ergin 7, Sedat 7 (Dk. 90+3 Volkan ?), Neca 8, Tayfun 8 (Dk. 80 Eder ?)

Beşiktaş:
Runje 4, İbrahim Toraman 4, Baki 4, Gökhan Zan ? (Dk. 27 Ali Tandoğan 3), İbrahim Üzülmez 3, Serdar Kurtuluş 3 (Dk. 62 Burak 3), Koray 4, Delgado 3 (Dk. 77 Gökhan Güleç 3), Ricardinho 4, Bobo 4, Mert Nobre 6.

Goller:
Dk. 15 Erman Özgür, Dk. 56 Tayfun (Konyaspor), Dk. 45+1 Mert Nobre (Beşiktaş)

Sarı kartlar:
Dk. 18 Ömer, Dk. 58 Erman Özgür, Dk. 61 Neca (Konyaspor), Dk. 31 Koray, Dk. 71 Baki, Dk. 73 Ricardinho (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Super Ligi'nde yapılan Konyaspor-Beşiktaş maçına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Yoğun güvenlik önlemleri alındığı Atatürk Stadı içinde ve dışında toplam 1100 polis görev yaptı. Taraftarlar, stada girerken iki noktada polis tarafından arandı. Taraftarlar yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma öncesinde stat tamamen doldu. Taraftarlar saat 17.00'den itibaren stattan içeri alınmaya başlandı.

Beşiktaşlı taraftarlar kendileri için ayrılan bölümü maç başlamadan 1.5 saat önce doldurdu ve takımlarını desteklemeye başladı. Atatürk Stadı'na ilk olarak konuk ekip Beşiktaş geldi. Yaklaşık 15 dakika sonra da ev sahibi takım Konyaspor stada giriş yaptı. Her iki takım da 19.30'da sahaya çıkarak maç öncesi bir süre ısındı.

Beşiktaşlı taraftarlar bugüne kadar Konyaspor ağlarını 11 kez havalandıran Nobre ile Delgado, Richardinho ve Bobo'ya yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Beşiktaş'da sakatlığı devam eden Kleberson ile kondisyon eksiği bulunduğu belirtilen Fahri ile Ali Güneş Konya'ya getirilmediği için kadroda yer almadı.

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri ile Konya Garnizon komutanı Tümgeneral Uğur Uzal'ı ziyaret etti. Demirören'in burada Uzal'a Beşiktaş forması hediye ettiği öğrenildi.

SPOR YAZARI ATİLLA GÖKÇE HASTANEYE KALDIRILDI

Daha sonra Demirören, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Konyaspor-Beşiktaş maçını izlemek için geldiği Konya'da rahatsızlanarak Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Spor Yazarı Atilla Gökçe'yi geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Hastane yetkilileri, Gökçe'nin sabah saatlerinde hastanelerine getirildiğini belirterek, ''Kulak burun boğaz rahatsızlığına bağlı şiddetli baş dönmesi ile hastaneye getirildi. Gökçe'nin sağlık durumu şu anda iyi. Ama iki gün daha hastanede kalacak'' dedi.

Beşiktaş ve Konyasporlu oyuncular birlikte ''Organ bağışı hayat kurtarır'' yazılı pankartla sahaya çıktı. PAF takımları arasında yapılan maçta Beşiktaş Konyaspor'u 3-0 yendi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe'den açıklama: Olaylardan sorumlu değiliz
 UEFA'da tartışılan gol
 Fatura yönetime
 Emre Diouf'a da hakaret etmiş
 GS yarın Gaziantep sınavında
 Milli tenisçimiz ABD'de finale çıktı
 Fenerbahçe: Kavgaya karışanı atarız
 Lugano ve Önder takıma dönüyor
 Bu stada bu futbol yakıştı mı?
 Eve dönüyor
 Taraftarlar gerçek Fenerli'yi alkışlıyor
 Çift forvete devam
 Alex'i bize versinler
 Deplasman fobisi
 Ayağımız yere basmalı
 Newcastle kolayladı
 Hamit Altıntop'a kardeş desteği
 Süreyya Ayhan dönüyor
 Buzda Türk müziği devri
 Efes dağıldı
 All-Star Mehmet LeBron'u devirdi
 Engin Özerhun'a 3 ay hak mahrumiyeti
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Dikkat!.. Futbolcu ölecek!
Kavurucu yaz sıcağında ligi...
Fotoğrafla ikna olmayan Erdoğan heyet gönderiyor
Fotoğrafla ikna olmayan Erdoğan heyet gönderiyor
İsrail Başbakanı Olmert ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesine...
İstanbul'da Sakka alarmı
İstanbul'da Sakka alarmı
CIA'nın "Sakka kaçırılacak" uyarısı üzerine polis alarma geçti. El...
Mayokiniden ilham aldı
Mayokiniden ilham aldı
İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Pasarela Cibeles Moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu