kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pizzanın Kare As'ı
Pizzanın Kare As'ı
TOP 10

Pizzanın Kare As'ı

Tüm dünyada en sevilen yemekler arasında yer alan pizzanın farklı damak tatlarına göre çeşitleri var. Kimi kalın hamurlusunu severken, kimi gerçek pizzanın ince ve bol malzemeli olması gerektiğini savunuyor. Jürimize Türkiye'de en iyi pizza yapan mekânları ve pizza tercihlerini sorduk
Mezzaluna
Teşvikiye'de 1995 yılından bu yana hizmet veren Mezzaluna, aralarında Ahmet Örs, Selahattin Dönmez, Elif Edes, Hülya Ekşigil, Fem Güçlütürk, Donatella Piatti, Batuhan Piatti Zeynioğlu ve Esra Öz'ün bulunduğu hemen tüm jüri üyelerinin tercihi olarak ilk sıraya yerleşti. Gurme Oğul Türkkan da Ankara ve İzmir'deki Mezzaluna şubelerini favori pizzacıları arasında sayıyor. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, neden burayı seçtiğini şöyle özetliyor: "Mesela Ricotta pizzası tamamen Türk insanın damak lezzetine uygun. Kalp sağlığı açısından da muhteşem bir kombinasyon." Tel: (0212) 231 31 42 (Aldığı oy: 10)

Paper moon

İtalyan restoranı Paper moon, Milano ve New York'tan sonra, İstanbul Akmerkez'de açtığı şubesiyle 1996'dan bu yana hizmet veriyor. Mönüsünde pizza ve 'pasta' çeşitlerinin yanı sıra balık ve et yemekleri de bulunuyor. Fem Güçlütürk, Oğul Türkkan, Donatella Piatti, Batuhan Piatti Zeynioğlu ve Esra Öz Paper Moon'nun pizzasını çok beğeniyor. Oğul Türkkan da Ankara'da yeni açılan Paper moon'u tercih ettiğini belirtiyor. Tel: (0212) 282 16 16 (Aldığı oy: 5)

Miss Pizza

Miss Pizza, Ahmet Örs, Fem Güçlütürk, Batuhan Piatti Zeynioğlu ve Esra Öz'ün canları pizza çektiğinde akıllarına gelen pizzacılar arasında. Fem Güçlütürk, Cihangir'deki Miss Pizza'nın pizza çeşidinin bolluğundan da çok memnun olduğunu söylüyor. Tel: (0212) 251 32 78 (Aldığı oy: 4)

Otto
Asmalımescit'teki Otto'nun pizzaları, Ahmet Örs ve Elif Edes'in favorilerinden. Sanatçı, gazeteci ve sinemacıların uğrak yeri olan Otto'nun pizzaları için Ahmet Örs, "Hamurunu kendileri tutturuyor ve kullanılan malzemeler de son derece kaliteli ve bol," diyor. Tel: (0212) 292 70 15 (Aldığı oy: 2)

Num Num
Fem Güçlütürk ve Elif Edes'in favorilerden biri de Num Num. Fem Güçlütürk, Num Num'ı tercih etme sebebini şöyle açıklıyor: "Makul fiyat, hızlı servis, standart lezzet." Tel: (0212) 353 07 08 (Aldığı oy: 2)

Domino's

'Havuç' olarak tanıdığımız Furkan Kızılay malzemesi bol olduğu için çok sevdiğini belirtirken, diyetisyen Selahattin Dönmez Domino's için, "Eve siparişte tek tercihim. Özellikle tropik meyvelerden yapılan ananas, jambon ve mantarlı pizzasında çok lezzetli karışımını yakalayabilirsiniz," diyor. Tel: (0212) 280 96 36 (Aldığı oy: 2)

Makkarna Restaurant

Ankara'daki Makkarna Restaurant, Oğul Türkkan'ın pizza yemeyi tercih ettiği mekânlardan. Özellikle makarna ve sos çeşitleriyle tanınan Makkarna Restaurant, öğle saatlerinde yoğun. Tel: (0312) 436 80 88 (Aldığı oy: 1)

Maci

En leziz pizza denince, Sofra dergisi yayın yönetmeni Esra Öz'ün aklına adreslerden biri de Esentepe'deki Maci oluyor. Özellikle iş yemeklerinin uğrak mekânlarından olan Maci'nin mönüsüne Akdeniz mutfağı hâkim. Tel: (0212) 347 17 80 (Aldığı oy: 1)

Mia Mensa
Uzman diyetisyen Selahattin Dönmez, pizza konusunda Mia Mensa'yı tercih ediyor. Dönmez, "Misafirlerime deniz keyfini yaşatmak istediğimde mutlaka tercihim Mia Mensa'dır. Orta kalınlıkta pizza sevenler için en doğru mekân," diyor. Tel: (0212) 263 42 14 (Aldığı oy: 1)

Porte Cafe Restaurant

Cihangir'de ki Porte'nin pizzaları, Hülya Ekşigil'in favorilerinden. Özellikle İtalyan mutfağı ağırlıklı bir mönüsü olan Porte, kahvaltılarıyla da ünlü. İki yıl önce açılan Porte'de şeften randevu alarak mutfağa girip, tarif almak da mümkün. Tel: (0212) 244 89 89 (Aldığı oy: 1)
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Güne keyifli bir başlangıç yapın
 Bu garaja eğlence park ediyor
 Empire sunar
 dvd ekranı
 Bir hatırlama sergisi
 Şamanların diliyle Cengiz Han operası
 Çikolatanın Kare As'ı
 Beyoğlu Belediye Başkanı beni aradı
 Çayınızı hep aynı sıcaklıkta içebilirsiniz
 Empire sunar
 dvd ekranı
 FHM'in 100'ü gülüyor!
 Tasarım sorun çözer!
 Beyoğlu Belediye Başkanı hangi ressamı, niye kızdırdı?
 Hayalet Avcıları'nın arabası satılık!
 Lüks 4X4'lerin Kare As'ı
 Uzak hayatları yakınlaştırdı
 Sanatçılar tepki veriyor
 Çağdaş sanata geleneksel altyapı
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
MEHMET TEZ
Nejat, Okan'a karşı
Makina'da konukların programı ele...
İstanbul'da Sakka alarmı
İstanbul'da Sakka alarmı
CIA'nın "Sakka kaçırılacak" uyarısı üzerine polis alarma geçti. El...
Putin'in konuşması TSK'nın sitesinde
Putin'in konuşması TSK'nın sitesinde
Genelkurmay, Putin'in, ABD'ye yönelik eleştiriler içeren konuşmasını...
7 bürokrata karşı 176 milletvekili
AK Parti, 7 bürokratın görev yaptığı Yeniden Yapılandırma Kurulu...
Rumları engellediler
Kıbrıs Rum kesiminin, KKTC'nin gözlemci olarak katıldığı İslam...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.