kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Ors @ SABAH
SMS:
4122-AO MESAJ
 
Makaron
Makaronun iyisi nasıl anlaşılır?

Makaronun iyisi nasıl anlaşılır?

İyi bir makaronun dış kabuğu ince, gevrek, içi yumuşak olmalı. Kabuğu sert, içi lastik gibi, uzun uzun çiğnemek zorunda kaldığınız makaronları başarısız olarak niteleyebilirsiniz. Nihayet son başarı kriteri, makaronu yerken damağınızda bırakacağı lezzet nüansları. Örneğin fıstıklı diye satın aldığınız pastel yeşil renkli bir makaron, kıvamı ne kadar iyi olsa da, eğer damağınızda fıstık lezzetini uyandıramıyorsa başarısız demektir. Pastaneden pastaneye makaronların boyları farklılık gösterdiği halde, bu kurabiyenin doğduğu yer olarak niteleyebileceğimiz ve standart olarak alabileceğimiz Laduree'de yapılanların ağırlığı 74 gram, çapları ise 7.5 santim. Bizde ise Beyoğlu'ndaki Markiz'den Kadıköy'deki Beyaz Fırın'a, Bağdat Caddesi'nde yeni açılan Patisserie Levon'dan Kanyon'daki Kitchenette'e, Kalamış'taki Cake Studio'dan Çengelköy'deki Seval Pastanesi'ne, Suadiye'deki The Bakery'e kadar herkes onlardan yapıyor. Bir tadım seansında bu makaronların hepsini tattım. Bana göre kriterlere en uygunu Patisserie Levon'unki. Onu, İstanbullulara makaronu sevdiren Beyaz Fırın'ınkiler izledi. Ancak bütün makaronların görüntüsü cıvıl cıvıl. İnsanın içini açıyor, yaşam keyfini artırıyor. Bir süre önce Paris'in lüks Plaza Athenee Oteli içindeki, dünyanın en ünlü şeflerinden Alain Ducasse'ın restoranından çıkanlara bir kutu makaron armağan edildiğini görmüştüm. Ducasse, insanların damak ve göz zevkine en iyi hitap eden mutfak ustalarının başında gelir. Onun müşterilerine diş kirası olarak uygun gördüğü hediye, makaron, bence de Sevgililer Günü'ne de en uygun armağan. Hepimizin Sevgililer Günü kutlu olsun!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bulanık beyaz lezzet   / 04-02-2007
 İşkembe sınıf atladı   / 28-01-2007
 Yemeğin kitabını yazanlar   / 21-01-2007
 Bu yoğurdu nasıl saklasak?   / 14-01-2007
 Toprak Ana fast food'a karşı   / 07-01-2007
 2006 kahvenin yılı oldu   / 31-12-2006
 Kutlamaların başrol oyuncusu   / 24-12-2006
 Gülen mutfaklar müşteriyi de güldürür   / 17-12-2006
 Yemek düşmanları geliyor!   / 10-12-2006
 'Yemek müziği' diye bir şey var mı?   / 12-11-2006
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Makaron
Sevgilinize her yıl temcit pilavı gibi ısıtılıp...
'Dünyaya merhamet elimizi uzatıyoruz'
'Dünyaya merhamet elimizi uzatıyoruz'
1999 depremiyle imajı sarsılan Kızılay'da büyük değişim var.
Bir öncü kadın: Suat Derviş
Bir öncü kadın: Suat Derviş
TKP Genel Sekreteri'nin karısıyken "Kimsenin karısı olarak yad...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.