kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Her şeye tuz atmaya bayılıyorsunuz'
'Aşk olmadan aş pişmez'
'Her şeye tuz atmaya bayılıyorsunuz'

'Her şeye tuz atmaya bayılıyorsunuz'

- Restorana gelen müşterilerde en çok neye sinirleniyorsunuz?
- Her şeye tuz atmalarına. Yemeği masaya koyar koymaz, tuz, karabiber ne varsa ekliyorlar. Bu, bizim için büyük bir hakaret demektir. Önce koklamalı, tadına bakmalı, sonrasında ihtiyaç varsa gerekli eklemeyi yapmalısınız.

- Makarnaya parmesan eklemek de sizin için hakaret mi?
- Evet, o bile. Çünkü belki makarna zaten yeterince lezzetli. Bunu tadına bakmadan kimse anlayamaz.

- Başka yapmamız gereken bir şey var mı?
- Örneğin çileği herkes üzerine şeker dökerek yemeyi sever. Ancak biliyor musunuz ki doğru zamanda toplanan, iyi cins bir çilek üzerine taze karabiber dökerek yenmelidir. Şimdi garip gelebilir, ama tadarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bir de çilek havyarı var.

-
Çilek havyarı mı?
- Evet puding yapmak için çileği mikserde ezersiniz, dibinde kalan tortuyu da atarsınız. Ama aslında o tortudan çilek havyarı yapmak mümkün.

- Peki daha önce hiçbir Türk yemeğini yurtdışında farklı şekilde kullandınız mı?
- Evet, örneğin burada yaşarken döneri çok seviyordum. İsviçre'ye gittiğimde balık döner yaptım. Ton balığı, kalamar ve farklı balık çeşitlerinden katlar oluşturdum ve döner gibi keserek servis ettim. Enfes oldu, burada da aynısını yapmayı düşünüyorum.

- Dünyada 'nuvel kuzin' (Yeni mutfak akımı) diye akımı olduğunu ve burada onu uygulayacağınızı söylemişsiniz. Biraz bu akımdan bahseder misiniz?
- Sağlıklı beslenmek demek. Besinin değerlerini kaybetmemesi gerekiyor. Her şey mevsiminde yenmeli ve yöresinden getirilmeli. Türkiye bu açıdan çok şanslı. Dağlarınızda muhteşem bir bal, Bolu'da ise inanılmaz peynir çeşitleriniz var. Yurtdışından bir şey getirmenize bile gerek yok. Ama maalesef, "Bu Paris'ten, bu İtalya'dan geldi," demek moda. Topraklarınızda yetişen besinlere biraz daha değer vermelisiniz.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Yemek mucitleri
 'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
 Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
 En pahalı gurme ürünü
 Matmazel Suzette'e adanmış yemek
 Mutfakta Japon var
 Uçakta domates suyu içilir
 Bayram baklavasız olmaz
 Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
 Adına destan yazılan lezzet: Pastırma
 Kimsenin sarhoş olmadığı bira şöleni
 Müslüman mahallesinde İsveç köftesi
 İftarı nerede yapalım?
 Bardacık inciri başka
 Birahanede tarihi yudumlama zevki
 Bu kirazlar, vişneler kulağınıza küpe olsun
 Yazın en serin içkisi
 Unutulan bir tat: 'Gül gibi şarap'
 Bir kitap okudum dünyam değişti (2)
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Makaron
Sevgilinize her yıl temcit pilavı gibi ısıtılıp...
'Dünyaya merhamet elimizi uzatıyoruz'
'Dünyaya merhamet elimizi uzatıyoruz'
1999 depremiyle imajı sarsılan Kızılay'da büyük değişim var.
Bir öncü kadın: Suat Derviş
Bir öncü kadın: Suat Derviş
TKP Genel Sekreteri'nin karısıyken "Kimsenin karısı olarak yad...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.