kapat
   
13 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
STATLAR ŞEHİR DIŞINA... Seyrantepe tamamen bir Sarıgül projesidir. Bütün statlar şehir dışına çıkarılmalıdır.
Şampiyon
Seyrantepe benim projem
Fener'de hırs kalmamış
Trabzon'a Ceyhun yetti
Ersun Yanal'ın tükenişi

Seyrantepe benim projem

Mustafa Sarıgül: Türkiye'deki statların birçoğu şehir içinde. Bunlar 40 sene önce yapılmış ve teknolojik ömrünü tamamlamış. Benim anlatacağım model sadece Ali Sami Yen için değil tüm statlara örnek olması gereken modeldir. Bununla ilgili Avrupa'da çalışmalar yaptım. Tüm büyük şehirlerde statlar şehir dışında. Çünkü şehir içindeki araziler çok değerli. Antalya, Bursa, Ankara statları da şehir dışına çıkmalıdır. Buralar devletin en kıymetli arazileridir. Bu arazilerde yılda 16 akşam ışıklar yanıyor. Diğer zamanlar bomboş duruyor. Statların ideali İngiltere modelindeki gibi olmalıdır. En fazla 35 bin kişilik olması lazım. Barcelona'da 110 bin kişilik stat var ama iki maç dışında dolmuyor. Böyle olunca seyir zevki olmuyor. Ali Sami Yen, Şişli'de olduğu için onun hakkında konuştum. Kadıköy'ün, Ankara'nın başkanı olsam o zaman onlar için de aynısını konuşurum. Bu statların gelirlerinin bir bölümü Beden Terbiyesi'ne aktarılmalı. Diğer bölümünden de kulüp yararlanmalı.
Kazım Kanat: Siz bu statları şehir dışına çıkardığınızda semtin esnafları iflas edecek. Maça gelenlerin gelirleriyle yaşıyanlar var.
M.S: Bu bahsettiğimiz olay yüzde 2'lik bir bölümü ilgilendiriyor. Ben yüzde 98 ile ilgileniyorum. Sami Yen için önerdiğimiz proje budur. Şu an Ali Sami Yen'in arazisi 40 dönüm. Likör fabrikası dahil olursa arazi 52 dönüm olur. Burası İstanbul'un şehir meydanı, akciğeri olacak. Ali Sami Yen'den çıkılır ama bunun şartları olmalı. F.Bahçe, Saracoğlu'ndan başka yere gidecekse mülkiyeti ona kalıyorsa çıkmalı. Seyrantepe'ye geliyorum. Ben bu projeleri özel olarak kendim yaptırdım. Dolaşan proje tamamen Sarıgül'e ait olan bir projedir. O zaman çıkıp kamuoyuyla bunu paylaşmıştık. Şehir içindeki statlar mutlaka şehir dışına çıkmalıdır.
Editör:MECİDİYEKÖY MERKEZ OLACAK Ali Sami Yen Stadı kaldırıldıktan sonra Mecidiyeköy, İstanbulun akciğeri; şehir meydanı haline gelecek.Seyrantepe yapıldığında Etfal Hastanesi oraya gidecek. Etfal'in yerine ne yapılacak?
M.S: Oranın altına yine 10 katlı bir otopark yapacağız. Üzerine ise otel düşünüyoruz. Etfal 45 yıllık bir binadır. Deprem güçlendirmesi için 50 milyon dolar gerek. Seyrantepe'ye alınması gayet uygun. Şişli Etfal Hastanesi, İstanbul'un değil, Türkiye'nin hastanesidir.
Editör: Bu sene içinde Galatasaray yönetimi stat için kazma vurulacağını açıklıyor. Sizin söylediğiniz fikir ile imzalanan protokol arasında fark var mı?
M.S: Ben protokolü henüz görmediğim için şu an bir şey bilmiyorum. Ancak görüp değerlendirdikten sonra konuşabilirim.
K.K: F.Bahçe ve Beşiktaş'ın bu projeyi engellemek için kulis yaptıkları konuşuluyor.
M.S: F.Bahçe ve Beşiktaş'ın yaptığı çalışmalar doğrudur. Spor kulüpleri böyle düşünebilir. Bunu konsept model olarak almak ve aynı şekilde tüm kulüplere yapmak lazımdır. Türkiye'nin tanıtımı için milyarlarca dolar harcıyoruz. Ama bunu en iyi şekilde yapan takımlarımız. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'ne kalacak ve tur atlayacak takımlara devlet para yardımı yapmalı diye düşünüyorum. Kulüpler Türkiye'nin tanıtımında müthiş bir paya sahipler.
K.K: Size en büyük tavrı Galatasaraylılar koydu. Bu çok güzel bir proje ama Galatasaraylılar desteklemiyor. Özhan Canaydın ile şu anki ilişkileriniz ne boyutta?
M.S: Şu an gayet iyi, görüşüyoruz. Ama bazıları projeyi ilk aşamada kıskandı.Türkiye'de malesef kıskançlık var. Benim felsefem incinsen de incitme. O yüzden kimseyi incitmem.
Editör: Siz bu proje ile çok ilgilendiniz. Seyrantepe projesinden sonra en azından belediye başkanı olduğunuz semtteki Fenerbahçe ve Beşiktaşlılar'dan sitem aldınız mı?
M.S: Hayır. Bu, Türkiye'ye değer kazandıracak bir projedir. Benim bölgemde Fenerbahçe veya Beşiktaş da olsa yine aynı şeyi yapardım.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Sevgililer günü hediyesi
 Beşiktaş çasılacak
 Sakın gelme Ulusoy
 Dönüyorlar!
 Platini Tigana için geliyor
 Dönüm maçı Sivasspor!
 Gerets ile yola devam mı etsek!
 Bir takımda iki yakışıklı olmaz
 Yiğido'nun sırrı
 Ersun Yanal bitti
 20 hafta geçti; Ziya hoca sabır istedi
 'O bir assolist'
 Panorama
 Efes Pilsen öfkeli
 TED sonradan açıldı
 Boston Celtics tarih yazıyor
 Mondi'ye teşekkür ettiler
 Akmerkez'e değil direkt uyumaya!
 Güleç'i arı soktu
 Günün içinden 1
 Günün içinden 2
ÖMER ÜRÜNDÜL
Alex hoca olsaydı kendini oynatmazdı
Fenerbahçe'nin Rize...
"Bayrağı kaldırmak Yasin ve Erhan'ın işi"
Avukat Fatih Çakır: Erhan Tuncel, Trabzon Terörle Mücadele Müdürü...
ÖSYM puan hesaplama yöntemini değiştirdi
ÖSYM puan hesaplama yöntemini değiştirdi
Lisans programlarına yerleşebilmek için birinci bölümdeki testlerin...
Karnı açıkta bıraktı
Karnı açıkta bıraktı
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen fuarda modacılar, çılgın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu